Bebek Beslenmesi 20 gunde200 gr almis bebegim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

komagene

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2009
787
60
318
Adana
Kizlar cok uzgunum ne yapacagimi bilemiyorum,bebegim 3ay 20 gunluk cok az kilo almis,ilk ay 1350,ikinci ay700,ucuncu ay,500gr almisti bu ay cok az alicak,ilginc olan su aglamiyo acliktan iki_uc saat arasi emziriyorum gecede uykusu iyi sabha karsi daha cok uyaniyor,sutumde azaldi ama on dakikadan fazla emmiyor

Tek göğsü 10 dk emiyorsa normal. İkisini birden 20 dk da bitirmeli. Bebekten bebeğe değişebiliyor bu süre. Benim de aynı endişem olmuştu bi ara. Totalde bir ayda mı 200 gram almış ki kuzun? Ben sağlık ocağının aylık kontrolleri ile doktor muaynesi tarihlerini karıştırıp boşa telaş etmiştim. Tartıdan tartıya fark eder unutma. Ve de totalde kaç gram almış bebeğin ona bak. 20 günde değil, 30 günde kaç gram aldığı önemli. Sütün yeterli mi? Dengeli besleniyor musun? Eğer yine de az gram alİyorsa kuzun, doktorlar mamaya başlatabilir fakat bu, anne olarak bizlerin en son istediği şey. Düzenli beslenme+bol su+sık emzirmek+göğüsleri sağmak+dinlenmek. Bu formül iyi gelir inşallah sana ve dolaylı olarak da kuzuna :)

Hic iki gogsumude ayni zaman emdigi olmadi bes ,on dakkaa emiyo doyuyor hemen. evet dinlenme ve uykuma dikkat edemiyorum iki cocugum var buyugum cok yaramaz,acaba emzirirken en son kaldigim gogusten mi devam etsem sutun ilk kismi susuzluk icinmis sonu kilo yapiyor diye duymustum

canim benim oglumda 9 haftalik ilk bastan beri tek memeyi emer hemende uyurdu..bende sagip vermeye basladimki nekadar ictigini görmek icin...seninki yine iyi oglum bi ara iki haftada 40 gr almisti tabi ben sokama sonra yine iki hafta sonraki kontrolde nerdeyse 500 gr almisti..bilmiyorum önceki tartidami anormallik vardi yoksa bazen alip bazen almiyorlarmi bilemiyorum...en son nisanin 16 gitmistim tam bi ay sonra kontrol var bakalim nekadar alacak....bende sadece anne sütü veriyorum...mamaya baslasak hemen kilo alir ama anne sütü gibide faydasi olmaz..takam sende emzirmeye devam et bakalim nolacak..yawrun huzursuz degilsede üzülme demekki doyuyo doymasa aglar huzursuz olur avunmazz...ara sira pompan varsa sag onunda cok faydasi oluyo süt artirmaya kendimden biliyorumm...ama sunda dorusun emzirmeyi biraktigin memeyi bi dahaki emzirmede ilk ondan emzir ememrse digerine gec...

Merhaba. Öncelikle kolay gelsin. Yanlış hatırlamıyorsam, üç aylık bir bebek ortalama 750-1200 cc arasında süt içmeliydi. Siz de sütünüzü sağarak verip, kilo alma probleminin beslenmeden kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayabilirsiniz. Allah korusun ana idrar yolu enfeksiyonu gibi bazı tedavisi çok basit hastalıklar bile kilo alımını durdurabiliyor.
Moralini hiç bozmadan sağıp beslenme olayını netleştirsen hemen hallolur inan ki.

Evet emzirirken hep en son emdiği memeden emzir. Bu da önemli bir nokta canım ben unutmiyim diye not bile tutuyorum. Benim de 5 yaşında yaramaz mı yaramaz bi meleğim var. Ev işi+çocuk bakmak hem de iki tane çok zor bilirim ama kısa da olsa dinlenme zamanı yaratmak gerek. Bol sütler hepimize

Kizim iki yasinda cok hareketli ayni anda iki cocuk zormus gercekten,bnm kiziminda kilo alisi ayni sekilde olmustu ilk aylar iyi baslayip azalmisti oglumda onlem alayim zayiflamasin diye dusundum sma aldim ama veremedimde,sanirim yapisal birsey kilo almak kizim cok istahli masallah ama yakiyor oglumda oyle olucak sanirim,emzirmeye son gogusten devam edip sagarak bu sureci yasamaliyim,Rabbim kuzularimiza saglik versin ins

aslinda ben de ayni durumdayim kizim ayin 4 unde tam 4 aylik olcak. 2aylik kontrolune gittigimizde 1100gr almisti ayda ama bir sonraki ay 450 gr almisti. 10 gn sonra tekrar kontrole gittigimizde300gr almisti. ama hala az kilo aliyor istahi yok cunku. hareketlendi ne memede cok duruyor ne de mamayi bitriyor. napcam bilmiyorum

Benim kızım da ilk iki ay 1er buçuk kilo aldı 3.ay 400gr filan 4.ay 800gr almıştı ama ilk aylar fazla aldığı için dengeledi kilosunu demişti doktor. Bence hemen panikleme1ay daha bekle bakalım kaç gram alacak?
Benim kızım da hiç bir zaman 2 meme emmedi tek meme sadece 10 dk. O da en fazla yetiyor demekki hiç sıkıntı yapmadım yeterki gelişimi iyi olsun..

Kizlar kuzum huzurlu ya mamada vermedim devam ediyorum sutumdecdaha iyi son on gunde ikiyuz gr daha aldi,takmamak en onemlisi kuzularimiza stresimiz geciyor,son emdiginden baslamk etkili buarada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…