2008 Kasım Anneleri

ben limonla ovuyorum çileğim ekşi ekşi bayılıyorummmmm
ya ben bu kıza şu piroşun oyuncak tabak bardağından alayım bardakları alıyor elineee içmeye çalışıyor 2 dk oturmuyorrr:)))
ya vitrinden fincanları aldı vurdu ikisini birbirine kırdı yaaa çok yaramaz bu kız yaaaa iyi elini kesmedi :olmaz:

Beyazmeleğim ben de çok severim tavuklu mantar soteyi.Yemeğe gel kı bu akşam:))

Ben kırmızı lahanayı ince uzun rendelerim, tuz ve limonla terbiyelerim, yumuşar biraz.Sonra küp küp domates ve yağ ile birlikte servis yaparım.Mmmm, nam nammm...

Beyazmeleğim ben de çok severim tavuklu mantar soteyi.Yemeğe gel kı bu akşam:))

Ben kırmızı lahanayı ince uzun rendelerim, tuz ve limonla terbiyelerim, yumuşar biraz.Sonra küp küp domates ve yağ ile birlikte servis yaparım.Mmmm, nam nammm...

ayy ne güzel olur valla yakın olsak atlar gelirdim offf :çok üzgünüm:

bizde öğleyin bamya ile makarna vardı akşama da sanırım ıspanaklı börek var yanına da kola veya ayran cokacimcoook

ayy ne güzel olur valla yakın olsak atlar gelirdim offf :çok üzgünüm:

bizde öğleyin bamya ile makarna vardı akşama da sanırım ıspanaklı börek var yanına da kola veya ayran cokacimcoook

Cumartesi günü misafirim vardı.Kısır, tramisu , rus salatası ve peynirli börek yaptım..Böreği fazla yapmışım buzluğa attım.Ben de onu mu çıkarsam.Yemekten sonra çayın yanında yeriz de mi Meleğimkaydirigubbakcemile3

Hımmm.Demek püf noktası buymuş.Unu 1 kaşık filan mı atıyosun Nazlıcım?Düdüklüde kaç dk.pişiriyosun kaynadıktan sonra?

Ben de akşama yeşil mercimek çorbası, tavuklu mantar sote , bulgur pilavı ve alabalık var dünden...cokacimcoook

yasminim bir geniş kaba evet bir kaşık kadar un koyuyorum sonra su dolduruyorum doğradığım baklaları içinde bekletiyorum biraz ben zaten soğanını yapana kadar duruyor.. sonra durulayıp tencereye alıyorum..salçada koyuyorum ben htta geçen yaptığımın içinede un koydum..soğanı kavururken azcık 1 atlı kaşığı kadar un koydum suyu koyu oldu eşim bol sulu sevmiyor.. sonra salça baklaları attım biraz çevirdim üzerine dereotunu koyup suyunu verdim ve düdüklüde 10 dk da pişti yumuşacıktı..
sarımsaklı yoğurtla yedik..

bizde bugün menü yok heehee.. eşim olmayınca sadece kuzlara yapıyorum bişeyler..
ama seni,n menü süper gerçekten.. bende severim tavuklu mantar soteyi...

ay lahana salatasınıda severim..
ama yoğurtlu yemedim nasıl oluyor..

Nazlıcım benim kociş susuz seviyo.O yüzden kavruldukça eklerim suyunu.Soğanını kavururum.Salça ve domatesi eklerim.Sonra baklaları koyarım.Kavrulur su katmadan.Suyu çekildikçe eklerim.En son dereotu. Ama bir lokma yermiyim, hayır:(((((

hmm sizinkisi gibide deneyim..ben yogurtla karistirilmis yedim hep oda cok güzel oluyor.

kuzucuk uyudu gidim hazirlanayim arkadasim 6 da gelcek..iyi aksamlar herkeze.

Cumartesi günü misafirim vardı.Kısır, tramisu , rus salatası ve peynirli börek yaptım..Böreği fazla yapmışım buzluğa attım.Ben de onu mu çıkarsam.Yemekten sonra çayın yanında yeriz de mi Meleğimkaydirigubbakcemile3

yemez miyiz kıı kaçar mı off off :(

çileğim sana da iyi akşamlar iyi eğlenceler bebişim

Yaw Saphişim aynı dertten muzdaribim.Aylarca Güliz ne yapacaz bu kiloları filan dedi.Benden 10 kg düşük hemde boyu uzunmuş.Dalga mı geçiyolar, ne yapıyolar anlamadım...Bayrak bende değil ama bando takımına girerim yani:))))))))

Kalimerom annem de yapmazdı.Kokusunu sevmem...Senin kocan aşeriyo herhalde:))
canım ben gülizi yakından görmüş biri olarak söylüyorum hiçte kilo sorunu yok,kendi kuruntusu o
Saphişim ev cadde üzerinde mi canım ya?Durmadan misafir.Okinin düzeni bozulur..
evet canım cadde üstü nereden bildin lo bilmiyorumkismile

bu arada çileğim ben de mor lahanayı yoğurtla hiç bilmem yavrum ya,ben de tuzla ovarım yumuşatırım,sonra zeytinyağ limon veya salataya karıştırırım.ya da sirkenin içinde doğranmış olarak bekletirimihem morluğu gidip pembe olur hem de yumuşar,hem de çok uzun süre bozulmaz

şimdi baktım netten yoğurtlu mor lahana salatası varmış hem de pişirilerek yapılıyor bilmiyorumkismileyeni bir şey daha öğrendik.zeytinyağında doğranmış lahanalar hafifçe kavrulup,mayonez ve sarımsaklı yoğurtla karıştırılıyormuş

Tontişim O seviyomuş akşamki yemeği.Her zaman beklerim, burdaki herkese kapım sonuna kadar açık.Oooov tontişim gel hadi...kaydirigubbakcemile4

oyle kıskanırım ıste :1hug:
kocısı ıkna turlarındayım
her dedıgını yapıyorum gondersın dıye ama henuz heee demedı
bır hee desın 3 gun ankaradayım kaydirigubbakcemile4

şimdi baktım netten yoğurtlu mor lahana salatası varmış hem de pişirilerek yapılıyor bilmiyorumkismileyeni bir şey daha öğrendik.zeytinyağında doğranmış lahanalar hafifçe kavrulup,mayonez ve sarımsaklı yoğurtla karıştırılıyormuş
sanırım havuç salatası gibi oluyor oda böyle yapılıyordu..
hatta yemekteyizde biri yapmıştı bu mor lahana salatasını pembe pembe olmuştu böle yaptı heralde..

Kalimerom beklerim canım ya.Haberleşiriz tontişim..

Canlarım hepinizi öpüyorum ve ben oğluma kavuşmak üzere yola çıkıyorum.Öpün kuzularınızı benim için mis gibi kokulu kokulu..ıyi akşamlar..

ben size bu tarih dersinden nefret ettiğimi söylemiş miydim daha önce
söylemediysem tekrar hatırlatayım yani ıyyy napsamkar etmiyor arkadaş yanlışım doğrumdan fazla çıkıyor ben mi salağım acaba :mymeka:

Back
X