20 yaşında genç bir anne adayıyım, korkuyorum

yesilcevher

Rad'ın Kırbacı
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2013
16
0
16
Bursa
Merhaba arkadaşlar.
Neredeyse 2 aylık hamileyim. Tam değerleri Cuma günü öğreneceğim. Çok mutluyum, ALLAH(c.c.) şükürler olsun. Umarım herkese nasip eder ve hayırlı kılar.
Ancak şöyle bir problemim de var. Ben ailem ile görüşmüyorum. 1 yıllık evliyim. Eşimde ailesi ile görüşmüyor. İki tarafında istemediği bir evlilik oldu, ve biz kendi başımızın çaresine bakıyoruz. 20 yaşındayım. Daha önce de pek çocuk bakmışlığım yok. En küçük çocuk bendim evde de, hiç bir bebekle haşır neşir olamadım. Zaten yeni doğduklarında küçücük oluyorlar, hep korktum onlarla ilgilenmeye. Ama şimdi hamileyim ve o küçücük şey, benim ilgime muhtaç olacak. Onunla ilgilenmem gerekecek, sevmem gerekecek -ki sevgi konusunda bir tereddütüm yok- ama ilgilenmek?
Çok korkuyorum açıkcası. Burası doğru yer mi, saçmalıyor muyum bilmiyorum. Sadece yazmak istedim. Biraz güzel şeyler okumak niyetim sanırım.
Deneyimi olan var mı? Benim gibi korkan?

Merhaba arkadaşlar.
Neredeyse 2 aylık hamileyim. Tam değerleri Cuma günü öğreneceğim. Çok mutluyum, ALLAH(c.c.) şükürler olsun. Umarım herkese nasip eder ve hayırlı kılar.
Ancak şöyle bir problemim de var. Ben ailem ile görüşmüyorum. 1 yıllık evliyim. Eşimde ailesi ile görüşmüyor. İki tarafında istemediği bir evlilik oldu, ve biz kendi başımızın çaresine bakıyoruz. 20 yaşındayım. Daha önce de pek çocuk bakmışlığım yok. En küçük çocuk bendim evde de, hiç bir bebekle haşır neşir olamadım. Zaten yeni doğduklarında küçücük oluyorlar, hep korktum onlarla ilgilenmeye. Ama şimdi hamileyim ve o küçücük şey, benim ilgime muhtaç olacak. Onunla ilgilenmem gerekecek, sevmem gerekecek -ki sevgi konusunda bir tereddütüm yok- ama ilgilenmek?
Çok korkuyorum açıkcası. Burası doğru yer mi, saçmalıyor muyum bilmiyorum. Sadece yazmak istedim. Biraz güzel şeyler okumak niyetim sanırım.

Ben de deneyimli değilim ve korkuyorum.Bu konuda endişelenmemiz bile bebeklerimize ne kadar güzel bakacağımızın bir göstergesi bence.
Eminim 1-2 ay bocalamadan sonra alışacağız.Sonuçta o bebek bizim bebeğimiz ve en doğru biz tanıyabiliriz onu.Kolay olmayacak elbette.Ama alıştıktan sonra çok kolay gelecek.Zaten hayatta hep böyledir.İlkler hep zordur.Sonra herşey yoluna girer.Endişelenmemiz korkmamız çok normal.
Senin yaşadığın şey daha güzel bence.Kimse sana karışamayacak.Herşeyi bebeğinle birlikte öğreneceksin ne güzel.

Teşekkür ederim. Evet güzel yanları oldukça fazla, farkındayım.
Ama bakımı gelince aklıma korkuyorum. Yıkamak mesela. Yeni doğmuşken ben onu tutmaya bile korkarım galiba. Ne yapacağım bilmiyorum. Çevremizde hiç bir büyüğümüz yok, yardımcı olacak

canım hiç korkma
beni de önceden korkuturlardı
yok hamilelik zor
yok doğum zor
yok bebek bakmak zor.....

hepsi saçma sapan şeyler

Allah sabrını veriyor
bebeğinin ne istediğini zaten sadece sen anlayacaksın

bende 3,5 aylık anneyim
hamileliğimde yalnızdım kırkımda kayınvalidem geldi
sonra gitti yine yalnızım
24 yaşındayım bende

hiç korkma dua et
Allah sabrını veriyor:16::16::16:

bende hiç bebek bakmamıştım
banyoyu hiç dert etme
ben hamileyken hep bakım banyo masaj videoları izledim
tek başıma banyo yaptırabiliyorum:nazar::nazar::nazar:

Bende 20 yaşında anne oldum ailelerimizden uzakataydık herşeyini kendim yaptım büyüttüm
hamileyken bi arkadaşın yeni doğmuş bebeğini kucağıma alayım dedim bi türlü tutamadım bebeği senin gibi günlerce düşündüm nasıl bakıcam yanlış bişey yapmaktan korktum
ama kendi bebeğim doğunca hiç korktuğum gibi olmadı kendin olunca bi cesaret geliyor hiç üzülme
genç anne olmak çok keyifli onunla birlikte büyüyorsun
tabi benim gibi ikinciye hamile olduğunda ne kadar tecrübesizmişim niye onu yaptım yada yapmadım dersin:34:

O kadar çok imkan var ki artık..
Banyo için küvet ve file yeterli, sakın dert etme..
Ben dokuz yaşındayken 1 yaşındaki kuzenimi yıkayacak kadar çocuk manyağıydım :))
Ama emin ol hiçbir şey kendi bebeği gibi değil insanın..
Yan yatış ve emzirme için bile yastıklar var, bunları düşün..
Öyle bol öyle çeşitli ki imkanlarımız..
Ben de isteğimle kaldığım halde hep düşündüm..
Hata mı yaptım, beklese miydim?
Bakabilecek miyim? İyi bir anne olabilecek miyim?
Bunlar herşeyde aklımıza gelecek sorular..
Tadını çıkarmaya bak, bol bol bakım ve gelişim kitapları oku..
Rabbim sağlıkla kucağına almayı ve mis kokusunu içine çekmeyi nasip eder inşallah...

Son düzenleme:
Bir çok televizyon programı, internet sitesi, forumlar var..
Merak ettiklerinizi öğrenirsiniz kolayca.
Allah'ın izniyle 40 yıllık anneler gibi tutacaksınız, acıktığını anlayacaksınız yavrunuzun.
Allah sağlıkla tamamına erdirsin, hayırlı olsun inşallah..

benim de deneyimim yok:1: arada sırada yeğenlerime bakmıştım bekarken:1: ama zor bişey olduğunu düşünmüyorum.. çünkü hiç kimse bişeyler bilerek anne olmuyo ki.. bi film izlemiştim aramızda bebek var adı.. izlemeni tavsiye ederim.. ordaki kız da sen gibi korkuyodu, ama doğduktan sonra çok sevdi bebeğini:16: merak etme annelik içgüdüseldir. sen istemesen de veya korksan da bebiş doğduktan sonra her şey yoluna gircek.. Allah sağ salim sağlıcakla kucağına almak nasip etsin:16::16:

merhaba, öncelikle tebrik ederim inşallah sağlıklı sıhhatlice alırsın bebişini kucağına, bende 21yaşındayım ve dün hamile olduğumu öğrendim bende senin gibi istenmedik bi evlilik yaptım ve ailemle görüşmüyorum, hiç bişeyi dert etme çocuklar öyle bi doğuyo öyle bi büyüyo ki hiç bişeyin farkına varamazsın nerden biliyosun diyecek olursan benimde tecrübem var sayılmaz sadece anaokulunda çalışmıştım orda tecrübe kazandım diyebilirim ama insanın kendi evladı farklı oluyodur eminim, zor yanları tabi ki var ama en güzel yanı da anne olmak bence şu an hamileliğinin keyfini çıkar ve hiçbişeyi düşünüp strese girme bebişini de rahat yerinde huzursuz etme :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Merhaba arkadaşlar.

ben de 20 yaşında 2 aylık gebeym ben de aynı korkuları yaşıyorm:44:

Merhaba bende 24 yaşındayım bebek bekliyorum
4 ay önce bir arkadasım dogum yaptı hiç endişelenme hemşireler dogumdan sonra bebeğin için gerekli temel bakımları anlatıyorlar
brosürler veriyorlar. talepte bulunabilirsin.
bide annelik iç güdüsü var suan farketmiyorsundur ama biraz büyünce karnında onun rahat mı rahatsız mı oldugunu bile hissediyorsun.
Youtube da pekcok video var. Ayrca burada paylaşman cok guzel olmus. Tatlı tecrübeli anneler var sorularını seve seve cevaplayacaklardır. :)

bn 17 yaşında evlendim severek. 2 sene çocuk istemedk korunmadmda ama snra olsa iyi olur dedik. ve şimdi 4 yıllık evliyim 2 senedr çocuk tedavisi görüyorum o kadar yorucu ve yıpratıcı ki.. deli gibi istiyorum her hamile haberi aldığımda hüngür hüngür ağlıyorum.. yani sen keyfini çıkar hamileliğinin şükret Allah çekemeyeceği yük yüklemezmiş kimseye

valla canım hiç korkulcak bişey yok ben 15 yaşında evlendim bizimde ailemiz istemedi küstüler bize ama biz başımızın çaresine baktık 16 yaşında anne oldum ve tek başıma büyüttüm hatta 2 çocuğumuda 18 yaşında doğurdum ve şuan 20 yaşındayım ikisine kendi başıma büyüttüm yani hiç korkulcak bişey yok canım

bi arkadaşımız daha yazmıştı buna benzer bişey.. ona da aynı cevabı verdim.. annelik içgüdüseldir:16: şimdi korkuyosun ama doğunca hiç öyle olmıcak.. en çok sen seviceksin, en çok sen ilgileniceksin:16: hiç korkma, çocuğum yok ama nacizane tavsiyem sana:17::26: sen istsende istemesen de annelik içgüdülerin harekete geçicek bi zaman sonra:16:

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.
Ama çocuğumu kaybettim. Düşük.
Elhamdülillah. ALLAH(c.c.) a şükürler olsun. Her şey de bir sebep vardır. Bize kötü görünen her şeyin bir iyi yanı vardır.
ALLAH(c.c.) sevdiği kuluna sıkıntı verir. Hamd edip ileriye bakmak gerekiyor.
Bende öyle yapacağım İnşALLAH.

Merhaba arkadaşlar.

bende 20 yşndaym ve 5 aylk evliyim 6 hftalkta hamileym ..bizimde 2 taraf istemedi snradan esimin ailesiyle barşşsakta uzakta oldukları için yanlızım ..kendi tarafm yakın ama annem hariç kimseyle konuşmuyorum .. insan kendini cok yalnz hissediyo ..seni o kdr iyi anlıyorumki ... şu an tek dayanagım eşim ve annem..

Back
X