2008 Eylül bebekleri beslenmesi

Canlarım biraz önce Eylül anneleri topigimize yazdım ama burayada yazmak istiyorum bana fikir verirseniz çok sevinecegim Ozan Egeye hiçbirşey yediremiyorum ve ne yapacagımı şaşırmış durumdayım hafta içi dra gidecegim ama farklı önerileriniz varsa çok mutlu olacagım.Yumurta,peynir,yogurt hiç yemiyor yogurd ihtiyacını ayran yaparak veriyorum onu seviyor ama digerlerini nasıl yedirecegim bilmiyorum.

Aslıcım yumurtayı çorbaların içinde verebilirsin mesela kayınvalidemden öğrendiğim düğün çorbası diyorlar un yumurta yoğurt çırpıyorsun soğuk et suyuna atıp karıştırıyorsun harika oluyor..ıçine tavuk göğüs tiftebilirsin ya da et canım..Hem lezzetli hemde yoğurt ve yumurta yemiş oluyor..

Bugün sabah
1 haşlanmış yumurta
1 bardak süt
1 kaşık bal,tereyağı
1 zeytin
1 kaşık labne ve biraz ekmek..

Öğlen uykusuna bir yattı saat 4 hala yemek yicek:(

Öğlen için yemek yapamadım dünden tarhanası var bulgurlu onu vericem yoğurtla akşama Allah kerim..

Bizim yemk düzenimiz hepten bozuldu..Dün düzeltmeye çalıştım ama bir günde olmayacak galiba.Oğlum gece çok geç yatmaya başladı bundan da sabah geç kalkıyor ve geç kahvaltı ediyor.Tabi ğlen yemeği de geçikiyor ve tam yemk saatinde uyukusu geliyor.Bugün sabah saat 0 uyandı ancak 10.30 kalktı ama yarım saat kitaplarla ilgilendik yattık.Kahvaltını yedi çok acıkmıştı galiba 20 dk bitirdi sayılır.Ama öğlen yemeğini yemedi tek portakla yedi ve meyve suyunu içiti.Saat 16 e geiyor hala uyuyor ve daha öğlen çorbası duruyor.Ben şimdi ne yedircem çorbası hazır onu vercem.E yoğurt ne zamn olcak ne zaman akşam yemeği ne zamn gece sütü.....of of

Dünkü bizim
kahvaltıda-1 yumurta,1 dilim ekmek,1 bardak pekmezli meyvesuyu
öğlende 1 kase çorba(brokoli,şehriye,kıyma),yarım dilim ekmek yanında pekmezli meyve suyu
ikindi yoğurt,yarım patates,1 cocostar
akşam aynı çorba ve ekmek
yatınca süt.

Kahvaltı: 1 yumurta sarısı,4-5 bebe bisk. az sü ve beyaz peynir...
Ara: Bir elma rendesi
Öğlen: Balkabağı,patates çorbası( uykudan yeni kalktığı için az önce yedi)

Ara: Yoğurt ve 5-6 tane kuşbaşı tavuk ızgara
Akşam: Muhallebi yada sade makarna yedireceğim..

Bizim yemk düzenimiz hepten bozuldu..Dün düzeltmeye çalıştım ama bir günde olmayacak galiba.Oğlum gece çok geç yatmaya başladı bundan da sabah geç kalkıyor ve geç kahvaltı ediyor.Tabi ğlen yemeği de geçikiyor ve tam yemk saatinde uyukusu geliyor.Bugün sabah saat 0 uyandı ancak 10.30 kalktı ama yarım saat kitaplarla ilgilendik yattık.Kahvaltını yedi çok acıkmıştı galiba 20 dk bitirdi sayılır.Ama öğlen yemeğini yemedi tek portakla yedi ve meyve suyunu içiti.Saat 16 e geiyor hala uyuyor ve daha öğlen çorbası duruyor.Ben şimdi ne yedircem çorbası hazır onu vercem.E yoğurt ne zamn olcak ne zaman akşam yemeği ne zamn gece sütü.....of of

Canım bizimkisi de geç kalkıyor bazen 12de kalktığımız oluyor:)
sağlıklı değil dediğin gibi ama bende uyuduğum için o sırada uykuma yenik düşüyorum...

12 de kalkıyorsunuz kaçta yatıyorsunuz Eda?Egede mesela 11 de önce yatmıyor ama en geç 9.30 da ayakta:(
Biz 2 de önce yatmıyoruz bu sefer sabahları mahfoluyoruz..

12 de kalkıyorsunuz kaçta yatıyorsunuz Eda?Egede mesela 11 de önce yatmıyor ama en geç 9.30 da ayakta:(

Bizimkide geç yatıyor, 12-1..
Hatta geçenlerde 2 de yattı beyfendi.Benimde sinirlerim bozuldu,uykum kaçtı,kahvaltı yaptık 3:30 da yattık...
Dolayısıyla geç kalkıyoruz..Gün boyuncada bir kere yazıtoyr..
İst.da erken yatıp erken kalkardı...Burda babasıyla yalnız bırakmak için yapıyor herhalde sıpa...
Birde yatarken ortamızda olacak,biz sohbet edeceğiz o uyuyacak,sustuğumuzda başlıyor ayağa kalkmaya..Ninni gbi geliyo herhalde:)

Günaydın kızlar..
Sehercim yaz patlıcanımı yiyorsunuz?Afiyet olsun paşaya:)

Bizde bugün kahvaltıda 1 yumurta ile tereyağında omlet yalnız omlet diyorum un yok içinde...Çırpılmış yumurta..
1 kaşık labne peyniri,1 kaşık bal,1 kaç lokma ekmek,1 kaşık kaymak..
200 cc bebek çayı şu meyveli olanlardan..

evet duygucum yaz patlıcanı annem karnıyarık haline getirip dipfrize atıyor biz de kışın çıkarıp yiyoruz afiyetle

sabah utku yumurta yemişti poposu fena pişik olmuş napıyım hiç mi vermeyim ben yumurtayı yoksa biraz ara mı vereyim CADIARZU :uhm:

bugünkü yediklerimiz

sabah betülün yumurtalı sütlü peynirli karışımı

öğlen karışık sebze haşlaması (soğan , karnıbahar,ıspanak ,patates ,havuç) yanına da yoğurt

akşam haşlama et suyuna biraz ekmek doğrayıp limon sıkıp yedik hep beraber. ama haşlama lokantadan

gece de muhallebi yer yatar

Ay canım güzel erken kalkıyor ama senin halini düşünemem.Bizimki de daha önceden 8.30-9.00 arası kalkardı benim için yorucu ama onun için daha iyidi.Erken kahvaltı edip öğlen uyukudan önce yemeğini yerdi ve ondan sonraki öğünleri de daha düzenliydi.Tabiki daha iyi de beslenirdi.Bu akşam biraz daha erken yattı erken derken 22.20 geçe yatırdım ama 23 te tam uyudu,umarım yarın biraz daha erken kalkar.

Bizimkide geç yatıyor, 12-1..
Hatta geçenlerde 2 de yattı beyfendi.Benimde sinirlerim bozuldu,uykum kaçtı,kahvaltı yaptık 3:30 da yattık...
Dolayısıyla geç kalkıyoruz..Gün boyuncada bir kere yazıtoyr..
İst.da erken yatıp erken kalkardı...Burda babasıyla yalnız bırakmak için yapıyor herhalde sıpa...
Birde yatarken ortamızda olacak,biz sohbet edeceğiz o uyuyacak,sustuğumuzda başlıyor ayağa kalkmaya..Ninni gbi geliyo herhalde:)

İşiniz zor canım.Gündüz uyutmamaya çalıştın mı yada uyuku süresi daha kısa olsa belki gece daha erken yatar.Ben 2 gündür gündüz uyutmamaya çalışıyorum ama başaramadım.

evet duygucum yaz patlıcanı annem karnıyarık haline getirip dipfrize atıyor biz de kışın çıkarıp yiyoruz afiyetle

sabah utku yumurta yemişti poposu fena pişik olmuş napıyım hiç mi vermeyim ben yumurtayı yoksa biraz ara mı vereyim CADIARZU :uhm:

Canım yumurtanın beyazını daha çok alerji yapıyor bir süre onu vermesen acana yine alerji olurmu?
Bİde omega 3 lü yumurtayı denedin mi?Onlar daha hafifi sanki ve sanberk onlardan hergün yese de bişey olmuyor.

bugünkü yediklerimiz

öğlen karışık sebze haşlaması (soğan , karnıbahar,ıspanak ,patates ,havuç) yanına da yoğurt

akşam haşlama et suyuna biraz ekmek doğrayıp limon sıkıp yedik hep beraber. ama haşlama lokantadan

Oh maşallah yarasın Utkuya:)))))))))):nazar:

bugün yedikleri
sabah 11 de kahvaltı 1 dilim helim peyniri,yarım dilim ekmek,1 bardak süt(150 ml),1 çor.k. tahıl mama içine 1 er tatlı kaşığı pekmez ve tahin
öğlen saat 13 te 1 bardak portakal suyu,1 t.k. pekmez,yarım portakal
ikindi 16.30 tavyk etli lahana yemeği,yarım dilim ekemk
ara 100 gr yoğurt
akşam yemeği 20.30 yarım kase kıymalı bulgur çorbası,1 çay bardağ pekmezli elma suyu
yatınca 22.00 1 bardak süt.

Eğer yumurtadansa ara vermen iyi olur,sonra iki günde bir verirsin..

bugünkü yediklerimiz

Bu yumurtalı sütlü peynir karışımı nasıl oluyor?

Birde omlet tarifi yazarmısınız?

Fikriye eğer öğle uykusuna yatırmazsamm sersem gibi oluyor,yemekte yemiyorr..
Hem öğle uykusuda önemli..

Bizimki bugün erken yattı 12 gibi:))
Yavaş yavaş sokacağım düzene.Aslında ben erken kalksam kalkar garibim...
Bugün bende erken yatayım bakalım...

Bugün
Sabah:1 bardak vişne suyu(ev yapımı)
1 yumurta tereyağında çırpılmış
1 dilim peynir
1/2 dilim ekmek
1 kaşık çilek reçeli

Ara:1 danette
Öğlen:Kereviz yemeği
1 dilim ekmek
2 3 kaşık yoğurt

1/ dilim ekmek sürme peynirli

100 cc süt
gece: muhallebi
Bugün biraz karışık bir menü oldu süt ağırlıklı çünkü ben evde yoktum..

Sehercim geçmiş olsun bence yumurtayı kes canım bir kaç gün..Ben öyle yapmıştım Ege de kabarmıştı bir kere..

gunaydınlar herkese, dunku menumuzden baslayayım, sabah omlet, süt, öğlen, tarhana corba yarım dılım ekmek, ara yogurt, aksam, bır kase kıymalı sehrıye corbası, bıkac tane makarna, ayran, yatmadan once de dun yıne sehrıye corba ıctı. aslında her zaman muhallebı ya da sut ıcerdı.

Back
X