- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
- #61.761
safısım paylasım ıcın teskkurler.bende dusunucem daha once hiç aklıma gelmemıstı.dr.umuza sa sorarım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ESER düşündüm ama kimsecikler beğenmedi
ya ne dicem konserve bezelye açtım sebzeli pilav için birazını aldım gerisi kaldı ne yapacam onu ne kadar durur ki dolapta
krikocum eser gerçekten güzel hem de farklı
ben özellikle deniz ismine bayılıyorum
ayrıca yağız,yiğit isimlerini beğeniyorum canımmm
asorticim ben kalanı poşetleyip buzluğa atıyorum suyunu süzdürüp
ayy bu kız bir gzel oynuyor ki anlatamam yaa eller kollar sallanıo stilli oynuyo lokum
mmmf diorm sana diorm
Bıldırcın yumurtasının özellikleri nelerdir?
Bıldırcın yumurtası nerelerde kullanılır?
- Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 9 kat fazla protein, 6 kat fazla B1 vitamini ve 15 kat fazla B2 vitamini içermektedir.
- Öksürük, astım ve alerjiye karşı en etkili doğal ilaçlardan biridir.
- İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici ve yüksek derecede afrodizyak etkilidir.
- Yüksek enerjili ve proteinlidir.
- Vitamin ve mineral değeri yüksektir.
Nasıl kullanılır?
- Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıklarının tedavisinde,
- Çocukların fiziksel gelişimine ve iştahlarının artırılmasına yardımcı besin olarak,
- Kansızlık ve anemi tedavisinde kullanılır.
Öksürük ve alerjiden kurtulmak için Op.Dr. Aytekin Ertugrul’un tedavi önerisi:
- Tavuk yumurtasının kullanıldığı her yerde ve şekilde kullanılabilir.
- Sabah,öğle ve akşam, çiğ olarak süte karıştırılarak içilir.
- Rafadan olarak yenmesi tavsiye edilir (kokusuzdur).
- Lezzetli olduğu için salataların ve mezelerin vazgeçilmez süsüdür.
Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz. Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz. Çalkalıyorsunuz. Bir bardak süte tamamlıyorsunuz. Süt oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika sonra içilecek. 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor. Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz.
İdame dozu (tedavisi) olarak ayda 5-10 adet yumurta içmeye devam. En az üç ay. Olağanüstü tedavi bitti.
Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.
NETTEN ALINTIDIR
astım falan yok çok şkür ama gelişim amaçlı versek mi
kızlar sanırsam ve yanlış hatırlamıyorsam çiğ veriliyo yaa yani sütünn içine falan ben kahvaltısına karıştırıyodum fatihin ama tadına bakmak hiç aklıma gelmedi çok huylanırım bilmediğimşeyleri yerken ama tdavi amaçlı verdim mecbur
1:) poşetimiz yokki
sen boşuna diyon mmmfffffff o bu sırada revani yapıyordu geceye hazırlık :jeyyar:
vereliniortak bende bilmediğim şeyi yiyemem çok huylanırım
len biz neyiz len senleeeeeee -tatlicadiarzu-
1:) poşetimiz yokki
2:)bilmiyoım kanka yaa yılalr önce bi kardeş falan kaybetmişmiydin
kocalarımız da o yolda ama benimki az daha dağlı asosyal sempatiksalakcinni
rötarsız hazırlık :roflol::roflol:ay evet ya adnan kadar malını görmedim onu da görmş oldumzemuszemus
mmmf gece ye ne hazırlığı hemde revaniyle
ayyy aynı şeyi düşünmüşüz heeeayy kendi doğumum geldi birden aklıma da bu hatun nie bu kadar sakin ki onu anlamadı benn
yok o olmaz market poşeti tam gelir kaydirigubbakcemilepoşetimiz yok diyomya buzdolabı poşeti olurmu:))