2008 Kasım Anneleri

slm kızlar serayy maytap nazlıcım teşekkür ederim sizinde söylediğniz gibi yyeni doğduğunda oluyormuş ama işte takip gerekiyor bi baktırıcaz inşallah geçmiştir eylülcüm hasta değil allaha şükür sadece yeni doğduğunda üfürüm vardı ona bakılması lazım tekrar kalimerocum doktor geçer ama kontrol etmekte fayda var dedi

darkçım hogeldin cnmcım ne zamandır görüemiyorduk
kızlar bişey sorucam ben ardaya sabah kahvaltı sonra meyva bi elma bi muz sonra yoğurt babymixten sonra çorba en sonda mama bi kaseye yakın vermeye başladım ama çocuğun karnı lukur lukur fazlasını çıkardı bugün acaba çok mu veriyorum abarttım mı ne

her bebeğin yediği farklı oluyordur sedacım
ama benim kıza göre çok verdiklerin.

zaten fazlaysa çıkarması gayet normal dert etme.
biraz azalt öğünlerini.acıkırsa ister zaaten.

hoşbuldum bu arada :))

sedacım aldımı arda reddetmeden..aldıysa birşey diyemem..tabi verdiğin miktarlarda önemli..benim şöyle..arttıramadık daha..
7-8,30 aralarında kahvaltı(70-80 cc)
12-13 arası çorba(80-100 cc)
15:30-16:30 arası yoğurt..içine 3 ölçu mama ve elma suyu(100 cc artı eksi)
20 :00 da muhallebi..1 kaşık pirinç unna 3-4 ölçü mama

bunların fazlasını yemiyor..
3 kerede öğünlerden sonra uykuya geçerken biraz emiyor..

ha bir de gece uykusuna dalarken biraz emiyor..

ama her çocuğun alımı farklıdır..ona sen karar verecksin..tuna kestiği an ben kesiyorum..çünkü devam ettiğim her sefer de kusuyor..

çilekçim canım iyi yolculuklar ve tatiller..bizi unutma sakın..hıı kızarız sonra

dark nerelersin sen bakiim özlettin kendini..

sabah 6 gibi tayin yerimiz belli olacak..heyecanlı sayılmam..çünkü bundan sonrada tayin olacağız o yüzden..ben heryerde yaparım..sadece merak ediyorum..

selam kızlar yoktum ne zamandır

hayrola çilekcim nereye yolculaık tr yemi?

güle gğle git gğle gğle gel inşallah

hoşgeldin canım özlettin kendini, cerene geçmiş olsun

slm kızlar serayy maytap nazlıcım teşekkür ederim sizinde söylediğniz gibi yyeni doğduğunda oluyormuş ama işte takip gerekiyor bi baktırıcaz inşallah geçmiştir eylülcüm hasta değil allaha şükür sadece yeni doğduğunda üfürüm vardı ona bakılması lazım tekrar kalimerocum doktor geçer ama kontrol etmekte fayda var dedi

canım inşallah birşeyi kalmamıştır, kontrol sonucunu yaz bizede

kızlar bişey sorucam ben ardaya sabah kahvaltı sonra meyva bi elma bi muz sonra yoğurt babymixten sonra çorba en sonda mama bi kaseye yakın vermeye başladım ama çocuğun karnı lukur lukur fazlasını çıkardı bugün acaba çok mu veriyorum abarttım mı ne

banada çok geldi sedacım, darkın dediği gibi her bebek farklıdır ama çıkarıyorsa azalt bence, birde elma ve muz besin ögesi olarak birbirine çok yakındır, aynı gün yerine bir gün birini ertesi gün diğerini verebilirsin

ben beykozdayım yaws nası gelcem meydana arabayla anca o da yaş adamın arabası bizden kıymetliş:dilcikar:

gelirsin gelirsin, sen neleri yapabilen kadınsın meydanamı çıkamayacaksın

bu arada maytapcım bişii soracam beykoz kız meslek lisesi yakınmı sana, iyi bir yermidir çevresi, birde kiralar ne kadardır oralarda bilgin varmı, kütahyadan bir arkadaşım yazacakmış orayı bana sordu pek bilemedim tabi

ben bu gittiğimde doktora sordum ben 5 öğünü veremiyorum gün içinde 8de 9 da emziriyorum 2 kere
10 gibi kahvaltı
1-2 gibi çorba
5-6 gibi de ya yoğurt ya meyve aralarda emzirdiğim için bu böyle günlük öğünmümüz doktora sordum vermen gerekenler bunlar hani eksik olabilir bazı günler ama fazlası olmasın dedi 8de de muhallebi sonra emişmek sabahlara kadar istedikçe
valla emzirmenin tadını çıkarıyorum ben sende araları biraz aç yoğurtla beraber meyvesini karıştır için rahat etmiyosa ben hergün meyve vermiyorum mesela 1 günmeyve 1 gün yoğurt 1 gün buzluktaki anne sütlerinden
sütlerimden 5 poşet falan kaldı ziyan olmadan şunları bitirsem

saat 12 de kahvaltı 2 gibi meyva 4 te yoğurt 6 da çorba 8 de muhallebi oda daha yeni bugün muhallebiyide ekledim gece fazla uyanmasın die baktım herkes böle verio bende veriim dedim mesela arda ya bunları oyunla yediriyorum normalde pek istekli değil bi yoğurdu bayıla bayıla yiyor onun dıındakilerde hep oyun çorba sadece bi kaseye yakın kahvaltı kase dibinde meyva birer tanenin rendesi mamada kasenin yarısı kadar pofff ne zor yaa

sanki öğün araları kısa gibi geldi bana..tabi bebkten bebeğe fark eder ama hazımsızlık yaşamasın..tuna hazmedemiyor..zaten yiyor 1 saat sonrasına uyuyor..ne uyursa.kalkıyor oynuyor kalan gazlar çıkarılıyor diğer öğüne geçiliyor ki benim bu aralıklarımla bile saldırmadan yiyor..tok gözlü olacak sanırım:)))))))

ama sen yeni başladın..ben de başladığım günden beri kaç kere değiştirdim..en sonuncu bu..memnunuz.

sedacım naçizene fikrim..aralıkları uzatıp öğün miktarını rtırki sen de rahat et..dışarı çıtığında biryere gittiğinde yada birileri geldiğinde sana vakit kalbilsin..

ama kahvaltıyı zamanla daha erkene çekmelisin..

ne ukela yazdım değil mi..çok bilmiş gibi.valla çok bilmirum..sanırım tecrübeleniyoruz

ya çok zor alışamadım başlıyalı 21 gün oldu aceleci mi davranıyorum bilmiiorumki abarttım galiba çocuk ağlıo ben hala bitittirmenin derdindeyim tabii aralarda da emio beni durmadan ama ben ek gıdaya başladığında emmesi azalacak die duymuştum bazen arada olucak demilerdi ama benimki bu kadar yemeye biide emiyor anlayamıyorum

sanki öğün araları kısa gibi geldi bana..tabi bebkten bebeğe fark eder ama hazımsızlık yaşamasın..tuna hazmedemiyor..zaten yiyor 1 saat sonrasına uyuyor..ne uyursa.kalkıyor oynuyor kalan gazlar çıkarılıyor diğer öğüne geçiliyor ki benim bu aralıklarımla bile saldırmadan yiyor..tok gözlü olacak sanırım:)))))))

ama sen yeni başladın..ben de başladığım günden beri kaç kere değiştirdim..en sonuncu bu..memnunuz.

denizde bu kadar sık yemiyorki iştahlı bir bebek, en az 3 saat ara oluyor, kahvaltısı heralde daha tok tutuyor çünkü kahvaltıdan sonra acıkması en az 4 saati buluyor

sedacım banada fazla geldi mesela kahvaltı yoğurt çorba tamamda bir elma bir muz fazla gibi.ben meyveyi birgün yarım muz ,birgün yarım elma olarak veya armut olarak veriyorum..muhallebi de gece yatarken..gündüzde kahvaltı ,yoğurt veya meyve püresi ve çorba..ama tam bi kase bitmiyo ..sen iyisimi biraz azalt madem çıkarıyo diyosun zorlama..

ben bu gittiğimde doktora sordum ben 5 öğünü veremiyorum gün içinde 8de 9 da emziriyorum 2 kere
10 gibi kahvaltı
1-2 gibi çorba
5-6 gibi de ya yoğurt ya meyve aralarda emzirdiğim için bu böyle günlük öğünmümüz doktora sordum vermen gerekenler bunlar hani eksik olabilir bazı günler ama fazlası olmasın dedi 8de de muhallebi sonra emişmek sabahlara kadar istedikçe
valla emzirmenin tadını çıkarıyorum ben sende araları biraz aç yoğurtla beraber meyvesini karıştır için rahat etmiyosa ben hergün meyve vermiyorum mesela 1 günmeyve 1 gün yoğurt 1 gün buzluktaki anne sütlerinden
sütlerimden 5 poşet falan kaldı ziyan olmadan şunları bitirsem

canım öğün miktarların nekadar olıuyor yaklaşık

ya kalkmamız 11 oluo hazırlayana kadar 12 ee aralarda 2 saat olsunki anca meyva yoğurt çorbayı sıkıştırıyorum ozaman maytapın dedği gibi yoğurtla meyvayı karıştırıp bir öğün haline getreym ne öneriyorsunuz nasıl yapsam ki

ayyy ne güzel kalabalık olduk..bu gece hiçö uyuyasım yok ama uyumazsam da büyümeme ki:))
özlemişim ya seri sohbetii...her an kaçabilirim..duyurulur

kızlar ben çıkıorum midafirim biraz önce gitti ölü gibiyim en iyisi yoğurtla yarım meyvayı karıtırmak hepinizi çok seviyorum iyiki varsınız iyi geceler canlarım benim

ya kalkmamız 11 oluo hazırlayana kadar 12 ee aralarda 2 saat olsunki anca meyva yoğurt çorbayı sıkıştırıyorum ozaman maytapın dedği gibi yoğurtla meyvayı karıştırıp bir öğün haline getreym ne öneriyorsunuz nasıl yapsam ki

bende sırf yoğurt yesin diye karıştırıyorum meyve ile, sende karıştırabilirsin, yarım ölçü meyve yarım ölçü yoğurt güzel bir ara öğün olur bence

benimki genelde hoşaf kaseleri varya onlarla veriyorum kahvaltısı onu tam doldurmuyo bisküvi yerine tam ekmek içi koyuyorum 2 bisküviyle tatlandırıyorum gıkı çıkmıyo yerken
çorbası yoğurdu da 1 er kase
meyvesi bisküvi kutularından çıkan küçük kaselerle veriyorum yarım armut yada yarımelma
muhallebisini de 3 kaşık arımama 1 bardak suyla yapıyorum onu yemek tabağıyla veriyorum soğtmak için ona koyuytorum karıştıra karıştıa tavuk göğsü kıvamına geliyo cokacimcoook
umarımanlatabildim

valla sedacım fatih bebekken okadar dayardımkiçocuğa sallarken karnından lok lok ses gelirdi acaşp rahatsız olurdum bu durumdan bunun üzerine fala gitmiyorum bu daha rahat valla gazı neyn de olmuyo fatih 7 aylıkken 11 kiloydu ama taşınmıyodu o kadar dayarsan çocuğa:mymeka:

Back
X