2009 Ekim Anneleri

ha bi de arkadaşlar yemiyor diye gıdaları vermemezlik yapmayın derim naçizane tavsiyem..benimki 1 ay öncesine kadar yoğurt yemezdi ama ben ara ara vermeye devam ettim şimdi yiyor maşallah..bakarsınız damak tatları birden fikir değiştirebilir:9:

selam kızlar hayırlı kandiller burayı unutur oluyom bazen koşturmaktan bizdede kilomuz aynı ama gel görki yememiz maşallah diyim herşeyi yiyo ama kilo almıyo bizde minyon kızımızla bütün gün cebelleş,iyoz herşeyi bianda ögrenmek istiyo bişiler anlatıyo hızına yetişemez olduk vallla en çok sevdigine evde 7/24 kutu kutu pense oynamak ama ben işkinci dönüşte felaket baş dönmesiyle yere kapaklanıyom tansiyon problemim var buara bizde durumlar böyle öptük sizleri:54:

ekim 2009 anneleri???
günlük beslenme tablonuz nasıl??????
biz hala daha tek düzen devam ediyoruz... katı gıdalarada pek geçemedik.
sabahları hala daha bulamaç yiyor. ama zeytini eline veriyoruz (tuzsuz) 2 tane yiyo :) diğerlerini tek verince çıkartıyo ağzından :(
ara öğünde meyve tabiki blendardan geçirilmiş (3 çeşit meyve- yarım yarım)
öğlende çorba.(genelde çorba.. katı olarak sulu köfteyi çatalla ezip veriyorum bazen yiyo yemezse blendır)
akşam üzeri yoğurt
akşam yemeği kültürümüz oluşmadı henüz.. bizimle sofraya oturuyo makarna çimçimliyo. ama doyacak kadar değil.. çorba varsa çorba içer yoksa gece muhallebisini yer yatar.
gece uyunanıcada sütünü içer..

hala daha gündüzleri (bebekliğinden beri) süt içmez. gece o kadar. bende kahvaltısına ve gece muhallebisini sütlü yapıyorum.

SİZ NELER YAPIYORSUNUZ???? KATI GIDALARA GEÇEMEDİK. İSTİYORUM Kİ YEMEKLERDEN YESİN SABAH BULAMAÇ YEMESİN :((

Bizde geçemedik ama büyük nedeni dişlerimizin olmaması daha 2 üst 2 altta var çğnemekte zorlanıyo 2 saat bu sefrde sıkılıyo makarna pilav yiyor ama yorucu şekilde değil katılarda doyucu şekilde hiç yemiyor..
Kahvaltıda da doğal olarak doyduğu anlamıyorum birde hiç süt içmediği için gece falan mecburen karkarkalmaz biberona süt bisküvi bal bıldırcınyumurtası labne peynir nesquik karıştııryorum içiyor daha sonrada benimle kahvaltı sofrasında kaşar peyniri falan yiyor domatese bayılıyor mevsimi olmasada.. sonrasında çorba yapıyorum püre şeklinde çekiyorum sebze ne ararsanız var içinde az az ona göre alıyorum değişik değişik yapıyorum ... sonra yoğur bisküvi .. muzu normal yiyiordu da tiksindi heralde 3 gündür yemiyo :) portakal mandalina bunları da normal diyor elmayıda dişleri olmaığı için ben kaşıkla kazıya kazıya ağzına veriyorum.. meyve suyu falan yani sıvı şeyleri hiç almaz 2 3 yudumdan sonra .. akşamları biz yemek yerkenbizimle atıştırır sofrada ne varsa sonrada muhallebisini yer ve yatar.. Tabi bunları 4 4 lük mü yapıyorum hayır çok güzel iştahı olan oğlum artık bunları ya oyunla ya reklamla ağzında tuta tuta tıkaya tıkaya yediriyorum yoksa 24 saat aç bırak yemez ilginç bi çocuk oldu Bora çok değişti huylarıda değişti

ben de uzun zamandır giremiyordum. emrenin malesef çorba kültürü sıfır. yani abartı değil arkadaşlar 1 kaşık dahi çorba yemiyor. çok uzun zamandır neredeyse 8-9 aylıktan beri çorba ağzına koymuyor. çorba muhallebi püre yoğurt kıvamında birşey verince öğürmeye başlıyor. sevdiği şeyler balık, tavuk, köfte, makarna, bulgur, pilav, ıspanaklı börek. bu kısır döngü arasında dönüp duruyoruz. çeşitli beslenmemiz malesef yok.. çorba içse içine sebze ne bulursam atıcam ama yok. köftenin içine bilimum sebzeleri rendeliyorum(pancar bile rendelemiştiğim var) sabhaları omlet yiyor (haşlanmış veya rafadan yumurta yemez) biraz da tost. peynir sevmez..zeytin çok seviyor versen 15 tane yer:) sabah öğlen akşam hep bunları yiyoruz işte. etli taze fasulye, nohut filan bazen onları da yapıyorum etle karışık biraz biraz yiyor. işte bizim de yeme durumları böyle 10,2 kg yiz..

Valla arkadaşlar yemek konusunda malesef bizde muzdaribiz...Aslında katı sıvı demeden yiyoruz ama çok ağzımızda tutuyoruz artık...12 dişimiz sorunsuz çıktı ama şimdi köpeklerimiz geliyo daha doğrusu gelemiyoo vee mahfetti diyebilirim beni...yemek zamanları işkenceye döndü...eşim , ben ve annem yapmadığımız şebeklik kalmıyo yutsun diee..dakikalarca ağzında tutuyo..reklam falan da işe yaramıyo artık...yazık valla annecim 60 ımdan sonra düştüğüm hale bak dio parmağında oynatıyo sıpa hepimizi....:1:

kesin benim asya obez olucak off çok korkuyorum dr boyuna göre kilosu normal dedi ama dikkat edtmemiz lazım sınırda dedi çok korkuyorum kilolu olamasın hayatı boyunca zorluk çeker.
ne bulsa yiyiyo hiç bişey hayır demiyo.sabah daha gözleri yarım açıkkın mama maamaaaa diye ağlıyo.
sabah benimle kahvaltı ediyo peynir, yumurta, reçel, domates,salatalık yani ben ne yersem onu yiyio ekmek vermiyorum.versem yarım ekmeği götürür herhalde :27:
öğlen muzu ezip içine kefir karıştırıp veriyorum.
akşam gene aynen bizimle yemek yiyiyo o gün ne varsa evde doyana kadar yiyiyo
aralarda portakal ve elma veriyorum dr ara ögünü meyveyle geçirin dedi çünkü.
uyumadan öncede yani saat akşam 10 da 8 ölçek aptamil junior içiyo
ben frenlemesem habire yiyecek çocuk ne görse istiyo ama kusurabakmasın onun iyiliği için veremem.

Bizde geçemedik ama büyük nedeni dişlerimizin olmaması daha 2 üst 2 altta var çğnemekte zorlanıyo 2 saat bu sefrde sıkılıyo makarna pilav yiyor ama yorucu şekilde değil katılarda doyucu şekilde hiç yemiyor..
Kahvaltıda da doğal olarak doyduğu anlamıyorum birde hiç süt içmediği için gece falan mecburen karkarkalmaz biberona süt bisküvi bal bıldırcınyumurtası labne peynir nesquik karıştııryorum içiyor daha sonrada benimle kahvaltı sofrasında kaşar peyniri falan yiyor domatese bayılıyor mevsimi olmasada.. sonrasında çorba yapıyorum püre şeklinde çekiyorum sebze ne ararsanız var içinde az az ona göre alıyorum değişik değişik yapıyorum ... sonra yoğur bisküvi .. muzu normal yiyiordu da tiksindi heralde 3 gündür yemiyo :) portakal mandalina bunları da normal diyor elmayıda dişleri olmaığı için ben kaşıkla kazıya kazıya ağzına veriyorum.. meyve suyu falan yani sıvı şeyleri hiç almaz 2 3 yudumdan sonra .. akşamları biz yemek yerkenbizimle atıştırır sofrada ne varsa sonrada muhallebisini yer ve yatar.. Tabi bunları 4 4 lük mü yapıyorum hayır çok güzel iştahı olan oğlum artık bunları ya oyunla ya reklamla ağzında tuta tuta tıkaya tıkaya yediriyorum yoksa 24 saat aç bırak yemez ilginç bi çocuk oldu Bora çok değişti huylarıda değişti

anıll bıldırcın yumurtasını çigmi veriyosun pişmişmi. bide ne işe yarıyomuş faydalımıymış merak ettim.

kesin benim asya obez olucak off çok korkuyorum dr boyuna göre kilosu normal dedi ama dikkat edtmemiz lazım sınırda dedi çok korkuyorum kilolu olamasın hayatı boyunca zorluk çeker.
ne bulsa yiyiyo hiç bişey hayır demiyo.sabah daha gözleri yarım açıkkın mama maamaaaa diye ağlıyo.
sabah benimle kahvaltı ediyo peynir, yumurta, reçel, domates,salatalık yani ben ne yersem onu yiyio ekmek vermiyorum.versem yarım ekmeği götürür herhalde :27:
öğlen muzu ezip içine kefir karıştırıp veriyorum.
akşam gene aynen bizimle yemek yiyiyo o gün ne varsa evde doyana kadar yiyiyo
aralarda portakal ve elma veriyorum dr ara ögünü meyveyle geçirin dedi çünkü.
uyumadan öncede yani saat akşam 10 da 8 ölçek aptamil junior içiyo
ben frenlemesem habire yiyecek çocuk ne görse istiyo ama kusurabakmasın onun iyiliği için veremem.

merhaba,
biz dr.kontrolüne gitmedik ama bizimkide biraz tombiş.sizin kilonuz kaç acaba?

slm kızlar

benim tickerim bozuldu uğraştım yapamadım
yardım sever aranıyor bi el atarsanız cok sevinirim :71::71:

sehercim çiğ sütüne katıyorum .. Bora nın biliyorsun alerjik bronşiti var buna faydalı olduğunu duyduğum için veriyorum cnm faydalarına gelinceee
Bıldırcın Yumurtasının Faydaları
Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.
Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde,
Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında,
Hastaların, ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında,
Kansızlık ve anemi tedavisinde,
öneriliyor. Ayrıca;
İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici özelliği yanında yüksek derecede afrodizyak özelliği içerir.
Yüksek enerji ve protein içerir.
Vitamin ve minarel değeri çok yüksektir.

BU ARAda Bora 4. ayından beri sürekli bronşit geçiryo göğsüne iniyo hemen hırıltı başlıyo drumuz alerjik tedaviye başladı 3 aydır ses soluk yok iyiyiz diyordum kendi kendimede heralde alerjik değil diyordum konduramyorum ilaçlarıda bıraktım birde geniz eti olduğu eşin horul horul uyuyor ağzı açık :( çoğu zaman heleki en ufak bi soğuk aldıgınlığında mahvoluyoruz .. dün sağlık ocağına götürdüm boğazları kızarmış ve göğsünde hafif hırıltı varmış o da dedi moraşim bozuldu sanırım bir kaç seneyi ilaçlarla geçircez inşalalhh çabuk erken dönemde atlatırızda ilerki yaşlarında kalıcı kalmaz :5:

slm kızlar nasılsınız uzun zamandır yazan yoktu bende bakıp çıkıyodum malesef yemek düzenimiz bizimde berbat 3saatte bir veriorum sabah peynir yumurta tereyağ bal yada pekmez ekmek karışımı bulamaç öğlen çorba yada yemek akşamüstü meyve akşam yine çorba gecede muhallebi ama bağıra bağıra yiyo ayağımda yediriom ne yapayım oturarak yemio mahvetti beni pilav makarna hiç veremedim çiğnemeden yutuyo çünkü bende çorbaya ne bulursam koyuyorum 9.500kilo hala daha çıkldırcam nasıl alışıcak ya bu katı şeylere sadece karnıbaharı ve kıymalı patates yemeğini ezebiliyorum

sehercim çiğ sütüne katıyorum .. Bora nın biliyorsun alerjik bronşiti var buna faydalı olduğunu duyduğum için veriyorum cnm faydalarına gelinceee
Bıldırcın Yumurtasının Faydaları
Diğer yumurtalardan daha fazla, proteinlerin yapı taşı olan aminoasit içeren bıldırcın yumurtası, özellikle çocukların bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine yardımcı olan protein deposu bıldırcın yumurtasının, grip ve bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi geldiği kaydedildi. Bıldırcın yumurtasının en doğru tüketilme biçiminin ise rafadan yenmesi olduğu vurgulanarak, çiğ tüketilmemesi önerildi.
Öksürük, astım, bronşit, nefes darlığı, mide, karaciğer ve göğüs hastalıkları tedavisinde,
Çocukların gelişiminde ve iştahlarının arttırılmasında,
Hastaların, ameliyat sonrası çabuk şifa bulmasında,
Kansızlık ve anemi tedavisinde,
öneriliyor. Ayrıca;
İnsan bedenini gençleştirici, kuvvetlendirici özelliği yanında yüksek derecede afrodizyak özelliği içerir.
Yüksek enerji ve protein içerir.
Vitamin ve minarel değeri çok yüksektir.

BU ARAda Bora 4. ayından beri sürekli bronşit geçiryo göğsüne iniyo hemen hırıltı başlıyo drumuz alerjik tedaviye başladı 3 aydır ses soluk yok iyiyiz diyordum kendi kendimede heralde alerjik değil diyordum konduramyorum ilaçlarıda bıraktım birde geniz eti olduğu eşin horul horul uyuyor ağzı açık :( çoğu zaman heleki en ufak bi soğuk aldıgınlığında mahvoluyoruz .. dün sağlık ocağına götürdüm boğazları kızarmış ve göğsünde hafif hırıltı varmış o da dedi moraşim bozuldu sanırım bir kaç seneyi ilaçlarla geçircez inşalalhh çabuk erken dönemde atlatırızda ilerki yaşlarında kalıcı kalmaz :5:

çiğmi veriyosun diye neden sordum aslında biliyomusun. ben çig yumurtada salmonella diye bi bakteri olabileceğini duyymuşdum buda tifo ya sebeb olabiliyomuş.bide bıldırcın yumurtasında çok fazla östrojen hormonu varmış haftada 1 ve pişirilerek verilmesi gerekirmiş
geçmiş olsun boraya ilaçları bırakmasaydın keşke yada başka bi dra götürdünmü o da aynı teşhisimi koyuyo. alerjik bronşit yaşı ilerledikçe geçer diyorlar umarım doğrudur. :16::80:

Son düzenleme:
slm ekim anneleri :71: forumlari gezerken burada ilgimi ceken bir konuya denk geldim bende fikrimi soylemek istiyorum musadenizle...2007 eylul,2009 kasim annesi olarak bildircin yumurtasini buyuk oglumda bir bucuk yasindan itibaren kucukte ise bir aydir kullanmaktayim..buyuk oglum alerjik bir durum olmadigi icin her gece cig olarak sutune balla karistirip iciririm..kucukte ise yeni oldugu icin takipteyim bir gece veriyorum bi gece vermiyorum onbes gun ara sonra devam seklinde alerjik durum olmazsa her gece verecegim..cok sukur hic bie hastaliklari yok sadece sifa niyetine veriyorum faydasi cok oldugu icin..cig yumurta kucukken bende icerdim o bahsedilen hastaliklardan hic olmadim,bence ilac niyetine icilebilecek bir karisim diye dusunuyorum...tavsiye ederim ama alerji olup olmadigina dikkat edilerek verilmesi gerekiyor .... ehh kapi komsusu olaraktan bilgi alisverisi yapmak iyi olur degil mi :))

obez olucak demedi aslında dr bize normal değerlerin sınırında dedi dikkat edtmemiz lazım dedi sadece. meğilli bi çocuk çünkü benim kendi kuruntum

Back
X