2008 Kasım Anneleri

nazlıcım çok sağol dediğin gibi oğlumuda düşünüyorum, ayrıca ben öğretme işini ve bölümümü çok seviyorum birazda o nedenle istemiyorum sanırım, ya kafam çok karışık, hamileykende olmuştu böyle birşey eşimin ve müdürümün baskısıyla kabul etmiştim allahtan iptal oldu yenilenince tekrar istemedimm offf ya bilmiyorum çok zor bir karar şu an benim için-tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu--tatlicadiarzu-

günaydın gülbeşeker ablacım
merak etme karga kahvaltısını yapmadan kalkanlardan biride benimm
dün doktora gittik boyumuz 64cm kilomuzda 7900
bu çocuğu ben büyütemiyorum anlamadım neden
yapı herhalde napayım üzülmicem artıkın
fiziksel muayenesinde 10 puan aldı
ara ara ateşi soğukalgınlığı dedi bi balgam söktürücü vardi
ama benimki öksürmüyo bilem nerde bu balgam ben annamadım onun için vermeyi düşünmüyorum
şimdiden çocuk ilaç bağımlısı olsun istemiyorum
iştahsızlığı için normal dedi bebeklerin 6 aya kadar bişi olmaz herşey 6'dan sonra başlar dedi dişler hava dönüşü falan normal dedi
polivit vitamin şurubu verdi bu kadar valla

yanlız aklıma bişi takıldı hala içimi yiyiyo bizim verem aşımızın yerinde hiç bi iz yoktu ya dedim işte valla artık tutup tutmadığı araştırılmıyo dedi dünya verem aşısını artık gerekli görüp yapmıyormuş bile tutmadıysa bile yenilenmiyormuş bile
ağzım açık dinledim siz böle bişi duydunuz mu yaaa
ben araştıracam yaaa bi yanlışlık olmasın

ecemim geçmiş olsun
lelalcim kolay gelsin sanada
darkcım saçını güle güle kullan
beni merak eden mmmf kafayı kocaman öpüyorum

ay son bişi dizi nasıl bitti ben izleyemedim sonunu
yani en son matmazelin olayları birleştirip yattığı sahnede
canım maşallah kuzuya daha ne kadar olcak,benimkide kiloda o kadar değil
verem aşısını bencede göster cnm sen,benimkininde izi var,doktorada gösterdim en son gittiğimizde,tamam tutmuş dedi.
günaydın kızlar,
hayırlı cumalar..
biz bugün yine güne çooook erkn başladık.
evde 2bebekle yalnız kalmak hemde gece ne kadar zormuş ya...
benim sıpalarda alışmışlar babalarına 11 de yattık önce kaan acıktı mama ver sonra kerem bey yedi ama uyumadı bende daha kolay uyusun diye aramıza aldım uyumuyor... adam gece 3,5 da gidecek uyuması lazım git içeri dedim gitti kerembeyi 1saat ayakta salla 12 oldu uyuyor dedim bu arada kaan huzursuz sürekli mama istiyor yiyor uyuyor..
1 gibi kerem bey irağladı adam içerden kalktı geldi bizimki yatktababa aradı eline yüzüne dokunmadan uyumadı baba geldi zor bela uyudu..
yani kısa kalk yat 3 ü ettik o kalktı hazırlandı çıktı nanın sabah kadar mızır mızır bir uyudu bir uyandı minyatür sıpam kerem bey...
eve ilk geldiklerindeki gecelerimiz bile daha iyiydi yani düşünün..
ben yatakta iki minik sıpamla sabahı ettim..
Allah eşinden uzakta yalnız kalanlara sabır versin.. bir gece bile yetti bana haa..
ikiz bebe çok tatlı oluyoda bakımı çok zor işte,Allah kolaylık versin cnm.dediğin gibi eş de yoksa yanında daha da zor.bu arada sen onları fazla alıştırmışsın cnm yanınızda yatırmaya.ben hiç yatırmam,koynuma alıp yatmayı çok istiyorum ama cesaret edemem
bende pazartesi götürmüştüm kısçeyi
boyu 64 kilo 9
maşallahı bizim kısçenin
aynı abileri de öyleydi bunun ...

maşşşaallahh,anacım seninki bir minik dana olmuşş naniknanik:nazar:

herkeseee selaaamm
1 mayıs görüntülerini izlerken haberlerde gözlerim doldu,dile kolay 31 yıl geçmiş

incir tatlısı yaptım sıcakken 3 dene soğuyunca da 2 dene yidim hemide gaymak la ..hımmmm pekte bi güzel olmuş boğazıma kadar doydum ,

benim kızın aşı yeri önce kızardı sonra şişti sonra iltihaplandı kabuk bağladı ,geçen banyo yaparkende kabuk düştü ,şimdi biraz kızarıklık kaldı o kadar ,zeynacım bence göstermelisin başka bi dr a ..

az önce kızımın anneannesi geldi kızımın mıncırığını çıkardı gitti ,kızım pek bi neşelendi keyiflendi :))

birazdan çıkıcaz kocamla avm ye gitcez ,alışverişe ,uzun zamandır kendime bişeyler almıyorum biraz bakınıyım ,kızımada mama sandalyesi alıyım yoksa masada bizi rahat bırakmıycak ..elleri herşeyin içinde ,allah korusun yanacak birgün çaydan çorbadan ,iyisimi ayırayım onu :))

ikiz bebe çok tatlı oluyoda bakımı çok zor işte,Allah kolaylık versin cnm.dediğin gibi eş de yoksa yanında daha da zor.bu arada sen onları fazla alıştırmışsın cnm yanınızda yatırmaya.ben hiç yatırmam,koynuma alıp yatmayı çok istiyorum ama cesaret edemem..

evet ilk başlarda 2,5 - 4 ay arası bizimle çok yattılar..ama yatklarına alışmışlardı 2 aydır kendi yatklarında yatıyorlar mama için kalkıyorlardı işde bazen uyumayınca babamız alıyor yatakta konuşa konuşa uyutuyor keremi oda elini yüzünü seviyor elliyor..dünde baba olmayınca ağladı kuduruk.. ee koca yatak boş olunca sabah bende kaanı uyutunca onuda yatırdım üçümüz yattık valla..:))

eylülcüm iyi gezmeler iyi alışverişler canım..

denizcim valla iyi bir fırsat ama bilmiyorumki..aslında babaanne bakıyor ya denize acaba uzun vadede iyi mi olur..bir daha düşün bence..ayrıca da tebrik ederim terfini.

eylülll o incir tatlısı nasıl kalorilidir.. şimdi..ooofff ooffff..afiyer olsun.

Denizanacimm en iyi karari kendin verirsin canim,nasil hissediyorsan öyle yapman en güzeli bence.

hava inanilmaz güzel ama babamiz yine yok!komsum vardi simdide kizi denizle oynuyor.

ya bisi sorucam:) tatile gitmeden azcik solaryuma girsem diyorum bisi olurmu?hani meme veriyorumya

lokuma onun icin soruyorum,bi zarari filan olurmuki bilen varmi?

SORUN emziren anne
emziren annelerin solaryuma girmesi sakıncalımı teşekkürler

CEVAP Emziren anneler ve solaryum
Emziren annenin solaryum alıp alamayacağını sormuşsunuz.
Bu durumada emzirme işlevi ile solaryum işlemini karşılaştırmamız gerekiyor.
Solaryum vücudun derisine uygulanır. Ancak deri hücreleri yanısıra bir tür ışıma(radyasyon) yaptığı için deri kan dolaşımındaki hücreleri de etkilemektedir.
Kan dolaşımındaki lenfositleri ve lenfosit alt tiplerini etkilediğini biliyoruz. Lenfositler bağışıklık sisteminin önemli komponentleridir. Ve çok önemli işlevleri vardır. Sadece vücudu enfeksiyonlara karşı korumakla kalmazlar hergün vücudumuzda kansere yol açacak moleküller oluşur ve bu moleküller yüzünden bazı hücreler bu lenfosit tipleri ile tanınır ve öldürülerek yok edilirler. Bunlara naturel killer cell(doğal öldürücü hicreler) deriz. ışte solaryum radyasyonu bu hücrelerin de işlevlerini baskılar. Bunu sonucu vücutta anormal olan hücrelerin yok edilme işlevleri aksar.
Şimdi sorunuzu cevaplayalım:
Emzirmezsek ne olur? diye sorduğumuzda bunun ne kadar önemli bir iş olduğunu, bir bebeğin kaç aylık olursa olsun anne sütüne ne kadar ihtiyacı olduğunu, anne sütünün yerine konulacak hiç bir mamanın tam olarak anne sütünün sağladığı besinsel faktörleri karşılayamayacağı cevabını hepimiz verebiliriz.
Solaryum almazsak ne olur? sorusunun cevabı ise sadece estetik olarak arzulanan bir duruma kavuşulamayacağını söyleyebiliriz. Anneniz solaryumu bu yıl değil de illa istiyorsa ve gerekliyse emzirme süreci sona erdiğinde alırsa en azından bebeğe herhangi bir etkilenim yaptım mı sorusundan kurtulmuş olur.
Elbette ne bizde ne de dünyada emziren annelere solaryumun etkisini kontrol edecek bir araştırma çalışması yok.
Sorunuzun cevabını zamanında verememiş olmaktan da ayrıca üzgünüm.
Sağlıklı günler dilerim.

günaydın kızlar,

oğluşuma kahvaltısını yaptırdım sıra bende gidip hazırlayım bari

herkes nerede allahaşkına dün meydanlaramı çıktınız yoksa?

çilek, diloks teşekkür ederim kızlar, dilekcim dediğin doğru aslında uzun vadede benim için iyi olabilir of ya kafam çokkk karışık, deniz bu anlamda çok uğurlu geldi bana :))):nazar:

günaydınn denizinanası
bu sabah nöbetci biziz sanırım
bende oğluşu doyurdum kendim atıştırdım başladık güne
akşama arkadaşımın nişanı var şansına havada kötü
tabi benim içinde kötü oldu planladığımı giyemicem
neyse bakcaz artıkın
sorsana zeyna kafa
kız bişi somıcaktım
hasta oluyordum
sen gene kızcan diye demeye korktum
SORUN emziren anne
emziren annelerin solaryuma girmesi sakıncalımı teşekkürler

CEVAP Emziren anneler ve solaryum
Emziren annenin solaryum alıp alamayacağını sormuşsunuz.
Bu durumada emzirme işlevi ile solaryum işlemini karşılaştırmamız gerekiyor.
Solaryum vücudun derisine uygulanır. Ancak deri hücreleri yanısıra bir tür ışıma(radyasyon) yaptığı için deri kan dolaşımındaki hücreleri de etkilemektedir.
Kan dolaşımındaki lenfositleri ve lenfosit alt tiplerini etkilediğini biliyoruz. Lenfositler bağışıklık sisteminin önemli komponentleridir. Ve çok önemli işlevleri vardır. Sadece vücudu enfeksiyonlara karşı korumakla kalmazlar hergün vücudumuzda kansere yol açacak moleküller oluşur ve bu moleküller yüzünden bazı hücreler bu lenfosit tipleri ile tanınır ve öldürülerek yok edilirler. Bunlara naturel killer cell(doğal öldürücü hicreler) deriz. İşte solaryum radyasyonu bu hücrelerin de işlevlerini baskılar. Bunu sonucu vücutta anormal olan hücrelerin yok edilme işlevleri aksar.
Şimdi sorunuzu cevaplayalım:
Emzirmezsek ne olur? diye sorduğumuzda bunun ne kadar önemli bir iş olduğunu, bir bebeğin kaç aylık olursa olsun anne sütüne ne kadar ihtiyacı olduğunu, anne sütünün yerine konulacak hiç bir mamanın tam olarak anne sütünün sağladığı besinsel faktörleri karşılayamayacağı cevabını hepimiz verebiliriz.
Solaryum almazsak ne olur? sorusunun cevabı ise sadece estetik olarak arzulanan bir duruma kavuşulamayacağını söyleyebiliriz. Anneniz solaryumu bu yıl değil de illa istiyorsa ve gerekliyse emzirme süreci sona erdiğinde alırsa en azından bebeğe herhangi bir etkilenim yaptım mı sorusundan kurtulmuş olur.
Elbette ne bizde ne de dünyada emziren annelere solaryumun etkisini kontrol edecek bir araştırma çalışması yok.
Sorunuzun cevabını zamanında verememiş olmaktan da ayrıca üzgünüm.
Sağlıklı günler dilerim.
eee ne sonuç çıkartcaz biz bundan

günaydın bacularıım
özledim valla buraları
ev toplamaktan hiç bişeye vakit kalmıyor ki buraya girip iki çift laf edeyim
hala ev bulamadık bu arada
ama ben yine de topluyoruum evi
kendi evimize kiralık astık
istediğimiz fiyatı veren yok bekliyoruz hala
geçmişi okuyayım biraz bakayım ne kaynattınız

günaydinnnnn herkeze...

mmf arastirma ruhlu yavrimo tsk,ederim sana..girmeyim bari ben dogal yanayim en iyisi.

simdi kahfalti yaptiricam kuzuya,gelirim insl.yine

günaydınn denizinanası
bu sabah nöbetci biziz sanırım
bende oğluşu doyurdum kendim atıştırdım başladık güne
akşama arkadaşımın nişanı var şansına havada kötü
tabi benim içinde kötü oldu planladığımı giyemicem
neyse bakcaz artıkın

kız bişi somıcaktım
hasta oluyordum
sen gene kızcan diye demeye korktum

eee ne sonuç çıkartcaz biz bundan

de de çekinme zeyna kafa daha bişi demiicem
bu arada anlayananladııalkisalkisalkis

Günaydın kızlar.
Gece kızım öyle bi kusmuş ki sabah uyandığında donuna kadar sırılsıklam olmuş. Saçlarında kusmuklar kurumuş, üstü başı ıslak, kusmuğun değdiği yerler kızarmış ve en önemlisi bütün vücudu buz gibiydi. Onu öyle görünce ne kadar üzüldüm anlatamam. Bu arada ağlama falan da yok. Keşke ağlasaymış canım... Sabah agularına uyandığımda emzirmeye kalktığımda gördüm halini. Kurt gibi acıkmış tabi. Emzirmeye kalktığımı sandı. Üstünü başını çıkarıp battaniyeye sardım öyle emzirdim. Emerken de uyuyakaldı... Şimdi battaniyeye sarılı, üstünde de yorgan, saç baş kusmuk içinde uyanmasını bekliyorum banyo yaptırmak için.
Bu arada ilk defa bu kadar çok miktarda bi kusma oluyor. Dün akşam da banyo sırasında 2 kez fışkırarak kusmuştu. Enfeksiyon falan olmasa bari.
Neyse kızlar başınızı ağrıttım bizim kusmuk hikayemizle. Ana yüreği, kızımı o halde tekrar yatırmak zorunda kalınca uyku tutmadı,derdimi sizlerle paylaşayım dedim...

selam kızlar ne haber bkiim kimse uğramamış sabahtan beri sorun vardı sanırım sitede bende giremedim
kızım sabah elini çaya soktu safım benim yaa bide ağladı kuşum çok korktum yandı die ama çok şükür bişe yok
sabah sabah aklımı aldı benim yaa hiç durmuyo ya eli ayağı ne yapıcam ben bilmiyorum yaa
eee herkes nasıl dünde uğrayan olmamış

Back
X