• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Ekim Anneleri

iyi geceler bu arada üzülme şifasını tez bulsun inş
alya 1 ay yemek yeemdi verdikçe kustu meğer idrar enf.danmış atlattık elh şimdi çok iştahlı bi bebek gerçi 3 gündür gene hastalıktan mızmızlanmaya başladı ama en azından kusma yok

aklima ne geldi acaba yikiyorum diyorsun ya yikarken kakasi ön tarafa ulasiyor olabilirmi yoksa ondanmi kapiyor mesela islak mendille temizlesen daha detayli sekilde ön tarafa hic kacirmadan yapabilirsin ben olsam birde böyle denerdim...birde bez degistirmedim diye baslamissin :)) sonra 4-5 tane marka saymissin onada takildim dogrusu acaba bir markayla kalsan bundan sonra belki oda fark eder...ben hep prima kullandim ve onuda tavsiye ederim benimki oglan ama ablalarim kizlarinada bunu kullandilar hic sorun yasamadilar tamam idrar yollari hassasmis nilin ama elbetteki o hassasiyeti önmelemin bir yolu veya bir cok yolu olmali diye dusunuyorum.

canım yıkma işleminden önce zaten güzelce ıslak mendille siliyorum sonrasın da gidip öncen arkaya doğru yıkıyorum... ona zaten hep dikkat ettim... bez de marka değiştirmedim ıslak mendilde değiştirdim.... son 2 tahlildir de sabit ıslak mendili kullanıyorum ultra prima....hiç bir yolu yok antibiyotik tedavisinden başka canım... önemli olan temiz tutmak sabunlu suda oturmayacak şekilde banyo yaptırmak vajinal temizliği önden arkaya doğru yapmak... ve en fazla 5 saate bir tuvaletini yapmasa da bezini değiştirmek... bunların hepsini zaten uyguluyorum....

ay kızlar yorumalrınızı bulacam diye göbeeem çatladı... kimseyi es geçmiyim dedim... maaşallah da çeneler düşmüş... topik canlanmış....

baharcım çok geçmiş olsun.Allah tüm kuzulara sağlık versin.
canım çok teşekkür ediyorum... amin inşallah....
boşver yasemincim bunu yapan terbiyesizmiş senin de terbiyesiz insanlarla işin olmaz
sallama bile..
bahair sonuçlar çıktımı anlamadım?inş olumsuz bişiyi yoktur meleğimin
bebişim geçen p.tesi vediğim sonuçlar çıktı ama gene farklı bi mikrop bu sfer... her kültür soncunda aynı şey olduğu ve dolayısıyla aynı şeyleri yazdığım için anlam karmaşası oluyo dimi? :) kültür de yeni bi mikrop çıktı bi önceki kadar tehlikeli olmayan ama tüm şurup şeklindeki ilaçlara karşı dirençli olann... dolayısıyla iğneye başladık... batın usg çektirdik böbrekler de herhangi bi sorun gözükmüyor dedi... bu batın ultrasonu sondalı usg kadar net bi bilgi vermese de... geri kaçırmadan oluşabilecek bi genişleme olmadığını az çok gözteriyo... yani bu iyi bişey ama gene enfeksiyon tam analmıyla geçince 20 gün bekleyip sondalı usg yapılacak... o zaman böbrekten kaynaklanan bi sorun varmı daha gerçekçi bilgi edinecez....öyle yani canım...

niloşum benim yaa geçmiş olsun,annesi güçlü kız maşallah çünkü sağlığı yerinde...inşallah temizlenir gider mikroplar...
buketcim benim oğlan da saç delisi illa saçlarımı tutup yüzüne sürecek :S olmadı çekiyor evde papaz gibi geziyorum sempatiksalakcinni ısırma huyu ise genelde yerde boğuşurken oynaşırken ısırıyor...ama arada ciddi şekilde ayarını kaçırıyor ve canımızı acıtıyor...
yasemincim biz iyiyiz canım sarmaş dolaş geziyoruz evde...
ya benim bu oğluş iyice sardı bana kızlar ne yapacağım ben yaa...bugün hiçbrşey yaptırtmadı bana odadan mutfağa gittiğimde hemen ağlamaya başlıyor ama öyle böyle değil kıpkırmızı oluyor :( bırakıyorum zannediyor onu...halbuki 24 saat beraberiz...inanın bugün mutfağı toplayamadım bulaşıklarım duruyor,bugünkü öğünlerini beraber hazırladık...odada yanında olunca oynuyor güzelce ama illa yanında olacağım kendi başına oynamıyor...zaten aşırı hareketli bir çocuk ve ciddi anlamda yorulmaya başladım...geceleri de genelde çok sık uyanıyor yani ayrıyetten çoook uykusuzum....
sağol blüüücum nil gerçekten hem fizyolojik hem psikolojik olarak çok güçlü bi kız...
o sarmaş dolaşlık hali biz de 1-2 haftadır var... bazen bunalıyorum ama bazen de çok hoşuma gidiyo....

çok geçmiş olsun baharcım inşallah atlatır nilimiz..
zeynepçim çok teşekkür ederim.. umarım en ksıa sürede....

slm herkese hasta olan nil bebişede çok geçmiş olsun.benim mınık cadı da çok fena oldu.çok dertliyiz şu sıralar.abimiz 5yaşında dövüyor oğluşumu.saçlarnı çekiyor oyuncaklarıyla yüzüne vuruyor bıkac gun öncede burnunu yırtmış o kuçuk ellerıyle bıcırık.abımız Allahtan çok sevıyor ve hıçbişey yapmıyor kardeşine.ÇOK CADI BIR KIZ YA
çok teşekkürler canım....
iki çocukla Allah kolaylık versin...

geçmiş olsun bahair ya. sorma bizde enfeksiyonu atlattık bakteride takıldık. Doktor tekrar idrar kültürü istedi, araya bayram girdi veremedik, babası bugün götürdü. Yine bakteri çıkarsa antibiyotiğe devam, olmadı 10 gün sabah akşam iğne dedi. Çok canım sıkılıyor artık ben abarttım her bez değişiminde yıkıyorum poposunu. Artık nefret etcek sudan vala. Bugün idrar torbasınıda bağladım saolsun torba hariç her yeri batırdı bir de kaymış düşmüş basınca çok komikti hem gülüyor hem bağırıyor. Ben delileri oynadım o an. Bi yandan torbada kalan idrarı muhafaza etmeye çalışıyorum, bir yandan babasını arıyorum alsın idrarı götürsün diye, diğer yandan kızı soydum yıkıyorum, bir de ortalığı aynı anda silmeye çalışıyorum ay çok kötüydü vala.:1:
zencefinem anlamdım ben enfesiyonu atlattık ama bakteride takıldık demişsin... e zaten bakteri olması enfeksiyon olduğu anlamına geliyo....
ayrıca teşekkür ediyorum..
off bu idrar alma seansları tam bi kabusa dönüşüyor zaten... resmen gözümde büyüyo da büyüyo....
iyi geceler kızlar,ben kaçarım
iyi geceler muahhhhh...

benım nilime nazar deyıyo galiba ...maşallah kuzuma bunu da atlatır ınşallah.eeee guzellık başa bela.

nil kızımız allahın izniyle toparlıcak 1yaşını dıldursun kuzlar eminim hiç bi sorun kalmıcak onlar dirençleri yüksek bebekler ALLAHIN izniyle bunuda atlatır çok geçmiş olsun cnm

bahaircim ilginç olanda o zaten, zeynebin tam idrar tahlili temiz lökosit negatif bu enfeksiyon olmadığını gösteriyor ama kültürde coli bakterisi çıktı ve ürüyor, artıyor yani. Söz konusu bakteri Zeynebin yaşına uygun 2 tedavi yöntemi ile temizleniyor, işte bir diğer ilginç şeyde burda. Biri augmentin tarzı antibiyotik diğeri 10 gün 2'şer tane iğne. Doktorumuz ilk enfeksiyon çıktığında (o zaman biz sadece tit yaptırmıştık, kültür aldırmamıştık) bilmeden augmentin vermiştii ve isabet olmuştu aslında. Augmentin enfeksiyonu engellemiş buna karşılık duyarlı olan bakteriyi yok edememiş.Akabinde doktorumuz iğne kullanalım o halde dedi, ama sonra tit'in temiz olmasınıda dikkate alarak laboratuarda problem olacağını düşünüp tekrar kültür ve tit istedi. İğne yerinede yine augmentin verdi. Kıyamadık kuzuya iğne yazdırmadık. Şimdi ayın 15'ini bekliyorum.

Vaalla Aybike, atlatsakda şu miropları, bebekler keyifense, keyifle yemek yese, Allah büyüktür diyorum, ne diyim. Alyacık'a nazar değmesin maşşallah. Mızıklaması dişten olabilir mi?

benım nilime nazar deyıyo galiba ...maşallah kuzuma bunu da atlatır ınşallah.eeee guzellık başa bela.
sağol canım... yok canım nazardan olduğunu sanmıyorum... ncie güzel bebkler vsar da bişey olmuyo... hem her ihtimale karşı ki en çok da kendime karşı sürekli okuyorum nilimi.... çocukalr büyürken oluyo işte sıkıntılar...İnşallah en ksıa sürede atlatırız..

nil kızımız allahın izniyle toparlıcak 1yaşını dıldursun kuzlar eminim hiç bi sorun kalmıcak onlar dirençleri yüksek bebekler ALLAHIN izniyle bunuda atlatır çok geçmiş olsun cnm
ay inşallah yasemincim....tüm kuzular inşallah...
bahaircim ilginç olanda o zaten, zeynebin tam idrar tahlili temiz lökosit negatif bu enfeksiyon olmadığını gösteriyor ama kültürde coli bakterisi çıktı ve ürüyor, artıyor yani. Söz konusu bakteri Zeynebin yaşına uygun 2 tedavi yöntemi ile temizleniyor, işte bir diğer ilginç şeyde burda. Biri augmentin tarzı antibiyotik diğeri 10 gün 2'şer tane iğne. Doktorumuz ilk enfeksiyon çıktığında (o zaman biz sadece tit yaptırmıştık, kültür aldırmamıştık) bilmeden augmentin vermiştii ve isabet olmuştu aslında. Augmentin enfeksiyonu engellemiş buna karşılık duyarlı olan bakteriyi yok edememiş.Akabinde doktorumuz iğne kullanalım o halde dedi, ama sonra tit'in temiz olmasınıda dikkate alarak laboratuarda problem olacağını düşünüp tekrar kültür ve tit istedi. İğne yerinede yine augmentin verdi. Kıyamadık kuzuya iğne yazdırmadık. Şimdi ayın 15'ini bekliyorum.
canım ben daha önce de burada söyledim bu tit dediğimiz olay pek sağlıklı değil... çünkü daha ilkinde biz nile hem tit hem kültür yaptırdık tit temizdi ama kültürde 2 mikrop çıktı idrarında...o yzüden sonralarında dr hiç tit istemedi bizden direk kültür istedi... ve biz ilki hariç hiç tit yaptırmadık... ve en son gittiğim dr a da dedim... madem bakteri var nasıl oluyoda idrar tahlil temiz çıkıyo diye.. o da bana tit de döllenmeye bırakımadığı için bişey çıkmaz... o yüzden ciddi kilo alımı sıkıntısı olan bebeklerin anneleri mutlaka bi kültür yaptırsın...canım iğne konusunda ben de kıyamadım ağlayacaktım nerdeyse ama başka çözümü yok...artık iyileşsin de varsın iğne yesin diyorum canımcım..

Vaalla Aybike, atlatsakda şu miropları, bebekler keyifense, keyifle yemek yese, Allah büyüktür diyorum, ne diyim. Alyacık'a nazar değmesin maşşallah. Mızıklaması dişten olabilir mi?
ay inşallah aybikim bi temizlense kızımın fücudu bi oh çekecem....işin enteresan yanı enfeksiyona rağmen nil yiyodu yemek sorunumuz antibiyotik alınca başlıyo bizim... ve gene enteresan olan bu bi önceki mikroba rağmen nil kilo bile aldı...6. ayında 7400 dü 10 aylıkken 7300 olmuştu... ama bi önceki mikrop döneminden bu yana nil 600 gram almış.. şu anda 7900... kuzunun mızmızlığı dişten olabilir bu aylara has davranış biçimi olabilir... ama uzun süreli olursa bi dr la görüş derim...

aaa editleme kalktımı? İyi okuyup yollayacaz demekki?
yes bebemm... bundan sonra 2 kere düşünüp 1 kere yazacaz:)))))))))
selam kızlar gününüz güzel geçer umarım ben güne muhteşem başladım :)

sağol yasemincim ... güzelliklerinin devamı gelsin inşallah...

zencefinem bu editleme ahanda elimde patladı.. üstteki yorumdaki senin yorumunla karışmış olan yazı ki alta gene ekliyorum... bu senin yorumuna cevabımdır....
canım ben daha önce de burada söyledim bu tit dediğimiz olay pek sağlıklı değil... çünkü daha ilkinde biz nile hem tit hem kültür yaptırdık tit temizdi ama kültürde 2 mikrop çıktı idrarında...o yzüden sonralarında dr hiç tit istemedi bizden direk kültür istedi... ve biz ilki hariç hiç tit yaptırmadık... ve en son gittiğim dr a da dedim... madem bakteri var nasıl oluyoda idrar tahlil temiz çıkıyo diye.. o da bana tit de döllenmeye bırakımadığı için bişey çıkmaz... o yüzden ciddi kilo alımı sıkıntısı olan bebeklerin anneleri mutlaka bi kültür yaptırsın...canım iğne konusunda ben de kıyamadım ağlayacaktım nerdeyse ama başka çözümü yok...artık iyileşsin de varsın iğne yesin diyorum canımcım..

editi kaldırdılar evet..
nilim neler çekti şu mikroplardan yazık kuzuma iğne deyince daha bi üzüldüm biz öpmelere ble kıyamazken
inş son olur da kurtulur meleğim..
ALLAH yardımcın olsun canım benim..
zencefine dün sn öyle deyince alyayı yatırdık baktık azğına elletmek bile istemiyor epey zorladı bizi ama şok olduk altta 2 dişi vardı zaten biz 3.yü üstte aynı hizadan bekliyorduk fakat üstte 3.ve 4. diş yeri boş 2 tane biri sağda biri solda azı dişleri dişmiş patlama yok ama baya baya belirgin
dehşet içersindeyim böyle bişi duyan var mı???

editi kaldırdılar evet..
nilim neler çekti şu mikroplardan yazık kuzuma iğne deyince daha bi üzüldüm biz öpmelere ble kıyamazken
inş son olur da kurtulur meleğim..
ALLAH yardımcın olsun canım benim..
zencefine dün sn öyle deyince alyayı yatırdık baktık azğına elletmek bile istemiyor epey zorladı bizi ama şok olduk altta 2 dişi vardı zaten biz 3.yü üstte aynı hizadan bekliyorduk fakat üstte 3.ve 4. diş yeri boş 2 tane biri sağda biri solda azı dişleri dişmiş patlama yok ama baya baya belirgin
dehşet içersindeyim böyle bişi duyan var mı???

sağol aybikim....
azı dişlerine gelince benim arkadaşımın çocuğunun daha alt dişleri patlamadan hemen azı dişleri patlamıştı.. hatta ilk ben gördüm bana yok önce alt dişler çıkıyo demişti 1-2 gün sonra diş büyüyünce gerçeği kabul etti.:)

ayy çok fecii bakınca içim acıdı kuzumun çektiğine bak bi yandan da ikimiz orta kulak iltihabı geçirioruz:S
bahair ben farkı pek bilmiyorum canım idrar tahliliyle -kültür ü arasındaki fark nedir?işlem aynı işlem mi?
yani kültür parça almak demek ya o bakımdan soruyorum

alya kuzusu inşallah çabuk çıkartısın dişlerini...bizim üstten dört alttan iki tane oldu...azı dişlerinin de yerleri beyazlaştı ama henüz ses seda yok...herkes zor çıkar diyor...inşallah kısa zamanda çıkarırlar...

ayy çok fecii bakınca içim acıdı kuzumun çektiğine bak bi yandan da ikimiz orta kulak iltihabı geçirioruz:S
bahair ben farkı pek bilmiyorum canım idrar tahliliyle -kültür ü arasındaki fark nedir?işlem aynı işlem mi?
yani kültür parça almak demek ya o bakımdan soruyorum
toptan geçmiş olsun canım....:)
idrar tahilinde sadece alına örnek (idrar)inceleniyo anlık olarak herhangi bi parazit falan varmı diye rengi nasıl mikrop görünüyomu;?
ama kültürde alınan örnek döllenmeye bırakılıyo yaklaşık 3 gün boyunca idrar bekliyo idrar mikrobun üremesine ortam sağlıyomu diye? ikisinin arsındaki fark sadece idrarın bekleme süresi...

aybike; bizim doktor anlatmıştı; iki tane hastasının bütün dişlerinden önce tek azı dişleri çıkmış; genel sıra alt iki, üst iki diye ama sırasıyla olmak zorunda değilmiş. Kültür ve tahlil için diğer iki fark; kültürün ml olarak daha az idrar üzerinden gerçekleştirilebiliyor olmasıymış, bunuda dün öğrendik:) ya zeynep klavyenin rakamlarını bozmuş:) numlock tekrar nasıl aktive oluyor bilen varmı?

aybike; bizim doktor anlatmıştı; iki tane hastasının bütün dişlerinden önce tek azı dişleri çıkmış; genel sıra alt iki, üst iki diye ama sırasıyla olmak zorunda değilmiş. Kültür ve tahlil için diğer iki fark; kültürün ml olarak daha az idrar üzerinden gerçekleştirilebiliyor olmasıymış, bunuda dün öğrendik:) ya zeynep klavyenin rakamlarını bozmuş:) numlock tekrar nasıl aktive oluyor bilen varmı?

bora'da sürekli bişeylere basıp benim bilmediğim şeyleri yapıyor klavyede...eğer tuş dizilimi aynıysa gülçincim, Fn tuşu ve Delete tuşuna aynı anda bas düzelir... Bende Delete'in altında numlock yazıyor ;) inşallah yardımcı olabilmişimdir =)

hay Alah razı olsun blümm ya düzedi vaalla. Bak 1234567890:)))) Tuşlar zaten pert oldu, kartal vuruşu daktilo gibi yazıyorum, kızımın canı saolsun ne diyim:)))))

Back
X