2008 Kasım Anneleri

yok andinam şaka yapmadım..annem çocuğu sağa alıştır..solak olursa zorluk çeker diyo..bende onun için sağına veriyom ama..eylül beni hiç dinlemey niyetli değil..bende zorlamıyomm...sen neden solak olsun istiyon canımm..

gülizim yapma gözünü seviyim , çocuğun nasıl içinden gelirse öyle davransın bırak lütfen.. niye zorluk çeksin ki?? benim kardeşimde solak hiç zorluk çektiğini görmedim , hem ne kadar doğrudur bilmem ama solaklar daha zeki ve yaratıcı oluyorlar , yani böyle derler...

bana göre çocuğu bu tarz şeylerde zorlamak çok yanlış ama yine de sen bilirsin gülüm

ya yasmin sen hep kendinden şikayetçisin yaa ,hiç mi beğendiğin bir yanın yok ,mesela ben şişman olduğum halde kendimi çok beğenirim ,dudaklarımı beğenirim en çok ,ayrıca kendime güvenim sonsuz ,bir ortama girdiğimde dikkat çekmeyi başarırum çok güzel olmasamda ,ama sen hep kendini yerden yere vuruyorsun ,ne olmuş 33 yaşında isen her yaşın bir güzelliği vardır..

Canım güzelsin de şikayet etmiyosun.Ben ne yazayım.Evet alımlıyımdır, espirili ve zekiyimdir.İlk aşkım 2 çocuğu olmasına rağmen her gördüğünde öküz gibi bakar.Hep dikkat çektim, eğitimimde hep lider oldum ama yalnızca kilo problemimi ortadan kaldıramadım.Hani biraz da kendimi terbiye etmeye çalışıyorum, kendime yüz vermek istemiyorum.Yoksa salarım bunu biliyorum.Bu yüzden ay ben memnunum, mtluyum demiyorum.Kendimi buna inandırıp dayanırım 100 kiloya:((

bencede yasmin yaa eylül e katılıyorum hep kendinden şikayet ediyosun
kiloluyum diyodun buluşma fotoğraflarınızda gördüğüm kadarıyla hiçte kilolu değilsin gayet iyi görünüyodun
düşünme öle şeyler cnm yaa

ay dayanamadım okudum beyazmelek akannehir
çok fena yaaaaa..
eşim bana çok ayrıntıcısın diyo..
bide seni görse:(
kız ne çok yazmışsııııııııııııınnnnnkaydirigubbakcemile3

kaydirigubbakcemile3 hayatım eşine benim yazıyı göster bir daha şikayet etmez senden :roflol:

kızlar çocuklarımız yemiyo ,uyumuyo diye çok şikayet etmeleyim.
bakın buda iyi bişeymiş..

1 yaşın ötesinde, yeni yürüyenler hızla benlik duygusunu geliştirirler. Çevrelerini kolaylıkla keşfederler ve giderek artarak bağımsız aktivite göstermeye başlarlar. Kendilerini bir tabak ve kaşık ile besleyebilirler. Ne istediklerini hakkında açık fikirleri vardır.

1-2 yaşlarındaki çocuklarsa kendi başarılarından hoşlanırlar ve kendi başarıları için ellerini çırparlar. Benlik duygusunu yükselmesi ve bağımsızlık dürtüsü, yeni yürüyen çocuğu disiplinini bir meydan okuma haline getirir. Çocukların yemek, uyku veya yıkanmayı reddetmelerini gören ana-babaların bunları artan bağımsızlığa doğru pozitif adımlar olarak görmeleri gerekir. Bu durum aslında onun bir birey olmaya başladığının açık bir göstergesidir.

sağol canım hakkaten doğru artık kendi kararlarını kendileri veriyorlar küçük sıpalar

slm kızlarr..aman ancak işleri bitirip gelebildim..yaşları konuşmuşsunuz..bende 33 ama 16,5 diyorumm..çünkü geceleri saymıyom bennn

:roflol: ilahi güliz güldürdün beni yaa

hayırlı olsun yeni topiğimizzzzzzzzz........
ama ben orda arada geçmişe bakıp nostalji yapıyodum:(

hayırdır yaşlar konuşulmuş:))

azocum doğru valla piraye mesela her yaptığını alkışlıyo yetmiyo bizimde alkışlamamızı istiyo:)

kızlar çocukların eline kaşık çatal verdiniz mi hiç kendileri yiyebiliyolar mı???
vermediysekte ne zaman vermeliyiz en doğru zaman ne acaba

ben kaşık değilde çatal verdim yiyebiliyo biraz çatalla, kaşık denemedim ama hiç

ben de kaşığını veiryorum biri mutlaka elinde oluyor ağzını denk getiremese de yemeye çalışıyor bana ikram ediyor anasının danası kaydirigubbakcemile3 ama eliyle yenebilecek pek çok şeyi yiyor tek başına bayadır

Ben daha cesaret edemİyom pİrayem..gÖzÜne falan batırı dİye..ama meyve, ekmek verİyom kendİ yesİn dİye..genelde solunu kullanıyı benİm kız..ben İnatla saĞına verİyommm..ama oda İnatla solunu kullanmaya devam edİyooo

canım çok zorlama gerek yok bırak solak olsun ben solağım mesela annemde çok uğraşmış ama başaramamış doktora götürmüş doktor demiş zorlama solak olsun demekki beyninin sol tarafı daha çok çalışıyor ve sol kasları daha güçlü demiş o zaman bırakmış inadı annemde ki farkeden olmamış zaten
şuan sağ elimi neredeyse hiç bişeyde kullanmıyorum ama herhangi bir şikayetimde yok büyük oranda rahatım sadece küçük teferruatlar olabiliyor arabanın vitesinin sağda olması gibi ama onu da öğrenirken öyle öğrendiğin için sıkıntı çıkmıyor, sadece mesela kulplu şeylerde falan sağlakların koyduğu tarafın tam tersini koyuyorum ben orada karışıklık oluyor kaydirigubbakcemile3 onlarda büyük problemler değil zaten ve de solakların daha zeki oldukları söylenir ee benden de belli olduğu üzere gayet doğru bir tespit laelaelaelaelaelaelaelaelaelae

gülizim yapma gözünü seviyim , çocuğun nasıl içinden gelirse öyle davransın bırak lütfen.. niye zorluk çeksin ki?? benim kardeşimde solak hiç zorluk çektiğini görmedim , hem ne kadar doğrudur bilmem ama solaklar daha zeki ve yaratıcı oluyorlar , yani böyle derler...

bana göre çocuğu bu tarz şeylerde zorlamak çok yanlış ama yine de sen bilirsin gülüm

andinaya katılıyorum kesinlikle zorlama, ilke şimdilik iki elinide kullanıyor, umarım devam eder

yaş konusunda henüz benim yaşımda olanı görmedim en büyüğünüz benim sanırım, 34 yaş içindeyim çok şikayetçi değilim, sadece erken evlenseydim ikinci çocuk için daha rahat karar verirdim, şimdi hala düşünüyorum, gerçi yaşıma rağmen çok güzel bir hamilelik ve doğum yaşadığım için onlardan korkum yok aman neyse bende memnunum halimden, kendime göre ideallerim ve bunlar için enerjim var

yok canımcım bende zorlamıyom..arada sağ eline veriyom ama sol eline alıyo bende seslenmiyom...

ben karasızım andinacım ama eşim inanılmaz çok istiyor ikinciyi, bazen ilkeye bakıp şunun birde kız versiyonu olsa kötümü olur falan diyor, bilmiyorum ilke 2 yaşını bitirsin bakalım, aslında arasının 4 yaş olması çok daha olumlu, kararlaştıralımda yine aynı zamanda doğuralım en iyisi:) sende istiyorsun bildiğim kadarıyla

canım benim de eşim çok istiyor 2. yi , zaten batuyu yapmadan önce de şartı vardı kardeş yapmayacaksan hiç olmasın çocuğumuz derdi , o zamanlar söz vermiştim 2. Yapacağıma : ))

valla aynı zamana denk getirirsek süper olur denizannem..

Ben de bazen gözümü karartıp seneye yapsam mı diyorum.Kardeş istiyorum ama acaba kafa götürür mü o yarı mesele.Annemle anlaştık eğer yaparsam 6 ay destek verecek..

bende ıstıyorum bebiş ama sımdı değil allah kısmet ederse bır erkek bebek ıstıyorum bıde onn tadına bakmak ıstıyorum eylul 2,5-3 yasına geldıgınde dusunuyorum
ama eylul mızmızken ve uyumadıgında nedense bu dusuncelerım bıran da kayboluyor

hmınecım ne oldu zeynep ceylın nıye boyle

bende ıstıyorum bebiş ama sımdı değil allah kısmet ederse bır erkek bebek ıstıyorum bıde onn tadına bakmak ıstıyorum eylul 2,5-3 yasına geldıgınde dusunuyorum
ama eylul mızmızken ve uyumadıgında nedense bu dusuncelerım bıran da kayboluyor

hmınecım ne oldu zeynep ceylın nıye boyle

ay ıcırcım bilmiyom valla niye böyle bi mızmızlıktır gidiyo hep yakamda anne anne çözemedim dişler zorluyo herhalde bikaç gecedir uyku düzenide sapıttı benimde sinirler çöktü herhalde neyse şimdi biraz uyudu bende dinleneyim kahvaltı bulaşıkları bile lavobada duruyo makineye bile atamadım biraz burda kafa dagıtmaya çalışıyom

oo canlar siz dayanamaz ikinci çocuğu yarın öbür gün yaparsınız

valla eşi ikinci çocuk istemeyen bir tek ben varım heralde ben arada eşime derim bir tanede kız olsa ne güzel olur ilk zamanlar yok kalsın aklı olan ikinciyi yapmaz diyordu şimdilerde gülüyor olabilir manasında ama tabi yakın zamanda değil ben de en az 4 yaş fikrine katılıyorum hatta 7-8 yaş sonra düşünüyorum bakalım kısmet

h.minecim bana yolla şekerim benimkiyle evde gül gibi geçinirler zeynep ceylinin ben alırım opuyorumnanaktan

valla melegim saol biraz önce ilk bebegini kaybedik ikinci dogum hikayesini anlatan birini okutum resmen agladım ve gidip uyuyan melegimi öpüp kokladım allahıma binlerce kez şükrettim onların sag saglim yanımızda olsunlar ne mızmızlık yaparlarsa yapsınlar kendimden utandım :(

Back
X