2008 Eylül bebekleri beslenmesi

ben kahvaltıda karışım yapmıyorum artık...
meyve suyu, süt - bebe bisküvisi,ekmek karışımı veya mama ... ne yiyecekse yanında da peynir yumurtasını çatalla ezip yediriyorum...bir peynir bir ekmek gibi yiyor yani kaydirigubbakcemile3
ayrıca artık bu ayda ; sebzeyi, peyniri, yumurtayı çatalla ezip yedirmemi önerdi dr.. çiğnemeyi öğrenmesi açısından... :sm_cool:

valla ben sabah 150 ml mamanın içine 7,5 bebe bisküvi, 2 kayısı, 1 kibrit kutusu peynir, 4 kaşık tahıllı meyveli mama, pekmez, ceviz, tahin kattım...kafamçokkarıştı
ne kadar çok şey katmışım öyle... :roflol:

Kız o ne beeeeee.... delikafadulden :1shok:

Hepsini yıyormu yanı masallah masallahh.... :tomato: :nazar::nazar:

Kaç saat sonra beslıyorsun tekrar bu kahvaltıyı verınce ?

ceviz çok alerjen..dikkat etmek lazım.sizinkilerde yok genelde şükür ama ceviz sabıkalı,hadi yumurtayı,pekmezi gecctım..zaten peynır,yumurta,pekmez bize dokunuyo..az babymıx yogurt..oda yerse..yemesse mamasına azcık katıyorum..bızım sabah menumuz mılupa sütsüz 7tahıllı..bebelac hakketen güzel.enson peynırlı pekmezlısını aldım..severek yedik ve kızardık:)buyuzden sade tahıllı mısır,çavdar veya mılupa 7 tahıllı..içine mılupa süt,yada organıkkuru kayısı ve suyu,bazen az babymıx yogurt...bugun öğlen az dereotu,arpacık soğan,bir baş enginarı pişirdim,kanolayağı ve ayçiçekyağıyla karıştırdım..az yedi..bende hazır bebelac havuç,prinç,pırasa vardı,onu verdim..ögle menumuz 1gibi başlıyo yemek faslımız 3 e kadar uzuyo..oynaya döke..ögleden sonra organık meyva püresi bugun şeftali,elma..sevmedi yemedi:)yogurda kattım az yedi..yatmadan önce vanılyalı muhallebi..veya 7 tahıllıyı mamasına katıyorum...pancarı bende denicem mutlaka..

kızlar bende alpberk e kabak graten yaptım
severk yedi tarıfını yazayım hemen
1 orta boy patatey(arım koydum)
175 gr dilimlenmiş kabak ben orta boy kuydum
40 gr çedar peynırı yazıyo tarıfte ben arapların deişik bi kasrı var bizde mozeralle peynırıne benziyo ondan koydum
4 çorba kasıgı süt küçük bir parça tereyağ
patatesi hasladım sonra kabagı ayrı bi kapta buharda pişirdim
patatesı süzüp içine sütü peynırı ve tere yağını koyup karıştırdım enson kabagı ekleyıp karıstırdım isteyenbilendırdan geçirenilir ama ben gerek görmedım umarım sizin bebişlerde sever...

kızlar şehriyeyi ne kadar katıyosunuz ben bugün kattım ama yemedi ağzına gelince öğürdü.o yuzden bende tarhana çorbası yaptım yedi.ekmek olarak bende cicibebenin bebek ekmeğini kullanıyorum yedi bebişim tavsiye ederim.

Son düzenleme:
age.png
[/IMG]

kızlar bende alpberk e kabak graten yaptım
severk yedi tarıfını yazayım hemen
1 orta boy patatey(arım koydum)
175 gr dilimlenmiş kabak ben orta boy kuydum
40 gr çedar peynırı yazıyo tarıfte ben arapların deişik bi kasrı var bizde mozeralle peynırıne benziyo ondan koydum
4 çorba kasıgı süt küçük bir parça tereyağ
patatesi hasladım sonra kabagı ayrı bi kapta buharda pişirdim
patatesı süzüp içine sütü peynırı ve tere yağını koyup karıştırdım enson kabagı ekleyıp karıstırdım isteyenbilendırdan geçirenilir ama ben gerek görmedım umarım sizin bebişlerde sever...

Canım peynir alırken, kaynatılarak yapılan peynir mi dikkat et birde yabancı bir yerdesin mikrop filan kapmasın Allah korusun....

kızlar, meyva pürelerini ne zaman yediriyorsunuz bebişlere ?
ara öğün olarak mı ?
bizde ona sıra gelmiyor..4-5 saatte bir ana öğünler ....aralarda acıkmıyor, ağzını açmıyor fisfisfis sık sık emiyoruz da tabii :ecrin_bebek:
nasıl yapsam bu işi :sm_confused:

Canım benimkisi meyva püresi ve meyva suyu almıyor..
Bende akşam muhallebisini verirken içine Armut rendelip katıyorum o şekilde yemiş oluyor....

kızlar şehriyeyi ne kadar katıyosunuz ben bugün kattım ama yemedi ağzına gelince öğürdü.o yuzden bende tarhana çorbası yaptım yedi.ekmek olarak bende cicibebenin bebek ekmeğini kullanıyorum yedi bebişim tavsiye ederim.

Canım ben hiç şehriye kullanmadım şu ana kadar neden acaba aklıma gelmedi:uhm:
Bende bebe ekmeği kullanıyorum..
Şehriye verirsem şöyle yaparım ; pişince ezilmesi zor olduğundan pişirmeden önce robattan geçiririm iki kere çevirsem yeter un ufak olmasına gere yok,sende dene..
Olursa bir paketi o şekilde hazırlar kavonoza koyarsın o şekildede ara ara kullanırsın..

Canım ben hiç şehriye kullanmadım şu ana kadar neden acaba aklıma gelmedi:uhm:
Bende bebe ekmeği kullanıyorum..
Şehriye verirsem şöyle yaparım ; pişince ezilmesi zor olduğundan pişirmeden önce robattan geçiririm iki kere çevirsem yeter un ufak olmasına gere yok,sende dene..
Olursa bir paketi o şekilde hazırlar kavonoza koyarsın o şekildede ara ara kullanırsın..

olabilir canım çok saol hiç aklıma gelmedi öle yapmak piştikten sonrada rondodan geçirmek istemedim çiğnemeyi öğrensin diye birde böyle deneyeyim bakalım inş yer.

ticker.php

olabilir canım çok saol hiç aklıma gelmedi öle yapmak piştikten sonrada rondodan geçirmek istemedim çiğnemeyi öğrensin diye birde böyle deneyeyim bakalım inş yer.

ticker.php

Bebe ekmeklerini ve bebe bisküvilerinide o şekilde hazırladım kaplara koydum..
Çünkü bütün şekilde koyunca ezmek için uğraşıyorsun ama toz şekilde koyunca çok pratik oluyor,karıştırıp veriyorsun...

Kız o ne beeeeee.... delikafadulden :1shok:

Hepsini yıyormu yanı masallah masallahh.... :tomato: :nazar::nazar:

Kaç saat sonra beslıyorsun tekrar bu kahvaltıyı verınce ?

dün yemişti ama bu gün yemedi..
iki saat sonra elma suyu içiyo... ama bu gün onu da içmedi... sanırım dişten dolayı pek iştahı yok....

ceviz çok alerjen..dikkat etmek lazım.sizinkilerde yok genelde şükür ama ceviz sabıkalı,hadi yumurtayı,pekmezi gecctım..zaten peynır,yumurta,pekmez bize dokunuyo..az babymıx yogurt..oda yerse..yemesse mamasına azcık katıyorum..bızım sabah menumuz mılupa sütsüz 7tahıllı..bebelac hakketen güzel.enson peynırlı pekmezlısını aldım..severek yedik ve kızardık:)buyuzden sade tahıllı mısır,çavdar veya mılupa 7 tahıllı..içine mılupa süt,yada organıkkuru kayısı ve suyu,bazen az babymıx yogurt...bugun öğlen az dereotu,arpacık soğan,bir baş enginarı pişirdim,kanolayağı ve ayçiçekyağıyla karıştırdım..az yedi..bende hazır bebelac havuç,prinç,pırasa vardı,onu verdim..ögle menumuz 1gibi başlıyo yemek faslımız 3 e kadar uzuyo..oynaya döke..ögleden sonra organık meyva püresi bugun şeftali,elma..sevmedi yemedi:)yogurda kattım az yedi..yatmadan önce vanılyalı muhallebi..veya 7 tahıllıyı mamasına katıyorum...pancarı bende denicem mutlaka..

cevizi baya araştırdım canım ben değişik fikirler var... ben de denemeden bilemem diye denedim ve veriyorum...
günde 1 tane yiyo zaten...
valla alerji zor canım yaaa... ben de alerjik bi yapıya sahip olduğum için çocukken bi çok şeyi yedirmiyodu annem... ben de gizli saklı yiyodum kabarıyodum hemen... Allahtan oğlumda yok... ben olur diye düşünüyodum... sizin de geçer inşallah...

ben bu gün yine pancar vericem... inşalah onu yer....

kızlar, meyva pürelerini ne zaman yediriyorsunuz bebişlere ?
ara öğün olarak mı ?
bizde ona sıra gelmiyor..4-5 saatte bir ana öğünler ....aralarda acıkmıyor, ağzını açmıyor fisfisfis sık sık emiyoruz da tabii :ecrin_bebek:
nasıl yapsam bu işi :sm_confused:

mervecim ben bazen muhallebisine katıyorum bazen yoğurduna bazende meyva püresini
yani elma armut falan cam rendeden geçirip veriyorum cokacimcoookbuğrişe değişiyo yani saat 3 yada 3.5 gibi veriom e bazen veremediğim günde oluyo.. dediğin gibi bazen sıra gelmio yaff:bbo:

pancar da çok faydalı olmakla beraber bol nitrat içeriyomuş..haftada yada onbeşte bir ben vermeyi düşünüyorum..

ben kahvaltıda karışım yapmıyorum artık...
meyve suyu, süt - bebe bisküvisi,ekmek karışımı veya mama ... ne yiyecekse yanında da peynir yumurtasını çatalla ezip yediriyorum...bir peynir bir ekmek gibi yiyor yani kaydirigubbakcemile3
ayrıca artık bu ayda ; sebzeyi, peyniri, yumurtayı çatalla ezip yedirmemi önerdi dr.. çiğnemeyi öğrenmesi açısından... :sm_cool:

mervecim onur da uzun zamandır bu şekilde yiyor hem yediklerinin tadını benimsemişoluyor karışımı kendisi de sevmiyor kahvaltıda ne varsa peynir reçel yumurta az az hepsinden veriyorum arada süt veriyorum ekmeği de o elinde sürekli kemiriyor zaten işte böyle

bu günkü menümüz...

kahvaltı bildiğimiz kahvaltı işte
arada üşengeçliğimden mama yedi...
öğlen mercimek çorbası...
ikindi havuç suyu
akşam meyveli plaze

bu günkü menümüz...

kahvaltı bildiğimiz kahvaltı işte
arada üşengeçliğimden mama yedi...
öğlen mercimek çorbası...
ikindi havuç suyu
akşam meyveli plaze

afiyet olsun mustiye ...
meyveli plaze de neyin nesi tarifini yazıver hele alkisalkisalkis

kızlar bu arada bizimki sebzeleri sade yemiyor...sütle unu koyulaştırıp terbiye yapıyorum..yoğurtlu terbiye nasıl yapılıyor bilen varsa yazabilir mi lütfen a.s.

daha önce yazmıştım canım... görmedin sanırım...plaze değilmiş zati paluzeymiş...

Bebekler için Tatlı Tarifi - Meyveli Paluze
Kuru meyvelerden hazırlanan bu tatlı iyi bir vitamin deposu. Ancak içindeki nişasta sırf karbonhidrat. Bu nedenle bu tatlıyı sürekli vermek yerine arada bir vermeyi tercih ediyorum. Yaptığım tatlılarda şeker kullanmamaya özen gösteriyorum. Şeker yerine üzüm pekmezi kullanıyorum.

Bu tatlıyı bebeğiniz altı aylık olduğu andan itibaren verebilirsiniz.

Paluzenin Malzemeleri

•1 çay bardağı doğranmış karışık kuru meyve
•1 çorba kaşığı nişasta
•1 su bardağı su
•1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Meyveli Paluzenin Yapılışı

Doğradığınız kuru meyveleri yumuşaması için 15-20 dakika üstünü örtecek kadar suyun içinde bekletin. Nişastayı suyun içinde iyice eritin ve yumuşayan meyveleri katarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Paluzeyi karıştırırken göz göz kabarcıklar oluşunca tatlınız pişmiş demektir. Ateşten indirdiğiniz paluzeyi blendir ile iyice çırpın. Biraz soğuyunca pekmezi ilave edin ve bir kaşıkla karıştırın. Ilık yada soğuk olarak bebeğinize yedirin.

Not:kuru incir 1 yaşından önce verilmiyor

ben pirinç unuylada yapıyorum... meyveli muhallebi oluyo...

Back
X