2008 Eylül bebekleri beslenmesi

gülsümcüm diğeriyle aynı yumuşaklıkta..sadece rengi farklı...açık renk olanın rengini muhafaza etmek için ilaçlıyorlarmış...
koyu renk olan doğal olanı..o nedenle onu tercih ediyorum ben ...

canım senin dediğin kayısıya 'gün kurusu' deniliyor.Diğerine yani sarı olanına da patik yada islim deniliyor.ben Malatya'da okudum orada kayısı bol ya oradan aklımda kalmış.patik yapılırken bozulmaması için sanırım(ama tam emin değilim yanlış bilgi vermek istemem) kükürt kullanılıp fırınlara veriliyor.Diğer esmer olanı ise güneşte kurutuluyor ve güneş vitamininide alıyosun hemde doğal oluyor.Ben ikisinden de veriyorum.

Son düzenleme:
gülsümcüm diğeriyle aynı yumuşaklıkta..sadece rengi farklı...açık renk olanın rengini muhafaza etmek için ilaçlıyorlarmış...
koyu renk olan doğal olanı..o nedenle onu tercih ediyorum ben ...

canım ben malatyalıyım kayısı bahçelerimiz var daha doğrusu annemlerin var ve her sene kayısı üretiyorlar bahçeden satılıyor sarı olanlar islim denilen bir odacıkta bir nevi fırınlanma oluyor kükürt yakılarak o kapalı odada hapsediliyor bir nevi haşlanıyor sonra güneşte bekletiliyor birkaç gün suyunu bıraksın diye daha sonra çekirdekleri el yordamı ile çıkarılıp tekrar güneşlenmeye bırakılıyor ve toplanıyor olay bu ayrıca bir ilaç verilmiyor yanii koyu rekli olanda kayısının olmuşundan güneşte bırakılarak kurutulmasından doğal hali o oluyor tabii o daha sağlıklı

canım senin dediğin kayısıya 'gün kurusu' deniliyor.Diğerine yani sarı olanına da patik yada islim deniliyor.ben Malatya'da okudum orada kayısı bol ya oradan aklımda kalmış.patik yapılırken bozulmaması için sanırım(ama tam emin değilim yanlış bilgi vermek istemem) kükürt kullanılıp fırınlara veriliyor.Diğer esmer olanı ise güneşte kurutuluyor ve güneş vitamininide alıyosun hemde doğal oluyor.Ben ikisinden de veriyorum.

aynen öyle canımmm tebriklerr

sağolun kızlar... bizde iki çeşit var biri sizin dediğimiz gibi koyu... ama onlar çok sert ancak kaynatılınca yen.yo... başka türlü yenmiyo... ondan sordum o mu acaba diye... onu biz güneşte kendimiz kuruttuk...

canım ben malatyalıyım kayısı bahçelerimiz var daha doğrusu annemlerin var ve her sene kayısı üretiyorlar bahçeden satılıyor sarı olanlar islim denilen bir odacıkta bir nevi fırınlanma oluyor kükürt yakılarak o kapalı odada hapsediliyor bir nevi haşlanıyor sonra güneşte bekletiliyor birkaç gün suyunu bıraksın diye daha sonra çekirdekleri el yordamı ile çıkarılıp tekrar güneşlenmeye bırakılıyor ve toplanıyor olay bu ayrıca bir ilaç verilmiyor yanii koyu rekli olanda kayısının olmuşundan güneşte bırakılarak kurutulmasından doğal hali o oluyor tabii o daha sağlıklı

hicrancım kükürt işte, bi kimyasal sonuçta...
ama koyu renkli olanı saf halde ...öyle değil mi cokacimcoook

Sütlü Tavuk Çorbası:

Bir çorba kaşığı kadar tavuğu bir küçük boy havuçla düdüklüde pişirin.
Pişen tavuğu didikleyin.
Havucu iyice ezin.
Ayrı bir yerde 50cc süt ile 1 tatlı kaşığı unu pişirin.
ıçine 1.5 çay bardağı tavuk suyunu ezilmiş havucu ve tavuğu ilave edin.
Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin

kızlar ben bunu deniycem az sonra bebek corbası olarak buldum sizlede paylaşıyım dedim isteseniz sizde bi denersiniz... :))

Sütlü Tavuk Çorbası:

Bir çorba kaşığı kadar tavuğu bir küçük boy havuçla düdüklüde pişirin.
Pişen tavuğu didikleyin.
Havucu iyice ezin.
Ayrı bir yerde 50cc süt ile 1 tatlı kaşığı unu pişirin.
İçine 1.5 çay bardağı tavuk suyunu ezilmiş havucu ve tavuğu ilave edin.
Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin

kızlar ben bunu deniycem az sonra bebek corbası olarak buldum sizlede paylaşıyım dedim isteseniz sizde bi denersiniz... :))

teşekkürler canım paylaştığın için a.s.

sen dene, melih buğra severek yerse biz de deneyelim cokacimcoook
:CüvCüv:

ayyy benj bugün çorba vermedim.... yoğpurt çorbası deneyeyim dedim... tencereden oldum.... yanmış bütün.... muhallebiyle geçiştirdim ben de...

Bebek beslenmesinde en çok sorulan sorulardan biride ara öğünlerde bebeğe ne yedirmek gerektiği.Bebekten bebeğe değişsede ,bebek ek gıdalara iyice alıştıktan sonra 2 ara öğün vermeye çalışmak iyi olur.Genellikle ara öğün olarak meyve ya da yoğurt yediriyoruz,aşağıdaki kuru meyveli bebek maması tarifi bu konuda bir alternatif olabilir.Bu bebek mamasını, içine ayrı bir yerde pişirdiğiniz yulaf ezmesini ya da pirinci katarakta çeşitlendirebilirsiniz.

malzemeler

1 çay bardağı rendelenmiş balkabağı
2 adet kuru kayısı
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çay kaşığı öğütülmüş ceviz
1,5 çay bardağı su
bebek mamamızın yapılışı

Rendelenmiş balkabağını,üzümü ve doğranmış kuru kayısıları bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.Piştikten sonra blendırdan geçirerek cevizi ilave edin.

bunu da deneyebilrsnz hatunlar:emir_bebek:

Bu tatlıyı bebeğiniz altı aylık olduğu andan itibaren verebilirsiniz.

Paluzenin Malzemeleri

1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Meyveli Paluzenin Yapılışı

Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin. Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir. Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın. Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın. Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin.

gözüme kestirdiklerimi sizle paylaşıyom kızlar bakın bebişiniz begenirse hep yaparsınız besleyici bi tatlı cokacimcoooktarifi

slm kızlar alp meyve püresını yemıyo muzu mamaya kattım yemedı püre yapıyorum yemıyo enson meyveli muhallebi yaptım onuda sevmedi... bikaçgün sonra tekrar deneyeceğim.
alp berk e yaptıgım muhallebi
1 çay bardagı su yada süt
1 tatlı kasıgı un
2 tatlı kasıgı irmık
1kesme şeker yada pekmez ( ben piştikten sonra pekmez koydum.)
önce sütü koyuyorum sonra unu ve irmığı koyup karıştırıyorum enson ocaktan alınca pekmezi koyuyorum dünde kesme şekerle yaptım. alp çok severek yiyo maşallah:nazar:
not:kızlar aynı muhallebiyi kendınız için yapabilirsınız ek mazeme olarak margarın koyuluyo kaseye yoydugunuzda üzerıne çilek doğrarsanız çok güzel oluyo farklı bir meyve yada sıcakken arasına kakaolu biskıvi ile yaparsanız güzel bir tatlı oluyo

slm kızlar alp meyve püresını yemıyo muzu mamaya kattım yemedı püre yapıyorum yemıyo enson meyveli muhallebi yaptım onuda sevmedi... bikaçgün sonra tekrar deneyeceğim.
alp berk e yaptıgım muhallebi
1 çay bardagı su yada süt
1 tatlı kasıgı un
2 tatlı kasıgı irmık
1kesme şeker yada pekmez ( ben piştikten sonra pekmez koydum.)
önce sütü koyuyorum sonra unu ve irmığı koyup karıştırıyorum enson ocaktan alınca pekmezi koyuyorum dünde kesme şekerle yaptım. alp çok severek yiyo maşallah:nazar:
not:kızlar aynı muhallebiyi kendınız için yapabilirsınız ek mazeme olarak margarın koyuluyo kaseye yoydugunuzda üzerıne çilek doğrarsanız çok güzel oluyo farklı bir meyve yada sıcakken arasına kakaolu biskıvi ile yaparsanız güzel bir tatlı oluyo
Canım ya bende dun anneme muhallebı nasıl yapılıyor dıye sormustum..
Bende kendım muhallebı yapmak ıstıyrodum Aslana... Bu ırmık ırmık unu degıl dımı.. sade ırmık.. ırmık hemen pişiyormu ne kadar suruyor pişirmesi ben hıc yapmadım da :)

Kızlar pınarın ılk adım sutu var gecen ılk kez gordum markette aldım kahvaltısını onunla yapıp verıyorum peynırı bıskuvıyı fılan..

Sımdı aklıma geldı normal sut degılde onunla mayaladım yogurdu hem normal sutten daha besleyıcı olur sızde deneyın ıstersenız.. muzlu hem tadıda guzel.. yogurtta muzlu yogurt gıbı olacak yerimseniben

bende duygu sölemişti babymix yoğurt aldım onu veriyorum direk bazende kayınvalidem mayalıyor tazecikk....her akşam tunahan a yarım muz ezip yediriyorum bayılıyo çok seviyo acaba zararı olur mu fazla mı veriyorumCADIARZU

Kabız oluyormu pekı deryacım daha dogrusu tuvalete hergun cıkıyormu muz yedırdıgın halde...

Bırde gunde ne kadar su verıyorsunuz ya bı Allahın kulu soylesın olcu ornek vererek..

Sımdı corba yaptım...
Kucuk-orta bır patates, 1 kabak, 1 kavuc.. kucuk kucuk dogradım. 2 fıncan su da hasladım..
Rondodan gecırdım ay ben pütür kalır sanıyordum süper bır püre oldu... 1 tatlı kasıgı zeytınyagı koydum.. cokacimcoook
Aslancım da uslu uslu yedı annesını uzmedı.. :nazar::nazar: bu ılk corbamızdı yarasın ınsallah tum yavruslara.... :emir_bebek:

Bırde bı sorum daha; Yaptıgınız corbaların ne kadarını yedırıyorsunuz bır ogunde soylermısınız ?

Mesela 1 corba kasesı kadarmı yoksa tatlı kasesı kadarmı asagı yukarı bır olcu yıne pleasee :))

betülcüm birisi sölemişti hatırlamıyorum ama muzun ortasındaki ip gibi bişi vrya kabız yapan yeri o diye ben de çıakrıyorum onu....hiç kabız olmadı çok şükür dün akşam mesela muzu yedikten sonra bi kakasını yaptı gayet normal

Back
X