Moda Haberleri 2008 Kışında Neler Moda

merve_92

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2008
110
0
31
Bu kış rüküşlüğüyle bilinen 80'ler geri gelecek. Ama bu sefer farklı olacak.
Moda ikonları bu sezon 80'li yılları seçti. Kimi zaman abartılı, kimi zaman oldukça kadınsı formlar ön plana çıkıyor. Tayt üstü etek çok moda. Siyah, gri, sarı, çivit mavi renkler de favori. Ayakkabılar ise çok gösterişli

KARPUZ ETEKLER

Tayt üzerine etek giyme modası tam gaz devam ediyor. Karpuz eteklerin altına kontrast oluşturacak renklerde taytlar ve topuklu ayakkabılar çok gözde. Büyük çanta modası bu sezon da var. Giysilerdeki sade renk çeşitliliğine inat, çantalar alabildiğince renkli. Aksesuar olarak da büyük boncuklardan yapılmış kolyelerden edinmenizi tavsiye ederiz.

GENÇ VE ÇOCUKSU KADINLARIN DÖNEMİ

Bedene oturan gömleklerle, mini ceketler, kabarık eteklere eşlik ediyor. Genç ve çocuksu kadınların dönemi yansıtılıyor. İpeklerin dantel ve kadifelerle kullanıldığı sezonda, tüvidler, trikolar, geceleri tafta kadınların iç dünyasını en iyi anlatacak şekilde kurgulanmış. 1920'lerden başlayarak 1970'lere kadar uzanan moda yolculuğunda küçük el çantaları, eldivenler, bere, şapka ve atkılar ön plana çıkıyor. Ama ondan da önemlisi, tasarımcıların yaratıcılıklarını ortaya koydukları detaylardaki kurgu.

RENK VE DOKU KARMAŞASI

Bir araya gelmesi mümkün olmayan kumaş ve detayları, grafiksel ve kimi zaman şiirsel bir anlatımla ortaya koymuşlar. Kimi zaman yalın, kimi zamansa avangarde formlar var modacıların koleksiyonlarında. Bu da tek bir parçayla bile harikalar yaratabileceğiniz anlamına geliyor. Biraraya gelen renk ve dokulardaki karmaşa da sezonun geçmiş tutkusunun bir sonucu, bu dönemlerde yapılan yolculuklarda ışıltı yok; daha çok kumaşlar ve formlarla yaratılan bir nostalji var.

AYAKLARIN KRALİÇESİ

Ayakkabı seçiminde de oldukça zorlanabilirsiniz. Kadınsı detaylara eşlik eden süslü püslü botlar çok revaçta. Taytla birlikte kullanılan kısa botlar bu sezonunun vazgeçilmezleri arasında. Siyah, çivit mavi ve kırmızı botlarda çok ama çok moda renkler. Bot tarzı pabuçlar nostaljik görünümü sevenlerin vazgeçilmezleri arasında yeralacak. Taba, siyah ve bordo uzun topuklu bağcıklı botlar bu kışın gözdesi.

SAÇ VE MAKYAJ

Saçlarda dalgalar, permalar ve doğal renklerle birlikte abartılı ve asi görünümlü kısa saçlar, çarpıcı balyajlar yine göz dolduruyor. Saç bantları, bandanalar da moda ama en moda şapka bu sezon. Hem de her türü çok revaçta. O yüzden istediğiniz size yakışan bir şapka edinmenizde yarar var. Makyajda toprak tonları ve pembe kullanılmış. Eye liner ve iri kirpikler, kalın kaşlar bu sezon çok göreceğimiz makyaj detayları arasında..
 
X