20. hafta detaylıda bebeğin akciğerlerinde sıvı birikmesi ?

Chen1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2019
118
34
98
29
20.haftadayım bugün yapılan detaylı usgde bebeğimin tek akciğerinde minimal plevral efüzyon (akciğerde sıvı birikmesi) görüldü. Moralim çok bozuldu bunu yaşamış ve bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirenler beni bilgilendirebilir mi? Çok tedirginim

Konu hakkında bilgim yok fakat inşallah sağlıkla zamanında kucağınıza alırsınız inşallah

Yok mu yardımcı olabilecek içimi rahatlatacak birilerii?

Merhaba amniyosentez verdiniz mi? İnşallah sıvıda gerileme olmuştur. Bizde de solunum yolu ve akciğerle ilgili bi hastalık var ama bizim durumumuz daha vahim malesef o yüzden örnek verip sizi endişelendirmiyim ama sıvı gerileyebiliyormuş veya doğduktan sonra çekilebiliyormuş. Bizim amniyosentez temiz geldi. Başka yerde sıvı birikmesi var mı mide vs?

Öncelikle ikiniz de inşallah bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız. Konu hakkında bir fikrim yok. Size sormak istediğim birşey var. Bu rahatsızlıklar fetal dna da çıkmayan rahatsızlıklar mı? Kk şu aralar ayrıntılı ultrason yaptıranlarda çok sık rastlıyorum rahatsızlık çıkanları. Fetal dna temiz gelince rahatlamıştım fakat tam olarak ayrıntılı ultrasonda belli oluyor herşey sanırım.

Evet bizim amniyosentez de temiz geldi, metabolik veya çok nadir bi hastalıktan şüphelendiler. Detaylıdan önce görüldü 16.haftada. Ama bunlar çok nadir olan şeyler hiç aklınıza getirmeyin bence. Akraba evliliklerinde görülme ihtimali artıyor dediler bize ama akraba değiliz biz. Çok detaylı bi test yaptırıcaz wes testi ancak onda çıkabiliyormuş tek gen hastalıkları. Dediğim gibi aklınıza getirmeyin Allahım kimseye de yaşatmasın.

Çok sağolun umarım sizin için sorunsuz bir süreç olur. Sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almanızı diliyorum. Rabbim gönlünüze göre versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…