2008 Eylül bebekleri beslenmesi

görüşlerini çok beğendiğim bir doktor var
kadir tuğcu belki biliyorsunuzdur
inek sütü yasağının tamamen kandırmaca olduğunu
mama firmaları tarafından maksatlı yapıldığını söylüyor

bi sitede inek sütü kullanımı ile ilgili bi soruya şu cevabı vermiş

alıntııı
4. aydan itibaren, herne isim altında satılırsa satılsın, hertürlü sütü kullanabilirsiniz.Süt ne kansızlık yapar nede başka bir şey. Bunlar maalesef mama firmalarının kandırmacasıdır. Alabilenler için kolaylıktır, okadar. Barsak kanaması yaptığı iddiası, en büyük kandırmacadır.ılk 4 ayda bebeğe çiğ süt verilirse, mikroskkopik kanamalar yapabilir, bu özellik "Pastörize" ve "UHT" sütlerde yoktur. Zira kanama yapan protein, ısı tesiri ile parçalanır.Ne gariptirki Türkiye Avrupa devletleri arasında en az sütün tüketildiği bir memlekettir ve ne gariptirki, bu devletler arasında Aneminin de en fazla görüldüğü memlekettir. Bu bir tezat değilmidir?
Süt içmek değil, et yiyememek kansızlık yapar. Mamaya vereceğiniz parayı ete harcayın.

hatta diyoki devlet bedava demir ilacı dağıtacağına ucuz ve sağlıklı et temin etsin vatandaşlarına

tabi canım yine sen bilirsin
ben 6. aydan beri kahvaltıda muhallebide pınar 6-12 ay ilk adım sütünü kullanıyom
muzlunun tadı çok güzel

çorbayada normal süt kattım

ben bebeğin inek sütüne alerjisi yoksa
inek sütüne karşı değilim
abartmamak koşuluyla tabi

arikancım bende süt veriyorum hem yemeklerinde hem de içmesi için bir problemimiz yok sütü de çok seviyor kuzum
anladım canım.. bende yoğurdu günlük süt kullanarak yapıyorum.. diğer kutu sütleri kendim için bile kullanmaya güvenemiyorum..:çok üzgünüm:

alıntııı
4. aydan itibaren, herne isim altında satılırsa satılsın, hertürlü sütü kullanabilirsiniz.Süt ne kansızlık yapar nede başka bir şey. Bunlar maalesef mama firmalarının kandırmacasıdır. Alabilenler için kolaylıktır, okadar. Barsak kanaması yaptığı iddiası, en büyük kandırmacadır.İlk 4 ayda bebeğe çiğ süt verilirse, mikroskkopik kanamalar yapabilir, bu özellik "Pastörize" ve "UHT" sütlerde yoktur. Zira kanama yapan protein, ısı tesiri ile parçalanır.Ne gariptirki Türkiye Avrupa devletleri arasında en az sütün tüketildiği bir memlekettir ve ne gariptirki, bu devletler arasında Aneminin de en fazla görüldüğü memlekettir. Bu bir tezat değilmidir?
Süt içmek değil, et yiyememek kansızlık yapar. Mamaya vereceğiniz parayı ete harcayın.

hatta diyoki devlet bedava demir ilacı dağıtacağına ucuz ve sağlıklı et temin etsin vatandaşlarına

:1shok: ilginç

bence çok doğru doktorun dedikleri sonuçta hepimiz de mahalleye gelen sütçülerin sütüyle büyüdük

Arkadaşlar merhaba,
Ben 2009 Mart Annesiyim. Şu anda sahip olduğum bir pompa var; Kraft marka... Sütümün tamamını boşaltmaya yetmiyor ne yazık ki... Avent ve Medela marka pompaların başarılı olduğunu duydum, özellikle Aventin... Maddi durumum iyi olmadığı için sıfırını alamıyorum. Bu markalarda pompaya sahip olan ve artık kullanmadığı için birine vermek veya satmak isteyeniniz varsa talibim. Benimle özel mesaj yoluyla irtibat kurarsanız çok sevinirim. Miniklerinizi sağlıkla büyütmenizi dilerim. Sevgiler...

alıntııı
4. aydan itibaren, herne isim altında satılırsa satılsın, hertürlü sütü kullanabilirsiniz.Süt ne kansızlık yapar nede başka bir şey. Bunlar maalesef mama firmalarının kandırmacasıdır. Alabilenler için kolaylıktır, okadar. Barsak kanaması yaptığı iddiası, en büyük kandırmacadır.İlk 4 ayda bebeğe çiğ süt verilirse, mikroskkopik kanamalar yapabilir, bu özellik "Pastörize" ve "UHT" sütlerde yoktur. Zira kanama yapan protein, ısı tesiri ile parçalanır.Ne gariptirki Türkiye Avrupa devletleri arasında en az sütün tüketildiği bir memlekettir ve ne gariptirki, bu devletler arasında Aneminin de en fazla görüldüğü memlekettir. Bu bir tezat değilmidir?

serapcım ben de o doktora katılıyorum bu kansızlık hikayelerinin düzmece olduğunu düşünüyorum bebeğime de kullanıyorum sütü yani içmiyo daha ama mamalarımnın içine bir miktar katıyorum

sütün kansızlık yaptığı çok eskilerden bilinen bir şeymiş...
yeni çıkmış bişey değil ki...
ama çok fazla verirsek öyle...yani günde 500 ml den falan olacağını sanmıyorum...
ama bağırsaklarda enfeksiyon ve kanama yapabileceği konusunda bir bilgim yok... bu yüzden vermeyi düşünmüyorum şimdilik...

bir de şu varböyle birşey yoksa nasıl bu kadar rahat söyleyebiliyorlar bunu...
bir çok ülkede neden kimse çıkıp yalan bunlar diyemiyor....
hastanelerde, basında, heryerde zararlı olduğunu söylüyorlar...
neden sağlık bakanı çıkıp böyle birşey yok, mama firmalarının söylediği yalan diye açıklama yapmıyor...
bütün bunlar benim kafamı karıştırıyor açıkcası...

mama firmasının olduğu kadar süt firması da var sonuçta... neden onlar da çıkıp öyle bir şey yok demiyor...
belki saçma diyeceksiniz ama benim kafam karışıyo açıkcası...
en azından 10, ayına kadar vermeyi düşünmüyorum...

zaten her sütüm yetmiyomu acaba diyen anneye daha sık emzir su iç şöyle yap böyle yap demek yerine mama broşürünü tutuşturanda aynı hastane ve doktorlar değilmi.
çocuk doğar doğmaz annesine emzirmesini söylemek yerine biberonla mamayı dayayanda bazı sözde ilgili hastanelerimiz

imkanın varsa mama ver tabi
mama kötü bişey demiyorum
ama imkanı olmayan ve emziremeyen zaten inek sütü veriyo mama alamıyor
hal böyleyken bu anne niye vicdan azabı çeksinki inek sütü veriyorum diye.

selamlar hepinize , ben de eylül annesiyim konu dikkatimi çekti de iki de ben yazıyım dedim :)
doktorumuzu çok seviyoruz, kızımla ilgileniyor ve bilgili de bir doktor amaaaaa yaşadığımız iki olayı da size aktarmadan edemiyecem
1. hani bitkisel bir şurup vardı bilirsiniz gaz sancısı için N...... H......'s ( güya açık isim vermedim ) doktorumuza sormuştum kızım 3 aylıkken kesinlikle tavsiye etmiyorum demişti ( kendisi ilaç tavsiye etmez zaten de bu bitkisel diye sordum ama bunu da reddetmişti ) geçen gün kontrole gittiğimizde gördüğüm manzara beni hayrete düşürdü , muayenehanemizin her tarafı o şurubun broşürleri ile doluydu .....................

2. 6 aylıkken sütüm kesildi ve ek gıdaya geçiyim dedim olmaz daha küçük zaten ne yedirebilirsin ki 6 aylık çocuğa , mama ver gıdaları da sadece tattır demişti, 7 ayda kontrole gidince sadece 200 gr aldığımızı görünce yorumu aynen şu oldu ek gıda ile doyurman lazım bu çocuğu , anne sütünün açığını kapatamamışsınız dedi ..............demek onlar da deneme yanılma ile bazxı şeylere karar veriyorlar diye düşündüm

gülsümcüm neden 10 aya kadar onu anlayamadım sütü yasaklayanlar 2 yaşına kadar içmemesi gerektiğini gerekirse zeka gelişiminde bile eksikliğe yol açacağını söylüyorlar tabiki ben inanmıyorum buna ama inanan anneler için 2 yaşına kadar yasak canım eğer bildiğin bir şey varsa bize de söylersen ii olur yani 10. aydan sonra vermeni sağlayan ne oldu merak ettim :uhm:

selamlar hepinize , ben de eylül annesiyim konu dikkatimi çekti de iki de ben yazıyım dedim :)
doktorumuzu çok seviyoruz, kızımla ilgileniyor ve bilgili de bir doktor amaaaaa yaşadığımız iki olayı da size aktarmadan edemiyecem
1. hani bitkisel bir şurup vardı bilirsiniz gaz sancısı için N...... H......'s ( güya açık isim vermedim ) doktorumuza sormuştum kızım 3 aylıkken kesinlikle tavsiye etmiyorum demişti ( kendisi ilaç tavsiye etmez zaten de bu bitkisel diye sordum ama bunu da reddetmişti ) geçen gün kontrole gittiğimizde gördüğüm manzara beni hayrete düşürdü , muayenehanemizin her tarafı o şurubun broşürleri ile doluydu .....................

2. 6 aylıkken sütüm kesildi ve ek gıdaya geçiyim dedim olmaz daha küçük zaten ne yedirebilirsin ki 6 aylık çocuğa , mama ver gıdaları da sadece tattır demişti, 7 ayda kontrole gidince sadece 200 gr aldığımızı görünce yorumu aynen şu oldu ek gıda ile doyurman lazım bu çocuğu , anne sütünün açığını kapatamamışsınız dedi ..............demek onlar da deneme yanılma ile bazxı şeylere karar veriyorlar diye düşündüm

katılıyoırum sana canım bence her bebeğin asıl dr u annedir neyi yedirip yedirmeyeceğini nasıl bakacağını en iyi anne bilir bebeğini en ii o tanır yani

doktorlar hep işlerine geldiği gibi konuşuyorlar ve öneride bulunuyorlar sütü tavsiye eden de var etmeyen de ben tavsiye edenlere inanıyorum her annenin kendi bileceği iş

yok kız bişey bildiğimden duyduğumdan değil...
ozaman daha mamayı azaltacağız.. sadece gece vereceğiz... günde 1 bardak sütten bişey olacağını sanmıyorum...
daha önce söylemiştim sana bu benim çok önceden düşündüğüm bişey unutmuşun sanırım....

slm arkadaşlar.enim oğlan babadan dolayı sanırım topaç gibi bende reşime soktum onu dr izniyle velete limon yalaıyorum surat buruşturmuyor şuana kadar beğenmeden ittiği bir yemek olmadı bune ekşi tatlı falan demiyo yaaa ahh ahh diyorsunuz duyuyorum ama demeyin obez olmasındansa az yemesi vitaminli beslenmesi çok daha iyi bence.bizim dişimizden eser yok şuan çokmu geç kaldık acaba emeklemiyorda sıpa destek alıp kalkmaya çalışıyor sadece.popoyu bir kaldırsa neler yapıcakta.
şuanki günlük öğünlerim...
sabah kahvaltı=ceviz,siyah kayısı marmelatı,labne,kahvaltı tozu...yumurta haftada 3 veriyorum.
ara öğü=babymix yoğurt,istenilen meyveden....
arada=milupa meyve suyu...
arada=eline ekmek falan oyalansın diye...
akşam yemeği=karışık yada 2 li 3 lü ne yaptıysam çorması laa kıvamında...
mamaya gece 12 tam yatışta başlıyoruz sabaha kadar içebildiği kadar kalktıkça içiyor...

bizim dr umuz sütü muhallebilerinde kullanabileceğimizi söylemişti.6 ayda muhallebilerine katarak başladım şimdi çorbalarınada katıyorum meyve pürelerinede benimki çok katı yiyemiyo .gündüzleri emmeyi bıraktığı için böyle takviye yapıyorum.geceleri zaten emiyor.aralarda kaşık mamalarından da veriyorum .gerçekten bencede çocuğunu nasıl beslemesi gerektiğini en ii anneler bilir.sadece bal konusuna katılıyorum verilmemesi lazım şimdilik.Onun dışında artık herşeyi yiyebilecek duruma geldiler diye düşünüyorum...

Mrhb arkadaşlar..
Pancar veren varmı aranızda?
Bu arada çilek,kayısı yaz meyvalarına geçtinizmi?

Birde şu sebze_meyvaları yıkamak için steril bir su var reklamlarda çıkıyor hani! kullanan varmı? kararsız kaldım...

Bu arada et köftesini nasıl yapıyorsunuz?
Ve balık ne kadarda bir veriyorsunuz bebişlerinize?

edacım pancar faydalı diye duydum..veren arkadaşımız var..ama nitratı fazlabi sebze oldugundan 15 te bir verilmesi öneriliyo..ben bulup yediremedim...balık henuz veremedım..bu hafta kısmetse..ama sevenseas in portakal aromalı balık yağını mamasına hafta 3 kez bi çay kaşığı katıp verıyorum..
o dezenfektanın reklamını gördüm..bence almalı..sadece sirkeli su hem iptidai hemde nekadar yeterli bilinmez..gerçi iyice yıkanıp haşlanan sebzede bi mikrop kalıcagını sanmıyorum ama yınede iyi birürün gibime geldi..
çilek vermeyi düşünmüyorum enazından 1 yaşına kadar:)..ama organık kayısı şeftali verıyorum..üzümsuyuda organık olanından verıyorum...kavun ve karpuzda verdım..kavun hemen ishal yapıyo...
henuz alerjı meselemız çözüldüğünden hiç köfte veremedim..nasıpse etide biray kadar sonra vermeyı düşünüyorum..balık yesin benım ıcın daha önemli..nedense bi arkadaşımada dru eti 1 yaşından sonra önermiş.bana mantıklı geldi....ben ama tabi bu alerjı işlerinden dilim yandıgı için sütü ve eti mumkun mertebe tavuk balık ve mama şeklınde takvıye edıyorumşimdilik..

eda canım
çilek kayısı ben veriyorum
püre olarak
bazende küçük küçük dilimleyip kahvaltıya katıyorum

balığı sanırım haftada 2 kere filan vermek gerek
birde biz hergün bir tatlı kaşığı balık yağı veriyoruz

köfteyi ekmek içiyle yoğurup
yağsız tavada veya tost makinasında pişiriyom
yumuşak olması içinde az bişi domates püresiyle biraz pişiriyorum

bizim dr umuz sütü muhallebilerinde kullanabileceğimizi söylemişti.6 ayda muhallebilerine katarak başladım şimdi çorbalarınada katıyorum meyve pürelerinede benimki çok katı yiyemiyo .gündüzleri emmeyi bıraktığı için böyle takviye yapıyorum.geceleri zaten emiyor.aralarda kaşık mamalarından da veriyorum .gerçekten bencede çocuğunu nasıl beslemesi gerektiğini en ii anneler bilir.sadece bal konusuna katılıyorum verilmemesi lazım şimdilik.Onun dışında artık herşeyi yiyebilecek duruma geldiler diye düşünüyorum...

evet canım belli başlı bazı şeyler dışında çoğu şeyi yiyebilirler bencede
bebekler için sebze meyve önemli tabi ama gelişim çağı için
süt ve et daha çok önemli

patik cim bebeğin neden alerji olmuştu acaba benim oğlumda birden oldu neyden olduğunu çözemedim bir kavanoz meyve vardı dışarıdaydım acıktı ve meyve saaatiydi ondan vermiştim sanırım o yaptı isilik gibi yüzü bacaklar ve kollar ama isilikten daha iri şiş bir şey elime geliyor pütür pütür geçmek üzere ama şimdi meyve leri tek tek deniycem bakalım hangisi yaptı onun içindeüzüm kayısı şeftali elma ardı elma ve şeftali yapmadı biliyorum diğerlerini denemeliyim bakalım.

Back
X