2009 aralık bebişleri ek gıdalara baslıyor numnummmm :))))

Yağmur a bnde katılıyorum durumla ne ilgisi var ki hazır alıyorum diosun daha pahalıya geliyor kavanozlar 2-3 tl onu alacağına 1 kilo pastorize süt al 5-6 küçük kavonaza mayala 1 haftlaık yoğurdun çıkar yada yarım kilo meyve al elma mesela kaç gün yer bebeğin hazırlara birçoğumuz kazrşı haklı olarak katkı maddesi çok fazla çünkü mecbur kalmadıkça vermek istemiyoruz

ben yogurdu günlük yapılacak sanıyordm...eger öyleyse hıc problem yok..meyve püresine gelınce bnm hazır aldklarm yanı oda esımın aldıkları kavanozu 1 tl ..yogurt dedıgınız gbı olursa gunluk olması gerekmıyorsa bende yaparm ıns..kaydirigubbakcemile2

ben o küçük kavanozlara mayalıyorum ağzı kapalı olduğu için taze oluyor hergün bir tane yedriyorum

merhaba arkadaşlar... bende aralık annesiyim ...ek gıda için kafası karışanlardanım.. bende kavanoz mamalarını çok tasvip etmiyordum ama dr umun dediğini yazayım size... marketten aldığın sebzeye meyveye ne koyulduğunu biliyo musun onlarada hormon veriliyo dedi.. ama kavanoz mamalar yani bbeklekler için yapılan besinler için kimse kendini riske atmaz dedi..yani hormonsuz gıdalardan yapılıyo dedi .. ben kavanoz mama verdim bence sende ver dedi... napcam ben yaa... ne yedirsem içime sinmiyo şimdi....

bence çok haklısın şimdi herşeyi incelios yok su yok bu yapıcak işimiz yok ya işte buna sardık....
sanki eskiden annelerimiz bukadar üstüne dümüşler gibi ne yeseler veriolarmış bize normal yogurt ver dio annem ve eskilerin bebekleri maşallah nur topu gibi....
yok bu olmaz yok su olmaz Allahaşkına eskiler ozaman tamamen yanlış yapıyorlardı öle olsa şimdiye çoktan hepimiz ya kanser yada başka hastalıklara tutulmuştuk.....

bn buna katılmıyorum eskilerden anneanne babannen den falan duymuşsundur eskiden olan sebepsiz bebebk ölümlerini hastalıkları nazardan çatladı öldü sözlerini bnce dikkat etmekjte haklıyız yapmamız gereken bu diye düşünüyorum teknoloji ilerledi eskiye bağlı kalmamak lazım ayrıca eskiden hormonlu bişmi vardı herşey tazecik mis gibiydi şimdi herşey hormonlu bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım olumunekankayizsmile

kızlar sebze çorbasını duduklude yapıyorsanız 1 su bardagı çelık tencerede yapıyorsanız 2 su bardagı suyla yapacaksınız ve tuz yasak 1hafta içtikten sonra 1 tatlıkaşıgı z.yagı eklenıyor tel suzgeçten geçiriliyor yada çatalla ezılıyor
1.haftasadece havuç pataes 1 tatlı kaşıgı pirinç yada imik
2.hafta z.yagı eklenıyor
3.hafta mevsım sebzesi eklenıyor
4.hafta 1 orba kaşıgı 3 kez çekilmiş kıyma yada siyah et alıphaşlanıp rondodan çekılıp katılıyor çorbaya

yeşil yapraklı ebze içeren çorbalar 1 kereden fazla ısıtılmamalı sebze çorbası kuçuk kapt 1 gun doapta saklanabılır

ben eşimin annesının hazırladı tarhanayı suyl pişirip zeytınyagı katıp yedırıyorum acısz ve baharatsız tam mınalık bız kendımızesalça ve baharat katarız normalde oyle tatlanır ama bu tatsız tarhana ıy oldu mınaya

Ben de ilk önce havuç ve elma suyuyla başladım, sonrasında arada cam rendede rendelediğim elma püresi verdim. Vaktim olunca püre veriyorum, çok vaktim yoksa meyve suyu şeklinde... Malum işe başladık
Öğlenleri sebze çorbası , akşamları da milupanın sütlü-pirinçli muhallebesini veriyorum. Geri kalan zamanlarda mama takviyeli anne sütüyle devam ediyoruz.
Aklıma takılan bi kaç şey var?
Sebze çorbalarına domates ne zaman katmaya başladınız?
Kızım 5,5 aylık meyve olarak mango ve ananas verebilir miyim?
Bi de 2 hafta sonra kahvaltıya başlıyoruz, araştırmadan önce bebe bisküvisi veririm diyordum, şimdi kafam karıştı bisküvi mi ekmek mi diye? Siz ne veriyorsunuz?

Ananas ağır gelebilir bir arkadaş vermişti bebişi ağlamıştı ağır geldi demişti asitli meyveler mango ve ananas ama denemed bilinmez tabi
ekmek olarak tam buğday ekmeği öneriyor doktorlar bn bebek bisküvisi veriyorum birazda annelerin kararı sanırım ekmek yada bisküvi seçimi bilmiyorumkismile

bence mango ve ananasa kuçuk henuz
domates yasında katılıyor bılıyrm ben
kahvaltıda bebek ekmegı veya halkekmegın tam tahıl ekmegı var onu verıyrm
bıskuvıye dr.muz kofti şişirir dedi vermıyrm o yuzden hıç

kızlar verilen öğünlerin 150 ml. olması gerekiyomuş buna dikkat ediyomusunuz bide kaç ml su vericez hiç bi fikrim yok aklıma geldikçe veriyorum ama az mı çok bilmiyorum.

ben özellikle yemeklerden sonra veriyorum zaten kana kana içiyo ama arada da veriyorum zaten hep gözünün önünde elinde falanda oynarkende ağzına götürüp içiyo . bizde bebedorun damlatmayan suluğu var çok memnunuz

Tam aksine benim kızım da suyu hiç sevmiyo, zorla veriyorum. O yüzden günde ne kadar içilmesini bilen var mı? ben de merak ediyorum az mı geliyo acaba diye?

Bu sıcacık günlerde kayısı kompostosu, şeftali kompostosu versem diyorum bebişime... kompostolar için şeker yerine pekmez filan koysam... siz hiç veriyor musunuz kompostu tarzı şeyler? nasıl yapabilirim acaba?

Bugün bunu yaptım ama yediremedim hiç sevmedi suratı ekşidi öğürdü hep zorla soktum zaten ağzına.sonrada kusar diye korktum vermedim.birde havuç tat vermiş ama sevmedi işte(

canım bence zola verme sabırlı olmak gerekiyor bi kaşık ertesi gün iki kaşık derken alışacak ,bebişler içinde zor . ben patates verdim 3 gün ilk önce ağzını kapattı sıkı sıkı mmmmmm diye bağırdı her kaşığı uzattığımda :) sonra içine yarım patatese 3 tane yeşil fasulye kattım onları verdim şimdi yiyor kaşığı götürünce ağzını kendi açıyor. bi tatlı kaşığı irmik bi de zeytin yağı koyuyorum tuz yok. zorlarsa dah kaşığ görür görmez huzursuzlanır sonra allah korusun hep sorun yaşarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…