2. yasta krese verme

mantıken tabiki erken ama ben çok bunaldım inanın doğduğundan beri 1 saat ayrı kalmadık .çalışmak istiyorum.daha zor olcak belki ama yasım gecınce iş alımı da olmuyor

Bunalmanızı çok iyi anlıyorum emin olun ama mantığınızı dinleyin derim.
Ben çalışıyorum ben de çalışmaya alıştığım için evde bunalıyorum. Ama evde olsaydım da oğlum için biraz daha sabrederdim.

Daha tam konuşmuyormuş ve altı bezliymiş üstelik. Siz daha çok eşinize sinirlenmişsiniz. Ama bence çocuğunuz kendini biraz daha ifade edene kadar dişinizi sıkın derim.
Benim fikrim bu yönde..

Bunalmanızı çok iyi anlıyorum emin olun ama mantığınızı dinleyin derim.
Ben çalışıyorum ben de çalışmaya alıştığım için evde bunalıyorum. Ama evde olsaydım da oğlum için biraz daha sabrederdim.

Daha tam konuşmuyormuş ve altı bezliymiş üstelik. Siz daha çok eşinize sinirlenmişsiniz. Ama bence çocuğunuz kendini biraz daha ifade edene kadar dişinizi sıkın derim.
Benim fikrim bu yönde..
👌hep aklımda vardı zaten kpss ye hazırlanıyorum.dediğiniz doğru ona sinirlendim.yani ona sinirlendiğim için de çocuğumu hiçe sayacak elbette degilimde yinede kadının güçlü olması bie başka ben çalışırken daha güçlüydüm.şuan kendimi ezik gibi hissediyorum

👌hep aklımda vardı zaten kpss ye hazırlanıyorum.dediğiniz doğru ona sinirlendim.yani ona sinirlendiğim için de çocuğumu hiçe sayacak elbette degilimde yinede kadının güçlü olması bie başka ben çalışırken daha güçlüydüm.şuan kendimi ezik gibi hissediyorum

Bence işe başlamadan yarım gün ile deneyin alışamazsa alırsınız. Ama yine de kreş için küçük olduğunu düşünüyorum.

Konuşamadığı derdini anlatamadığı için küçük.
Bazı çocuklar 1,5 yaşında çat pat konuşmaya başlıyor. O zaman 2 yaş mecburiyet varsa kreş için uygundur mesela. Her çocuğun gelişimi bir değil.

Ama her şeyi eliyle işaret eden hala iletişim kuramayan çocuklar için erken bence.

Benim oğlum 2 yaşını geçince konuşmaya başladı. Eski videolara falan bakınca 2,5 ile 3 yaş arasındaki farka bile şaşırıyorum. Bir kaç ayda tavrı ve konuşması değişiyor çocukların.

Ben 38 aylıkken yarım günle başlatmayı düşünüyorum o yüzden.

Bence işe başlamadan yarım gün ile deneyin alışamazsa alırsınız. Ama yine de kreş için küçük olduğunu düşünüyorum.

Konuşamadığı derdini anlatamadığı için küçük.
Bazı çocuklar 1,5 yaşında çat pat konuşmaya başlıyor. O zaman 2 yaş mecburiyet varsa kreş için uygundur mesela. Her çocuğun gelişimi bir değil.

Ama her şeyi eliyle işaret eden hala iletişim kuramayan çocuklar için erken bence.

Benim oğlum 2 yaşını geçince konuşmaya başladı. Eski videolara falan bakınca 2,5 ile 3 yaş arasındaki farka bile şaşırıyorum. Bir kaç ayda tavrı ve konuşması değişiyor çocukların.

Ben 38 aylıkken yarım günle başlatmayı düşünüyorum o yüzden.
evet eliyle gösteriyor birde tetetete diyor istediği şeye tabi ay ay farkediyor daha önce elıylede göstermiyordu

26 ay kreş için gayet uygun fakat nacizhne tavsiyem kreşi çok iyi araştırmadan vermeyin.
Özellikle sınıfların akran grubuna ayrılmış olmasına çok dikkat edin. Malesef 36 aylık ve 26 aylıkları ayni sınıfa alan kreşler bile mevcut.

26 ay kreş için gayet uygun fakat nacizhne tavsiyem kreşi çok iyi araştırmadan vermeyin.
Özellikle sınıfların akran grubuna ayrılmış olmasına çok dikkat edin. Malesef 36 aylık ve 26 aylıkları ayni sınıfa alan kreşler bile mevcut.
benimki şuan 23 aylık eylülde 26 oluyor ama tabi araştırırım biraz pimpirikliyım zaten 😊

Eğer özel bir okulda ise başlarsanız okulun kresine verebilirsiniz hem gözünüzün önünde olur. Işe başlayacağınız kurumu öyle seçin bence..

Bana göre 2 erken bir yaş. 3 yaş daha uygun geliyor bana..

Temmuz sonunda oğlum 3 yaşında olacak hala erken mi acaba bir sene daha beklesem mi diyorum. Ama vereceğim büyük ihtimalle..
36 ay itibariyle akran etkileşimi ve sosyalleşme ciddi bir ihtiyaç haline geliyor çocuklar için.
Okul öncesi eğitime başlamak için uygun bir yaş aralığı.
Bununla birlikte mümkünse saat aralığı çok uzun olmasın.
Yeğenimi,anaokuluna, bu yıl tam 37 aylıkken başlattık ama öğlene kadar,yarım gün gidiyor.
Öğlen yemeğinden sonra bakıcısı alıyor okuldan.

çok mantıklı bunu niye düşünmedim supersiniz
Özel okulların ana sınıfları MEB'e bağlı olduğu için 36 aylıktan küçük çocukları almıyorlar,alamazlar.
Okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışan bir uzman olarak size tavsiyem işe başlamak için acele etmeyin.
Oğlunuzu önümüzdeki yıl haftada 3 gün 2-3'er saat oyun gruplarına dahil edin.
Çocuğunuz ortama,diğer çocuklara alışsın.
Bir kaç ay sonra alıştığında,ara ara 2 saat öğretmenine emanet eder,kendinize zaman ayırırsınız.
Sonraki yıl oğlunuz,tam zamanlı anaokuluna devam eder,siz de işe başlarsınız.

Özel okulların ana sınıfları MEB'e bağlı olduğu için 36 aylıktan küçük çocukları almıyorlar,alamazlar.
Okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışan bir uzman olarak size tavsiyem işe başlamak için acele etmeyin.
Oğlunuzu önümüzdeki yıl haftada 3 gün 2-3'er saat oyun gruplarına dahil edin.
Çocuğunuz ortama,diğer çocuklara alışsın.
Bir kaç ay sonra alıştığında,ara ara 2 saat öğretmenine emanet eder,kendinize zaman ayırırsınız.
Sonraki yıl oğlunuz,tam zamanlı anaokuluna devam eder,siz de işe başlarsınız.
tesekkur ederim bilgilendirme için..galiba öyle olacak ,bu senede atama olmayacak galiba mecbur benim isim seneye kalacak

1 haftada alisti , ama benim kizim cok hareketli ve cok sosyal bir cocuk , diger cocuklarla oynamayi , orada yapilan aktiviteleri cok sevdi
Ogretmen de cok onemli , cok sevkatli bir ogretmeni vardi , cok seviyordu tum cocuklar
Tuvalet alışkanlığı edinmiş miydi krese başlamadan önce kızıniz.

Merhaba arkadaşlar
Oğlum temmuzda tam 2 olcak .ben eylülde kreşe versem diyorum.Çünkü çalışmak istiyorum.bakacak kimse yok.öğretmenim .temmuzda kpss var atamam olur mu bilmiyorumda kolej çok var eylülde başlasam olur mu 2 yas kreşe verenler var mı ? Zor mu kolay mı başıma neler gelir bilmiyorum ams çalışmak istiyorum.evde hiç iyi değilim .herşey bana batıyor.degersiz görüyorum kendımı.bi akıl verin🤐
Cocuk kendini ifade edebiliyor mu?

Benim kızım da iki yaşında başladı. Ben iyiki baslatmisim diyorum. Gelişimi açısından çok faydalı oldu. Tuvalet eğitimi yoktu ve henüz konusamuyordu verdiğimde.

Kızım 42 aylık, anaokuluna başladı 3 aydır, ilk başta severek gitti, sonra gitmek istememeye başladı, bunun da bir süreç olduğunu düşündük ama ağlamaları arttı, dönüşlerde memnuniyetsizlik de aynı şekilde. Şuan haftada 2 gün gidiyor yarım gün oda.

Bence işe başlayacaksanız da oğlunuz kreşe başlayıp alışana kadar bekleyin ondan sonra başlayın.

Kızım 42 aylık, anaokuluna başladı 3 aydır, ilk başta severek gitti, sonra gitmek istememeye başladı, bunun da bir süreç olduğunu düşündük ama ağlamaları arttı, dönüşlerde memnuniyetsizlik de aynı şekilde. Şuan haftada 2 gün gidiyor yarım gün oda.

Bence işe başlayacaksanız da oğlunuz kreşe başlayıp alışana kadar bekleyin ondan sonra başlayın.
evdeysem vermem kreşe siz 2 gün gidiyor demissiniz ya isime yaramaz siz çalışıyor musunuz peki

Kendini ifade edebiliyor mu konuşuyor mu

evdeysem vermem kreşe siz 2 gün gidiyor demissiniz ya isime yaramaz siz çalışıyor musunuz peki
Hayır çalışmıyorum, o yüzden oldu o esneklik tabi,evde kardeşimle ve seninle kalmak istiyorum dedi defalarca, okulla görüşerek haftada 2 güne indirdik.
Atama olursa ayrı ama kolejler için şimdiden verin verecekseniz, alışma sürecinde daha rahat ilgilenebilirsiniz.

Back
X