2008 Eylül bebekleri beslenmesi

edacım ülker içim beyaz peynir alıyorum..yada böreklik lor peyniri..veya bazen aknaz genelde taze kaşarda rendeliyorum kahvaltısına..bal evde var hemde güzel ama korkumdan henuz veremedım..cevizide bikere verdim soora tırstım:)bu pınarın muzlu bebek sütünüde öğürdü sevmedi..onun yerıne sek günlük süt bulursam yemeğine mamasına katıyorum..ekmek bizimde ne severek yediklerimizden..krakerfelan vermedim bebebisküisi ve burçak bisküi veriyorum..bizim bu sabahki menüzmüz misal şöyle:

mısır ve beyaz unu tereyağında kavurup azarazar süt veya su ilave ederek karıştırıp kıvam için azprinçunu ve isterseniz irmik,ve az yulaf ekleyip taze kaşar rendeliyorum..organık üzüm pekmezim var.onu katıyorum.bigün yumurta vermişsem ertesi gün bu karışıma yumurta eklemıyorum..bizimki tek tek bişi yiyemez çünki sabit biyerde durmuyoruz..önlük ve sandalye kabusumuz..kah tv ye baktırıp kah peşinde dolanıp döke saça ama en özgür bi şekilde takriben 2 saate kahvaltımızı tamamlıyoruz..bağırsaklarımız katıysa yanında kaynatılmış kurukayısı suyu deilse mama içiriyorum..yaklaşık sabahları 50cc anca içeriz..hergün demir ilacı niyetine et yediren var ama benımkıne aşırı gaz yaptı ikigün üstüste yedirdimde ben buyuzden bigün et verdıysem ertesı güne muhakkak belki tavuk suyuna belki sade ama sebze veriyorum..nohut denemedim hiç şusıralar aklımda..bide kavanoz sütlaç verıyodum onuda evde denicem becerebilirsem ne ala..tarhana ve mercimek haftada 2 3 kez yediklerimizden..yogurduda babymixten başkasını vermedim evde yapamıyorum zaten bi tuto bi tutmuyo..yogurtmakınasınada yerim yok valla..henuz kullanmadıgım bisürü zavazingo var mutfaamda zaten..bigün sıpıtıp atçam hepsini:)bizden bukadar şimdilik..bugun aklımda bamya var..seviyo cins yavrum bamyayı:)öyçe etide katı olarak bi eline vermiştim bonfile onu kemirdi biraz harıcındeköfte falan olarak yediremedim halabulamaç kıvamı yedirebiliyorum ve tavuk tadı yogunsa yemekte kesınlıkle yemıyo ayrıyetten:)

ben de daha bal vermedim arısütlü polenli karışım hazır 1 yaşının dolmasını bekliyorum.peynir olarak halis muhlis köy sütünden imal (kaynanam yaptı) peyniri veriyom.

uyanınca:meyve suyuna kan damlası katıyorum az bişey içiyo ve yarım çay bardağına yakın karadut suyu içiriyorum

kahvaltımız: kavrulmuş una biraz pınar süt biraz su karışık , 4 tane dövülmüş fındık yarım dövülmüş ceviz , peynir, reçel, bazen muz bazen kayısı muhallebi kıvamında yediriyorum.(yumurta allerji yaptı artık veremiyorum)

öğlen: sebze yemeğine veya çorbaya 1 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma katıyorum onu yiyor zor minnet.

ikindi: yoğurt ve meyve püresini karıştırıyorum onu yiyor

gece yatarken de pirinç unu ,mısır unu ve kavrulmuş buğday ununu harmanlayıp sütle muhallebi yapıyorum onu yiyor

gece ve aralarda emiyor. sade süt içmiyor çünkü biberon almıyor. bisküvi ve krakeri ısırıp ısırıp tükürüyor kötüboğaz benimki

ben gece 2-3 gibi milupa devam sütü yediriyorum eğer yerse tabii çoğunlukla 50-100 cc arası yiyor gece uykuda oda baya başında uğraşıyorum biberondan dolayı içmiyor hanfendü mamayı

8:00-9:00 arası kahvaltı hazırlıyorum devamsütü ,meyvesuyu veya ıhlamur içine bebek ekmeği yada ruşeymli ekmek bebe bisküvisi 3-4 adet peynir tereyağ yada z.yağı 1-2 gün ara ile yumurtaya başladık gene yarım koyuyorum hala alerjisi olduğundan böylece veriyorum bizimlede sofrada 2-3 zeytin yiyor onunkini özel tuzsuz zeytin aldım ondan yiyor arada kahvaltısının içine 8 tahıllı milupa dan koyuyorum meyve suyu veya ıhlamur ile hazırladığımda tabii

11 :00 gibi meyve püresi içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyup veriyorum

13 :00 te babymix veriyorum 1 tane bazen 2 tane içine 1 bisküvi yarım dilim ekmek koyuyorum-bazende 1 babymix ile 2 köfte yiyor çatalla eziyorum köfteyi elimle ağzına veriyorum bu ara maşallah yiyor köfteyi öle

16:00-17:00 arası çorbasını veriyorum sebze çorbası tarhana (sevmiyor genelde yemiyor) tavuklu kıymalı sebze çorbaları hazırlıyorum bazen saatler kayıyor ama genelde bu saatler arasında veriyorum

21:00 gibi muhallebisini hazırlıyorum pirinçli veya armutlu içine gece tahıl mamasından katıyorum 150 cc kadar ancak yiyor en fazla ama genelde hepsini yemiyor

bizim öğlen ve akşam yemeklerinde mutlaka 2-3 lokma her yemekten veriyorum alışsın diye

merhaba arkadaslar...ne guzel bebıslerınızı almıssınız kucagınıza ...Allah bağışlasın.ınsallah bende eylul annesı olucam.ama eksık bıkac seyım kaldı.yenısını almaktansa sızden alabılırım bebısler buyumustur dıye dusundum.

emzırme yastıgı
bebek ıcın yan yatıs yastıgı
portbebe
kanguru

eger elınızde varsa ve kullanmıyorsanız bana ozelden mesaj atabılırsenız satın almayı dusunuyorum...sımdıden tesekkurler...

merhaba arkadaslar...ne guzel bebıslerınızı almıssınız kucagınıza ...Allah bağışlasın.ınsallah bende eylul annesı olucam.ama eksık bıkac seyım kaldı.yenısını almaktansa sızden alabılırım bebısler buyumustur dıye dusundum.

emzırme yastıgı
portbebe
kanguru

eger elınızde varsa ve kullanmıyorsanız bana ozelden mesaj atabılırsenız satın almayı dusunuyorum...sımdıden tesekkurler...

canım onlardan sadece kanguruyu kullandım ama o da kızkardeşimin ona bi soruyum olumlu cevap alırsam özelden yazarım.

emzırme yastıgı
portbebe
kanguru

bencede bu söylediklerin içinde kullanabileceğin kanguru belki birde portbebe oda çok kısa bi dönemdiğer söylediklerini almana gerek yok bence yinede sen bilirsin Allah sağ salim yavruna kavuşmayı nasip etsin:ecrin_bebek:opuyorumnanaktan

emzırme yastıgı
portbebe
kanguru

herkes farklı yorumlar yazıyor sanırım....bence yan yatış yastığı kesinlikle gerekli...bebeklerin boğulmasını önlemek için....çocuk doktorunuzda yan yatırın diyecektir size....emzirme yastığı çok rahat ama çok büyük olduğu için taşımak zor oluyor aman diyip yastıksız emziriyorsun..portbebe ben başta almamıştım ama bebek arabası ile kışın dışarı çıktığımızda ya da bir yere oturmaya gittiğimizde kullandım..çok uzun bir süre değil ama ben iyi ki almışım dedimpahalısını alma deim sadece...gezmeyi seviyorsanız koltukta yerde uyutmak zor bebeği ...

evet uzun bir aradan sonra girme fırsatı buldum.ben henüz bal vermedim bal veren var mı bebişine?biraz daha beklemelimiyiz yaşını doldurmasına az kaldı kontrole götürcez kısmetse dr umuzlada konuşuruz.bebişinizin dişleri çıktı mı bizimki hala 2 diş kaldı da.merakla bekliyorum tabi yürümesinide hala yürüyemiyo

kızlar güzel ve eğlenceli tarifleriniz var mı..
musti hiç birşey yemiyo artık... sürekli ağlıyo...
patatesleri kaşar, tereyağı, pekmezle karıitırıp civciv yapıyorum... ama hiç oralı olmuyor...
pilavını kardan adam yapıyorum anca burnuna ne koyduysam onu yiyip kaçıyo....
akşama kadar ,içtiği 90 ml falan mama...zaten zayıf iyice zayıflayacak ondan korkuyorum...:çok üzgünüm:

kızlar neden artık tarif yazmıyosunuz ben tarhana pişirmeyı bilmiyorum halam alpe yollamış nasıl yapıcam bilenler sölermisiniz...
not: bizim tarhana beyaz oluyo halamın yolladığı toz seklınde ve kırmızı......

mevlüdecim bir tencereye 1 orta boy domates rendele az yağda kavur üzerine 2 su bardağı su kat su ılınında 1- 2 kaşık tarhana kat ve pişene kadar devamlı karıştır yoksa top top kalır içinde bu kadar cNIM

Bebeklerimizin beslenmesi sayfası ne güzelmiş arkadaşlar şimdi bakınırken yazayım dedim boş bırakmayalım lütfen sayfalarımızı:)))Hadii bakalımkaydirigubbakcemile4

Mesela ben bugün yediklerimizi yazarak başlıyım hem fikir olur belki:
Sabah 1 haşlanmış yumurta
1 bardak süt
1 kaşık labne peyniri
1 kaşık bal
1 kaşık kaymak

Öğlen:
1 kase pilav üstü kuru fasülye:)))

Ara:
meyveli yoğurt

Akşam:Kıymalı pırasa
yoğurt

Yatarken:
1 kase muhallebi

Bu kadar...

merhaba kızlar ayfamıza renk gelmiş ne güzel...

bugün alp berk hiç bişsey yemedimafoldumben sabah biraz kahvaltı mamasıiçine muz kattım isaldiye bir kaçkasık yedi daha sonra ne verdıysem yemedimuz koydum diye mamayıda yemedi mafoldumben
daha sonra yarım elma yedi
öğlende birsey yemediuyumadam ünce süte biraz biskuvi kattaım onu içti biberonda
aksam 4/1 patates yedi biraz meyveli kaşık maması yedi çorba yapmıştım bi kaşık bile sürmedi ağzına şimdi süt içiyor uyuyacak çok üzgünum hiç bişey yemed ibirde isal...

merhaba kızlar ayfamıza renk gelmiş ne güzel...

bugün alp berk hiç bişsey yemedimafoldumben sabah biraz kahvaltı mamasıiçine muz kattım isaldiye bir kaçkasık yedi daha sonra ne verdıysem yemedimuz koydum diye mamayıda yemedi mafoldumben
daha sonra yarım elma yedi
öğlende birsey yemediuyumadam ünce süte biraz biskuvi kattaım onu içti biberonda
aksam 4/1 patates yedi biraz meyveli kaşık maması yedi çorba yapmıştım bi kaşık bile sürmedi ağzına şimdi süt içiyor uyuyacak çok üzgünum hiç bişey yemed ibirde isal...

canım geçmiş olsun size ishal için pirinç,nar,elma,şeftali,muz ,hindistan ceviz içi çok iyi geliyor.Bide süt yerine yoğurt vermek lazım.Oğlum da ishal olmuştu dr sütü kesin demişti.

bu ay oğlum iyi beslenmiyor ama bugün daha iyidi yazayım dedim

kahvaltıda 1 yumurta,1 çaybardağı süt,takıllı mama içine 1 er tatlı kaşığı pekmez ve tahin,1 ceviz
ara 1 danino
öğlen 2 çorba kaşığı nohut,1 kase brokoli çorbası,yarım dilim büyümek
ara 100 gr yoğurt içine 2 çorba kaşığı tahıl mamasi,pekmez ve tahin.yanına 1 kavanoz meyve püresi
akşam 1 kase kıymlı şehriye çorbası,1 çay bardağı meyve suyu
genelde yatmadan önce süt içier ama bugn erken uyudu ve içemedi.

Son düzenleme:
Fikriyecim brokoli çorbasını nasıl yapıyorsun sütlemi?Bende aldım brokoli ama hep haşlama veriyorum..

Fikriyecim brokoli çorbasını nasıl yapıyorsun sütlemi?Bende aldım brokoli ama hep haşlama veriyorum..
canım her seferinde farklı şekilde yaparım
bugünkü sütlüydu ama sanberk fazla sevmiyor bunu ama yedi.
En sevdiği şekilde brokoli,havuç,ve arpa haşlarım ateşten alınca biraz sıvı yağ kaırım bu kadar pasit ama oğlum böyle sever.
Diyer yaptım ise brokoli ve pirinç haşlarım sonra da ayrı bir kapta yoğur ve 1 kaşık un karıştırıp çorbaya katırım ve daha 5 dk pişiririm.Eğer kahvaltısında yumurtasını yemediğise yumurta da katıyorum.
Son zamanlarda kendi yemsi için alıştırma yapıyoruz onun için birçok kez sade brokoli haşlarım öyle veriyorum,kedisi çatalla batırıp yiyor.cokacimcoook

Mevlüde canım bizimkiside aynı durumd bayağı bir ishal..
Allah korusun ama ishalden ben korkarım.inşallah mikrobik bir şey değildir.
Ben önüne fındık fıstık vs.. koydumm onlarla oynadı şişeye doldurdu bana yedirdi..Çok seviyor küçük şeylerle oynamayı,birde reklamları açtımm daldı çok olmasada yedirdim..

Back
X