2009 Ekim Anneleri

Gülican ve Şeyma çok geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın. Biz de geçen hafta hastanedeydik, Elif'im bücürüm yüzünden. Artık sıralamaya başladığı için bütün tehlikeli şeyleri kaldırdık orta sehpamız bile artık ortada değildi. Elif de düşmeyi öyle güzel yapar ki, hani voleybolcular, judocular falan yapar ya böyle kürek kemiğinin üstne doğru yuvarlanarak, usturuplu düştüğü için ağlamaz da. AğlamazDI!!! Geçen Perşembe oynasın diye legoları çıkardım, salonda yere serdim, Elif de ilgilendi, büyük parçalılar yani boğaza kaçacak cinsten değil. Elif de sol eline aldığı legoları bana ayağa kalkıp bana vermeye çalışırken Küt! diye yana yıkıldı, dizlerni bile bükmeden... elinde oyuncak olduğu için tutunamadı da...ben de tutamadım, sürekli düştüğü için nasıl olsa birşey olmaz, diye düşünüp tutmadım mı tutamadım mı bilmiyorum ya, Elifcik kafayı pencerenin altındaki ahşap rafın kenarına vurdu yerdeki lego da burnunu kesti!! Burnuna birşey olmasın diye buz koyarken alnını farkettim şiş ve mordu, bir de burnu akıyordu. Ağladığı için mi akıyor yoksa beyin içi sıvısı BOS mu olduğunu bilemeyeceğimden apar topar Ethicaya gittik doktorumuza. Alındaki şişlik çok fazla, beyin cerrahı görsün dedi, hemen İÜ. Çapa Travmatoloji Acil'e gittik. Beyin tomografisi ve kafa gögüs röntgen filmi çekildi. Filmde birşey yoktu ama tomografida kafatasında alnın sol tarafında kırık tespit edildi, deyin kanaması ihtimaline karşı yatış verdiler. 6 saatte bir beyin tomografisi çekildi, toplam 3 kere. Cuma öğleden sonra taburcu olduk. Sonra düşündüm, ben bebekken olsaydı böyle birşey annem ya da annanem çiğnediği ekmek içini alnımdaki morluğa basardı. Kafatasındaki kırık 1-2 ayda kendiliğinden kaynarmış yani öyle alçı sargı falan yok. Arkadaşlar bebekler tabii ki düşecek ama kafayı çarpmışlarsa mutlaka bir devlet hastanesine götürün. Bizim SGKmız olduğu için 5 kuruş ödemedik, ama özelde 3 tomografi ve yatış ne kadara çıkardık bilemiyorum. Bu arada kafadaki kırık ağrı falan yapmıyor, o yüzden aman ağlamıyor yoktur birşey diye düşünmeyin, Elif de 5 dakika ağladı hepi topu. Allah hepimizin bebeklerini korusun!!!!!
çok geçmiş olsun cnm ya şimdi gördüm nasıl şuan meleğinnn

arkadaşlar okurken maf oldum yaşamak çok zor 1allah b utun bebeklerı korusun sızlerede çok geçmiş olsun .bıde bişey daha anlatmak ıstıyorum sıze ınşallah işinize yaramaz ama bılmekte yarar var.benı oğlumda bu aylarda havale geçırdı ama soğuk havale bebeğın vucudu buz gıbıydı ama dudaklar mos mor tırnaklar mor ve aynene şeymanın anlattığı gıbı bıttı dedeım doktoru aradım evden çıkarma benım dedıklerımı yap sakın ol ateşi var dedı yoook dedım vucudu buz tıtrıyo koltuk altından olç dedı bı olçtum 40 .imşallah kımse yaşamaz ama aklınızda bulunsun.allah hepımızın yardımcısı olsun.

Zuzummm,kolay gelsin dilimm önceeeee,
Hemşeriymişiz meğerrrrrrkaydirigubbakcemile5
Öpüyorum sizi.

mersi cicimm..öölemiymişizzz???

günaydın kızlar gülican çok geçmiş olsun cnm bnm yaşadıgın korkuyu çok iyi anlıyabiliyorum zeynebte dün çok misafirim vardı yemek hazırlıyodum kaşla göz arası nasıl açtıysa su şişesinin kapagını açmış bi döndüm nefes alamıyo acaip sesler çıkıyo agzı kocaman eşimin yigeni panik yaptı yenge çıkaramıyom die çekil dedim elimi parmagımı kavrıyarak sokmam la soluk borusunun önğnğ açtım öyle kapak etmişki agzına şişenin kapagını yetişemesem allah korusun odereceydi çok korkuttu bizi kızlar bu sevimlilere daha dikkat edelim saniyelim yapıyolar ne yapıyolarsa oysa biz kapagı kapattık verdik açmayı nasıl becerdiyse

Hastalara çok geçmiş olsun...

Bizde yeni geldik hastaneden kayram dün ikindi vakti havale geçirdi :gitme: çok kötüydü Kuzum ellerimde gitti kaybettim onu bitti dedim yavrum kollarımın arasında bıraktı kendını surat bembeyaz gözler ve dudaklar mosmor napıcağımı şşaırdım ne olduğunuda anlamadım kayram nefessiz kalmış kafası arkasında kucağımda öylesine kaldı hemde boğuluyor gibi çırpınıyo ellerini ileri doğru atıyor kayraaaaaaaaaaaaaaaaaaa diye bağırıyorum çığlık basıyorum kayraa gidiyooooooooooooo kanım dondu bağırmaya başladım komşuya verdim napıcağımı şşaırdım adam 3 dk da hastaneye koşturdu bu anlattıklarım 5 dk içersinde oluyo adam gitti kerem uyuyordu onu uyandrdım bağıra çağıra koşuyorum kerem ağlıyo ayağından terliği fırlıyo herkes bana bakıyor çocuğu nereye götürüyor diye yavrum diyorum öldü diyorum offfffffffffffffffffff yazarken bile kanım çekildi.....neyse oksijen verdıler fitil kasılmaları dursun diye popdan bir sıvı ve yavrumu göztepe ssk sevk araştrma yapıldı ortada kesın bişey yok kanda hafif bi mıkrop 2 gun önce ilk dişi geldi dişten olmaz bu kadar ateş dedi beynındekı bı nokta bu ateşi kaldıramadığı için havale oldu dedi %5 çocukta olurmuş.. 40 dereceyle havale geçirdi...12 de çıkarıcaklarda malesef ateş düşmedi dr lar nöbet geçirir endişesiyle yatış verdiler....sabah ateşi 37 bulunca gönderdiler ama 38 den aşağı ınmesse getir dediler...Rabbim kimseye yaşatmasın yavrununz o anını,,o anı yaşamamak için insan herşeyını feda eder..Ateş diyip geçmeyin kızlarrrr hemen gidin dr a...Rabbim düşmanıma yaşatmasın neler gördüm orda nelerr offfff

Gülican ve Şeyma çok geçmiş olsun, Allah tekrarını yaşatmasın. Biz de geçen hafta hastanedeydik, Elif'im bücürüm yüzünden. Artık sıralamaya başladığı için bütün tehlikeli şeyleri kaldırdık orta sehpamız bile artık ortada değildi. Elif de düşmeyi öyle güzel yapar ki, hani voleybolcular, judocular falan yapar ya böyle kürek kemiğinin üstne doğru yuvarlanarak, usturuplu düştüğü için ağlamaz da. AğlamazDI!!! Geçen Perşembe oynasın diye legoları çıkardım, salonda yere serdim, Elif de ilgilendi, büyük parçalılar yani boğaza kaçacak cinsten değil. Elif de sol eline aldığı legoları bana ayağa kalkıp bana vermeye çalışırken Küt! diye yana yıkıldı, dizlerni bile bükmeden... elinde oyuncak olduğu için tutunamadı da...ben de tutamadım, sürekli düştüğü için nasıl olsa birşey olmaz, diye düşünüp tutmadım mı tutamadım mı bilmiyorum ya, Elifcik kafayı pencerenin altındaki ahşap rafın kenarına vurdu yerdeki lego da burnunu kesti!! Burnuna birşey olmasın diye buz koyarken alnını farkettim şiş ve mordu, bir de burnu akıyordu. Ağladığı için mi akıyor yoksa beyin içi sıvısı BOS mu olduğunu bilemeyeceğimden apar topar Ethicaya gittik doktorumuza. Alındaki şişlik çok fazla, beyin cerrahı görsün dedi, hemen İÜ. Çapa Travmatoloji Acil'e gittik. Beyin tomografisi ve kafa gögüs röntgen filmi çekildi. Filmde birşey yoktu ama tomografida kafatasında alnın sol tarafında kırık tespit edildi, deyin kanaması ihtimaline karşı yatış verdiler. 6 saatte bir beyin tomografisi çekildi, toplam 3 kere. Cuma öğleden sonra taburcu olduk. Sonra düşündüm, ben bebekken olsaydı böyle birşey annem ya da annanem çiğnediği ekmek içini alnımdaki morluğa basardı. Kafatasındaki kırık 1-2 ayda kendiliğinden kaynarmış yani öyle alçı sargı falan yok. Arkadaşlar bebekler tabii ki düşecek ama kafayı çarpmışlarsa mutlaka bir devlet hastanesine götürün. Bizim SGKmız olduğu için 5 kuruş ödemedik, ama özelde 3 tomografi ve yatış ne kadara çıkardık bilemiyorum. Bu arada kafadaki kırık ağrı falan yapmıyor, o yüzden aman ağlamıyor yoktur birşey diye düşünmeyin, Elif de 5 dakika ağladı hepi topu. Allah hepimizin bebeklerini korusun!!!!!

kızlar hepinize çok geçmişlsun..kötü oldum okurken Allah esirgemiş..meleklerimizi korusun rabbim..

Teşekkürler kızlar, Elif iyi 10 gün sonra kontrole götüreceğiz. Kafa kırığı ağrı yapmadığından olsa gerek hastanede bile keyfi yerindeydi, doktorlara, hemşirelere laf yetiştirip gel gel yapıyordu. Aman işte biz perişan olduğumuzla kalıyoruz akannehir

Felisim sizede geçmiş olsun...

Çok tşk ederim...
Gazelcim dr bana birdaha böyle bişey olursa sağına yatır dedi dilini yutmasın dedi ve hemen 112 ara dedi...sakın soğuk su altına sokup ağzını açmaya çalışma dedi...

Geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkürler kızlar, Allah korusun bütün yavruları.

Şeyma çok üzüldüm, bi anda mı çıktı ateşi o kadar, öncesinde bi belirtii olmadı mı. Şimdi iyidir inşallah, iyiki komşu yardım etmiş hemen yetiştirmişsiniz.

Musyas, Felis size de çok geçmiş olsun. bi anda insan şok oluyo kendini suçluyo, bi çocuğa sahip olamadım iyi bakamadım düşüncesi. Mahvoldum ben hastanede, hele anesteziden getirdiklerinde. Ama olacağı varsa oluyo işte, Allah beterinden saklasın.
Bi de bizimkinde de hiç bişey çıkmadı boşa yaptırdık aslında o kadar şeyi sadece emin olmak için. Ben yıkadıktan sonra bişiy olmaz deyip otursaydım normal bi yaramazlık olarak kalacaktı, eskiden hep öyle yapılırmış.Biz mi abartıyoruz diyorum sonra da ya ciddi bişey olsa ve anlamazsak çocuğun ömrü boyunca bir iz eyvahedigeldismile

anacigim neler olmus , herkese cok gecmis olsun,gercekten cok kotu seyler yasamissiniz,allah birdaha yasatmasin.

Geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkürler kızlar, Allah korusun bütün yavruları.

Şeyma çok üzüldüm, bi anda mı çıktı ateşi o kadar, öncesinde bi belirtii olmadı mı. Şimdi iyidir inşallah, iyiki komşu yardım etmiş hemen yetiştirmişsiniz.

Musyas, Felis size de çok geçmiş olsun. bi anda insan şok oluyo kendini suçluyo, bi çocuğa sahip olamadım iyi bakamadım düşüncesi. Mahvoldum ben hastanede, hele anesteziden getirdiklerinde. Ama olacağı varsa oluyo işte, Allah beterinden saklasın.
Bi de bizimkinde de hiç bişey çıkmadı boşa yaptırdık aslında o kadar şeyi sadece emin olmak için. Ben yıkadıktan sonra bişiy olmaz deyip otursaydım normal bi yaramazlık olarak kalacaktı, eskiden hep öyle yapılırmış.Biz mi abartıyoruz diyorum sonra da ya ciddi bişey olsa ve anlamazsak çocuğun ömrü boyunca bir iz eyvahedigeldismile

Sağol Gülican ben de aynı şeyi düşündüm, belki de hepimiz küçükken kafamızı kırdık ama anneler çiğnemiş ekmek basıp "tedavi" etti :1: 1-2 ay içinde kendiiğinden kaynıyor ya kemik, kimse farkına varmadan bitmiş gitmiştir. Tomografide, kafasındaki kırığın tespit edilmesi pratikte bana sadece daha fazla dikkat yükümlülüğü getirdi, orada bir kırık olduğunu bildiğim için 2 ay boyunca ciddi şekilde düşmemesine çarpmamasına dikkat edeceğim.

yok arkadaşlar ben artık karar verdim bizim bebeklerimizin yıldızları çok düşük çok nazarlanıyolar dün zeyneb çok iyiyken markette iki kadın sevdi hiçbişiyi yoktu ama eve geldik zeynebin gözleri kapandı kapancak kadar çapaklandı üşütmedi eve gerldim sütümü sagdım sütümle temiz bezle temizledim akşam bidaha oldu şükür bugün yok bişi seven bi maşallahı çok görmesin ya severken artık tersler oldum insanları kardeşim sevdin okşadın güzel bide maşallah de kusura bakma diyolar unuttuk

Günaydın kızlar

ben bugun doktorumuzu arayıp arasa balık yagı vereyimmi diye soracagım , iştah açıyormuş aras gitgide çok zor yemeye yani yememeye başladı annemde ugraşamıyor bişiler yapmam lazım sizede haber veririm

aranızda kullanan varmı ?

cnm dişi patladı dedim o yapıyodur ateş bıraz ateşi vardı fitil verdim öğeln uyandı bıraz fazlaydı ateşi ölçmeye vakit kalmadan çokcuk havale geçiriverdi...mafoldumbenmafoldumben
Şuan Kayrada Keremde ateşli bi türlü düşüremedim şu saate kadar Kerem 38.4 şuan Kayra 37.4 4 saatte bir fitil ver dedi öğleden sonra gidicem bu sefer keremi götürücem...

Yasemin sana katılıyorum insanlar bi maşallah barekallah demekten acizler deselerde yalandan diyorlar kim ne gözle baktı bilemiyorsun iyi diyorsun fesatın ta kendisi çıkıveriyor o yüzden heryerden sildim resmi bi yarışmada var resmımız o da pazar sonuçlanıcak ondan sonra Kayrada Keremde bi zaman hayranlarına veda edicek..Doktorlare ateşinin sebebini bulamadı içimdedn dedım bulamssanızı çünkü:nazar: onlara desem yok dicekler..Ççocuğun dişi patladı yürüyo dedim çocuk ölüyodu yaaaa....dün resimleri sildim farkettiysen keremin resmini koydum koyduğum an Kerem pert bu kadar tesadüf olmaz yani....

Rabbim hepsini tüm günahsız yavruları korusun:nazar:.

rabbim nazarlardan korusun kötü gözle bakanlarıda allah islah etsin ya ne isterler minicik yavrulardan anlamıyorum kocaman nazar boncugumu assak boytunlarına anlasınlar die çocukları sokaga çıkaramaz olduk he

Sorma nazar boncuğu Batıllık bana göre koruyuculuğu yok ama bi Maşallah subhanalla/barekallah çokmu zor bu ınsanlara anlamıyorum Geçen biri sevdi sevdi arabasıdna duruyor kayra herkese bi gülücük bi işve zaten sevdi bende dedim bağırark bi Maşalalhhhh maşallah de diye kadın şaşırdı ama utandıda...Biz tabı giydiriyouz şıkır şıkı rherşeyleri 4 4 lük uyum herşeyde yüzlerinde pislik yok olucağı bu...

O yüzden büyükler boşa dememiş bi yerine kara sür çocuğun diye...benim dayım nazardan ordatan 2 ye çatlamış hiç bişy yokken biri gelmiş sevmiş gider gitmez çocuk ağlmış delicesine susmadan ağlamaktan çatlamış kafadan ayağına kadar ortadan çatlak izi olmuş bebede ölmüş gitmiş çok güzel bebekmiş 2 lermiş zaten diğeride ölmüş...

kızlar bence çok stres yaptınız bu nazar olayına siz bebeklerinizi dışarı çıkarırken duanızı edin ,bunlar hastalık bütün bebeklerin yaşadıgı yaşıcagı şeyler biraz daha rahat olun bence herşeyi nazara baglamayın

Back
X