- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
- #51.261
Gülizim şöyle bir derin nefes alıp yazıyorum sana , çünkü sinirden morarmış bir haldeyim...
Gülüm hafif , orta , ağır şiddetin hepsine karşıyım , şakayla bile oğluma vurmam , vurur gibi yapmam , vuranı da mıhlarım duvara.. neyse çok sert yazmamaya çalışıyorum çünkğ seni kırmak istemiyorum biliyorum ki sende böyle bir insan değilsin neticede..
Çocuğa şiddetle eğitim olmaz , konuşman lazım , öncelikle HAYIR kelimesini öğretmen lazım eğer hayırı öğretmediysen evet geç kalmışsın , Batu 7 aylıktan beri hayır kelimesinin anlamını biliyor , evetherzaman dinlemiyor ama öyle bir durumda yaptığı işden alıp başka bir şekilde oyalıyorum ve yasak olan şeyi unutturuyorum ona..
Eğer arkadşındayken çekmecelerden farklı bir oyuncak verip çocuğun ilgisini dağıtsaydınız bunlara gerek kalmazdı..
Neyse fazla uzatmıyım ama şakaolarak bilbebeğime vurmam , bu şekilde nette araştırma yapabilirsin , çocuk gelişimiyle ilgili kitaplar okuyabilirsin.. onlar şiddete başvurmadan da eğitilebiliyorlar.. sanırım arkadaşın dünyadan bihabermiş..
günaydın arkadaşlar..
minikciğim çok geçmiş olsun canım..havalar iyiden iyiye kötü olmaya başladı ve çookkk dikkat etmemiz gerekiyor..
gülizgül benim kızımda hiç yerinde durmuyor..çekmece karıştırma huyu çok fazla yok ama şuan herşeyi merak etmedönemlerinde oldukları için mutlaka bişeyler yapıyorlar..yapmaması gerekenlere 'hayır olmaz bak kızıyorum' gibi sözler söylediğimde bazen bırakıyor bazen dahada çok inatlaşıp yapacağını yapıyor..
bence daha çok küçükler..bazı şeyleri daha algılıyamıyorlar..sen üzme canını..her çocuk aynı değildir..bizimkiler biraz daha meraklı ve hareketliler..
bu arada benimde cuma akşamından beri sol gözüm şiş..it dirseği diyorlarya öyle bişey çıktı..cumartesi akşamı ve pazar günü baya baya şişmişti..nerdeyse gözüm kapanmıştı..bugün çok şükür daha iyi fakat hala şiş ve ağrıyor(
günaydın kızlar,
kalimero geçmiş olsun canım, umarım ilerlemez
gülizcim biz hiç ev oturmasına gitmediğimiz için başka yerde nasıl davranır bilmiyorum ama bende çok karıştıran dur dan anlamayan bir çocuk olsun istemiyorum, çok kısıtlamak, herşeyi yasaklamak bu isteğini dahada tetikleyecektir, evde çok kısıtlarsak başka yerde dahada karıştırıcı olacaktır diye düşünüyorum
kalimerocum geçmiş olsun cnm.arkadaşlar sölemişler zaten ağrı kesici olarak minoset ve bağışıklığı güçlendirmek için bol bol c vitamini alman lazım şekerim.
bende hep öle atlatıyorum..
işin güzel tarafı sen hastayken vücudunun ürettiği antikorlar sütle bebeğe geçiyor ve onun bağışıklık sistemini güçlendiriyor:)
gülizim bende andişin dediği gibi kaan a HAYIR ı öğrettim.yani evde öğrettik ailecek..
biliyor ve yasak şeyleri yapacağı zaman yüzümüze bakıp gizli yapmaya çalışıyo kendince:)))
okadar meraklılarki bizde dikkatini dağıtmak için başka şeylere yöneltip unutturuyoruz.
çünkü bazen inadına yapıyo
kim meşur olmuş?
ne organizatörü?
bikaç sayfayı okumamışım hafta sonu ben yokken bişeylermi oldu?
fransız kaldım:)
gülizciğim daha 13 aylık dünyadan haberi olmayan bir bebeği resmen şiddetle eğitime sokmak gibi bir düşünceyi kafana sokan kadının aklından şüphe ederim ben
öyle bir kadının çocukları evet çekmece karıştırmayacak ama şiddetle terbiye edildikleri için sağlıklı bir kafa ile büyümedikleri için aklına bile gelemeyecek zararlı davranışları büyüdüklerinde göstereceklerdir
burada o kadar yazışıyoruz bebeklerimizin kirpiklerinden bir tanesine bile zarar gelse üzüntüden mahvoluyoruz sen de acaba çocuğumun ellerine hafif hafif vurarak terbiye etsem mi diye düşünüyorsun
Dünürüm geçmiş olsun.Sana kurşun döktürelim.Nazara mı geldin kııı?
Gülizim ben de Anıla uzun süredir hayır diyorum.Bazı konularda inat etmesine rağmen hayırlara devem ettim ve sanırım öğrendi.Çöp tenekesine dokunmak, terliği ağzına almak, çiçekleri yolmak istiyodu.Ben hayır dedim defalarca .Bazı zamanlarda dudağını bükerek ağladı.Şimdi çöp tenekesine gösterip e eg diyo.Çiçeğe yaklaşmıyo mesela.İnat ederse gözüne bakıyorum ters ters, hemen gözünü kaçırıyo.Vurmak yerine kararlı bi ses tonuyla uyar , anlasa da anlamasa da açıklama yap.Sakinleşir en azından.Bu arada gittiğiniz yerdeki arkadaşınızın üslubu beni sinirlendirdi biraz.Söyleyiş tarzı afedersin ama kazma gibi.Güliz bak bence şöyle yapmayı dene demeliydi.Neyse devam etmeyim(
ŞİDDETE bende hayırım kızlar..zaten asla kıyabileceğimi sanmıyorum artı ben hiç sesimi bile yükseltmedim eylüle karşı..
hayır kelimesine gelince bende hayır diyorum ama öğrendimi , öğrenmedimi bilmiyorum..çünkü ben hayır dedimmi daha çok inatlaşıyo, inatlaşmasın diye hep ilgisini başka yerlere çektim..
çokta hayır kelimesi kullanmıyorum..çünkü evde belli yerleri ona ayırdım..geri kaln yerleri kilitledimm..
ama kitlemekle yanlış yapmışım anlaşılan..
oraların zararlı olduğunu öğretmem lazımmış anlaşılan..:hulya: