kızlar hepinizin yazdıklarını okudum ,aslında 2.kez anne olacağım için bunların çoğunu bende biliyorum ama sanki ilk kez annes olacakmışım gibi bir tuhafım ve oğlum daha 1,5 yaşını yeni geçmesine rağmen sanki birçok şeyi unutmuşum da burda okuyunca zihnim tazeleniyor..sankiii hafıza kaybı yaşamışım :bbo: neden böyleyim bilmiyorum ama hakikaten unutmuşum ya inanabiliyor musunuz,? millette diyorki daha yeni annesin hazır bilgiler tazeykeni,rahatlığada alışmamışken ii olur 2.cisi akannehir
ama bak okuyunca banada dank etti,ilk kez anne olacaklar için yazayım bende..
kızlar ben bir tan 12li set almıştım ,6-7 tane 5li set, 2-3 tulum,ve ayrı olarak patikli pijamalar ve bodyler çok lazım oluyor. zaten 5li takımlarda şapka ,önlük ve eldiven oluyor..ben oğlum şubatta doğdugu için hep patikli altları 2 şer tane giydiriyorduk kış olduğu için içerisi sıcakta olsa bebekler soğuk oluyor..battaniyenin gerçekten fazlası olmuyor,emzik emmedi benim oğlum ama çenesi hiç durmazdı bu seferkinde emzik alıştırmak istiyorum..ana kucağı çok işe yarıyor ben bayağı uzun süre kullandım , mendil ve patik çok lazım oluyor..lasonih gögüs kremi mutlaka alın çünkü onlar emmeye alışana kadar mutlaka memebaşı yara oluyor. gögüs pedide 1 kutu kullandım.bezde primadan şaşmıyuorum çünkü hemen pişik oluyorlar aman dikkat..ıslak mendil ilk 3-3,5 ay hatta nerdeyse 4 ay hiç kullanmadım pişik olacak diye,sadece tasa ılık su koyarak yumuşak havlu kagıdı suyla ıslatarak kullandım..
kış annesi olunca yelek kaçınılmaz oluyor hem bebek hem sizin için çünkü lahusayken bir üşüyüp bir terliyorsunuz..ben lahusalığa kadar hiç yelek giymezdim hatta nefret ederdim artık hep kullanıyorum düşünün yani..
kanguru hiç kullanılmıyor ben kullanamadım çünkü oğlum içine girmek istemedi sıkışıyor diye,ayrıca süt koktuğu için sürekli ağlayıp emmek istedi..çok çabuk büyüyorlar herşey hemen küçülüyor ama ben herşeyimi kullandım ..portbebede ilk zamanlarda iyi oluyor kışta olunca..ve seyyar salıncak evvvett en büyük kurtarıcım hala ondan uyutuyor eşim ,çünkü oğlum çok huysuzdu sonraları ancak onda bulduk çözümü..şimdilik bu kadar kızlar sorusu olanı cevaplayabilirim..