2 yıllık üniversiteyi dondurup 4 yıllık okuyabilir miyim?

souklima20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
400
1
46
İstanbul
Mrb.. İlk senem ve 2 yıllık bölüm kazandım ben istanbulda oturuyorum. Kocaeli gebzeyi kazandım.. Herneyse kayıt oldum servise yazıldım yol 2.5 saat sürüyor,ve birde dönüşü.. 2 yıllık olduğu için gitmeme kararı aldım kaydımı sildircem.. Ve bu sene çalışıp tekrar sınavlara giricem.. 4 yıllık güzel bir bölüm tutturmayı hedefliyorum. Ama eğer ki 4 yıllık kazanamazsam tekrar 2 yıllık gitme şansım yanıyormu gidemezmiyim ? Bilgilerinize ihtiyacım var..

kaydını sildirmeden dondursan yeniden hazırlanabiliosun ve diğer kazandığın bölüme devam edebiliosun diye biliorum yanlış olmasın...yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar:26:

ben üniversiteden iki yıl önce mezun oldum ama kurallar değişti mi bilmiyorum açıkçası. eğer kazanıp kayıt olursan bir bölüme öteki sene sınava girdiğin zaman ortaöğretim başarı puanın büyük ölçüde kırılıyodu ve sanırım katsayılarda da bir değişiklik oluyo. yani seneye hakettiğin puanı alamazsın. bölümün borsayla mı ilgili eğer öyleyse güzel bir bölüm gibi geldi bana

Merhabalar,
Kazandığınız üniversitenin ilgili öğrenci birimine gidip 1 yıl öğrenim süresini dondurma talebinde bulunun. Yanlış bilmiyorsam harç ücretini öğrenime devam etmediğiniz süreçte ödeyeceksiniz.Başarılar

Evet borsa ama gidip gelmek çok zor oluyor :/

Bir de şunu eklemek istiyorum,eğer sistem değişmediyse ilk yıl kazanıp da gitmezseniz puanınız düşecek,ilgili yönetmelikleri iyice gözden geçirip kararınızı öyle verin,olmazsa puan kaybı yaşamamak adına ilk yıl bölümünüzde öğrenim görüp ikinci yıl dondurabilirsiniz

Son düzenleme:
çok uzak diyorsan yurt veya ev seçeneğini değerlendirebilirsin. ayrıca sana bir tavsiye bu bölümü okurken açıköğretim 4 yıllık işletme de okursan istediğin bankada iyi bir iş bulabilirsin. benim işletme mezunu arkadaşlarım çok iyi paralar kazanıyorlar. hem sen iki bölüm birden bitirmiş olursun. ya da bu bölümü okurken dgs sınavına hazırlanıp 4 yıllık bir bölüme geçebilirsin. bence üniversite sınavından daha kolay bir sınav dgs sınavı.

iki yıllık olduğu için beğenmemezlik yapma nice 4 yıllık mezunları işsiz geziyor. bazen iki yıllık bölümler daha çok kazanç sağlıyor. bir öğretmen olarak sana tavsiyem bunlar.

başarılar.....

Babam yurt ve ev'e karşı.. Servisle gideceksen git diyorlar.. Çok kararsızım ...:44:

Babam yurt ve ev'e karşı.. Servisle gideceksen git diyorlar.. Çok kararsızım ...:44:

Canım aynı durumdayız. Ben İKÜ halkla ilişkiler ve tanıtım bölümünü tam burslu olarak kazandım. Evime de çok yakın. Ama ben 2 yıllık değil, iletişim fakültesi istediğime karar verdim ve bir hafta düşündüm, cuma günü öğrenci işlerine okulumu dondurmak için dilekçe verdim. Şimdi dilekçenin cevabını bekliyorum. Donduğu an dersaneye başlayacağım.

Canım evine yakınsa gitseydin ya.. :/ Bişi diyim bende iletişim istiyorum :) Bu sene gidiyim mi gitmiyim mi.. Bilemedimm Allahım çok zor bişi bu.. :44:

Canım evine yakınsa gitseydin ya.. :/ Bişi diyim bende iletişim istiyorum :) Bu sene gidiyim mi gitmiyim mi.. Bilemedimm Allahım çok zor bişi bu.. :44:

Canım hedeflerimde iki yıllık yoktu. Sınıfımdaki kişiler hep hayatlarında 4-5 yıl kaybı olmuş kişilerdi. Ben henüz 93 lüyüm ve ilk kez bu yıl sınava girdim. Şöyle düşündüm... Şimdi dondursam ve kazanamasam bile tek kaybım bir yıl olacak. Ama en azından denedim olmadı diyebileceğim. Geçen yıl dersaneye bile gitmeden 2 yıllık tam burslu tutturdum. Bu yıl dersaneye gidip sıkı bir şekilde çalışmaya başlayacağım. En kötü ihtimal(aklıma bile getirmek istemiyorum) kazanamadım bir şey yapamadım diyelim, kaydımı yenileyip 2 yıllığa devam edeceğim.

Anladım tatlım o zaman bende kaydımı sildirmiyim dondurıyımmı? Ama ailem git sınavlara yine girersin der.. Off

Anladım tatlım o zaman bende kaydımı sildirmiyim dondurıyımmı? Ama ailem git sınavlara yine girersin der.. Off

Canım kaydını sildirme kesinlikle. Sildirmenin bir mantığı yok ki... Sildirdikten sonra ya kazanamazsan, bu sefer elindekinden de olursun. Dondur okulunu, ailene de deki, sıkı bir şekilde çalışmam için okulumu dondurmam gerekli, yoksa ikisine birden yetişemem. Tabi puanımız da kırılacak. Bunu ben göze aldım. Sen de bunu bir düşün derim :) Fakat senin de yaşın küçükse, hayatında hiç yıl kaybın olmadıysa bence mantıklı bir yıl denemekten bir şey olmaz.

19 yasındayım ben :) Tamam canım teşekkür ettim.. İnşallah hayırlısı olur hakkımızda..

derslere devam zorunluluğun yoksa sadece sınavlarına git derim.zorunluluk varsada hocalarla bikonuş çalışıorum falan de çoğunluğu anlayışla karşılar böylece sadece sınavlara giderek devam edersin okula.yinede tercih senin tabiki

Bölüm seçerken çok ama çok titiz davran. Bölüm okumak o kadar önemli değil. Önemli olan sevdiğin bölümü okumak ve geleceğini ona göre şekillendirmek. Bir ömür boyu sevmediğin işi yapmak zorunda kalma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…