2008 Eylül bebekleri beslenmesi

blandır olabilir canım.birde buhar besin pişiricisi var bebeişlerin onun kendi malzemesi var zaten.beko nun ucuzu var tavsiye ederim.bu en ucuzu 40 tl.
]

Merve buharla pişridikten sonra neyle püre halıne getırıyorsun.. Rondo var bende... onunla yapınca ıcınde pütürler kalıyormu yoksa püre oluyormu ?

bendeki bebe robotu..buharlı pişiricinin hemen yanında, parçalayıcı da var.. aynı rondo gibi...
büyük pütürler kalmıyo, tam püre kıvamına geliyo canım...

blandır olabilir canım.birde buhar besin pişiricisi var bebeişlerin onun kendi malzemesi var zaten.beko nun ucuzu var tavsiye ederim.bu en ucuzu 40 tl.
]

bendeki arzum-bebbe ... 120 ye almıştım sanırım... çok memnunum ama :lepi: bu da güzelmiş..

afiyet olsun ne güzel yemiş :nazar:

evet canım...hormonlu onlar, vermiyorum ben...mevsim sebzeleri koyuyorum ...cokacimcoookcokacimcoook

benim kayısı suyu ile hazırladığım kahvaltı :
3 adet koyu renkli kayısıyı akşamdan suya koyup, sabah kaynatıyorum..
yumurta sarısı, akşamdan suda beklettiğim beyaz peynir, 1 kayısı, biraz tam buğday ekmeğinin içinden ve pekmez koyup hepsini rondoda iyice harmanlayıp yediriyorum...:icecream:

bazı sabahlar ise; yumurta ve beyaz peyniri çatalla iyice eziyorum ve
yine kayısı suyu ve 2 bebe bisküvisi ile hazırlıyorum ...

teşekkür ederim canım...ellerine sağlık...yumurtayla peyniri aynı gün verme dönüşümlü olarak ver dedi bizim doktorumuz... mama kitaplarındada öyle yazıyo...

teşekkür ederim canım...ellerine sağlık...yumurtayla peyniri aynı gün verme dönüşümlü olarak ver dedi bizim doktorumuz... mama kitaplarındada öyle yazıyo...

canım ben kahvaltı öğününe yeni başladım ya, verdiğim yumurta 1/8 zaten... o nedenle aynı anda vermemde bi sakınca yok...
bir yumurta sarısına ulaştığımızda hergün vermeyeceğim tabi.. cokacimcoook

mervecim ya... koyu renkli kayısı nasıl oluyo... bütün kutuya baktım...:roflol:bendeki kayısıların hepsi aynı renk...
bi de iki çeşit var.. biri normal yenebiliyo, diğeri ise çok sert kaynatıp ta yeniyo anca... hangisinden seninki...

mervecim ya... koyu renkli kayısı nasıl oluyo... bütün kutuya baktım...:roflol:bendeki kayısıların hepsi aynı renk...
bi de iki çeşit var.. biri normal yenebiliyo, diğeri ise çok sert kaynatıp ta yeniyo anca... hangisinden seninki...

kahverengi bendekiler canım, öyle aldım kuruyemişçiden..açık sarılardan değil kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar merhaba benim de 6,5 aylık bebeğim var ne yumurta sarısı ne de peynir yiyor siz nasıl alıştırdınız. bir de zorlayınca kusuyor her şeyi.ne yapacağım bilemiyorum.öğünlere yakın emiyo sonra da yemek yemiyo. emzirme işini nasıl yaptınız.

canım emmesi de güzel bişey ama acıktığı zaman ver sen yemeklerini emzirme bir de yumurta yı peyniri kahvaltı mamaları var onlardan al onun içine ufala sade yemiyorsa yada bebebisküvisini ıslat onun içine kat

canım iki tür kuru kayısı oluyo biri normal kayısı renginde biri de koyu renk kahverengi gibi sağlıklı olan koyu renk olanıymış doğal yoldan kurutuluyor ilaçsız organik yani bende ondan kullanıyorum

ceylin yumurtaya karşı alerjisi varmış galiba o kafa kaşınmalarının sebebi oymuş ben kesmek zorunda kaldım yumurtayı kahvaltıdan kaldırdım mecburen:delphin: bu yönden bana çekmiş kızım maleseff benimde yumurtaya alerjim var hiç yiyemiyorumm:delphin:

canım iki tür kuru kayısı oluyo biri normal kayısı renginde biri de koyu renk kahverengi gibi sağlıklı olan koyu renk olanıymış doğal yoldan kurutuluyor ilaçsız organik yani bende ondan kullanıyorum

peki bu yumuşak mı... yani direk yeniyor mu...

benim malatyadan geliyor kayısım koyu renk olanı hiçbir katkı maddesi olmadan güneşte doğal kurutulduğu için daha sağlıklı tabii ondan yapıyorum bende komposto gibi yapınca yumuşacık oluyor püre yapıp veriyorum mikserde bende

arkadaşlar merhaba benim de 6,5 aylık bebeğim var ne yumurta sarısı ne de peynir yiyor siz nasıl alıştırdınız. bir de zorlayınca kusuyor her şeyi.ne yapacağım bilemiyorum.öğünlere yakın emiyo sonra da yemek yemiyo. emzirme işini nasıl yaptınız.

canım ben peyniri karışımdan ayrı veriyorum parmağımla yediriyorum yiyor çok şükür sende pekmez veriyorsan ayrı kaşıkla ver yumurta,peynir,ekmeğini vs.artık ne katıyorsan onları ıhlamurla ıslat öylece ver yiyorlar emmeyi istediği zaman emziriyorum bazen kahvaltı zamanına denk geliyor emmesi ama emzirdikten yarım saat sonra deniyorum kahvaltıyı yiyor tam kasesi bitmiyor zaten yarım kase hazırlıyorum:) hepsini yemiyor ama olsun bunada şükür kalanını ben yiyorum:)

kahvaltımız; tahin,pekmez,kayısı ezmesi,ekmek,muz afiyetle yedi bisüre sonra yani benim kahvaltı zamanımda da yumurta,peynir karışımı verdim onuda yedi

öğlen; brokoli,ıspanak,bal kabağı,patates,havuç püresi onua nazlanarak az yedi sonra emzirdim ama yaklaşık 1 saat sonra yine verdim biraz daha yedi:) ömrüm eymenle uğraşak geçecek yılmadan uğraşıyorum ama kıymet bilir inşallah:)

merhaba canım...peynir ve yumurtayı sade olarak benim bebeğim de yemez...
evde hazırladığım meyva suyu veya bitki çayı içerisine ;
ekmek içi veya bebe bisküvisi, peynir, yumurta, pekmez,reçel vs... karıştırıp yediriyorum..
peyniri bazen ağzına veriyorum yiyor ama yumurtayı öyle boş boş yemez :1no2:
sen de kahvaltı karışımı hazırlarsan afiyetle yiyecektir bebeğin...

acıktığında da emzirmeden evvel mamalarını yediriyorum... zaten tamamını bitirmiyor ,,,ben de zorlamadan alıp emziriyorum, midesinde boş kalan kısmını anne sütü ile dolduruyor ....:CüvCüv: kaydirigubbakcemile3

peki bu yumuşak mı... yani direk yeniyor mu...

gülsümcüm diğeriyle aynı yumuşaklıkta..sadece rengi farklı...açık renk olanın rengini muhafaza etmek için ilaçlıyorlarmış...
koyu renk olan doğal olanı..o nedenle onu tercih ediyorum ben ...

Back
X