• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2008 Eylül bebekleri beslenmesi

Bugün sabah 1 yumurtalı omlet,peynir,200cc süt,1 kaşık bal,1 çay kaşığıda pekmez yedik biraz ekmekle..Tatlı manyağı olduğu için oğlum biraz fazla kaçtı bu sabah:)

Öğlen yemeğine yeşil mercimek yapıcam şimdi blendırdan geçirince çok seviyor ama taneli bütün yutuyor sonrası felaket:))

merhaba arkadaslar,
Size bir sey danismak istedim. Bebeklerinize meyve puresi olarak armut veriyormusunuz?
Genelde sayfalarda gordugum elma puresi veya muz puresi. Benim bebegim muzmin kabiz oldugu icin doktor tavsiyesi hep armut puresi yedirdim simdiye kadar ama uzuldugum bir sey oldu, gazeteler yazmis (ben kacirmisim) armutlarda tarim ilaci var diye, siz boyle bir sey duydunuzmu?
cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

Canım ben veriyorum sanberk çok seviyor armudu.Duygunun dediği gibi artık temiz bişey mi var.Geçende sanberkin ishali vardı bu da 2 ay önceydi.Marketten kızılcık marmaladi aldım ishali kesiyor diye.aldığım marka tema organik diye.Kavanoz hala duruyor ve hala bozulmamış.Sebei bilmiyorum.Organik bir şey çabuk bozulmaması gerkmiyormu.Babaennem yaparı biz de çok severdik ama çabucak bozuluyordu.Belki de gerçekten organiktir ama yaptığı koşullar steril olduğu için marmalad da daha temiz içinde bakteriler olmadığı için bozulmuyor hala.Atmadım test etmek için bakalım ne kadar dayanacak.

Bugün sabah 1 yumurtalı omlet,peynir,200cc süt,1 kaşık bal,1 çay kaşığıda pekmez yedik biraz ekmekle..Tatlı manyağı olduğu için oğlum biraz fazla kaçtı bu sabah:)

Maşllah yarısın kuzuya.Ne güzel bal pekmez yer.Bizimki sevmiyor.Balı sütle veririm pekmezi ise anca meyve suyuna katıncA İÇİİREBİLİYORUM.
Öğlen yemeğine yeşil mercimek yapıcam şimdi blendırdan geçirince çok seviyor ama taneli bütün yutuyor sonrası felaket:))

N iye kı pıt pıt mı yapıyor yavru. Sorma geçen nohut vermiştim tüm gün pıt pıt gezdi bizimki bide kendisi gülüyordu. :))))))))

bugün kalınca 150 ml süt içti
yumurta haşalınca onu yedirdim yarım yedi,birkaç lokma ekmek,ve biraz meyve suyu.Süt çok geldi herhalde iştahı kapattı.
Öğlende 1 kase şehriyeli tavuklu çorba çok az ekmek kattım,1 köfte ve biraz meyvesyu

siz meyve suyu olarak ne veriyorsunuz bizim hep aynı nar,elma,armut,portakal,mandalina.hippin kayısı meyvesuyusunu aldım arada onunla değitiriyorum değişiklik olsun diye.

Fikriyecim blendırdan çekmezsem çiğnemeden yutuyor bu sefer afedersin aynen kakasında çıkıyor:)Valla öyle görünce insan yemek yemekten tiksiniyor..
Meyve suyu olarak ben portakal mandalin ve elma dışında vermedim nadiren havuç..Nar aslında süper bir meyve ama hiç veremedim ben nedense..

Uzun zamandır havuç suyu vermedim valla iyi aklıma getirdin Fikriyecim gidip sıkayım bari:)

Öğlen 1 kase yeşil mercimek 1 silim kadar ekmek yedi
sonra 2 tane kemalpaşa tatlısı yedi pis boğazkaydirigubbakcemile3
Parka gittik ordan dönerken ağladı yarım paket kadar krispi yedi
Akşam da erişte yapıcam onu veririm yanındada yoğurt
Yatarkende süt..

Tesekkur ederim arkadaslar cevaplariniz icin.
Benim oglum elmayi cok seviyor ama inanirmisiniz elma kabiz yapiyor, doktorumuz elmayi yasakladi, armut yesin daha iyi dedi. Ayrica ayva yedir dedi, heralde marmelatini falan demek istedi, nasil yedirmeliyim diye sormayi unuttum:)
Cocuklar yemeklerini yediklerinde acayip mutlu oluyor insan degil mi:)

Bugun biz de mercimek corbasi yedik iki ogun, birincisinde icine labne peyniri koydum, diger ogununde ise kofte ezdim. Biraz yogurt, ceyrek portakal, sabah ise kasik mamasi yedik. Ayrica bir adet pingui yedik gun icinde.

biz bugün gene sabah 10 da kahvaltımızı ettik öğlen 1 de postakal suyu 1 ad bisküvi ve çorbamızıda akşam üstü 5 te yedik başkada bişii yemedik gerçi saat 10 da 1 tane poğaça yedi ancak ne yaptıysam yeşil fasulye ve pilav yediremedim birer lokma aldı oda zorla napçam ben bu kızı yaa eşimlede tartışıyoz zorlayınca sonra birbirimize giriyoz kullanıyo babasını cadı oda salak kızı zorlama ağlamasın diyooo yahu kullanıyo seni ağlayarak diyom benim kızdığıma sende kız diyom anlamıyoo şimdi bekliyom süt vericem hanfendi yeni yattıda =(

--------------------------------------------------------------------------------

bugün kalınca 150 ml süt içti
yumurta haşalınca onu yedirdim yarım yedi,birkaç lokma ekmek,ve biraz meyve suyu.Süt çok geldi herhalde iştahı kapattı.
Öğlende 1 kase şehriyeli tavuklu çorba çok az ekmek kattım,1 köfte ve biraz meyvesyu

ikindidde çok geç uyandı tek süt verdim akşam için acıksın diye
akşam da 1 kase yanı çorba meyve suyu,ekmek,1 danino
yatınca yine süt

Fikriyecim blendırdan çekmezsem çiğnemeden yutuyor bu sefer afedersin aynen kakasında çıkıyor:)Valla öyle görünce insan yemek yemekten tiksiniyor..
Meyve suyu olarak ben portakal mandalin ve elma dışında vermedim nadiren havuç..Nar aslında süper bir meyve ama hiç veremedim ben nedense..

hihih aynene biizm durumuz öyle ama güzelce haşlasak acaba yine i öyle olur.denemek lazım.

Ben mercimek çorbasında iyice haşlıyorum mercimeği topu filan kalmıyor,o yüzdende dokunmuyor galiba...

Bugün yediklerimiz

Kahvaltı;beyaz peynir,bebe bisk,yumurta

Öğlen;Yoğurt 2 dilim elma

Akşam;Mantı makarna,1 muz

Bende yazmıyordum bak hemen yazayım:)
Bugün Sabah:1 yumurta haşlama, 1 dilim peynir,1 zeytin,biraz ekmek,200 cc süt
Öğlen:Brokoli havuç kırmızı mercimek çorbasına bir dilim haşlanmış et rondodan çektim.1 dilim ekmek
100 cc süt
150 cc mandalin portakal karışık
Bir kaç bisküvi
Akşamda muhallebi 200 cc
Bugün bol sütlü bir gün oldu..
Günlük süt bir şişe bitiriyoruz..

Sabah ;Kahvaltı karşımının yarısı, yarım muz

Öğleden sonra;Yoğurt,Kıymalı şehriye çorbası

Akşam;1 muz

Yatarken;1 patates, 1 havuç

Bugün:
Sabah:1 haşlanmış yumurta,1 dilim peynir 1/2 dilim ekmek çilek reçeli,200 cc süt
ara:100 cc meyve suyu portakal mandalin
öğlen:pilav etli kuru fasülye bir kase
Ara:1 kase yoğurt
1 muz
1 saat sonra bir kaç kaşık pilav
Yatarken 150 cc süt...

Hımm birde şimdi tofita şekere bayılıyor günde 1 bazen 2 tanede ondan yiyoruz:)

Evet teyzesi çok seviyor tatlıyı ama zaten ben hamileyken yediğim tatlıyla pastane açılırdı:)))

Dün sanberkin biraz kabızı vardı ve akşam yemeğini yemedi sütünü de içmedi.
bugün kahvaltıda
120 ml süt,2 tane zeytin,1 dilim fındık-cevizli ekemk,1 dilim helim peyniri,1 çay kaşğı bal
ara 1 portkaın suyuna 1 çay kaşığı pekmez ile içti

dünkü yedikleri
sabah 1 yumurta,1 dilim helim,120 ml süt,1 çay kaşığı bal,1 zeytin
ara 1 portakal
öğlende 150 ml süt,yarım haşlamış patates,2 çorba kaşığı sebze püresi(biber,domates,kabak,patlacın,havuç,maydanoz)
ikindi 1 kase şehriye çorbası,2 çor.k. yoğurt,yarım dilim ekmek.
ara 100 gr kadar yoğurt,1 danino
akşam lahana çorbası Ama daha çok bulgur çorbasına benzedi :))))))) daha çok bulgur vardı.!port. suyunu
yatınca 150 ml süt.

Back
X