2008 Kasım Anneleri

kızlar sanırsam ve yanlış hatırlamıyorsam çiğ veriliyo yaa yani sütünn içine falan ben kahvaltısına karıştırıyodum fatihin ama tadına bakmak hiç aklıma gelmedi çok huylanırım bilmediğimşeyleri yerken ama tdavi amaçlı verdim mecbur

bende daha hiç vermedim ama teyzemin ve dayımız kızları çocuklarına veriyorlarmış onlar söylediler ama bende size sormak istedim dayımın kızı sıcak suya koyup bikaç dk bekletip yediriyormuş ama nasıl vercem konusunda hala kararsızım eger vermeye başlayan olursa lütfen paylaşsın burada

ek gıda topiğinde paylaşırım ben şahsen,yedirirsem ki hemen yarın alıp yediresim var,daha önce hiç araştırmamıştım,hep kulaktan dolmaydı bilgilerim

ESER düşündüm ama kimsecikler beğenmedi

canım esergüzel ama ne bilim bana az soğuk geldi
ben doruk-çınar-yağız-bora derim
aklıma gelen bunlarolumunekankayizsmile

ya ne dicem konserve bezelye açtım sebzeli pilav için birazını aldım gerisi kaldı ne yapacam onu ne kadar durur ki dolapta

canım bence 2-3 gün içinde amerikan salatası yap
mis gibi otur ye
olmadı güselce yıka koy poşete at buzluğaa :hulya:

krikocum eser gerçekten güzel hem de farklı
ben özellikle deniz ismine bayılıyorum
ayrıca yağız,yiğit isimlerini beğeniyorum canımmm

benim oğlumun ismini yani Şeniz

asorticim ben kalanı poşetleyip buzluğa atıyorum suyunu süzdürüp

ahanda valla bende öle dedim cokacimcoook

ayy bu kız bir gzel oynuyor ki anlatamam yaa eller kollar sallanıo stilli oynuyo lokum

canım sen benim biricik gelinimi dansöz falanmı yapcan
yerin o kıvıran sallanan elini kolunu

mmmf diorm sana diorm

sen boşuna diyon mmmfffffff o bu sırada revani yapıyordu geceye hazırlık :jeyyar:

Bıldırcın yumurtasının özellikleri nelerdir?
  • Tavuk yumurtasına nazaran 5 kat daha fazla fosfor, 8 kat fazla demir, 9 kat fazla protein, 6 kat fazla B1 vitamini ve 15 kat fazla B2 vitamini içermektedir.
  • Öksürük, astım ve alerjiye karşı en etkili doğal ilaçlardan biridir.
  • İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici ve yüksek derecede afrodizyak etkilidir.
  • Yüksek enerjili ve proteinlidir.
  • Vitamin ve mineral değeri yüksektir.
Bıldırcın yumurtası nerelerde kullanılır?
  • Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıklarının tedavisinde,
  • Çocukların fiziksel gelişimine ve iştahlarının artırılmasına yardımcı besin olarak,
  • Kansızlık ve anemi tedavisinde kullanılır.
Nasıl kullanılır?
  • Tavuk yumurtasının kullanıldığı her yerde ve şekilde kullanılabilir.
  • Sabah,öğle ve akşam, çiğ olarak süte karıştırılarak içilir.
  • Rafadan olarak yenmesi tavsiye edilir (kokusuzdur).
  • Lezzetli olduğu için salataların ve mezelerin vazgeçilmez süsüdür.
Öksürük ve alerjiden kurtulmak için Op.Dr. Aytekin Ertugrul’un tedavi önerisi:
Bir adet bıldırcın yumurtasını bir bardağın içine kırıyorsunuz. Bir kaşık balla karıştırıyorsunuz. Çalkalıyorsunuz. Bir bardak süte tamamlıyorsunuz. Süt oda sıcaklığında veya buzdolabından çıkarıldıktan 10 dakika sonra içilecek. 15 gün süreyle sabahları aç karnına bu kürü yapıyorsunuz. Öksürük kalmıyor, alerjik şikayet kalmıyor. Siz de iyileşme sevincini yaşıyorsunuz.
İdame dozu (tedavisi) olarak ayda 5-10 adet yumurta içmeye devam. En az üç ay. Olağanüstü tedavi bitti.

Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.

NETTEN ALINTIDIR

saol tatlım ben biliyordum ama çok açıklayıcı
paylaşımın için saol Şeniz

astım falan yok çok şkür ama gelişim amaçlı versek mi

ver bebeğim ver bende bu ay başlıyacağım
her gün 1 tane sütüne :lepi:

kızlar sanırsam ve yanlış hatırlamıyorsam çiğ veriliyo yaa yani sütünn içine falan ben kahvaltısına karıştırıyodum fatihin ama tadına bakmak hiç aklıma gelmedi çok huylanırım bilmediğimşeyleri yerken ama tdavi amaçlı verdim mecbur

vereliniortak bende bilmediğim şeyi yiyemem çok huylanırım
len biz neyiz len senleeeeeee -tatlicadiarzu-

sen boşuna diyon mmmfffffff o bu sırada revani yapıyordu geceye hazırlık :jeyyar:

vereliniortak bende bilmediğim şeyi yiyemem çok huylanırım
len biz neyiz len senleeeeeee -tatlicadiarzu-
1:) poşetimiz yokki
2:)bilmiyoım kanka yaa yılalr önce bi kardeş falan kaybetmişmiydin
kocalarımız da o yolda ama benimki az daha dağlı asosyal sempatiksalakcinni

1:) poşetimiz yokki
2:)bilmiyoım kanka yaa yılalr önce bi kardeş falan kaybetmişmiydin
kocalarımız da o yolda ama benimki az daha dağlı asosyal sempatiksalakcinni

1.ben hallettim duşumu aldım kahve eşliğinde kim kimi yaptıyı izliyom

2.ben bilmiyom yaaa annem çok sık ist falan gelirdi o sıradamı doğurdu seni acaba yada ne bilim sizinkiler ikizdikte beni cami avlusuna mı bıraktılar :bbo:

3.benimki baya baya insan kılığına girmek için çaba sarfediyo belki seninkide olur zamanla sempatiksalakcinni

Back
X