20 li yaşlarda tüp bebek yaptıranlar...

kızlar merhabaa ben aaslında henüzz doktoa muayene bile olmadım ama kafama takılan şeyler var sizinle paylaşmak istedim..eşimle 5-6 ay önce bebeğe karar verdik eşim erkenden meraklandı ve kendisi hemen doktora gitti sperm hareketsizliği olduğu tespit edildi tedavi görüyor şimdi..aslında onun tedavisini bekliyorumm..ama bir yandan bende de bir sorun var mı diye muayeneye gidicem..öncelikle daha ilk noktadan sizden fikir almak istiyorum..muayene sürecinde acı veren sıkıntı veren bişey var mı..tahliller tetkikler uzun bir süreç mi..ayrıca tüp bebek deneyimi olanlardan da bana bu süreci anlatmaları konusunda yardım istiyorum..yanii acılı ağrılı mı olur..narkoz falan verirlir mii..paylaşırmısınız kızlar benimle..hepinize sevgiler..
buarada ben 20 lerin sonundayım..29 yaşındayım...genelde 30 dan sonra mı sorunlarr başlıyor...

canım ben yaşadıklarımı anlatayım.önce muayene olduk ilk muayene ücretsiz.eşinizden sperm testi alıyor.kan testleri istiyor.ondan sonra ne şekilde bir tedavi olacağına karar veriyorlar.daha sonra adettin 3.günü iğnelere başlıyorsun.bir de vitamin aspirin felan bir iki ilaçla devam ediyorsun.iki üç güne bir ultrasona çağırıyorlar.yumurtaları takip ediyorlar.yumurtalar yeterli büyüklüğe varınca(20-22mm)toplamak için gün veriyorlar.o gün çattlatma iğnesini de alıyorsun.söyledikleri gece yaptırıyorsun.36 saat sonra aç bir şekilde gidiyorsun.muhtemelen öğlene doğru(öğlenden önce eşinden sperm alıp ona bakıyorlar iyiyse toplamaya geçiyorlar.yoksa bi daha spperm veriyor ) önlüğünü güyüp ameliyathaneye doğru yol alıyorsun.damar yolu açıyorlar.narkozu veriyorlar.sonra odada gözlerini açıyorsun.adet olacak gibi ağrın oluyor biraz(benim ilkinde olmamıştı ikincide oldu sadece)kaç yumurta toplandığını söylüyor.ondan sonra hemşire ilaçları anlatıyor bir torba ilaç veriyor.progestan vitamin agrı kesici antibiotik vs.bir iki saat sonra evine gidiyorsun.diğer günü arıyorlar.diğer günü arıyorlar.kaç tane döllendiğini söylüyorlar.sonra diğer günü bi daha arıyorlar kaç tanesinin yola devam ettiğini söylüyorlar.sonra diğer günü bi daha arayıp gün veriyorlar transfer için.transfere de sabah satinde gidiyorsun yine çişe sıkışık olacaksın girerken.o yüzden girene kadar içiyorsun suyu.çok abartma ama trensferden sonra hemen kalkamıyorsun çünkü(ördeğe yapmak sorunda kalırsın) sırayla alıyorlar.narkoz felan yok onda.normal muayene gibi.atıyorlar yumoşu içine.yavaşça indiriyorlar odaya.üç dört saat sonra eve gidiyorsun.iyi bakıyorsun kendine.ağır yok iş yok.stres yok.12.günü kan testine gidiyorsun hastaneye.hayırlısı artık.

vayy bee ne yazmışımm...

Merhaba canim
Tek değilsin, 22 yaşındayım 2 yaşındayken apandisit ameliyatı oldum ve doktor beni yanlış ameliyat ettiği için yaşım ilerledikce agrilarm oldu sol ve sag tupumun tıklandığıni ve artik calismadigini öğrendim 1 senelik evliym bu durum morelimizi çok bozdu ameliyat oldum tuplerimi aldirmak zorunda kaldim sağlıklı bir bebek dunyaya getirebilmem icin, bukadar küçük yaşta bunlari yaşadığım icin cok uzuldum. Tüp bebeğe başlıyoruz bu ay hormon ignelerimi alicam dua edin benim icin ilk denemede tutsun inşallah yaşım küçük olduğu için doktorum hemen tutacağini söyledi yumurtalarim cok sağlıklı eşimde cok saglikli çok şükür herkesin ne düşündüğü umrunda olmasin birak istedikleri gibi baksınlar Allah başa vermediği sürece anliyamazlar.. rabbim istiyen herkese evlat versin.

Back