2008 Kasım Anneleri

mide reflüsü cnm idrar reflüsüdemi vrmış yeni duydum valla

Benim oğlum anne karnındayken böbreklerinden biri şiş gözüküyodu.Kadın doğumcum doğumdan sonra ultrasonda baktırın dedi.Baktırdık ve harbiden biri şiş.İdrar geri kaçışından ve böbreklerden çıkan bi kanalın darlığından olurmuş.Ay ay kontrole götürdük. Sonra ilaçlı rontgen çektirdik.Pipi ucundan hortum saldılar.Rontgen cihazının altında dakikalarca çiş yapmasını bekledik.Geri kaçış var mı diye.Çok kötü bi gündü.Saatlerce ağladı yavrum. Çok zordu.Şükür bişi yokmuş.Bu yılbaşında bi ultrasonu daha var.Erkek bebeklerde olabilirmiş.Gittikçe azaldı bizimki.Eğer takip edilmezse böbrek iflasına bile gidebilirmiş.Şükür bizimki öyle çıkmadı.Yani demem o ki idrar reflüsü de var ve onun tetkikleri daha ağır.Allah tüm yavrularımıza sağlık versin.

o uzun uykular bize şu aralar hiiç uğramıyomafoldumben

Canım bizim de hergün değil.Dün gece ben de kalktım ama ondan önceki gün Anıl sabaha kadar uyudu.Bu iyiye işaret diyorum.Burda diğer arkadaşlarda yazınca artık diyorum sabaha kadar uyuyacağımız günler yaklaşıyo.Sizin de olur canım.İlk diş çıktı mı Estelcim sizin? O mu zorluyo acaba?:uhm:

Beyazmeleğim napıyon ayol şimdiden açmalar, ekler pastalar..alıştırma kızı şimdiden yağlı şekerli şeylere sonra dobiş olacak ..

hıh iyi dedin andişim şimdi sen gel bunu birde benim anneme anlat o kadar söylüyorum kızıyorum tamam diyor dikkat etmeye çalışıyor ama Eymen isteyince kıyamıyor ee çocuk bu herşeyi isteyecek tabi aman olsun onun yediğinden ne olacak diyor onun yediği onun bünyesine göre yeterince fazla diyorum bende
ve kısmetli de benim eşşek sıpası her gittiğimiz yerde mutlaka bir pasta börek çöreğe veya olmadı yemeğe denk geliriz biz eşimle yok istemiyoruz falan desekte bzimki gider hemen kurulur sofranın başıma ma-ma-ma diye tabi millet siz karışmayın çocuk aç diye verirler
pastaneye gideriz adamlar sever verir
babasıyla bakkala ekmek almaya gidiyorlar dönüşte elinde gofret falan kocişe diyprum niye aldın bunu diyo ben almadım ki bakkal amcası verdi her gittiği yerde sevdiriyor kendini doğal olarak bişeyler toplayıp geliyor kaydirigubbakcemile3 gerçi öyle gofret gibi topladığı şeyler bana yarıyor ama onları açamadığı için biraz oynuyor sonra unutuyor ben yiyorum
mesela evde çikolataları yerini biliyor değiştirsem bile gidip buluyor kokusunu mu alıyor bilmem kaydirigubbakcemile3
ona rağmen çok tombili de değil yediğini yakıyor sanırım ee o kadar harekete yakmasa ayıpolur zaten

bu arada 11. ayları farketmemişim yeni gördüm sadece remediosu kutlamışım

Asortie'min tatlı Eylül'ü, Remedios'umun biricik Yağız'ı, Zeyna'mın Yiğit Efe'si, Denzanasıcığımın İlke Deniz'i Saphira'mın Duru Okyanus'u vee Yasmin'imin Anılcığı hepinizin 11. ayları kutlu mutlu olsun, ay ben 14 kasımı düşünemiyorum ne çok doğum günü kutlanacak :teytey:

Benim oğlum anne karnındayken böbreklerinden biri şiş gözüküyodu.Kadın doğumcum doğumdan sonra ultrasonda baktırın dedi.Baktırdık ve harbiden biri şiş.İdrar geri kaçışından ve böbreklerden çıkan bi kanalın darlığından olurmuş.Ay ay kontrole götürdük. Sonra ilaçlı rontgen çektirdik.Pipi ucundan hortum saldılar.Rontgen cihazının altında dakikalarca çiş yapmasını bekledik.Geri kaçış var mı diye.Çok kötü bi gündü.Saatlerce ağladı yavrum. Çok zordu.Şükür bişi yokmuş.Bu yılbaşında bi ultrasonu daha var.Erkek bebeklerde olabilirmiş.Gittikçe azaldı bizimki.Eğer takip edilmezse böbrek iflasına bile gidebilirmiş.Şükür bizimki öyle çıkmadı.Yani demem o ki idrar reflüsü de var ve onun tetkikleri daha ağır.Allah tüm yavrularımıza sağlık versin.

sizinki daha zormuş valla kıyamam kim bilir ne kadar canı yanmıştır.bizim sadece filmmiş dr aradım sordum yoksa midesine hortum falanmı salcanız diye yok dedi.

meleğim ben kimselere verdirmiyorum valla , bizde de aynı şeyler var ama kesinlikle yasak diyorum geri çeviriyorum insanları... yani zaten bzilerin beslenme alışkanlıkları ortada , fast foodlar , börekler çörekler ve bu tarz beslenmenin getirdiği sağlık sorunlarını da artık hepimiz daha iyi biliyoruz..

bu sebeple oğluma düzgün bir beslenme alışkanlığı kazandırmak istiyorum hemde o kadar küçük ki şekerin , aşırı yağın ona zarar vereceğine inanıyorum..

bir de insanlara gerçekten çok kızıyorum , pastaneye gireriz eline poğça tutuşturanlar , bakkala gideriz çikolata verim demeler , el kadar çocuk niye çukulata yesin diyorum neyse ama bizim mahalledekiler eğitildiler iyice , artık kimse bişey teklif etmiyo , benim tepkilerim biraz sert oluyo , herhalde fartk etmişsinizdir burda da bazen sert tepkiler verebiliyorum o yüzden insnalar benden çekiniyor Allahtan da çocuğa fazla yaklaşmaya cesaret edemiyor :)))

meleğim ben kimselere verdirmiyorum valla , bizde de aynı şeyler var ama kesinlikle yasak diyorum geri çeviriyorum insanları... yani zaten bzilerin beslenme alışkanlıkları ortada , fast foodlar , börekler çörekler ve bu tarz beslenmenin getirdiği sağlık sorunlarını da artık hepimiz daha iyi biliyoruz..

bu sebeple oğluma düzgün bir beslenme alışkanlığı kazandırmak istiyorum hemde o kadar küçük ki şekerin , aşırı yağın ona zarar vereceğine inanıyorum..

bir de insanlara gerçekten çok kızıyorum , pastaneye gireriz eline poğça tutuşturanlar , bakkala gideriz çikolata verim demeler , el kadar çocuk niye çukulata yesin diyorum neyse ama bizim mahalledekiler eğitildiler iyice , artık kimse bişey teklif etmiyo , benim tepkilerim biraz sert oluyo , herhalde fartk etmişsinizdir burda da bazen sert tepkiler verebiliyorum o yüzden insnalar benden çekiniyor Allahtan da çocuğa fazla yaklaşmaya cesaret edemiyor :)))

evet iyi yapıyorsun aslından ben sert tepkiler veremiyorum o yüzden de yüz buluyorlar zaten sağlık konusunda da sana sonuna kadar katılıyorum bizim sağlıksız beslenmelerimizin kaynağı hep oradan başlıyor bende sağlıklı şeyler yedirmeye çalışıyorum ama işte etrafta girinci işin içine olmuyor zaman zaman

yasmıncımm cok cok gecmıs olsun anılcıgıma cok sukur yawrumun bısıysı yokmus

ecemım gecmıs olsun yenı gecmıste okudumm bende kucuk cocukların bebeklerı tutmasına sınır olurum nedense komsumun kızı 10 yasında 2 aylık bebegı tutyor annesıne kızdımm dusurur kucucuk bebek oda daha dedımm ellerınden aldılar yoksa bebegı tutacak oyuncak sankııı allahım yaa

bu arada annemle konusmaya basladık tabı hıc bısey olmamıs gıbı davranıyoruzz
eylülün düştürgünü felan demedımm tabıı bı de onun ıcın kavga etmıyelım :)

beyazmelekcım senın yazından kopya yapıcam kusura bakmayınn arkadaşlar yenı gordumm
11. aylarınız kutlu olsunn
Asortie'min tatlı Eylül'ü, Remedios'umun biricik Yağız'ı, Zeyna'mın Yiğit Efe'si, Denzanasıcığımın ılke Deniz'i Saphira'mın Duru Okyanus'u vee Yasmin'imin Anılcığı

31 ekım dogumluda cok bebıs var :)))

günaydın kızlar
piroş dün gece 1 kere uyandı sonra uyudu yine 8.30 da kalktık iyi geldi vbunada şükür
eylül,yağız,ilke,anıl,yiğit efe 11. aylarınız kutlu olsun tatlı kuşlar
inş. unutmamışımdır kimseyi
çağancığıma çok geçmiş olsun

ee oki nereden karıştı o zaman acep valla hatırladım sanki ben onu geçenlerde kutlamıştım kaydirigubbakcemile3 neyse artık tüm 11. aylar kutlu olsun gelmiş geçmiş :roflol:

Canım bizim de hergün değil.Dün gece ben de kalktım ama ondan önceki gün Anıl sabaha kadar uyudu.Bu iyiye işaret diyorum.Burda diğer arkadaşlarda yazınca artık diyorum sabaha kadar uyuyacağımız günler yaklaşıyo.Sizin de olur canım.İlk diş çıktı mı Estelcim sizin? O mu zorluyo acaba?:uhm:

evet üst dişleri dayanmış çıktı çıkacak şimdilik alttan iki tane var..

bi ara banimkide uyuyodu sabah namazında kalkıyodu bi tek sonrada 7.30 da ama şimdi erşey şaştı..

günaydın kızlar
piroş dün gece 1 kere uyandı sonra uyudu yine 8.30 da kalktık iyi geldi vbunada şükür
eylül,yağız,ilke,anıl,yiğit efe 11. aylarınız kutlu olsun tatlı kuşlar
inş. unutmamışımdır kimseyi
çağancığıma çok geçmiş olsun

sağol canım.piraye hanım annesini dinlendirmiş dün gece aferin onaa.s.

Back
X