2008 Kasım Anneleri

babiçkomuz randevu almış kısçesine dr a götürüyoruz şimdi
kıyamazda kısçesine anam...
adamın ayakları yere basmıyor kızı olalı
sanki ilk evladı...
ama bu adam oğluşlarının da üstüne böyle düşerdi be şimdi günahını almayayım...
ama kızı da olalı hepden duygusallaştı bi garip oldu yani...
eee ekiler boşuna demzler baba kız evladına daha düşkün olur diye...

ayyyyy vallahi görmemisim,yoksa seni atlarmiyim ben hicccc..kaydirigubbakcemile5

en güzel günaydinn benim maytabima gelsinn heyt beeeeea.s.
sağol canımsınnnn çilekim benimm
günaydın kızlaarrrrrrr
Bugün çok kötüyüm..Gözlerimin altı şişmiş,sol gözüm bulanık görüyor.başım hafiften hafiften dönüyor,işyerinde işler başımdan aşkın çok kötüyüm çoookkkkkkkkkkkkk:(((
geçmiş olsun hilalcim hepimizin böyle günleri oluyo zaman zmaan canım
BİR HİKAYE:

'Evin telefonu sabaha karşı üç buçukta çaldı. Uyku sersemi adam telefonu açtı.
Telefondaki ses annesine aitti.
Telaşlandı, korktu başlarına bir şey mi gelmişti?
Annesi 'nasılsın oğlum iyi misin?' diye sordu.
Oğlu şaşkın bir ifadeyle 'iyiyim anne hayırdır bir şey mi oldu siz iyi
misiniz?' dedi.
Annesi 'biz iyiyiz bir şeyimiz yok sadece sesini duymak istedim' dedi.
Oğlu da 'anne bunun için mi aradın saat sabahın üçbuçuğu yarında
konuşabilirdik' diyince annesi de 'rahatsız mı ettim oğlum?' dedi.

Oğlu 'evet anne rahatsız ettin' diyince annesi

'30 sene önce sen de beni bu
saate rahatsız etmiştin, doğum günün kutlu olsun'

EĞER HALA SİZİNLEYSE, ŞİMDİ ONU HER ZAMANKİNDEN DAHA COK SEVİN....

sabah sabah ağladım yafu,anne olunca daha bi duygusal oluyor galiba insan
ille sizinle de paylaşmak istedim canlarım
bu hikayeyi her okuduğumda gözlerim dolar
hayırlı evlet olduğumu düşünüyorum inşallah anneciğim ve babacığım razıdır bendensenağlama
ve evlatlarımız da hayırlı olur inşallah:Saruboceq:

sanki ilk evladı...
geçmiş olsun canım nazar da olabilir üşütmüşte olabilir canım iyi olmuş doktora götürmeniz canım

gunaydın ben geldım
dun aksam 3 kez yazdım ama hep hata verdı sonra kapatıp cıktım valla
anneme gıttım azıcık dınlenıp naz yapayım dıye ama cocugu bana bıraktıgı gıbı arkadasına gıttı kadın kalakaldım oylece
cok bunalmıs anlasılan

minigim seninkideeee potansiyel gerici gibi yaaa,niye kizdiriyor benim arkadasimiii?
ya benım kocıs aslında bılerek yapmıyor ama yıne de sınır etmeyı basarıyor
anneler gunu hedıyesı ıcın konusuyorduk anneme ne alsak dıye
benım oglumda dusunecek buyuyunce dedım
"hee tabıı bekle o kız pesınde kosmaktan senı aklına bıle getırmez" dedı sınır oldum
evet ben de alıngan olabılırım ama bır anneye evladı hakkında boyle soylersenız bence herkes sınır olur

zeyna tsk ederım canım
test sonuclarımı gorsen yıldızlı karne gıbıydı hemen hemen her degerın yanında yıldız vardı referans aralıgında degıl dıye
ılaclar ıgrenc kokuyor ama yıne de ıcıyorum ınsa allah duzelır kısa zamanda

6.ayını doldurmus tum bebıslere de yarım yasları hayırlı olsun

sanki ilk evladı...

gecmıs olsun abla kızcene
babalar kac numarada olursa olsun kızlarına ayrı bır duskun olurlarmıs

hıdırellez bu akşam cnm
5 mayısı 6 mayısa bağlayan gece kutlanır
aaahh ahh benimde resmi yapılması gereken dileklerim var
ama sanıırm dışarı çıkamıcaz
yağmurluymuş hava
ama gençler yine de bi yolunu bulup yakarlar ateş
sahil çok güzel olur bu gece
eskiden hıdırellez de hava deli gbi sıcak olurdu izmirde
nedense artık yazlar pek geç geliyor

ya evet belkı cahılımdır ama bılmıyorum
hıdırellez nedır ve ne yapılır
hıdırıllez deyınce ılk aklıma gelen sey sabah erkenden tum pencerelerın acılması
ama ne zaman falan bılmıyorum

HIDIRELLEZ

Hızır ve ılyas peygamberin yeryüzünde buluşup darda kalanlara,isteği olanlara, zorluk çekenlere yardım ettiği rivayet edilen gün.Hızır’ın karada,ilyas ’ın denizde hiç umulmayan bir zamanda çıkıp geldiği söylenir.6 mayıs aynı zamanda baharın başlangıcı, bereket ve bolluğa adım atış günüdür.
Bu özel günün tarihi ve nasıl oluştuğu ile ilgili bir çok rivayet vardır. Bu rivayetler sadece Türkiye’de değil,ıran,Irak,Suriye,Türki devletler tarafından da bilinir ve her toplum kendi kültürel zenginlliklerine göre kutlar..Genellikle bu günle ilgili rivayet şöyledir:
Dünya hükümdarı Zulkarneyn(çift boynuzlu),bu hükümdarın iskender olduğu ile ilgili bir çok çalışma vardır,ölümden çok korkar. Bu korku ona ab-ı hayat suyunu bulma sevdasına düşürür.Alimlere sorar bu suyun nerde olabileceğini .Herkes bir isim yada yer söyler. Ama alimlerin ortak verdiği tek bir isim vardır. Hızır peygamber. ..Hem güvenilir hem de inançlıdır. Bu suyu sadece onun bulacağını sultana inandırırlar. HZ. Hızır bu teklifi kabul eder, yardımcı olarak da yanına kardeşi, yine peygamber olan Hz. ılyas’ı görevlendirirler.Atları ve azıklarıyla yola koyulan bu iki mübarek insan, dağları ,denizleri aşar, Kaf dağını geçer ve 6 ay gece 6 ay gündüz yaşanan bir yere gelirler. Karanlıklar (zulumat) ülkesi olarak bilinen bir yerde konaklarlar.atlarını dinlendiirir bir pınar gözünde azıklarını yerler. O sırada yanlarınde getirdikleri kurutulmuş bir balığı suya düşürürler. Balık birden canlanıp kaçıp gidince iki kardeş ab_I hayatı bulduklarını anlarlar. Hemen bu sudan içerler. ıçince Hak Teala tarafından ölümsüz olurlar. ışte onların ölümsüzlüğe karıştığı bu günde Allah bu iki peygamberi yeryüzüne gönderip insanlara yardım etmesi için görevlendirmiştir.
6 mayısta her yıl yeniden doğuş,tazelenme, ölümsüzlük ,bereket anlamarıyla bu gün kutlanır. Halkımız arasında bilinen onlarca ritiüel vardır. 6 mayıstan bir gün önce gecesi gül fidanının altına istekler konup dua edilir. cüzdan koyanlar,bebek çizenler, ev yapanlar... Hızır’ın gülü çok sevdiği ve gül fidanlarını dolaştığı söylenir. O gün çalan kapılara mutlaka hızır mı geldi acaba diye bakılır. Eğer bir fakir,gariban yada çocuk gelmişse isteği hemen yerine getirilir.Samsun bölgesinde de ilginç gelenekler vardır. 6 mayısta ev erkenden temizlenir. Öğlene doğru içi su dolu bir ibrik,leğen ve temiz havlu banyoya konur. bir odaya seccade serilir. Masa kuş sütü eksik donatılır. Herkes öğlen ezanına yakın evin kapısını ,penceresini açıp dışarı çıkar. Hızır aleyhisselam beklenir. Duası alınmak istenir.
Siz de bilirsiniz ki hızır acil servisin anlamı burdan gelir.

buyur minikçim a.s.

hıdırellez bu akşam cnm
5 mayısı 6 mayısa bağlayan gece kutlanır
aaahh ahh benimde resmi yapılması gereken dileklerim var
ama sanıırm dışarı çıkamıcaz
yağmurluymuş hava
ama gençler yine de bi yolunu bulup yakarlar ateş
sahil çok güzel olur bu gece
eskiden hıdırellez de hava deli gbi sıcak olurdu izmirde
nedense artık yazlar pek geç geliyor

bugün 6 mayıs diilmi loo anam benim pc kandırdı benineyse kaçırmadık gülün dibine para koyiim bari bu gece :)))))) bide resim yapıp koyuyon camın önüne hızır A.S alıyomuş işte büyüklerden gördüğümüz
bizde ateş yakıcaktık bahçede ama totomuz donar herhalde vazgeçeriz zannımca

türk kültüründe bahar bayramı. büyük bir ateş yakılıp dilek tutulduktan sonra üzerinden atlanır. ateşe düşenlerle makara yapılır. çocukluğumun unutulmazlarındandır.

gülbesekercim gecmis olsun kara gözlüne.

minigim bu aralar cok hassasiz galibaa yaa anliyorum senide..

saphiracim cok güzeldi hikaye inan cok duygulandim.

eskiden ne atesler yanardi neler neler yapardik ama kalmadi simdi bisi.

bende hıdrellezı 5 ini 6 sına bağlayan gece yani bu gece diye biliyorum ..
elmalıcım bu arada hoşgeldin canım. nasıl oldu bengisu bir problem yok değilmi?

günaydın kızlar..hımm madem hıdrellez umarım herkesin bugün edeceği duaları kabul alur..

biz dün doktara gittik..malasef tuna kilo alamamış..bu ay 400 gr..ama asıl üzüldüğüm nokta bunun 300 gramını ilk 15 gün 100 gramını son 15 günde almış..

halbuk, ilk defa tuna öğünlerini yemeye başladı..ağlamadan yiyordu..öğün aralarını uzatmıştım..acıkıyordu..tekrar gündüzlere emmeye de başlamıştı..kasesini bitiriyordu falan derken dünkü sonuÇ((

doktor sebebinin 2 dişin artarda (4 gün arayla) çıkması ,bu dönemde kaka sayımızın artması na bağladı..bazı çocuklar zor çıkarırı ve metobalizma çok hızlı çalışır dedi.o nedenle yedikelrini yakmış dedi..bir de 6. ay rutin tahlillerimiz var..onlara bir iki şey ekledi bu hafta yaptıracağız.

şimdi bu çocuğa yedirirken ohh yedi deyip sevineyim mi yoksa yedi ama yakacak yine diye üzüleyim mi..diş hassasiyeti halaaaa tüm şiddetiyle devaöm ediyor..çıktı aslında 2. dişi sanırım çok canını yakıyor.

her diş böyle mi olcak bilmiyorum..son 3 aydır gaz ve dişten iyi kilo alamadık..6 ay kilomuz sadece 7140 gram..
ben ne yapabilirim daha bilmiyorum

çilekçim,mmmmfcim,saphiracım,minik kalimerom,gülbeşeker ablacım,lelalcim ve hilalcim hepinize kocaman günaydın a.s.

gülbeşeker ablacım çok geçmiş olsun.umarım önemli bişi değildir.
kız çocukları her zaman baba için bi farklıdır. bende tekne kazıntısıyım abimlerde 8 sene sonra kaza kurşunu ile gelmişim. annem doğuma giderken babam traş olmnuş takım elbiseler giymiş apartmana davet vermiş kızım oldu diye.

saphiracım hikayen için sağol. bende her zaman çok hoşlanarak okurum bu hikayeyi.

minik kalimerocum şimdi kendini nasıl hissediyorsun?ilaçların bi faydasını görebildin mi? bende bugün 12'de mecburen götürülecem doktora.büyük ihtimalle bendende kan isteyecek ve oda yarına kalacak. bakalım Allahım büyük dertler vermesin.

mmmfcim benimde çocukluğumda hıdırellezler çok güzel olurdu. gündüz pikniğe giderdik.akşamları ateş yakar üstünden atlardık.şimdi gitmeye kalksak dötümüz donar valla. o zaman az bi sıcaklık olurdu. ateş üzerinden annem atlatmazdı içine düşüp yancam diye. ve hep en erken beni yollardı eve üşütüp hasta olmayım diye. ne uyus olurdum. çekirdek çitlerdik sonra saklanbaç oynardık. ne güzel günlerdi. yanlız bu gül dibine bişiler bağlamayı hayal mayal hatırlıyom. tam olarak nasıl yapılıyordu.tam olarak sıra sıra yapılışını banada anlatırmısın uygulamak istiyorum bende.

ve zeyna yani ben sabah verem savaşa gittim çocuğa test yaptırdım zorla. hala hemşire eğer tuttmazsa tekrarı yok diyoo.Avrupa standartlarına göre yenilenmiyormuş tutmayan aşı. eee dedim biz avrupa standartlarında bi ülkemiyiz.vereme kesin çare bulabildikmi.hayır neden çocuklarımızı tehlikeye atıyoruz o zaman. kadın bana emir geldi ben bişi yapamam diyo. peki oldu ya tutmadı ve ben istiyorum aşı tekrarı ne yapmkam lazım dedim. o zaman başhekim yazısı ile yapılıyormuş. yazı olmadan yapamam dedi. cuma olsun hayır olsun. bakalım ya tuttu yada ben kocaman bi cıngar çıkaracam dispanserde. ben çocuğumu yolda bulmadım.o canımın yarısı ömür boyu bu acabayla yaşayamam :dilcikar:

dilokscum nerden anlamış ilk önbeş gün 300gr son enbeşgün 100 gr aldığını anlamadım benimkide bu ay500 gr almıştı sadece artık azalır canım kilo alımları iştahı yerindeyse bence takılma canım senin huzursuzluğun çocuğa geçiyo her zaman çok denedim bunu

Back
X