- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.250
- 248
al bizden de o kadar. tek dediği kelime BABA DEDE. işinine gelirse ANNE. 21 aylık gerisi işaret diliyle anlatıyo. inattır biraz oğlum su bile dedirtemedim.
arkadaşlar çok mutsuz ve umutsuzum kızım 20 ayının içinde ve sadece mama,baba,pepe ve bitti diyor o kadar sürekli kitap okuyoruz oyun oynuyoruz ilgileniyoruz duymayısyla ilgili sıkıntı yok ama tv ile ilgili izlemese de nerdeyse tüm gün açık çoğunlukla ne yapabilirim sorun sadece tv mi sosyal bir çocuk davranışları da anormal değil benim gibi çok konuşan bir anneye bu revamı kafayo yiyeceğim inat ediyor anlamsız şekilde mırıldanıyor kendi kendine ama asla benim söylediklerimi tekrar etmiyor 1 martta işe tekrar başılayacağım tekrar kayınvalidem bakıcak çok umutsuzum
içimi rahatlattığın ve duaların için çok teşekkür ederim.buraya yazdıktan sonra ki cumartesi günü ben banyoyu yıkarken benden bir şey istedi bende bakmayınca 2 defa anne anne diye seslendi.o kadar mutlu oldumki anlatamam.herşeyi çok iyi anlıyor.git ayakkabını giy gidelim diyorum gidiyor ayakkabısını giyiyor. diğer odadan bezini getir bezini değiştirelim diyorum getiriyor kendi başına. mutfakta yemek yerken ıslak mendil getir ağzını silelim diyorum gidiyor diğer odalardan bulup getiriyor.sanki büyük adam gibi saat kaç oğlum diyorum bana duvardaki saati gösteriyor.Allaha şükür duyma ve anlama sorunu yok.sadece konuşmak istemiyor.eliyle işaret etmek daha kolayına geliyor sanırım.inş. bizim bebişlerde bir gün konuşur.
Canim ben sana bikac soru soracaktim benim kizimda 10 gun sonra 22 aylik olacak 10 dan fazla bilincli kelimesi var 50 yakinda benim soyletdiklerim var uc kelimeli cumle bile soylettiriyorum( anne seni seviyorum gibi) ilk defa duydugu isimleri bile cok guzel soyluyo iki tane de iki kelimemiz var baba gel anne kaka gibi dortde kadar sayabiliyo onun disinda komutda aliyo ama sorularima cevap alamiyorum ornegin parkka gidelim mi diyorum park diyo sadece park ta soruyorum hangisine bineceksin diye tik yok sizin oglunuzda bu durum nasil bende buna cok uzuluyorumIyi geceler mucella hanim,peki oğlunuz simdi konusuyomu,benimkide 22 aylik ve bir kac kelime disinda bisey demiyo bende korkuyorum artikama herseyi anliyo komutlari yapiyo
Canim bizimki herturlu ismine bakiyo yabanci biri seslenincede bakiyo ayrica senin ismin ne diyince isminide soyluyo ama benimkide iste soru sorunca evet yada hayir biciminde kafa sallamiyo isaret parmagini da gerektigi gibi kullanmiyo ornegin ismini sordum nesneleri isaret parmagi ile gosteriyo ama isteklerini ihh ile anlatiyo yukarida dediginiz butun komutlarida yapiyo kelime hazinesi super herseyi soyluyo ben doktorada goturdum bisey yok hersey normal diyo ama buradakileri okunca insan kafayi yiyecek gibi oluyoBide aysima hanim size sunu sorabilirmiyim kusura bakmayin,bi dikkat edermisiniz ismini her söylediginizde size bakarmi benimki bazen bakiyo bazen bakmiyo,genelde oyuncakla mesgulse bakmiyo,normalmi sizce burdaki annelerde yazarsa sevinirim arkdslar,adini biliyo ama meet kim dedigimde kendisini gösteriyo
Zaten ben tesadüf burda bi iki yazi okudum ondan sonra kafaya takmaya basladim,doktorlar neredeyse bütün cocuklara otizim baslangici diyo ama ben inanmiyorum eskidende gec konusan yada sosyal olmayan bebekler olurmus ama büyüyünce hersey normale binermis,bende 3 yasinda konusmusum ve annem diyo her konuda yasitlarndan geriydin,suandada dilsel zekam hala kötü ama sayisali süper olan bi insanim ,oglumda öyle olcak sanirim.Ama sizin korkacaginiz hic bisey yok konusan bi bebek niye korkasiniz.Canim bizimki herturlu ismine bakiyo yabanci biri seslenincede bakiyo ayrica senin ismin ne diyince isminide soyluyo ama benimkide iste soru sorunca evet yada hayir biciminde kafa sallamiyo isaret parmagini da gerektigi gibi kullanmiyo ornegin ismini sordum nesneleri isaret parmagi ile gosteriyo ama isteklerini ihh ile anlatiyo yukarida dediginiz butun komutlarida yapiyo kelime hazinesi super herseyi soyluyo ben doktorada goturdum bisey yok hersey normal diyo ama buradakileri okunca insan kafayi yiyecek gibi oluyo
Canim bende isaret parmagini gerektigi gibi kullanmiyo ya ondan korktum bide evet yada hayir seklinde kafasini sallamiyo onun disinda cok sosyal cocuklari cok seviyo bende gec konusmusum kiz kardesim iki bucuk yasinda konusmus sorulara falanda tam anlami ile konustuktan sonra cevap vermeye baslamis ama insan genede korkuyo isteZaten ben tesadüf burda bi iki yazi okudum ondan sonra kafaya takmaya basladim,doktorlar neredeyse bütün cocuklara otizim baslangici diyo ama ben inanmiyorum eskidende gec konusan yada sosyal olmayan bebekler olurmus ama büyüyünce hersey normale binermis,bende 3 yasinda konusmusum ve annem diyo her konuda yasitlarndan geriydin,suandada dilsel zekam hala kötü ama sayisali süper olan bi insanim ,oglumda öyle olcak sanirim.Ama sizin korkacaginiz hic bisey yok konusan bi bebek niye korkasiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?