2008 Kasım Anneleri

Herkese günaydın..Ölüyorum tüm vücudumun ağrısından,her yerim sızlıyor.

Dün oğlumu doktora götürdük.Genel muayenesi normal çok şükür.3 ayda sadece ve sadece 800 gram almış.Gerçi bu aralar kilo kaybetti onun farkındayım.İdrar torbası takmıştım gitmeden idrar tahlili yapıldı ve yavrum kum döküyormuş.Bugün de usg çekilecek böbreklerine bakılacak.Umarım ciddi bişi çıkmaz çok endişeliyim çook..:1no2::1no2:

canım geçmiş olsun ikinizede
bünyesi yapıyordur sanırım yavrum yaa çok sancılanıyodur şimdi
Allah acil şifalar versin

Günaydın kızlar. Mmmf cim ben sordum yetişkinlere pnömokök ü yani zatürre yi 30 TL civaraında bir ücret karşılığında eczaneden alıp vurdurabiliyor. Evet önüne gelen vurdurabilir ama kronik hastalığı olanların kesin vurdurması gerek. Yani domuz gribi risk gruplarının zaten vurdurması gerekli olan aşıymış. 65 yaş üstüne ücretsiz vuruyorlarmış. Ha bir de büyüklerde tek doz yaptırınca 5 yıl koruyor.

Herkese günaydın..Ölüyorum tüm vücudumun ağrısından,her yerim sızlıyor.

Dün oğlumu doktora götürdük.Genel muayenesi normal çok şükür.3 ayda sadece ve sadece 800 gram almış.Gerçi bu aralar kilo kaybetti onun farkındayım.İdrar torbası takmıştım gitmeden idrar tahlili yapıldı ve yavrum kum döküyormuş.Bugün de usg çekilecek böbreklerine bakılacak.Umarım ciddi bişi çıkmaz çok endişeliyim çook..:1no2::1no2:

Canım ya geçmiş olsun ikinizede.Dün seni göremedim zaten.Usg den sonra görüşelim.Bişi yoktur inşallah.Allah devasız dert vermesin canım ya.

Günaydın kızlar. Mmmf cim ben sordum yetişkinlere pnömokök ü yani zatürre yi 30 TL civaraında bir ücret karşılığında eczaneden alıp vurdurabiliyor. Evet önüne gelen vurdurabilir ama kronik hastalığı olanların kesin vurdurması gerek. Yani domuz gribi risk gruplarının zaten vurdurması gerekli olan aşıymış. 65 yaş üstüne ücretsiz vuruyorlarmış. Ha bir de büyüklerde tek doz yaptırınca 5 yıl koruyor.

sağol canım yaa
aslında 07 yılında kasım ayının sonlarına doğru atlatmıştım zatürreyi tam 1 ay sürmüştü tedavim drum bu sene geçti seneye ekimde gel zatürre aşısı vurayım demişti
sonraki sene hamilelik bu senede savsaklamayla geçiştirdim ve gene kasımgeldi
aslında dra gitsem tam bi çekaptan geçicem ama ondanda korkuyom
ben bugün görişiim şu eczaneyle çok konuşan ve çok bilen bi eczanemiz var o bilir

ee o zaman zatürre ya da başka bir tabirle bu pnömökok aşısını olmak daha mantıklı grip aşısından bebeklerimiz oldu zaten o aşıdan biz de yaptıralım olur. Bir de 5 yıl koruyormuş süper her yıl grip aşısı olup duracağımızı ki hiç olmadım bu zamana kadar
benim de tetanoz aşısı var bu aylarda 3. yü vurulacağız oğlumunda 5li karması var heralde puff :çok üzgünüm:

gunaydın hanımlar
yasmın benımkı de 5.30 da uyandı ayaga kalkmıs yatakta bana bakıyor ay bır gulesım geldı gece gece.uyuyası da yoktu oynamak ıstıyodu kalktım sutunu hazırladım ıcırdım neysekı dırenmedı.uyudu kendı kendıne.
havalar gercekten bırden sogudu kızlar.adana bıle baya sogudu gercı evde kısa kolluyla dolasıyorum ama dısarısı cok soguk.
bugun ne pısıreceksınız kızlar ben lahana sarım dıyom ama pek yuregımde yok ne yapsam acaba.sarsammıkı.benı gaza getırın kızlarda su lahanadan kurtulam :-))))

Canım benimki 7ye kadar direndi ve babaannesine götürdüm, hazırlanıp işe geldim.Ben çalıştığım için çok zor geliyo.İki gündür aramız kötü.Dün yüzüme bile bakmadı sonra barıştık ama yine bozuştuk.Çok edepsizleşti ve ben artık kafayı yiyecem.Kızıyorum o da ağlıyo , sonra ben ağlıyorum.2 Gündür kriz var evde:((

bu arada herkese günaydın kızlar balıklama atladım konuya
çitosum çok geçmiş olsun yaa çok üzüldüm küçücük çocukta kum dökermiymiş allah allah şaşırdım valla okuyunca
benimde eşim grip bana da geçecek heralde oğlanında boğazında biraz hırıltı gibi var olmasa bari bişey hmen ilacını verdim ama umarım koruyabilirim

çitoscum geçmiş olsun tatlım
usg sonrası bize de bildir durumu

zaturre aşısı bilmiyorum vurdururmuyum
benim bünyem aslına bakarsanız çok hassas
ben normal grip geçirmem mesela benim hemen bronşite çevirir
şuana kadar 3 defa zaturre bir defa da zaturrem verem başlangıcına çevirdi
geçirdiğim bronşiti sayısını bile hatırlamam
o yüzden kendimden korkmuyor değilim
inşallah bu konuda kızım bana benzemez

ee o zaman zatürre ya da başka bir tabirle bu pnömökok aşısını olmak daha mantıklı grip aşısından bebeklerimiz oldu zaten o aşıdan biz de yaptıralım olur. Bir de 5 yıl koruyormuş süper her yıl grip aşısı olup duracağımızı ki hiç olmadım bu zamana kadar
benim de tetanoz aşısı var bu aylarda 3. yü vurulacağız oğlumunda 5li karması var heralde puff :çok üzgünüm:

Beyazmeleğim Eymenin kontrolünden sonra seninle konuşamadık.Bıngıldağı sertleşmemiş falan dedin.Her bebeğinki aynı olmaz herhalde.Doktor özel bi vitamin verdi mi?Ben de doğum gününden sonra bi kontrole götürecem.Bir de göz muayenesi 1 yaşında yapıluyo sanırım.Onu da düşünüyorum...

kızımın aşısı var ve ben hangi gün olduğunu unuttum:(((
gezici kütüphane gibi bi orda bi burda olunca nevrim dönüyor vallaha:((
eşim kartına bakacaktı inşallah geçmemiştir günü..of ya daral geldi:((

Bence hepimizin olması gerek zatürreyi hem de bu dönemde. Lelalcim senin de yaptırman gerek bu kadar hassassa bünyen. Mmmf sen de bir konuş bakalım eczaneyle. Ben sağlık ocağına sormuştum dün telefonla.
Yasmin kıyamam ya diştendir hayatım. Hiç kızma Anıl'a. Çünkü hafızalarında yer eder bizim kızdıklarımız. Biz kendi açımızdan düşünüyoruz. Banusu da 2 gündür bir nahoş. Bu sabah 5 buçukta uyandı 7 ye kadar mama içti altını değiştik, azıcık dizime yattı salladım gene kalktı falan derken 7 de ikimiz birden sızmışız. Ama ben öğrendim artık kesinlikle dişten oluyor bu. Her ay böyle tekrarlayan bir sürecimiz var. Biliyorsun bir sorunları olmazsa hiç dert çıkarmıyorlar huysuz olmuyorlar. Kesin bir sorunu vardır o yüzden kızma kuzuna. Kıyamam çok içliler, hemen anlarlar. Dün de benim bakıcı sallarken kalkmış, o da Banusu yat bakıyım hemen demiş. Boynunu, dudağını bükmüş başını yastığa koymuş. Kadın da kıyamadım kaldırdım öptüm öptüm kokladım, istemiyorsan uyuma kuzum dedim diyor. ıçim gitti. Bir de dün ses kayıtlarını dinledim. Kız neredeyse 1 saat televizyon karşısında yalnız kalıyor. Yine içim sızladı. Keşke dedim ben baksam kızıma. Sanırım senelerce hep bunu söyleyip duracağım.

Bence hepimizin olması gerek zatürreyi hem de bu dönemde. Lelalcim senin de yaptırman gerek bu kadar hassassa bünyen. Mmmf sen de bir konuş bakalım eczaneyle. Ben sağlık ocağına sormuştum dün telefonla.
Yasmin kıyamam ya diştendir hayatım. Hiç kızma Anıl'a. Çünkü hafızalarında yer eder bizim kızdıklarımız. Biz kendi açımızdan düşünüyoruz. Banusu da 2 gündür bir nahoş. Bu sabah 5 buçukta uyandı 7 ye kadar mama içti altını değiştik, azıcık dizime yattı salladım gene kalktı falan derken 7 de ikimiz birden sızmışız. Ama ben öğrendim artık kesinlikle dişten oluyor bu. Her ay böyle tekrarlayan bir sürecimiz var. Biliyorsun bir sorunları olmazsa hiç dert çıkarmıyorlar huysuz olmuyorlar. Kesin bir sorunu vardır o yüzden kızma kuzuna. Kıyamam çok içliler, hemen anlarlar. Dün de benim bakıcı sallarken kalkmış, o da Banusu yat bakıyım hemen demiş. Boynunu, dudağını bükmüş başını yastığa koymuş. Kadın da kıyamadım kaldırdım öptüm öptüm kokladım, istemiyorsan uyuma kuzum dedim diyor. İçim gitti. Bir de dün ses kayıtlarını dinledim. Kız neredeyse 1 saat televizyon karşısında yalnız kalıyor. Yine içim sızladı. Keşke dedim ben baksam kızıma. Sanırım senelerce hep bunu söyleyip duracağım.

Canım ben istermiyim? Kalktı sabah uykusuzluktan yerlerde sürünüyo.Sürünerek oyuncaklarına gidiyo.Muzurluktan gibi geliyo bana.Bir de ne meme emiyo, ne yalancı meme tutuyo.Yani uyandığında kucağımda sallamaktan başka bişi yapamıyorum.O da durmuyo kucakta.Tepeme çıkmaya çalışıyo.Ne yapacağımı şaşırıyorum.Gece tam karnını doyurup uyuttum, odasından çıktım bi baktım geri dönüp ayağa kalkmış.Ya caws gibi oldu. Canavarlaştı son günlerde. Annem evde, o gel oğlum diyo kadının eline vuruyo.Tam bi edepsiz:(((

Beyazmeleğim Eymenin kontrolünden sonra seninle konuşamadık.Bıngıldağı sertleşmemiş falan dedin.Her bebeğinki aynı olmaz herhalde.Doktor özel bi vitamin verdi mi?Ben de doğum gününden sonra bi kontrole götürecem.Bir de göz muayenesi 1 yaşında yapıluyo sanırım.Onu da düşünüyorum...

DEVİT 3 verdi canımcım zaten doğduğundan beri kullanılacaktı bu damla 1 yaşınakadar orada tamamen benim hatam oldu hiç doktra sormadan kestim damlayı ne olduysa işte unuttuk ihmal ettik falan
tabi her bebeğin aynı olmaz biraz genetik bir durum ama yine de bizimde hatamız var başı çok terliyor diye sormuştum 2-3 ay önce sağlık ocağına onlarda d vitamini eksikliğindendir demişlerdi güneşe çıkarıyorum nasılsa diye önemsememiştim ama demekki yeterli gelmemiş :çok üzgünüm:
valla kan tahlili yapacağız dedi doktor onu duydum bir yaşından sonra ben oğlanı giydirirken eşime de kafa filmi çekecez demiş ben orayı duymadım
göz muayenesini bende söyleyeceğim aklımda, bir de ayak gelişimine falan bakıyorlarmı acaba :uhm:

DEVİT 3 verdi canımcım zaten doğduğundan beri kullanılacaktı bu damla 1 yaşınakadar orada tamamen benim hatam oldu hiç doktra sormadan kestim damlayı ne olduysa işte unuttuk ihmal ettik falan
tabi her bebeğin aynı olmaz biraz genetik bir durum ama yine de bizimde hatamız var başı çok terliyor diye sormuştum 2-3 ay önce sağlık ocağına onlarda d vitamini eksikliğindendir demişlerdi güneşe çıkarıyorum nasılsa diye önemsememiştim ama demekki yeterli gelmemiş :çok üzgünüm:
valla kan tahlili yapacağız dedi doktor onu duydum bir yaşından sonra ben oğlanı giydirirken eşime de kafa filmi çekecez demiş ben orayı duymadım
göz muayenesini bende söyleyeceğim aklımda, bir de ayak gelişimine falan bakıyorlarmı acaba :uhm:

Canım ya hep tecrübesizliğimizden oluyo.Neyse üzülme, sen istermisin böyle olmasını. Vitaminle falan düzelir canım.Yarın koca adam olur da bizi beğenmez.Bi dahakine vitaminlerini tam verirsin, yani ikinci bebede.Geçmiş olsun canım.

ve ayrıca yasminim artık hepsi öyle bizimkilerin hepsi bir edepsiz kızarak hem kendini üzüyorsun hem oğlunu boşver tabi tamamen serbest bırak demiyorum ama tepkini koy fakat ağlama üzme kendini oğlun da üzülür seninle

ve ayrıca yasminim artık hepsi öyle bizimkilerin hepsi bir edepsiz kızarak hem kendini üzüyorsun hem oğlunu boşver tabi tamamen serbest bırak demiyorum ama tepkini koy fakat ağlama üzme kendini oğlun da üzülür seninle

Herşeyin çok farkında.Dün babaannesinden almaya gittim, heyecanlanmadı.Öp oğlum ddedim öpmedi beni.Eve geldik yerde biraz boğuşunca yanağıma yapıştı öptü.Çok üzüldüm ama ben de peygamber değilimki.Gece yine huysuzlandı.Yine dakikalarca ağladı.Sabah babaannesine götürürken yine pas vermedi.Aynı babaannesine çekmiş.Kinci ne olacak:)))

Bende kesmıŞtım devıtı Çok kÜÇÜkken yaĞmur aslında ıhmalkarlıktandı benımkı:(( vermememın sebebı yaĞmur sÜreklı bahÇede ve gÜneŞteydı yaz boyu bu yÜzden gerek duymadım ama 1 yaŞ kontrolÜne gÖtÜrdÜĞÜmde ısteyeceĞım doktorumuzdannn

Back
X