2009 Bebişlerinde Ek Besinler

şimdiye kadar sadece emzirdim kızımı, bazen sütüm az geldi tabii ki.. ama hiç ek bişey vermedim...
azaldıkça emzirdim azaldıkça emzirdim, her ay en az birer kilo alarak ilerliyoruz Allaha şükür, maşallah diyim :)

emelcim verdiğin tarifler muhteşem, özellikle irmikle evde yapılan mamalar, pirinçli muhallebiler falan, yani hazır mama dışındaki tariflerin muhteşem çok sağol canım hepsini not edicem :)
nerden buluyorsn böyle güzel bilgileri canım yaa, süpersin

bende emzirdiğim için gerek duymadım ama hafif hafif alışsın diyede tattırıyorum çay kaşığı ile evde yapılmış meyve suyu falan ama tadımlık tabi doyumluk değil.emzirmek en kolayı gece kalkıyorsun mama hazırla su ısıt derdi yok herşey hazır. Allah herkese foşur foşur süt versin
:ecrin_bebek:

feyzacım anne sutu alıyorsa inan ek biseyler vermeye gerek yok 5. aydan sonra daha uygun olur bence ama tattırmak amaçlı olabilir . . .benim sutum gelmiyor ne yazık kı ..pompayla sagmama ragmen sisenin dibi bile dolmuyo . . .doktora danıstım da geçtim ben ek gıdalara sende danısmadan geçme derim ben...o kadar zor oluyor ki gecenin bi vaktı kalkıp mama hazırlamak......

rica ederim canım arastırıp buldum ve istedim sizde o kuyun......emziriyosan devam et canım o kadar uzuluyorum ki emziremiyorum diye.....doktora danısıpta geçtim ek gıdaya ben.....basta biraz panik oluyosun ama duzene giriyo....ben saat 11 gibi taze suyunu sıktıgım elmanın suyunu veriyorum......kuçuk yarım bir elmayı robota atıp sıkıyorum cok guzel içiyor..........ikindide vermek uzere yarım çay bardagı yogurt mayalıyorum onuda guzel yiyiyor.............arada kasık maması veriyorum sabah ve aksam ustu olmak uzere gece yatmadanda yanı 9 gibi gece kasık maması veriyorum....gece yarısı uyandıgında da biberon maması.....çorba için bir hafta daha beklemeyi dusunuyorum yukarıda yazdıgım yazılarda oyle diyor.........orda tarifler var canım yardımcı olur sana

canım aynı sorunlar bende de vardı.....3 ay emdi beni sonlara dogru sagdıgımda sutum ancak 70 ml cıkıyordu iki gogus icinde..........sonra hiç mememi almaz oldu sagıp verdim ama onda da sut kalmadı simidilerde....o kadar zahmet oluyor ki bana gecenin bi vaktı kalkıp mama yapmık oyle boyle emzirmeye devam et canım

canım benim rica ederim sizde okuyun istedim . . . .ne guzel hala emzirebiliyor olman benim ne yazık kı sutum kalmadı artık çok zor oluyor gece mama yapmak bana o kadar yoruluyorum ki . . . . .ustelik hastalıklara karsı da koruyor anne sutu

bugun tarhana corbası yapıp verdim benim sıpa yuzunu burusturdu:) bir kaç kasık verip bıraktım zorlamadım fazla bir hafta sonra yeniden denerim:)......

ємєℓ;10810171 .!.:
bugun tarhana corbası yapıp verdim benim sıpa yuzunu burusturdu:) bir kaç kasık verip bıraktım zorlamadım fazla bir hafta sonra yeniden denerim:)......

canım bildiğimiz tarhana çorbası mı?Tarhana çorbası veriliyor mu?
Yoğurdu da ben mamayla yapmaya çalışıyorum ama tutmuyor tutturabilen var mı???

evet canım bildigimiz tarhana ama acısız olcak....dun doktoruma sordum verebilirsin demisti.......bir su bardagı suya bir tatlı kasıgı yaptım ama bir su bardagı cok geldi....yarım su bardagına yarım tatlı kasıgı tarhana yeterli olur su an...........bunları pisiriyorum canım çok ama cok az tuz bir kac tane boyle ve çok az sıvıyaag koyup kapatıyorum atesi.............yogurt benimde olmuyor canım sanırım hazır sut kullandıgım ıcın anlamadım bende........burda sutlere guvenemem burusella falan olur mazallah o yuzden hazır sutten yapıyorum ama olmuyo

ємєℓ;10855403 .!.:
yogurt mayalayanınız oldu mu kızlar ben bir turlu tutturamıyorum yaa

GDaha önce dediğim gibi mamadan denedim olmadı.Bugün inek sütü aldım mecbur kalmadıkça pastörize kullanmak istemiyorum çünkü az önce ilk kez mayaladım sonucu merak ediyorum.
Drumuz pastörizenin tutması zor oluyor demişti.Belki seninki de o nedenle tutmamıştır.

offf ya biliyodum aslında o yuzden olmadıgını.....burdakı sutlere guvenemem ki dısardan sut alayım.....burusella olur diye cok korkuyorum o yuzden hazır sutten yapıyorum .....bende napiim oyle yedireyim

* Öncelikle yoğurt mayalayacağınız kap kesinlikle plastik olmamalı, ya çelik ya da cam kap seçilmeli.

* 3 kilo süt için 1 çay bardağı yoğurdu sütle incelttikten sonra azar azar süte ilave edin ve karıştırın.

* Sütün sıcaklığını serçe parmağınızla ayarlayabilirsiniz. Parmağınızı süte sokun ve birkaç saniye bekleyin, sütüm sıcaklığı parmağınızın birkaç saniye süreyle dayanabileceği kadar olmalı.

* Unutmayın süzme yoğurdu maya olarak kullanamazsınız.

* Yoğurdu mayaladığınız kabı mayalanma süresince yerinden oynatmayacağınız bir yere koymalısınız.

* Kabı sıcak duracak şekilde iyice sarmalısınız. Ben bu iş için kullanmadığım bir yün şalı görevlendirmiş bulunuyorum

* Yoğurt 4 saate mayalanır. Bu aşamadan sonra hiç dokunmadan buzdolabına koyun.

* Oldu da 4 saat sonra açtığınızda yoğurdunuzun hala süt kıvamında olduğunu gördünüz, hemen sıcak su dolu bir kaba oturtup yoğurt kabınızı bir müddet bekletin.

* Çocuklar için olduğu kadar bizler içinde çok faydalı yoğurt, özellikle ev yoğurdu. Bol bol yiyin, bol bol yedirin.

canım hazır sütlerden sadece pınarınki maya tutuyor ben çok denedim eğer hazır süt kullanacaksanız pınarınki olsun

BEBEĞıNıZıN BU AYKı BESLENMESı(4.ay)

Katı gıdalara geçiş
Bebeğini katı gıdalarla beslemeye karar veren bir annenin çevreden aldığı mesajlar çok çeşitli ve kafa karıştırıcıdır. Öyle di mi? Anneniz bir taraftan “ben sana iki haftalıkken başlamıştım” diyecek, diğer taraftan çocuk doktoru 5 yada 6. aya kadar beklemeniz gerektiğini söyleyecektir. Bir arkadaşınız ise katı gıdalara daha erken başlamanın bebeğin geceleri rahat uyumasını sağladığını söyleyebilir. Peki ama siz kimi dinleyeceksiniz? Aslında siz en iyisi bebeğinizi dinleyin. Katı gıdalara ne zaman başlanacağını ondan iyi hiç kimse bilemez. Son zamanlarda yapılan araştırmalar bir bebeğe zengin bir diyet başlanmasındaki başlıca yol gösterici faktör, bebeklerin yaş parametrelerinden çok, onun bireysel gelişimi olduğunu gösteriyor.Katı gıdalara çok erkenden başlamanın bir çok durumda fiziksel bir zararı olmadığına inanılıyor. Ancak tıbbi araştırmaların gösterdiğine göre küçük bir bebeğin sindirim sistemi katı gıdalara karşı hazırlıksız. Katı gıdalara başlanacağı zamanı seçmek önemlidir. Katı gıdalara erken başlanması fiziksel olarak zararlı olmasa bile gelecekteki yeme alışkanlıklarını kötü yönde etkileyebiliyor. Katı gıdalara hazır olmayan çocuk bunları reddettiğinde ortaya çıkan boşa ısrar gelecekteki yemek zamanı kavgalarına zemin hazırlıyor. Bununla birlikte, gıdalara başlamak için çok fazla beklemek de(9-10.aya) zorluklara yol açabiliyor.

Büyümüş bir bebek emzirilmeye ve ağız tatminine gereginden uzun süre alıştırılmışsa katı gıdaların çiğnenmesi ve yutulmasını öğrenmeye karşı çıkabilir. Bu noktada tıpkı alışkanlıklar gibi zevklerin de değiştirilmesi zor. Unutmayın ki ağaç yaşken eğilir! Bebeğinizin katı gıdalar dünyasına o büyük adımı atmaya hazır olduğuna karar verebilmek için (bu sırada çoğu 4-6 aylıktır) aşağıdaki ipuçlarını arştırın ve doktorunuza danışın:
• Bebeğiniz başını dik tutabilmelidir. Süzülmüş bebek mamaları bile bebeğiniz destekle oturur ve başını dik tutabilirken verilmelidir. Daha koyu ve katı gıdalar için ise yardımsız oturabilene dek beklenmelidir, buda çoğu kez 7.aydan sonra mümkün olur.
• Dil itme refleksinin kaybolmasını bekleyin. Bu refleks yabancı cisimlerin nefes borusuna kaçmasına karşı doğuştan gelen bir refleksdir. Bu refleksin halen varlığını şöyle test edebilirsiniz: Anne sütü ile sulandırılmış bir parça bebek pirinci gevreğini bebeğinizin ağzına koyun. Eğer dil gıda ile beraber gerisin geri geliyorsa ve bu defalarca tekrarlanıyorsa, refleks hala mevcuttur ve bebek kaşıkla beslenmeye hazır değildir.
• Bebek sofraya uzanmaya çalışmakta ve bunlara karşı olan ilgisini göstermektedir. Çatalı elinizden kapan ve ekmeği tabağınızdan aşıran, ve aldığınız her lokma ile ilgilenip heyecanını belli eden bir bebek erişkin gıdaları için hazır olduğunu anlatmaktadır.
• Bebek kaşiktan gıdayı alabilecek şekilde alt dudağını içeriye doğru çekebilmektedir.

Bununla birlikte gelişimsel olarak katı gıdalara hazır görünen bir bebek bile beklemek zorunda kalabiliyor. Bu ailedeki alerji öyküsüden kaynaklanıyor. Böyle ailelerin çocuklarını ilk yılın büyük kısmında anne sütü ile beslenmesi ve daha sonra katı gıdalara dikkatli bir şekilde geçilmesi önerilmektedir.

sizinle paylaşmak istedim.

emelcim çok güzel bir konu olmuş bu. tşk.ler bilgiler için. hepsini not aldım burada yazanların. nedense çok zor geliyor...alışana kadar sanırım boyle olacak.

arkadaslar ben yurtdisinda yasiyorum burada yogurtlar sulu sut sisesi gibi siselerde satiliyor turk yogurtlari var ama onlarda cok kati deil sadece suzme yogurt kati ve ikisininde tadi turkiyedeki yogurtlara benzemiyor krema gibi ben nasil yogurt yapicam bilmiyorum :çok üzgünüm:

kızlar ben sebze çorbamızı püre seklinde veriyorum içine irmik ya da pirinç atıyorum sebzeler pistikten sonra....hepsini bi guzel suzguden geçiriyorum çok sukur afiyetle yiyio yavrum . . .ayrıca artan çorbayı buz kalıplarına koyup bir sonraki sefere yemek uzere kaldırıyorum buzluga

......bunun dısında elma ve armudu çok guzel pure seklinde tuketiyoruz.......5. ayımıza yeni girdik bundan sonra yavas yavas daha karısık corbalara baslayabiliriz sanırım

benim oğlum muhallebi dışındakileri yemiyor.Hele yoğurt hiç yemiyor.
Çorbayı blendırdan geçirsek olmaz mı ki???

bu cumartesi dr.a gidicez ara kontrole.
kilo alımına bakıcaz. eger az kilo aldıysa son 15 gunde, ben de yavas yavas ek gıdaya baslıycam.
hem alışsın, sonra zorlanmayalım..

benim oğlum muhallebi dışındakileri yemiyor.Hele yoğurt hiç yemiyor.
Çorbayı blendırdan geçirsek olmaz mı ki???

canım yogurdu benimki de yemiyor . . bir kaç kez denedim istemedi zorlamıyorum yemesi için nasılsa er ya da geç yiyecek henuz hazır degil demek ki . . . . . .çorba malzemelerini tel suzguden geçiriyorum ben o sekilde tuketiyor...basta severek yemedi ama alıstı sonunda sebze çorbasına da . . .yeni tatlar her zaman farklı gelir o yuzden sabırlı olmak lazım.....bir hafta ara verip tekrar vermeyi dene bakalım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…