2008 Kasım Anneleri

evime gittim oğluşumla oynaştım,karnımı doyurdum, yemeklerimden iki çeşidini yaptım geldim
benim bu akşam ki menümü sağolsun dün glizciğim belirlemişti birkaç eklemeyle küçük değişiklikle onu yapıyorum bugün mönümüzü sunuyorum hemen:

mercimek çorbası
kaşarlı mantar güveç
makarna
patlıcan közlemeli salata
yoğurt
prenses tatlısı

şimdi mercimek çorbamı ve prenses tatlımı yaptım geldim tatlımın çikolata sosu dökülecek sadece gidince mönüde pilav vardı aslında ama eşimin özel isteğiyle makarna oldu birkaç gündür hep pilav yiyormuşta hasbam bıkmış zemuszemus, makarnamı güvecimi ve salatamı gidince yapacağım umarım yetiştirebilirim gelecek kişi 1 kişi benim arkadaşım çöp gibi bir kız zaten sık sık gelir her geldiğinde de yemeğimizi yeriz öyle fazla yiyen biri değil o yüzden ekstra bşey eklemeyeceğim yeterli dimi kızlar

ayy canım elıne saglık yeter yetmezmı bence artar bıle
zaten corba salata yetıyor aslında ama doymıycaz sanıyoruz hepsınden yapıyoruz:))
cokacimcoook bende cokk acıktım yawssss

Ben de listeleyim hemen;

Tarhana çorbası
Taze bamya
Makarna
Biber dolması
Çoban salata
Bir de cadı kaynanamın gönderdiği bir tatlı:))

canım yapmış göndermiş seninki en azından benimki hayatta yapmaz..ama hazır olursa herkesten önce başlar kimseyi beklemez..görgüsüz...

gulizgul haydari nasıl bişey????
iki gündür senden yemek tarifi alıyorum:)))
olsun canım ne olacak çok basit

Malzemeler:

500 gr süzme yoğurt
Yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
,3 diş sarımsak
zeytinyağı
Tuz
Pulbiber
Hazırlanışı:
*Dereotunu temizleyip kıyın. Birkaç dalını süslemek için ayırın. Sarımsakları soyup ezin.

*Süzme yoğurdu bir kaseye alıp çırpın. Sarımsak ve dereotunu ve naneyi yoğurda ekleyin. Tuz ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. Pulbiber serpin, dereotu ile süsleyin. Servis yapın. :teytey:

evime gittim oğluşumla oynaştım,karnımı doyurdum, yemeklerimden iki çeşidini yaptım geldim
benim bu akşam ki menümü sağolsun dün glizciğim belirlemişti birkaç eklemeyle küçük değişiklikle onu yapıyorum bugün mönümüzü sunuyorum hemen:

mercimek çorbası
kaşarlı mantar güveç
makarna
patlıcan közlemeli salata
yoğurt
prenses tatlısı

şimdi mercimek çorbamı ve prenses tatlımı yaptım geldim tatlımın çikolata sosu dökülecek sadece gidince mönüde pilav vardı aslında ama eşimin özel isteğiyle makarna oldu birkaç gündür hep pilav yiyormuşta hasbam bıkmış zemuszemus, makarnamı güvecimi ve salatamı gidince yapacağım umarım yetiştirebilirim gelecek kişi 1 kişi benim arkadaşım çöp gibi bir kız zaten sık sık gelir her geldiğinde de yemeğimizi yeriz öyle fazla yiyen biri değil o yüzden ekstra bşey eklemeyeceğim yeterli dimi kızlar

afiyet olsun canım..çok güzel menü olmuşşş:sm_cool:

teşekkür ederim kızlar

yasmincim evet iyiyiz kocayla sorun yok şimdilik çok şükür

çilekcim tarifi yanımda yok ama hatırlıyor gibiyim hatırladığım kadarını yazayım eksik bişey kalmışsa gülizcim tamamlar zira bende ondan aldım tarifi kaydirigubbakcemile3

2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 litre süt hepsini karıştırıp ocağa koy muhallebi kıvamına gelene kadar karıştır koyulaşınca ocaktan al içine bir yemek kaşığı tereyağı ve 1 pakette vanilya ekle mikserle çırp. Islak borcama dök,üstüne de çikolata sos yap dök.
ama benim muhallebi fazla koyu olmadı gibi geldi o yüzden küçük kaseler boşalltım puding gibi kaşıkla yeriz dedim olurmu ki,artıkıım valla olsada olacak olmasada olacak

neeee
tatlımııı..
yinemiiiiii?????
ay canım fena sütlü tatlı çekti yaw..
tam geçmişten alıntılar yapıyodumki şef geldi kapattım:(
şimdide hatırlamıyom.
beyazmelek sen sormuştun dimi alıntı olayını?
ALINTI YAP butonunun yanındaki küçük butona tıklıyosun istediklerini en son alıntına gelincede ALINTI YAP butonuna tıklıyosun hepisi geliyooo..

ya ama eylül ben daha göndermedim hediyemi.
hani hepimiz bir koyacaktık fotoları..
dur hele ben bi bakayım neler varmış?
kopya çekerim biraz belki:)

iyi hafta sonları gacılar aradabi uğrayın burayada araba bozulmuş servise bırakmış koca çıkmazsa servisten bu hafata sonu evdeyiz pöfffffffffffff unutmayın bizleride bayyyy bayyy

ecemim geçmiş olsun cnm.bende çok sık sistit olurum.bol bol su içmek gerekiyo iltihabı atmak için.en iyi çözüm bu.o anki sancını ise ılık duş alıp ben havlu ısıtıp koyuyorum.dene istersen.çocukluğumdan beri hep olurum..

kızlar bende oğlanı uyutup geldim.aslında moralim çok bozuk ve böle durumlarda hemen yatar uyurum(herkesin uykusu kaçar..)

hatırlarsanız daha öncedende bahsetmiştim:
kaan ın göz pınarlarında tıkanıklık var doğduğundan beri ve sürekli sulanıyo,çapaklanıyo.ilk 6 ayda geçer dedi dr.
2 ay kadar önce sağ gözü iyileşti çok şükür.
ama sol hala aynı hatta son zamanlarda resmen sürekli iltihap gibi çapak akıyo çocuğun gözünden.
eskiden oyunla falan kandırıp masajını ve temizliğini kolay yapıyoduk.
şimdi onlarada kanmıyor ve kıyametler kopuyor.
dün akşam baktım baya kızarmış etrafı ve hala çok çapaklı.
eşimle konuştuk ve bugün dünya göz hastanesine götürdüler kayınvalidemle.
(daha önce doğum yaptığım nisa has. götürmüştük göz doktoruna ama onu pek beğenmemiştim.
üstün körü muayene etmişti.)
bu dr.da aynısını sölemiş.eşim değişik antibiyotik damlalar kullandığımızı ama artık fayda etmediğini sölemiş.dr. normalde 18. aya kadar bekliyoruz geçer diye ama bu geçmeyecek gibi görünüyo.ameliyat edilmesi lazım demiş.
15.dk bi operasyonla göz pınarına girip açacaklarmış.narkoz verilecekmiş ve 3 saat kadar hastanede bekletip taburcu edeceklermiş.
muayenede sol gözünde yarım derece diğerinden farklılık görmüş birde..buda ileride göz tembelliğine yol açabilirmiş.
bunun içinde 18.ayda tekrar kontrol edilmeli önlemler alınmalıymış.ozaman ilerlemesi önleniyomuş.
eşiminde sol gözünde tembellik var ve zamanında farkedilmediği için şimdi tedavisi yok.gerçi eşim çok iyi görür.sanırım diğerini geliştirdi..

şimdi karar verdik ve görümcemin çalıştığı memorial hastanesinde fiyatlarıda öğrenip ikisinden birinde ameliyat ettiricez.
allah daha başka dert vermesin.
dr. bebeklerin ilk göz muayenelerinin 10.ayda olması gerektiğini,sonrasında 18.ayda vs. böle periyodik aralıklarla devam etmesi gerektiğini sölemiş.
sizlerde götürün bence muayene ettirin..

canım çok geçmiş olsun ama ameliyat kararı almadan bir iki yere daha gösterin canım göz tembelliği için iyi gören gözü kapatıp öbürünü çalıştırıyorsun biliyorsundur inşallah en kısa zamanda düzelir canım

şişştt neler oluyor burada demeyeceğim geçmişe şööööleee bir baktımm

öncelikle kalimerocum doğum günün kutlu olsun tatlım ailen ve sevdikerlinde beraber daha nice yaşlara

denizannem yavru için teşekkür ederim haftaya gün tayın edelim ve yapalım organizasyon ve katılmak isteyen tüm kasım analarını da beklioıss (kalimero bak sen de yakınsın mmf sen bizim buralara geliosun hani bahsetmiştin ya bir durak libadiye caddesinde şimdi ismini unuttuğum şu avizecinin üstü o bana yakınmış geçen gün keşfettim :)) )

azocum geçmiş olsun tatlım ama mmf e dünya göz hakkında katılıyorum benim güvenmediğim para tuzağı olan iki hastane acıbadem ve dünya göz .. allah muhtaç etmesin ama zorda kalmadıkça gitmem ikisine de .. başka bir iki doktora daha göterip ameliyata öle karar verin derim tatlım ..

eşlerin kahveye gidişi konuşulmuş.. şu denizannemin kocasından bir tane de bende var .. hayatta bensiz bir yere gitmez bazen öle özeniyorum ki çıksın akşamları bensiz bişeyler yapsın die ama yok anca beraber kanca beraber bizde..

ecemimcim sana da geçmiş olsun tatlım yaa. ayrıca şoklardayım bu akşam misafirin yok çekirdek aile başbaşa kalmışsınız .. :))

başka unuttuğum var mı??

canım bu akşam öyleydik aylar sonra...

bende yatıyorum
gece gece moralim bozuldu ağladım zaten ..şimdi uyu uyuyabilirsen ..
herkese allah rahatlık versin .

ne oldu diye çok merak ettim ama ilerki sayfalarda okudum canım

aşırı derecede başım ve sol böbreğim ağrıyor...
Başım uykusuzluktan ağrıyor kesinlikle..
Böbreğimde kum var..Arasıra o hareketleniyor..Hatta hamileliğin 7. ayına doğru hastanede de yattım bu yüzden..Öyle iğrenç bi ağrıki anlatamam..Biraz daha artarsa bu seferde mide bulantısı ve kasıklarda ağrı ekleniyor bu ağrıya..İnşallah geçer..

canım geçmiş olsun sende bol su içeceksin çok zordur bilirim eşimde sürekli taş düşürür çok çeker kıyamam

sengözlerimebaksanabsengözlerimebaksanab

Kırşehirli misiniz ecemim?

eşim kırşehirli canım ben karadenizliyim laz kızıyım

selamlar can kızlar hepinize günaydın

ecemim geçmiş olsun canım dikkat et kendine

teşekkür ederim canım

MİNİĞİM TEKRAR DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN CANIM

akşama menümü belirledim kızlar..bizde oruç falan yok ama..yinde akşam yemeği dert..
barbunya
pilav
ezo gelin çorba
haydari
mevsim salatası..

BEN BUGÜN YEMEK YAPMIYORUM İFTARA DAVETLİYİZ...

hava ıyıce bozuyor nasıl yola cıkacaksak kucuk cocukla
esım ılle de gıdelım dıye tutturdu
hos kıracı ısı olmasaydı sımdıye kadar cıkardık yola ama neyse artık
aksama yenı kıracılarımızla tanısıcaz nısanlı bır cıftmıs 2 aya kadar evlenıyorlarmıs
ondan sonra cıkıcaz yola ve benım hıcbır hazırlıgım yok

CANIM GİTMEDEN BİR DAHA HAVA DURUMUNU İYİ DEĞERLENDİRİN ALLAH KORUSUN

ecem,m .ok geçmiş olsun ttalım çok fazla üşütme kendini dikkat et:olmaz:

ÇOK SAĞOL CANIM

yasmıncım kızlar egelı ve ıstanbul gunu bulusması yapıyor bızde baskentlıler gunu yapalım bulusalım yaws
ıslak kek ıslak kek

İNŞALLAH CANIM

gülizcim ve lavişcim size de iyi akşamlar görüşürüz

azocum sorduğum soruyu ben bile unutmuştum valla sağol cevabın için

ecemim hoşgeldin canım

Back
X