çocuğunuzu RAM.2a sakın gönderipte çocuğu yaşıtlarından farklı olarak etiketlemeyin arkadaşlar.. 5,5 yaşındaki çocuğun ramlık neyi olabilir ki?
el kasları,el-göz koordinasyonu gelişmemiş çocuğa RAM belge verirse eğer ömür boyu etiketlenir.. ben 14 yıllık eğitimciyim.. kolay kolay ram2aöğrenci göndermiyorum..
çocukları etiketlemenin ötesinde hiç bir işe yaramıyor..
ben en son çare olarak ram'a başvurmayı düşünüyordum, siz etiketlenme diyince bi durdum, kötü oldum.
nasıl bi durum olur çocuk için, ileride önümüze çıkar mı ? sanırım bu konuda bilgi sahibisiniz aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Selam arkadaşlar, son derece önemli bir konu malesef ki bizde madur olanlardanız ama ben tüm şartları zorladım görüşmediğim yetkili kalmadı, hoş yetkili diyorum ama kimse tam olarak bişi bilmiyor.Yapılması gerekeni yaptım direk mevzuat üzerinden inceleme yaptım.Madde14 31/a bendine göre velinin isteğiyle hareket edilebiliyor.Bu madde değişmemiş ve ben geçen hafta bunu dikkate alarak çocuğumu anasınıfına kaydettirdim.Zaman ne göstericek bilemiyorum en azından anasınıflarının kayıtları dolmadan kaydını halletmiş oldum.Eylüle kadar ne olur belli değil.Eğerki o zamana kadar üstesinden gelemeyeceğim bir ceza söz konusu olmazsa ki yok diye öğrendim, çocuğum anasınıfında olacak aksi halde 1 e devam edecek.Yaşıtlarına göre bi hayli zayıf olan ve erken doğan oğlumunda vicdanı rahat bir annesi olacak.Rabbim yardımcımız olsun inşaallah hayırlısı olur.Bekleyip görecez....
arkadaşım ben şu madde 14 neymiş diye bi bakayım dedim, malum hepimiz göndermemek için çırpınıyoruz. ama yaş ile ilgili bi detay yok burada...acaba yazım hatası mı yaptın? kontrol edip, bizleri haberdar edersen çok sevinirim. Okula başlamada velinin kararını dilekçe ile beyanını içeren maddenin 15. madde olduğu onun da mülga olduğunu biliyorum
Madde 14 – (Değişik: 12/10/1983 - 2917/4 md.)
(...) (Değişik: 30/3/2012 - 6287/4 md.) (1) İlkokullar ve ortaokullar birlikte veya ayrı oluşlarına, büyüklüğüne, anasınıfları ve özel eğitim sınıflarının bulunuşuna göre, ilköğretim kurumlarında aşağıdaki görevliler bulunur:
a) Müdür ve müdür yardımcıları,
b) Öğretmenler; sınıf, branş, okul öncesi eğitim, özel eğitim öğretmenleri ile gezici öğretmenler ve usta öğreticiler,
c) Rehberlik uzmanları,
d) Sağlık, teknik, genel idare ve yardımcı hizmetler sınıflarına dahil personel ile eğitim faaliyetlerinin gerektirdiği diğer personel.
İlköğretim kurumlarındaki görevlilerin nitelikleri, görev ve yetkileri ile atanma usul ve esasları yönetmelikle tespit edilir. (2)