20 yasinda refakatci olmak

Ablacım bana fikrimi danismadi ki . Kendi kafasına göre gitmis gün almis. Beni sinir eden böyle emrivaki yapılması. Sonra geliyor bana bilmiyorim kim kalacak yanımda diyor madem bilmiyorsun neden kafama göre iş yapıyorsun önce bi konus
Iyi de siz bu konuyu daha oncede actiniz. Bu kadinin rahatsizligi oldugu belli hic konusulmuyor mu evde? Daha once de sizin bakacaginiz ihtimali vardi, hatirliyorum. Bukadar zaman gecti ustunden tek sorun tarihin size sorulmamasi mi? Tarihte henuz belli degilmis ki oda belliki ameliyat takvimine gore belirlenecek.

Ben yazın annemin yanında refakatçi kaldım kalp ameliyatı oldu

Kilolu bir kadın
Kardeşim eşi ve ben bakabildik
Yatırması kaldırması çok zordu

Hemşireler alt filan almıyor üniversite hastanesinde oldu ameliyat

Ne kadar kalacağı belli değilse tek kişi çok zor olur
Anneniz neden kalamıyor işitme engeli kalmak için engel değil ki
Yenge de pekala izin alabilir
Dayının inekleri de dede idare eder
Kış günü zaten otlamaya gitmiyordur
Sağım için makine vardır diye düşünüyorum
İçerden ot saman verir

Evet anneniz engelliyse siz soylenilenleri anlatırsınız. Annenize birlikte Hem kolaylık olur .

Devlet hastanesinde alttan alma refakatçi yapar bu arada . Ozeli bilmiyorum ama
Konu sadece alttan almak da değil o kadının beline vida takilacak belki belini hareket ettiremeyecek ben cevirirken yürütürken ağlayıp sızlayacak. Yerinden kalkıp oturamayacak ben bunlardan korkuyorum. Çevirelim derken biryeri kırılır. Zaten kalcasindan ameliyat oldu , kolu kırıldı daha geçen sene şimdi belinden olacak. Kendine dikkat etmiyor yerinde de duramıyor hala ağır iş peşinde

Kadının erkek refakatçisi olabiliyor mu ama bel ameliyatları da zor kaldırıp indirebilecek misiniz o da var hani başka tür ameliyat olsa kalın derdim ama zaten yatan hasta bir kişinin altından kalkabileceği iş değil

Konu sadece alttan almak da değil o kadının beline vida takilacak belki belini hareket ettiremeyecek ben cevirirken yürütürken ağlayıp sızlayacak. Yerinden kalkıp oturamayacak ben bunlardan korkuyorum. Çevirelim derken biryeri kırılır. Zaten kalcasindan ameliyat oldu , kolu kırıldı daha geçen sene şimdi belinden olacak. Kendine dikkat etmiyor yerinde de duramıyor hala ağır iş peşinde
Anladım ben sizi o ameliyat bilmiyorum yalnız yaşlı kadin Allah korusun düşerse daha kötü . Siz dayinizla konuşun ineklerini komşuya mi kime emanet edecekse etsin. Eşiyle beraber baksınlar . Annemle bende gelirim birgün deyin .

Nenem annemi istemiyor
İyi de muhtaç olmuşsun onu istemiyorum bunu istemiyorum diyecek zaman mı

Ben de kardeşimin eşinden zerre hazmetmem ama bu durumda yardımcı oldu sağolsun

O da eminim zerre kadar bizden hoşlanmıyor ama eşinin hatrına geldi

Bu zamanlarda susup oturuluyor kim gelirse razı olunuyor

Kadının erkek refakatçisi olabiliyor mu ama bel ameliyatları da zor kaldırıp indirebilecek misiniz o da var hani başka tür ameliyat olsa kalın derdim ama zaten yatan hasta bir kişinin altından kalkabileceği iş değil
genelde koğuş sistemi pek kalmadığı için servislerde karşı cins refakatçi olabiliyor
ama tabi koğuş sistemiyse kadın-erkek servisleri ayrı olur, o zaman karşı cins refakatçi de kalamaz (eskiden öyle olan servis çoktu şimdi pek yok aslında ama belli olmaz), o da var dediğiniz gibi.

Gerçekten sayfalarca yazıldi dayım dayım dediniz bende sandım anneniz engelli anlaşamaz beni buldular . ağır işitme engel mi Allah askina konuşuyormuş Anneniz gayette bakar. Dayiniza değil annenize kizacaksiniz ozaman. Anneniz bakacak ananenize. Babanız diyecek ki senin yapacağın iş değil annen gidecek .

ben herkesin bir üst/ alt nufusun sorumlulugunu baskasina kitlemesine kılım. mesela kadin cocuk doguruyor annesine kaynanasinq baktirmak istiyor- olmayinca gönül koyuyorlar falan. iyi de o cocugun bir üst soyu sensin. ne yapılacaksa senin gorevin.
ayni sekilde anneye babaya bakilacaksa - bakici tutulacaksa - mezar yeri yapilacaksa vs bunlarin hepsi bir alt soyun görevi.
benim bakisim bu yani. bugun sağlıklilar. allah korusun yarin anne babama bir sey olsa yanlarinda durmasi - masraf yapmasi gereken ablam ve benim- biz bir sebepten uygun degilsek ablamin kocasi ve benim kocam. bu yani hiyerarşi
tutup da niye torunlari baksin? cok sacma
ha ister sever bakar. ona bir sey diyemem.
ama dayi inekleri varmis, yenge calisiyormus, kendi annesi duymuyormus, kendi babasi calisiyormus.
eee, yarın bu babaanne masada kalsa ölse dayı inekleri birine emanet etmeyecek, yenge - baba isten izin almayacak mi? hepsi belki 3 gun belki 5 gün cenaze isleriyle ilgilenmeyecek mi?
tabii ki ilgilenecekler.
eeee, madem o zaman birakilabilecek - kadin yasarken niye birakilmiyor?
herkes sorumluluktan kaciyor. hele konu sahibinin annesi hepten bahane. kulaklari duymuyormus.
iyi de alt tarafi hastane refakati. kulaklara gerek yok ki. bjr sey konusulacaksa doktorla hasta konusur hasta kizina anlatir. olur biter yani. duymayan kisi evleniyor, cocuk doguruyor yetistiriyor, masallah hayatin her alaninda var. ama "anneme refakat edemem"
bahane yani.
Şöyle bir durum da var yengenç kızın sınav üniversite anladığım kadarıyla, 20 yaşında ve halledememiş. Evde herkesin görevi var. Sınavın arkasına sığınıp iş güç görmüyorsa,köy yeri, ananeyi de kitlerler. Maksat iş gördürmek.

Devlet hastanelerinde hala kogus sistemi oluyor, dogumlar icin bile kocasi rekafat edemiyor. O sebeple dayi isi zor. Şuda var oradaki calisan yardimci elemanlara belli bir harclik verdiginizde sizinle daha cok ilgileniyorlar. Hastayi dondurme, kaldirma zamanlari cagirabilirsiniz.
Ben liseye giderken annem bel fitigi ameliyati oldu, babami birakmadilar gece ama gunduz hep ordaydi, okulum oldugu icin teyzem kaldi. 3. 4 gun sonra eve cikinca ben ilgilendim, kaldirdim, wcye goturdum vs. Zaten yuruteci vardi. Anneannenizde de olacaktir, yoksa da alin muhakkak fiziksel destek vermenize gerek kalmiyor. 7 - 8 sene oncede iki dizinden ameliyat oldu yine ayni surec, bu kez ben yanindaydim ama ek ucretle ozel oda tuttuk. Sonda degisimini refakatci yapiyor ama ozellikle aksam yurutulecek zamanlarda hemsire veya yardimci eleman destek oldu.

Şöyle bir durum da var yengenç kızın sınav üniversite anladığım kadarıyla, 20 yaşında ve halledememiş. Evde herkesin görevi var. Sınavın arkasına sığınıp iş güç görmüyorsa,köy yeri, ananeyi de kitlerler. Maksat iş gördürmek.
sinava hazirlanmak isin bahanesi. alt tarafi iki uc gun anane yaninda kaldi diye kimse sinavindan geri kalmaz. kaldi ki hastanede de bos kaldikca test cozebilir. sabah aksam hastayla ilgilenmiyor ki. zaten sinavina cok onem verse kkya bu kadar zaman ayirmazdi.
dayi tarafinin gözünde "bos bos oturan koca kiz varken biz mi işimizi gücümüzü bırakalım" bir kiz iste.
ama madem herkes "bana ne ben istemiyorum" diyor, madem nene "bana ne ben kizimi istemiyorum" diyor, konu sahibi de "bana ne" diyebilmeli. yoksa bu isin sonunda ameliyat olan yengesine refakate gitmek var:)

Onu dert etmeyin o zaman o kadar zor ameliyat degil. Dr . Anneme saga sola donebilirsin dedi. Annem de kilolu bu arada. Ben zayifim. Biraz kendi ,biraz ben yardim ettim donuyordu. Kalkarken falan bir sey olmuyor. Ben de korkmustum bu arada.
Ilk ameliyatinda yaninda ben yoktum. Ilk 2 gun sonda taktilar. Bizim ozel hastane oldugu icin hasta bakicilar yardimci oldu.
Ama siz eldiven ve maske götürün, o da zor degil.
Cok zor durum, size yuklenilmesi . Ama onlarda desteknolmak zorunda.
Szi de yaniniza kulaklik kitap alsaniz ,bayagi bos vakitte oluyor.
Allah dusurmesin ama ben boyle yardim etmeyi cok severim. Yani bir insani mutlu etmek ,beni de cok mutlu ediyor

sinava hazirlanmak isin bahanesi. alt tarafi iki uc gun anane yaninda kaldi diye kimse sinavindan geri kalmaz. kaldi ki hastanede de bos kaldikca test cozebilir. sabah aksam hastayla ilgilenmiyor ki. zaten sinavina cok onem verse kkya bu kadar zaman ayirmazdi.
dayi tarafinin gözünde "bos bos oturan koca kiz varken biz mi işimizi gücümüzü bırakalım" bir kiz iste.
ama madem herkes "bana ne ben istemiyorum" diyor, madem nene "bana ne ben kizimi istemiyorum" diyor, konu sahibi de "bana ne" diyebilmeli. yoksa bu isin sonunda ameliyat olan yengesine refakate gitmek var:)
Fikir danışmak da suç oldu arkadaş

Devlet hastanelerinde hala kogus sistemi oluyor, dogumlar icin bile kocasi rekafat edemiyor. O sebeple dayi isi zor. Şuda var oradaki calisan yardimci elemanlara belli bir harclik verdiginizde sizinle daha cok ilgileniyorlar. Hastayi dondurme, kaldirma zamanlari cagirabilirsiniz.
Ben liseye giderken annem bel fitigi ameliyati oldu, babami birakmadilar gece ama gunduz hep ordaydi, okulum oldugu icin teyzem kaldi. 3. 4 gun sonra eve cikinca ben ilgilendim, kaldirdim, wcye goturdum vs. Zaten yuruteci vardi. Anneannenizde de olacaktir, yoksa da alin muhakkak fiziksel destek vermenize gerek kalmiyor. 7 - 8 sene oncede iki dizinden ameliyat oldu yine ayni surec, bu kez ben yanindaydim ama ek ucretle ozel oda tuttuk. Sonda degisimini refakatci yapiyor ama ozellikle aksam yurutulecek zamanlarda hemsire veya yardimci eleman destek oldu.
kadın doğumlar ve jinekoloji zaten en karşı cins refakatçi olmayan bölümler

bu kadın, kadın doğumda/jinekolojide/jinekolojik onkolojide vs. yatmayacak

o yüzden erkek refakatçi alma ihtimalleri daha yüksek -özel oda mesela öyle aman aman ücret olmuyor biz boş oda olduğu sürece hep tutarız, hangi ameliyat olsa, gerçekten odada bir refakatçi yatağı olması bile büyük imkan yani...

ama kız konuyu "20 yaş" diye açmış
daha hastanenin şehir dışında, 2 saat mesafede olduğunu, bunlarda araç olmadığını yeni öğrendik
bu hususlar 20 yaştan 38075076 kez filan daha önemli

ailece çok değişik bir kafaları var, o kesin.

Ben yazın annemin yanında refakatçi kaldım kalp ameliyatı oldu

Kilolu bir kadın
Kardeşim eşi ve ben bakabildik
Yatırması kaldırması çok zordu

Hemşireler alt filan almıyor üniversite hastanesinde oldu ameliyat

Ne kadar kalacağı belli değilse tek kişi çok zor olur
Anneniz neden kalamıyor işitme engeli kalmak için engel değil ki
Yenge de pekala izin alabilir
Dayının inekleri de dede idare eder
Kış günü zaten otlamaya gitmiyordur
Sağım için makine vardır diye düşünüyorum
İçerden ot saman verir
Geçmiş olsun Allah şifa versin 🙏

Konuyu tam okuyamadım konu sahibinin mesajlarını da öyle ama burada mevzu konu sahibinin yaşı da değil, devlet hastanelerinin hiçbirisinde hemşire veya hastanede çalışan personel hastaların özel ihtiyaçlarıyla ilgilenmez, zaten görevleri bu değil vakitleri de yok.
Bu sebeple hasta yanına refakatçi istenir, hastanın yatışından taburcu edilene kadar ki tüm sorumluluk refakatçinindir, A’dan Z’ye her şeyle refakatçi ilgilenir buna gerekli hallerde talep edilmesi durumunda dışarıdan tıbbi malzeme temini de dahil.

Ameliyat olan hasta kuş kadar hafif de olsa onu yatırıp kaldırması, 3. kata çıkar tahlilleri yaptır, 1. kata in şunu yaptır, idare binasına git doktor x’e onaylat gibi şeyleri yapabilmesi için de cabbar olması gerekiyor.
Ailede o kadar insan varken toy bir kıza sorumluluk yüklüyorlar.

Back
X