2008 Kasım Anneleri

Benim kızım gece 2 saatte bir kalkıyor emip uyuyor önceden en az 3-4 saat uyurdu ek gıdayada düzenli başlamadım arada kahvaltıyla yoğurt veriyorum acaba sütle tam doymuyormu o yüzdenmi sık uyanıyor.Sizinkilerin nasıl uyku düzeni

merhaba kızlar
ben bugün çok kötüyüm nedenini çözemediğim bir sıkıntı var içimdde ağlayıp duruyorum inşallah geçer akşam biraz dolaşırız allahtan hava açtı

hilalcim senin bebişine kalimerocum sana mmmfcim oğluşuna geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda hepiniz düzelir ve bi daha rahatsızlanmassınız
gülbeşeker senin yavrunada geçmiş olsun
çilek inşallah doktor kontrolünüz güzel geçer
darkcım laptopun hayırlı olsun
pirayecim tatlıyı en kısa zamanda deneyeceğim
benim oğluş destekli rahat oturuyor ama bazen özelliklede önüne bir şey koyduğumuzda hop devriliyor
seyracım benim oğlum 2 saatte bir en fazla 40 dakka uyuyor akşam 7 den sonra 11-12ye kadar uyumuyor gecede 4-5 kez kalkıyor
beyaz melek canım geçmiş olsun aşıdan ateşlenmiştir iyi olmasına sevindim

benim kızımda 2-3 saatte bir yarım saat 40 dak. filan uyur ..gündüz bitek uzun uykusu var oda 1 buçuk saat kadar..gece de 12 de uyur sabah 6 da emer 9 a kadar yine uyur ..bu artık rutin oldu bizde hiç şaşmaz

Eylül ek gıdaya düzenli başlamışmıydın sen
Kızlar birde bezlerin 4 ve 4+ var.Ben Molfix 4 kullanıyorum tam oluyor sanki 1 ay sonra olmaz.4 ve 4+ bezlerin kiloları neredeyse aynı olmayınca 4+ mı alacaz

herkese merhaba julianne ben sana bişi sormak istiyorum geçen seneki yazılarında gördüm şimdi ayrıntılı ultrason için bi yazı yazmışın nişantaşında bi prof. de 350 çektirdim demişsin dr. kimdi hatırlıyomusun acaba?benim dr umda ayrıntılı ultrason için nişantaşında bi prof. söledi.

benimki gece 9.30-10 gibi yatıyor sabah 7.30-8 de kalkıyor mecburıyetten tabı eger uykusu açılmışsa saat 10 a kadar ayakta ama yok açılmadıysa mama yıyıp 10 a kadar uyuyor sonrasında öğlen 12 gibi tekrar yatıyor uzun uykusu bu zaman dılımınde 1,5-2 saat gibi uyuyor sonra aksam 5-6 gibi tekrar yatıyor 1 saat gibi uyuyor sonrasında ıse o günkü durumuna baglı ya arada kuş uykusuna yatar yada gece uykusuna kadar bızımle beraber.

Canım ayrıntılı ultrasonu özellikle istemediler ama ben hamileliğimin ikinci ayı gibi internetten bu doktorun çok iyi olduğunu duyup kendim 22. haftaya randevu almıştım. Prof. Dr. Atıl Yüksel ismi. Alanında çok iyi bir doktor. Zaten zamanı geldiğinde kendi doktorum da ayrıntılı ultrason için beni birine yönlendirmek istedi ama Atıl Hoca'dan randevu aldığımı öğrenince başka isim söylemedi o da onu tavsiye etti.

ecemim hayır olsun inşallah içindeki sıkıntı canımcım

seyracım benim oğlumda eskiden sabaha kadar uyurdu şimdi aralarda emmek için kalkıyor bazen bir kez kalkıyor bazen iki-üç kez bir türlü düzen tutturamadı, ben de doymadığı için yaptığını düşünüyordum, o yüzden geceleri yatmadan ne muhallebiler denedim neler ettim yok yine kalkacağı zaman kalkıyor, ben beni özlediği için kalktığına bağlıyorum artık olayı çünkü ben işe başladığımdan beri uyku düzeni değişti ondan önce gayet güzel uyuyordu

kızlar ek gıdalar bölümünde sordum gerçi ama benim oğluş artık gündüzleri neredeyse hiç emmiyor bazen öğlenleri geldiğimde 2-3 dk emiyorsa gün içinde uykudayken ne içerse gece emiyor ama ...neyse sorunum şu benimki devam mamasını hiç içmedi sevmedi gitti hangi mamayı denediysem bir bebek günde ne kadar devam sütü yada anne sütü almalı biliyormusunuz az mı alıyor acaba diye düşünüyorum sütüm nerdeyse hiç kalmadı o değilde önemli olan mamayıda içmiyor zorlayacağım olmazsa aç bırakıp içirmeye çalışacağım bilgisi olan yardımcı olursa çok sevineceğim

bizde molfix 5 numara kullanıyoruz 20 gündür.. 4 küçük geliyordu 4+ yerine babamız 5 almış memnunum ikiside çok rahatlar..
bizim uyku sistemi hep değişiyor bu ara ama gece 10,30-11 gibi yatıyorlar kaan 2 gibi kalkıyor mamaya uyanmadan kıvranıyor mamadiye ağzına veriyoz tabii.. keremde eğer nazlı uyumazsa gece iyi uyuyor ve 4-5te anca kalkıyor bir 150 cc lik mama yiyor kaan iki bazen 3 kere yiyor onun üstüne yarasın tosbiğime..
sabahta 7de ayaktalar ama biraz ayakta sallayıp uyutuyorum 9-10 kadr uyuyoruz babamız erken gidrse 8,30da içerdeyiz..
gündüzde 2 saat arayla 40 dk uyuyorlar bizde de bir kere uzun uyuyorlar 2-3 sat ikindi zamanı bende yemeğimi işimi yapıyorum..

kızlar dün kimden duydum bilmiyorum saphiraydı galiba bende bugün kuru kayısıları iyice yıkadım az suda haşladım ve blendırdan geçirdim kabuk felan olmadan normal kavanoz püresi gibi oldu tadıda çok güzeldi hafif ekşimsi bizde mayahoş derler tatlısı daha ağır basıyordu yani öğlen meyve püresi yerine ondan verdim öyle iştahla yedilerki bağırsaklarıda çalıştırır çok hoşuma gitti bu fikir arada yaparım artık..

Son düzenleme:
bende deneyeyim nazlı melek aslında çok daha sağlıklı kayısı kurusuyla eriğim var bir gün birini bir gün birini deneyeyim gerçi kayısı hoşafı yaptığımda suyunu veriyordum severek içiyorduama böyle bakalım sevecekmi

minik kalimero benim oğlumda ilk zamanlar katı gıdaya geçince sürekli kabızdı ama artık bağırsakları alıştı galiba şimdide her yediği öğünden sonra azda olsa yapıyor yapmasa dert yapsa çok mu yaptı diye düşünüyoruz ne zor şey annelik ama allahıma şükürler olsun bu güzel duyguyu iki defa yaşadım ama 8 sene aradan sonra unutmuşuz çoğu şeyi

yawww 2 gündür ben size yetişemiyom yaaa
nekadar çok işim varmış meğer benim kafamçokkarıştı
tatlı mütiş bişeye benziyoda şu an hiç tatlı matlı yapacak halim yok,yemek yapayım o bilem yeter
ama ellerinize sağlık mutlaka bi gün deneyecğim
benim oğlumda gün içinde 2 saatte bir 20 -30 dakka falan uyuyor
çok uyuduğunda bende bakarım neden uyuyo diye
geceler zaten büyük bi muamma hala
inşallah düzene girecek,beyazmelekçim geçmiş olsun
yarın bizimde verem aşımız tekrarlanacak
kesin ateş yapar yavrum bakalım tetikte olacaz
serayy hoşgeldin biz hep burdaydık ama sen bu topikt yoktun
bi kaç yerde karşılaşmıştık ama hatırlıyorum
eşin yoktu hatta yanınızda bi ara çok bunalmıştın
umarım şimdi daha iyisindir :1hug:

sağol canım, eşim geldi birkaç haftadır burada ve gitmeyecek, bende gözle görülür bir şekilde rahatladım.
O sıralar gerçekten çok fenaydım, ev, iş okula giden bir çocuk yeni bir bebek le bunları idare etmeye alışmak hiç kolay olmadı doğrusu.
Ama şimdi gerçekten kendimi iyi hissediyorum.

Benim kızım gece 2 saatte bir kalkıyor emip uyuyor önceden en az 3-4 saat uyurdu ek gıdayada düzenli başlamadım arada kahvaltıyla yoğurt veriyorum acaba sütle tam doymuyormu o yüzdenmi sık uyanıyor.Sizinkilerin nasıl uyku düzeni

Bebeklerin uyku düzeni devamlı değişiyor ama yatmadan önce biberon maması ver karnı iyice doysun, belki faydası olur, ehhh herşeyi deniyoruz sonuçta...:sm_confused:

benimki gece 9.30-10 gibi yatıyor sabah 7.30-8 de kalkıyor mecburıyetten tabı eger uykusu açılmışsa saat 10 a kadar ayakta ama yok açılmadıysa mama yıyıp 10 a kadar uyuyor sonrasında öğlen 12 gibi tekrar yatıyor uzun uykusu bu zaman dılımınde 1,5-2 saat gibi uyuyor sonra aksam 5-6 gibi tekrar yatıyor 1 saat gibi uyuyor sonrasında ıse o günkü durumuna baglı ya arada kuş uykusuna yatar yada gece uykusuna kadar bızımle beraber.

Maşallah bebeğine aman başka yerde söyleme hemen değişir huyu..:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

ecemim sen tüm mamaları denedinmi?
mesela ben hipp alıyordum, oğlum hiç sevmedi.
Milupanın devam sütünü seviyor.
Kaşık mamasıda milupa aldım ama onu sevmedi,
Aldığım başka bişeyle hero babay kaşık maması hediye vermişlerdi, bir deneyeyim dedim, ona bayıldı. Yani belli olmuyor bunların işi ama mutlaka bişey beğenir.
Benim 9 yaşındaki kızım bebekken ülker bebe bisküisi yemezd, etininkine bayılırdı, biz olsak farketmeyiz bile farkı ama bebişlerde fark ediyor, mamaları denemeye devam canım....

Back
X