her zaman söyledikleri: aann-nee, en-ne veya ne-ne
ba-ba
de-de
me-me
deee(gel)
canı isterse söyledikleri: pisss(pisi)
hov(hav hav)
tiss(çiş)
uuuu(su)
1 kez söyledikleri:) sen deee(sen gel)
tussss(kuş)
ennennneee(ananne)
daaa-yı
kelime hazinemiz bu kadarcık:))her şeyi minik parmaklarıyla işaret ediyo,ben de her seferinde onları önce bi ısırıp öyle veriyorum istediğini

vermezsem iki işaret parmağını birden uzatıyo,tabi bu arada bütün vücudu o yöne yamulmuş oluyo:)))gene vermezsem çığlık atıyo

2 haftadır elimi tutup şişeyi veya kapalı bi şeyi tutmamı istiyo,kapağını açcakmışım

açmazsam kıyamet kopuyo..en sevdiği şey kapaklı şeyleri açıp kapatmak,bir de nesneleri birbirinin içine koyup koyup çıkarmak...
onun dışında saat,kuş,çiçek,kedi,köpek,ışık,top,bebek,araba,bebeğin burnu,gözü,anne baba,dede babanne ,dede,dayı "nerede??" diye sorunca hemen gösteriyo..benim burnumla gözümü de gösteriyo ama kendininkileri sorunca kıçını dönüp gidiyo hanım

"şampiyoon" deyince iki elini havaya kaldırıyo,"alooo" deyince tek elini kulağına götürüyo,"ceee "deyince tek elinin içiyle tek gözünü kapatıyo..bi iş yaptığında alkış istiyo:))büyükler el salladığında yüzlerine bile bakmıyo ama bi bebek ya da çocuk el salladı mı kendinden geçiyo,bay bay yapcam diye arabadan atlamaya kalkıyo

yeni yeni öpücük atmaya başladı.."meraba" dendiğinde karşısındakiyle tokalaşıyoilk defa duyduğu bi şeyi "nerde" diye sorduğumda da elini kafasına götürüp şaşkın şaşkın bana bakıyo,bayılıyorum o bakışına:))ha bi de müzik setini açıp kapatmayı öğrenmiş,tamamen gözlemleriyle..bozulması an meselesi

ha bi de bu ara babası kızımın pek niyeti olmasa da ona el öpmeyi öğretmeye çalışıyo,malum harçlıklar ona kalcak
çok şükür bugünleri gördüm..öyle güzel bi duygu ki..hergün yeni bi şeyi ile karşılaşıyoruz,bizi şaşırtmaya o da bayılıyo..