2009 Ekim Anneleri

Arkadaşlar merhaba

Kandiliniz mübarek dualarınız kabul olsun inşallah :))

bir sorum var anadolu yakasında çocuk doktorundan memnun olup tavsiye edebilecek biri var mı? ıyi bir doktora ihtiyacım var da...

Kızlar ek besınlere basladınızmı?ne verıyorsunuz bebegınıze paylasırmısınız?ben su an ne yapacagımı sasırdım.doktorda aşıya gıttıgımızde bısey soylemedı sızce ne yapmalıyım..mama takvıyesıyle anne sutu verıyorum su an..

Başladım canım yazayım.
sabah anne sütü
öğleden önce muzlu yoğurt (küçük kavonoza kendim mayalıyorum)
öğle çorba (tarhana ya da sebze çorbası)
akşamdan önce armutlu elmalı yoğurt
akşam sebze püresi (pataes,havuç,kereviz,brokoli , maydonoz hangilerinden evde varsa )
gece yulaflı-pirinçli kaşık maması
bu şekilde esracım.
aralarda da anne sütü alıyor.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar 30 ekim doğumlu oğlum var...neredeyse 4 ay bitti....kolikli ağlamalar bitti allaha şükür...geceleride uyuyor maşallahı var..fakat gündüzleri...yine gazman oldu bizimki..sürekli yelleniyor..kıvranıyor....bazen günde 2 -3 kez kakasını yapıyor...ishal gibi de değil...acaba üşüttümü diyoruz ortam iyi...yada kabus yine mi başlıyor(kolik)...iki eli sürekli ağzında kayırkayır kaşınıyor...diş çıkarmaz sanırım..ama damaklar mı setleşiyor acaba...gazı olmadığı zamanlar güzel emiyor...şu an 8 kg civarında...bu aylarda bebekler başını nasıl tutar..başını tutuyor ama..yinede sallantılı halde..her an kucaktayken vurabiliyor tutan kişinin bir tarafına...(gerçi gaz sanıcsı geliyor ondan da hareketli ) yüz üstü koyduğumda nerdyese roket gibi ucacak..ama gücü yetmiyor...gündüzleri hep kucakta...ayakları hep bisiklet hareketi yaparak geciyor..sanırım gazdan diyoruz...yani etrafıma bakıyorumda...4 aylık cocugu kouyoyorlar yataga 1 saat beklıyor ole..bizimki nerde..hele hele ilgi gösterme.. basıyor çığlığı...birde ani seslerden irkilme var..yabancıyı çok seçiyor....geçenlerde yine akraba ziyretine gittik...8 aylık bebğin ani viyaklamalrını bir duydu katılarak ağlamaya başladı..kış çocuğu olduğundan dışarı pek çıkmadı alışması lazım sanırım...

Arkadaşlar kısaca özetledim..bunlar bizim başımıza geldi...sizlerde de bu şekil mi..yada sizde olan bizde olmayan şeyler varmı...bilgi verirseniz sevinirmm..4 aylık bebek başka neler yapmalı...neler yapmamalı...tecrübelerimizi tekrardan bir gözden geçirirsek güzel olur bence ...

normal bunlar, ela da hala kalabalığa girince vıyak vıyak ağlıyo,daha 2 haftadır yere yüzükoyun yatırıp önüne dişlikler koyup öyle bırakmaya başladım yeni yeni alıştı ilk başta istemedi,şimdi fena değil ama damağımız kaşınmaya başladı, gazımızda devam ediyo, sabaha karşı uyuyoruz hep.

Kızlar ek besınlere basladınızmı?ne verıyorsunuz bebegınıze paylasırmısınız?ben su an ne yapacagımı sasırdım.doktorda aşıya gıttıgımızde bısey soylemedı sızce ne yapmalıyım..mama takvıyesıyle anne sutu verıyorum su an..

CANIM BENİM OĞLUŞUM GÜNDÜZ 350-400 CC KADAR ANNE SÜTÜ ALIYOR SÜTLÜ PİRİNÇLİ MUHALLEBİ YİYİYOR ONUN İÇİNDE ARMUT TTA RENDELİYORUM DAHA ÇOK SEVİYOR ARADA HAVUÇ SUYU VERİYORUM AKŞAMDAN SABAHA KADAR GENELDE ANNE SÜTÜ BİDE DÜN MİLUPA NIN ORGANİK ELMA SUYUNU ALDIM BAKALIM YİYİCEK Mİ PİYASADAKİNLER MALUM İLAÇLI VE HORMONLU OLUYOR BEN N,MİLUPA YA GÜVENİYORUM BİDE EVDE YAPILMIŞ YOĞURT VERİYORUM BU KADAR ŞİMDİLİKkaydirigubbakcemile2

Başladım canım yazayım.
sabah anne sütü
öğleden önce muzlu yoğurt (küçük kavonoza kendim mayalıyorum)
öğle çorba (tarhana ya da sebze çorbası)
akşamdan önce armutlu elmalı yoğurt
akşam sebze püresi (pataes,havuç,kereviz,brokoli , maydonoz hangilerinden evde varsa )
gece yulaflı-pirinçli kaşık maması
bu şekilde esracım.
aralarda da anne sütü alıyor.

ay bizim gazımız deam ediyo diye dr ek gıdaya geçirmedi, zaten zayıf bebek benimkisi, geçen ay 450 grm almış mesela şimdi iyice zayıf kaldı, nolcak böyle ya off off

tşk kızlar

hayırlı kandiller herkese......
Benim kuzu bugünde öksürük nöbetine girdi :( moralim çok bozuldu eltimde kalıyorum o tecrübeli onunda oğlu küçükken daha kötüsünü yaşadı bugün bi tutuldu eltimde dışardaydı hemen çağırdım çocuğun boğazları parçalandı acıdıkça hem ağlıyor hem öksürüyor atamadık gitti 1 hafta olcak nerdeyse aslında keyfi ve iştahı yavaş yavaş gelmeye başladı fakay biberon tutmuyor artık emzikte öyle ya boğazı acıyo pes ediyo yada kaşığa alıştı gece muhallebisine milupanın birde yine milupa mamasından katıp koyu kıvamda veriyorum öyle güzel yiyor yavaş yavaş açıldı gülücükler de atıyo ayaklarının üstüne basmıyodu başladı basmaya ama öksürük mahvetti bizi daha 4 aylık kuzum antibiyotikle tanıştı

canım bıraz koca karı seyı olucak ama ben bı kere yaptım ufaklıga hemen toparlamıstı zeytınyagı ısıtım karabıber koyuyosun gogusune sırtına fılan ıyıce suruyosun gazete kagıdıyla sarıyosun ıkı gun yapmıstım bızımkıde cok hırlıyordu bırde bol bol ıhlamur vermıstım ıkı gun sonra kendıne geldı dene ıstersen sende bı

tşk kızlar

hayırlı kandiller herkese......
Benim kuzu bugünde öksürük nöbetine girdi :( moralim çok bozuldu eltimde kalıyorum o tecrübeli onunda oğlu küçükken daha kötüsünü yaşadı bugün bi tutuldu eltimde dışardaydı hemen çağırdım çocuğun boğazları parçalandı acıdıkça hem ağlıyor hem öksürüyor atamadık gitti 1 hafta olcak nerdeyse aslında keyfi ve iştahı yavaş yavaş gelmeye başladı fakay biberon tutmuyor artık emzikte öyle ya boğazı acıyo pes ediyo yada kaşığa alıştı gece muhallebisine milupanın birde yine milupa mamasından katıp koyu kıvamda veriyorum öyle güzel yiyor yavaş yavaş açıldı gülücükler de atıyo ayaklarının üstüne basmıyodu başladı basmaya ama öksürük mahvetti bizi daha 4 aylık kuzum antibiyotikle tanıştı

yağmurcum göğsü en iyi viks yumuşatır ama bebekler kullanabiliyomu bilmiyorum bi sor eczacıya bakalım. geçmiş olsun.

Kızlar slm..Oğlum bugün aşı oldu.4.ay.
Ateş yapdı ama,hemşire yapmaz demişti 2.aydaki bile yapmamışdı bize ateş..
38.3e kadr çıkdı..incelttim hemen üstünü bi badi takdım o kadar.
nemli bezle düşürmeye çalışıyoruz,bu gece nöbetciyiz sanırım..
Aşıda ateşi olan varmı ?

Kızlar slm..Oğlum bugün aşı oldu.4.ay.
Ateş yapdı ama,hemşire yapmaz demişti 2.aydaki bile yapmamışdı bize ateş..
38.3e kadr çıkdı..incelttim hemen üstünü bi badi takdım o kadar.
nemli bezle düşürmeye çalışıyoruz,bu gece nöbetciyiz sanırım..
Aşıda ateşi olan varmı ?

Cnm bizim de 2. ayda yoktu ama 4. ayda oldu en son 38.2 yi gördük bizde 10 dk da bi kontrol et cnm koltuklarının altını ve boynunun altını ıslak bezle sil
Eğer düşmeye başladıysa merak etme düşüşe geçti demekmiş eğer 38.5 i falan bulursa fitil ver ki düşsün umarım çabuk iner kuzunun ateşi Allah yardımcın olsun cnm

bizim 2 asıda da oldu calpol vermisti dr hemen dusmustu varsa azcık calpol ver canım rahatlar

Cnm bizim de 2. ayda yoktu ama 4. ayda oldu en son 38.2 yi gördük bizde 10 dk da bi kontrol et cnm koltuklarının altını ve boynunun altını ıslak bezle sil
Eğer düşmeye başladıysa merak etme düşüşe geçti demekmiş eğer 38.5 i falan bulursa fitil ver ki düşsün umarım çabuk iner kuzunun ateşi Allah yardımcın olsun cnm

Uyudu az önce,en son bakdığımda 38.2 idi 15 dk flan oluyo..
5 dk.sonnra bakarm yeniden.makattan ölçüyosunz dimi canım,dirseklerine ve dizlerine,koltuk altlarına alnına bez koydum hep.özellikle başı çk sıcak.bakalm iner inş.canım.

Back
X