2001 ekomomik krizinde neler yaşadınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İki hanımı da burada açtığı konular kadar tanıyabiliriz. Kaldı ki Lulunun konularını bilmiyorum ama vivelamour u biliyorum dedim zaten. Aslında kıyaslamıyorum.
Dikkatinizi çekti mi bilmem. Bazen kk da bazı kadınların kayırıldığını bazılarının üzerine fazla gidildiğini falan yazarlar bazen. Aynı sorunu yaşayan bir kadın linçlenirken öteki linçlenmez, ona hak verilir falan.
Burda da böyle birşey mi oluyor acaba diye dikkatimi çekti sadece. Yoksa ikisinin de açtığı konuları yadırgamıyorum. İsterse 539 kere açsın, belli ki çözemiyor aşamıyor der geçerim.
Orta gelirliler olarak hemen hemen hepimizde var gündemden kaynaklı stres, moral bozukluğu vs ama konu sahibinde anormal bi para kaygısı var, açtığı her konuya yazılıyo sayısız tavsiye vs ama ısrarla para, pahalılık, zam, konuları açmaya devam ediyo, daha 3 gün önce bi meslektaşı kendisine sünepe giyiniyosun dediği için konu açtı buraya, 1 ay önce de ben terlikle mi gezeyim, aç mı kalayım falan diye konu açtı, evine giren 10-12 bin gibi bi gelir var ve 1 çocuk, tek maaş asgari ücretle geçiniyomuş, ayakkabı alacak palto alacak parası yokmuş, açmış aç kalacakmış gibi davranıyo, o yüzden üstüne gidiliyo aslında ama açtığı konulara yazılan yorumlardan bi gram faydalandığı yok, aşamıyo açlık korkusunu

PDR mezunu değilim. Türkçe öğretmenliği mezunuyum. Ama özelde sosyoloji yüksek lisansıö olduğundan dolayı pdrci olarak görev yaptım
sosyoloji yüksek lisansı ile pdr alanından atanamazsınız. özelde de olsa bu şekilde çalışamazsınız. bi yerde ciddi bir karmaşa var ama hadi bakalım. daha geçenlerde rehber öğretmen olarak atandım diyip konu açıp yardım istediniz... herkes para yönetiminize takılmış ben de mesleki karmaşanızın takipçisiyim. düzgünce açıklasanız keşke

Lulutas ister inan ister inanma ama sen yakın gelecekte tüm paranı kaybedip çok fakir olacaksin büyük ihtimalle, evrene gönderdiğin enerji tamamen buna kurulu , ne düşünürsen , neye bu kadar çok odaklanirsan onu çekersin kendine , bu kadar düşünme para mevzusunu , hayat kısa güzel şeyler düşün güzel şeyler yaşa

Lulutas ister inan ister inanma ama sen yakın gelecekte tüm paranı kaybedip çok fakir olacaksin büyük ihtimalle, evrene gönderdiğin enerji tamamen buna kurulu , ne düşünürsen , neye bu kadar çok odaklanirsan onu çekersin kendine , bu kadar düşünme para mevzusunu , hayat kısa güzel şeyler düşün güzel şeyler yaşa
Yoga kursuna yazıldım. Ama o kadar zayıfım ki iyice yok olurum diye korkuyorum

Üniversiteye hazırlanıyordum, arkadaş sınıfa girip dolar 1 milyon olmuş demişti. Şaka sanmıştık. Babam memurdu, ablam üniversitede İstanbulu kazanmıştı, ben dershaneye gidiyorum, birde kardeşim vardı lisede. Tek maaşla zaten zorlanıyorduk, zorlanmaya devam etmiştik. Ama umut vardı o zamanlar. Herkes yurt dışına kaçmanın derdinde değildi, iyi kötü işleyen bir adalet vardı. Şimdi her taraftan kuşatılmış gibiyiz, sorun sadece ekonomik değil o yüzden daha karanlık geliyor bana. Bizde haberdardık ekonomiden, siyasetten ama şimdiki gençler kadar hayatımızı etkilemiyordu. O yüzden bu kadar karamsar değildik. Çok üzülüyorum, ne çocukluklarını, ne gençliklerini yaşayamıyor yeni nesil.

Rehber öğretmen olarak özel bir kurumda çalıştım. Ama bana göre bir iş değil. Zaten stanınca Türkçe öğretmenliğine geçtim. Bu hafta ek fiildeyiz 🏋️
hadi öyle olsun bakalım.
o özel kurumu şikayet edip ceza aldırmak lazım o zaman, kanunsuz bir iş yapmışlar. sizi ya mebe bildirmemişler sadece o alanda veliye göstermişler ya da ... neyse..

ek fiil :KK9:

Yoga kursuna yazıldım. Ama o kadar zayıfım ki iyice yok olurum diye korkuyorum
Yoga zayıflatmaz öyle çok , kaslarını geliştirir , ruhuna iyi gelir , iyi yapmışsın , biraz da Instagramda kişisel gelişim sayfalarını takip et düzgün olanları

𝐊𝐮𝐚𝐧𝐭𝐮𝐦𝐌𝐚𝐧𝐲𝐞𝐭𝐢𝐳𝐦𝐚 Ş𝐢𝐟𝐚 𝐒𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦𝐢 (@kuantummanyetizma) • Instagram photos and videos

Bunu takibe al , iyi gelecektir sana

Konuyu değiştirmişsiniz ilk okudugumda farklıydı baya geçmişe gittim
2001 krizinde 3 yıllık evliyim ben is ariyordum eşim de esnafti bir günde dibi gördük borclarimiz 3 e katlandı bunun etkisini uzun yıllar yaşadık. Ben farklı pencereden bakacağım o güne ve bugüne. Belki benim çevremden kaynakliydi, sanki sadece biz yaşamıştık dibi, herkes sanki borç isteyeceğiz diye kaçmıştı, şimdiki sosyal medya o zaman olsaydı nasıl olurdu acaba? O zaman bize gösterilen biz yaşıyoruz siz batiyorsunuz söylemlerini paylaşırlar miydi.?
O günlerde bizde umut vardı bugün daha temkinli ve güven icindeyim ama o günlerdeki umudum yok. Sosyal medyaya bakıyorum kimse yalnız değil herkes aynı isyanlarda( paralı trolleri saymıyorum) .

Türkçecilerin ek dersi olmuyor pek maalesef
Nasıl olmuyor? Ben de Türkçeciyim haftada 15 saat ek dersim ve hafta sonu 6 saat DYK'm var. Tamam bazı öğretmenlerin okulda öğretmen sayısı çok fazla olduğu için ek dersi olmayabiliyor. Ama direkt Türkçecilerin yok diyorsunuz e ben neyim😄

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X