• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanıp Kendi Soyadını Çocuğuna Veren Anneler

3gunlukdunya

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2015
3.312
3.944
333
Merhaba
Başlıkta yazdığım gibi , Boşanıp Kendi Soyadını Çocuğuna Veren Anneler Var mı ?
Varsa mahkeme süreci nasıl ilerliyor ?

Anne ve çocuğun soyadının farklı oluşunun oluşturduğu sorunları nasıl kanıtladınız ? Şahitlerle mi yoksa belgelerle mi

neden ki keşke alsalar.
boşandığı gibi cogu adam cocuktan da bosaniyor ne maddi ne manevi bjr yardımı dokunmuyor. hatta bazi evlilikler hamileyken lohusayken bitiyor adamlar neredeyse cocugu bile görmeden yoktan yere baba oluyor cocuk bir ömür onunla yasayan annesinden farklj soyada geciyor.
ne sacma birsey
Haklısın . Ben evlenene dek benle maddi manevi hiç ilgisi olmayan adına baba denen bir adamın soyadını taşıdım. Oysa sevgi gösteren , okutan besleyen hep annemdi. O soyadını hiç sevmezdim. Kanun çıkmalı bununla ilgili. Babalık yapmayanların soyadlarını evlatlar niye taşısın yahu? Bu bile bir travma oluyor.

hukuken şu an için mümkün değil
mevcut kanuna göre
ancak bu kadar takılmayın
anne ile çocuğun soyadı farklı olması sorun değil
benim annemle soyadım hep farklı idi
hiç sorun yaşamadım

İnsallah vardır boyle birsey benimde kizim 4 yasinda babasi sadece 5 dakika uzaklıkta aramiyor sormuyor 1 senedir gormuyor hatta kardesim aradiginda ben yurt disindayim diye yalan soylemisti ve Allah cok buyuk ertesi gun hic olmucak bir yerde bana denk gelmisti yalani ortaya cikmisti bende boyle bir adamin soyadini tasimasini istemiyorum kizimin

Eee olur da anne ikinci evliliğini yaparsa çocukla anne soyadı yine farklı olacak. Ne yani o zaman da aman soyadımız aynı olsun diye çocuğu hiçbir kan bağı olmayan adamın kütüğüne mi taşıyacaksınız? O yüzden bu çok akıl işi değil. Ben de boşanmış ebeveyn çocuğu olarak yaşadım ve hiçbir zaman annemle soyadımız farklı diye bir sorunla karşılaşmadık. Konu sahibi sadece hırs için böyle istiyor ama çocuklar anne babanın birbirine karşı kullandığı koz olmamalı.

Bunu bi avukata sorun daha geçen birisi benimle sen annenin velayetindesin(29 yaş) ilerde boşanırsan annenin soyadını seçebilirsin diye inatlaşmıştı soy bağı ülkede babadan geçiyor evlilik dışı çocuğu olan arkadaşım var onun bile çocuğu babasının soyadında babalık davası sonuçlanınca soyadı değişti ilerde evlendin diyelim ne olacak ki alt tarafı soyadı onu silse sanki soy bağı bitecek amaaaaan yani. Çok önemliyse uğraşın tabii. Ece erken vs değiştirmeye çalıştı olmadı diye hatırlıyorum

İnsallah vardır boyle birsey benimde kizim 4 yasinda babasi sadece 5 dakika uzaklıkta aramiyor sormuyor 1 senedir gormuyor hatta kardesim aradiginda ben yurt disindayim diye yalan soylemisti ve Allah cok buyuk ertesi gun hic olmucak bir yerde bana denk gelmisti yalani ortaya cikmisti bende boyle bir adamin soyadini tasimasini istemiyorum kizimin
Üzgünüm sadece merak ettim. Bu adam bebeğini doğduğundada mı sevmedi? Hiç mi bağ yok sevgi hissetmiyor. Sadece merak ediyorum bu nası mümkün. Erkeklere güvenmeyelim mi yani

Üzgünüm sadece merak ettim. Bu adam bebeğini doğduğundada mı sevmedi? Hiç mi bağ yok sevgi hissetmiyor. Sadece merak ediyorum bu nası mümkün. Erkeklere güvenmeyelim mi yani

Yani, yurdum rkegi sorumsuz ve vurdumduymaz. bebeği dogunca 2 agu bugu yapmistir, sevmiştir de amma velakin evlilik bitince okuz oldu ortaklık bozuldu demistir, bir de kendisini boşayıp atan kadina kinlenince cikip gitmiştir. Erkek sevgisine de, ilgisine de vaatlerine de öyle cok güvenmeyin. Bizim memlekette erkekler berbat yetistiriliyor, islerine gelmeyince ne ahlak kalıyor ne dürüstlük canları ne çekerse onu yapıyorlar toplum da o erkektir ne yapalım diyip anca kadinlari mağdur ediyor. Var iste boşanıp çocuğunu aramayan baska kadin bulup "yeniden hayata baslayan"!!! erkekler, kim laf ediyor, yüzüne yanlisini vuruyor?

Konu sahibi sadece hırs için böyle istiyor

Neyin Hirsi olacak bu, boşanan kadinlar çocuğun maddi manevi tum yukunu çekiyor adama niye paye versin? Sorun bakalı cocuk görmediği adamla ayni adi taşımak istiyor mu?

Yani dogum yaptim 2 saat sonra eve gitti ben annemle hastanede kaldim onun disinda benim zorlamam la birseyler yapiyordu yinede bu kadar adi bir adam olabilecegini bende hic tahmin etmezdim oluyormus kimseye guvenmemek gerekiyor

Yani, yurdum rkegi sorumsuz ve vurdumduymaz. bebeği dogunca 2 agu bugu yapmistir, sevmiştir de amma velakin evlilik bitince okuz oldu ortaklık bozuldu demistir, bir de kendisini boşayıp atan kadina kinlenince cikip gitmiştir. Erkek sevgisine de, ilgisine de vaatlerine de öyle cok güvenmeyin. Bizim memlekette erkekler berbat yetistiriliyor, islerine gelmeyince ne ahlak kalıyor ne dürüstlük canları ne çekerse onu yapıyorlar toplum da o erkektir ne yapalım diyip anca kadinlari mağdur ediyor. Var iste boşanıp çocuğunu aramayan baska kadin bulup "yeniden hayata baslayan"!!! erkekler, kim laf ediyor, yüzüne yanlisini vuruyor?
Ulkemizde cogu kadin bunu yasiyor birakip hic ilgilenmeyen annelerde var tabiki ama erkeklere oranla cok cok az olan hep kadina oluyor

Ben yaptırmıştım bana da mesaj atmışsınız ama yeni gördüm kusura bakmayın.
Detayları size ozelden yazarım mutlaka.
Soybaginin reddi davası açtık
Tek celsede onaylandı sonra çocuğum benim kutugumle devam etti.
Benim haklı sebeplerim vardı ama hakim bunları dosyaya koymayalim ileride çocuk görebilir dedi.
Ben avukatla başlayıp devam ettim ama dediğim gibi tek celsede bitti bilsem kendim başvuru yapardım
2 şahit istediler eniştem ve kardeşim oldular.
Onlarada çok soru sorulmadi.
Ama dilekçede ne yazmıştık onu unuttum avukat yazmıştı.
Başka aklınıza bişey gelirse sorun bana özelden ama pek aktif olmuyorum gördükçe cevap vermeye çalışırım

Yıllar önce f.tö ve dar.e olaylarına karışmış ve cezaevine girmiş bir adam vardı Karısı da noterdi hatta olay Ankara’da diye hatırlıyorum (yanlış hatırlamıyorsam) haberlere çıktı önce boşamış kocayı sonra dava açıp çoçuklarının kütüklerini babadan sildirip kendi kütüğüne aldırmıştı hatta emsal karar diye haberlerde günlerce yayınlandı.ileride çoçuklar devlet dairesinde vs. İşlerde problem çıkması çoçuklar vatan haininin çoçuğu anılmasın diye kadında masum olunca onaylanmıştı.Davanın detayları savunma nasıldı bilmiyorum ben sadece haberlerde izlemiştim.

Son düzenleme:
bir ara isim soyisim değişirmek çok kolaylaşmıştı
öyle bir hak mı ne tanınmıştı

buradaki konudan bağımsız sanki öyle bir furya vardı
mesela bizim memlekette bazı tuhaf soyisimler vardı hemen hepsi değişmişti

ama dediğim gibi sanki öyle bir dilekçe hakkı mı ne vermişlerdi -ben avukat değilim öyle bişeler anımsıyorum.

ya da eskiden zordu toptan kolaylaştı mı emin değilim benim aklımda geçici bir uygulama diye kalmış.
Benim bildiğim bir sene edevletten direk değişti ama yukarıda dediğim olay 6-7 sene önce oldu belki daha fazla mahkeme yoluyla değişmişti direk soy bağını ret etmişti

Neyin Hirsi olacak bu, boşanan kadinlar çocuğun maddi manevi tum yukunu çekiyor adama niye paye versin? Sorun bakalı cocuk görmediği adamla ayni adi taşımak istiyor mu?
Konuyu sadece bir taraftan dinleyince böyle oluyor. Diyorum ki eşler arasındaki çekişmede çocuk koz olarak ya da eşe karşı nefreti giderme aracı olarak kullanılmamalı. Şimdi çocuğun soyadı değişti diyelim bunun çocuğa ne yararı var?

Çocuğunun ikilem yaşamasından çekinen anneler genelde eşlerinin soyadıyla devam etmek istiyorlar, sorunu böyle çözmeyi tercih ediyorlar çocuğunu kendi soyadına alan görmedim çevremde. O zaman çocuk hangi erkeğin kütüğünde görünüyor annesinin soyadına geçince dedesinin mi?

Kendi canına adamlar bunu yapıyorsa gerçekten güvenmemek lazım. Tek yükün kadına kalması çok zor, insan korkuyor ya 🙄 Allah kadınların yardımcısı olsun gerçekten. Soyadını taşıması da anlamsız oluyor böylece.

Yani dogum yaptim 2 saat sonra eve gitti ben annemle hastanede kaldim onun disinda benim zorlamam la birseyler yapiyordu yinede bu kadar adi bir adam olabilecegini bende hic tahmin etmezdim oluyormus kimseye guvenmemek gerekiyor
Insallah sımdıkı hayatınız çok güzeldir, hep mutlu olursunuz. İnsanın güveni kırılıyor ya adamlar kendi canından bile vazgeçmek özgürlüğüne sahip.

Konuyu sadece bir taraftan dinleyince böyle oluyor. Diyorum ki eşler arasındaki çekişmede çocuk koz olarak ya da eşe karşı nefreti giderme aracı olarak kullanılmamalı. Şimdi çocuğun soyadı değişti diyelim bunun çocuğa ne yararı var?
Öyle her isteyeni yapmıyorlardır zaten. Gerekçesinin güçlü olması gerekir. Her isteyeni yapsalar ohooo.

Eee olur da anne ikinci evliliğini yaparsa çocukla anne soyadı yine farklı olacak. Ne yani o zaman da aman soyadımız aynı olsun diye çocuğu hiçbir kan bağı olmayan adamın kütüğüne mi taşıyacaksınız? O yüzden bu çok akıl işi değil. Ben de boşanmış ebeveyn çocuğu olarak yaşadım ve hiçbir zaman annemle soyadımız farklı diye bir sorunla karşılaşmadık. Konu sahibi sadece hırs için böyle istiyor ama çocuklar anne babanın birbirine karşı kullandığı koz olmamalı.

Evlenen kadınlar, eşlerinin soyadını almak zorunda kalmadan, kendi soyadlarını tek başlarına kullanma hakkına sahiptir.
Daha bu bilgiyi bile bilmeden
Hadsiz bir şekilde bana iftira atmışsınız !!
Ee kişi kendinden bilirmiş işi !!

Back
X