• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Ekim Anneleri

iyi geceler kızlar..çok nadirde olsa arada buraya uğruyorum...genelde face e takılıyorum...hepinizin yeni yılı kutlu olsun...meleklerimizle beraber inşallah uzun uzun yıllar görürüz...

iyi geceler kızlar..çok nadirde olsa arada buraya uğruyorum...genelde face e takılıyorum...hepinizin yeni yılı kutlu olsun...meleklerimizle beraber inşallah uzun uzun yıllar görürüz...

iyi yıllar cnm berramı ve seni çok öpüyorum

cok degismis burasi ya ve kimse biseycikler yazmaz olmus :(

kızlarr güzel ekim annişleri kuzular izin vermiyomu artıkın burda muhabbet etmeye ...:7:

Hiç ses seda yok valla Gizoşum...insanın bi daha doğurası geliyooo....şaka tabiisi de....olmayanlara versin Allah diyorum....

selam kıslar.. kimsecikler ugramıyor diye bend egirmıyorum artıkım.sohbette ilerlemıyorki..hamileyken nasıldık ne kadar hızlı yazısırdık..sayfalara akardı ya şimdii

selam kimsecikler yok ama bi cvp veren çıkar kızlar burası durdu ama facedede 2009ekim anneleri tamamen durmuş herkes facede ama selam vermeye korkar olmuşş neden

yasemincim herkes zamanla arkadaşlıklarının ne kadar samimi olduğunun farkına vardı ve normal olarak arkadaşlıklar bölündü aslında çok yazık tüm hamileliğimiz boyunca beraber olupta sonradan böle olmamız çok acı ama gercek ...:5:

BENCE alakası ok gizemcim hamileyken daha fazla paylaşacak şeyimiz vardı uğraşımız azdı şimdi çocuklar gerçkten yoruyo arada face ye takılıyoruz doğru çoğu zaman sayfam açık başında değilim burada konulara cevap yorum yapacakken bora çekiştiriyo kafamı toparlayamıyorum en sonunda bıraktım yazmayı sadece takip ediyorum arada bakıp ... sanırım herkes çolukla çocukla uğraşmaktan yazamıyor hee bide ayrıca hepimiz ekliyiz facede ee çoğu merakımızda orda gidiyo paylaşıyoruz burada paylaşılcak birşey kalmıyor diye düşünüyorum :D :6:

Anıla katılıyorum :)
bende girip çıkıp okuyorum sürekli ama yazamıyorum bi türlü..ki dediğiniz gibi facede herşeyi görüyoruz filan bişey kalmıyo..eskiden gerçekten vakit boldu şimdi resmen zamanla yarışıyoruz..

ben katilmiyorum :1:
katilmamamin nedenini eylul ve agustos analarinin paylasimlarina bakip anlayabilirsiniz :33:
sonucta onlarinki de cocuk ve onlar hamileliklerinden itibaren hic koparmadilar iletisimlerini sayfalari hep aktif olarak ilerledi :55:
ha belki soyle bisi olabilir onlarin buyuk bi kismi calisan annedir is yerinden girebiliyolardir rahatlikla. ekim analarinin cogu ev hanimidir bu yuzden giremezler boyle olabilir..
ha bide calisip benim is yerimdeki gibi kk engelli olan yerlerde de calisanlar olabilir :51: bu yuzden buranin paylasimi cok az olur haliyle. tabii bunlarin hepsi birer varsayim :37:

demekki buketcim onlar bizim gibi facelerini vermemişler biz faceden valla çcukların gelişimini herşeyini gün gün öğreniyoruz veya açıkken anneler birbirimize ordan da sorabiliyoruz :3: :68:

KİMSECİKLER YOK ARTIK AMA BEN GENE DE SORAYIM..GÖREN OLURSA CEVAP YAZAR BELKİ:))
ŞİMDİ KIZLAR BENİM KUZU 15 BUÇUK AYLIK AMA HALA 9200 gr..200 gr alıyo ona sevinirken birden ya diş çıkarıyo ya azcık üşütüyo aldığı kilonun 2 katını 1 haftada veriyo:((

siz neler yediriyosunuz..hala emiyo(uyuyacağı zaman arıyo günde 3-4 kez emiyo) 3 öğün güzel yiyo 4. öğün olarak meyveyi suyunu sıkarak veriyorum eline de veriyorum tabi ama kemirip atıyo genelde..kilo alması için neler yapabilirim boyu da 76 cm..vitamin şurubumuz da var minadex kullanıyoruz..geçen aylara oranla aslında iştahı iyi maşallah ama niye kilo almıyo acaba bi yerde hata mı yapıyorum anlamıyorum:26:

KİMSECİKLER YOK ARTIK AMA BEN GENE DE SORAYIM..GÖREN OLURSA CEVAP YAZAR BELKİ:))
ŞİMDİ KIZLAR BENİM KUZU 15 BUÇUK AYLIK AMA HALA 9200 gr..200 gr alıyo ona sevinirken birden ya diş çıkarıyo ya azcık üşütüyo aldığı kilonun 2 katını 1 haftada veriyo:((

siz neler yediriyosunuz..hala emiyo(uyuyacağı zaman arıyo günde 3-4 kez emiyo) 3 öğün güzel yiyo 4. öğün olarak meyveyi suyunu sıkarak veriyorum eline de veriyorum tabi ama kemirip atıyo genelde..kilo alması için neler yapabilirim boyu da 76 cm..vitamin şurubumuz da var minadex kullanıyoruz..geçen aylara oranla aslında iştahı iyi maşallah ama niye kilo almıyo acaba bi yerde hata mı yapıyorum anlamıyorum:26:

aslında bakarsan boyu ve kilosu uyumlu, eğer sizde çok iri değilseniz genetik olarak size benzeyecek sonuçta... çok dert etmene gerek yok gibi. ama yine de doktoru ne diyor o önemli. benim kızım ayın 5'inde 16 aylık olacak kilosu 11 boyu 85 cm. herkes çok zayıf diyor ama doktoru değil diyor. boyundan kiloyu göstermiyor diyor. benim kızımda emiyor, uyumadan önce, aklına esince, çok acıkıp yemeği bekleyemeyince hep emiyor... ben özel bir şey yedirmiyorum. doktoru bana emdiği için tüm gıdayı oradan alıyor ama sen yedirirken 3 şeye dikkat et dedi. 1-öğlen mutlaka çorba, besleyici değeri yüksek olacak. 2- her gün bir şekilde yoğurt yiyecek. bizimki akşam üstleri sade yoğurt yemez bu yüzden genelde yemeğe karıştırıyorum. mesela bugün öğlen suyu bol, kıymalı yoğurtlu ıspanak yedi. 3- akşam muhallebi yapacaksın dedi. ben irmikle yapıyorum. sütlü irmik tatlısı gibi içine şeker koymuyorum piştikten sonra bal karıştırıyorum. hem şekerli olduğu için gece tok tutuyor iyi uyuyor, hem ballı sütü rahat uyku için doktorlar öneriyor hem de hafif üşütmesi filan var ise bal göğsü yumuşatıyor rahatlatıyor.

bir de bizim doktor çocuğun kilo almasını istiyorsan çok tok tutacak şey yedirmeyeceksin der. bal, reçel, pekmez, kaymak tok tutar ama gelişim için iyi değildir der. çünkü uzun süre tokluk verdiği için diğer sebze ve meyveden alması gerekeni almıyor diyor. öteki türlü sık sık acıksın, yesin ki besin değerlerini alsın diyor.

benim nacizane görüşüm meyvenin suyunu verme. doktorlar yetişkinler için bile meyve suyunu çok önermiyor. çünkü vücuda şeker yüklemesi çok oluyor diyorlar. hem posasını yerse sindirim sistemi için de iyidir. :71:

lütfen çocuğunu yesin diye zorlama. yine bizim doktora göre hiç bir bebek açlık grevine girerek ölmemiştir diyor. açlığın içgüdüsel olduğunu hepimizin derdinin karnımızı doyurmak olduğunu söyler :56: sindirim sistemleri artık tam olarak çalışmaya başladığı için daha az yemek yiyorlarmış.

umarım yardımcı olur yazdıklarım. :emir_bebek:

Back
X