2009 ekim kuzularının tuvalet eğitimi :))

seldus

♥ ♥ küçük paşam ♥ ♥
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
2.982
1
641
Zonguldak
kızlar erken mi bilmiyorum ama ben yavaştan baslıyorum su tuvalet eğitimi meselesine..bizimki artık tuvaletin ne işe yaradığını çözmüş durumda önüne gidip ciss ciiiss deyip duruyor parmağıyla gösterip ama icraat yok o ayrı dünden beridir bezsiz dolastırıp sürekli tuvalete götürdüm sadece 2 defasında yaptı sonra bekledik bekledik yok:))) ama altına da kaçırmadı sonra akşam bezledim tekrar..şarkı falan söyledik beklerken sonra işi oyuna vurdu durup durup kapısına gidip çis diyor artık olmasa bile(( sizler ne düşünüyorsunuz ?? komsunun kızı 15 aylıkmaaşallah alısmıs zilli ne güzel söylüyor gelince..darısı bizimkilerin basına..insallah yaramazlıkdaki performanslarını bunda da gösterip cok cabuk öğrenirler..zorlamak yok eğlenerek öğrenecez kural bu bakalım basladık hayır olsun

Ne güzel Selduşcum hadi hayırlısı bakalım....Ben daha başlayamıyorum çünkü yürüme işine yeni yeni başladık 1-2 ay iyice yürümemiz lazım gibi geliyo bana ama bende 1,5 yaşdan önce öğretilmesinden yanayım...evet zor olacak ama alışacaklar...bende artık tuvalete giderken hep belirtiyorumm konuşuyorum onunla...Yusufffum açsın bakalım alırız bizde anasından tecrübelerini artıkın

bende dun alisveris ederken kucuk lazimliklar gozume carpti,onumuzdeki ay alip baslayalim alistirmaya dedik,ama kararsizim erken mi daha diye,acikcasi ben alistirdiktan sonra disari ciktigimizda cis diye tutturursa diye telaslaniyorum disarinin tuvaletleri pis,mikrop kapmasindan korkuyorum.Bizde her gun disardayiz bir gun cikmasam sanki bir ay disari cikmamisim gibi geliyor,daraliyorum,o yuzden disarda mutlaka tutturacak.Disariya cikarken bez mi baglayacagiz,hic fikrim yok.

ayyy daha erken dğilmi kızlar ya
bunlar bu kadar büyüdüde ben mi farkedemiyom yoksa:))
daha konuşamıyo bile benimki...
ben büyük ihtimal bu kışı geçirir baharda başlatırım....

kızlar daha erken erkek bebekler daha gec ogreniyormuş ne kadar dogru bilmiyrm ama ben oyle duymustum
doktorum programında ikiz bebekleri olan bir anne bebişlerine 18 aylıkken ogretmiş :)) ne guzel demiştim darısı bizim basımıza inş. ayy buyuyorlar yaa Allahım esirgesin hepsini

ben 2 gündür tuvalete götürüyorum ara ara ...lazımlıkda da oturttuyorum bazen yapıyor bazen kalkıp gidiyor soruyorum var mı çiş diye hemen pipisini tutuyor ama yapmıyor herdefasında..en azından öğrendi ne yapması gerektiğini:)))) ben de erken diye düşünüyordum ama bir kaç arkadasımla görüstükden sonra karar verim baslamaya..doktora sorduğumda eger bir cocuk merdivenleri inip cıkabiliyorsa hazırdır tuvalet eğitimine demişti ...bilmem ne kadar doğru ama ben baslamak istedim.şimdilik sadece gece yatarken ve dısarı cıkarken bez bağlıyorum evde acık sürekli takipteyim ve anlatmaya calısıyorum yapması gerekeni bakalım nasıl olacak:))))

adaşım ben şimdilik dısarı cıkarken baglıyorum bez ama yine de soruyorum çiş var mı gidelim mi tuvalete diye... ama artık tamamen söylemeye basladıgında dısarı cıkarken baglamocaz tbi ve tuvalete götürmek zorundanyız sanırım cantamızda ıslak mendil bisküvi yara bandı...vs yanına bir de dezenfekte için çamasır suyu eklemeliyiz:)))))

tuvalet eğitimi zaten 9-15 ay arası verilmeliymiş çünkü o dönemde çocuk anne babanın istediklerini yapmaktan mutlu olurmuş sırf anne babayı mutlu etmek için ama snrasında kendi bildiklerini okurlarmış
ben başlamadım zira biz daha yemek yemeği halletmiş değiliz

benim okuduğum kitaptada eğitimde
hergün uyanınca tuvalete oturtuluyo 2 dakikadan fazla tutulmuyo yapsın yapmasın ve her yemek yedikten 15-10 dk sonra tekrar tuvalete götrülüp oturtuluyo her gün sürekli hiç aksatmadan bunları yapınca 15-20 gün sonra öğrenmiş ve artık çişini tualete yapıyo oluyolarmış bilginize :))

bence cok erken. suana kadar bütün cocuk gelisim kitaplarda hep 2 yaş sonrası diyor. 2 yaş altıntına bir çocuk daha kaslarını kontrol edemiyor istedigi gibi. bence bu kadar erken başlamaya hiç gerek yok. Sonra boşuna stress oluyor altına kaçırmalar gece işemeler falan. ve yaz ayında bırakmak cok daha kolay. bezı acıp bir kilot giydirip rahat rahat ögretebiliyorsunuz.

Ben denedim ama sanırım daha erkennn o yüzden yaş başına kadar rafa kaldırdım bu durumu annem de daha çok erken dedi annem hemşire ve son 10 yılını hep çocuk yuvalarında geçirdi....o da Selina gibi zorlarsan korkar daha da uzun süreye çıkar dedi..zaten mayıs haziran gibi 1,5 yaşı bitmiş olucak o zmn yazlıkta denicez bakalım....herkeze kolay gelsin valla zor olacak biraz gibi....

bahsettiğin kitap: bebek bakım sorunlarına mucize çözümler mi:)elimde şu an o var..ben de başlamayı düşünüyordum eğitime ama vazgeçmek zorunda kaldım..ev çok soğuk da değil ama çalışıyorum,her sabah onunla uğraşmaya vaktim yok..genelde ben çıkarken uyuyo oluyo..15 tatilde başlıycam sanırım..yoksa işin çoğu kaynanama kalcak..ona da güvenmiyorum,beceremez..

kızlar yaaa aslında banada erken gibi geliyo ama alıştırae bilirseniz ne mutlu size lakin ben kursa başlamadan önce büyük tuvaletini tuvalete yaptırıyodum geldiğinde banyo kapısına gidip e e diyodu açıp tutuyodum ama kurslar başladğında babannesi anlammış gene başlamış altına yapmaya ahh onuda temizlemek ne kadar zor ıyy ama şimdi yürümeyi çözmeye çalışıyo tekrar onu öğretmeye çalışamam bunalmasın çocum :))

ben büyük kızımda 2.5 yaşında yazlıkda bir kücük tuvalet aldım dedim kaka gelirse anneye söyliceksin yada buraya gelip kendin oturcaksın ve sonra bezi cıkartık. 1kere cisini yapdı altına sonra hicbirdaha olmadı ve gece bile bir kere altına kacırmadı. Ve böyle cok rahat ettim. Ne bir zorlama ne birsey cok rahat bırakdık bezi. 2.5 bekledim cünkü o zaman yazlıga gittik ve orda halı yok yerlerde cok rahat oldu.

birde gecen bün bir yazı okumustum kücük yasta tuvalet egitimde zorlanan erkek cocuklarda sonradan cinsel hayatında problemli olabiliyormus.

bütün yorumları okudum kızlar bazen denesemmi diyom ama zeyneb bakınca tam dik zamanı diyom kesin yapmaz diyom bidek ış ayı üşütürüm die korkuyom malum benim ev sobalı tek odada soba var sürekli lazımlıgı eve taşımakta mantıklı gelmiyo yaza belki

kıslar ben basladım ama zorlamak yoookk!!!! sanırım bazı arkadaslar yanlıs anladı ben zorlayarak eğitim vermiyorum sonucda adı üzerinde eğitim bu..öğretmeye caslıyorum ..herkesin fikri tabiiki farklıdır ama bilinçli bir şekilde anne baba mama su ...vs diyebilen bir cocuğun ıhtiyacı oldugunda çişş de diyebileceğini düşünüyorum ben seneye calısmaya baslayacam mecburen ve bu sene basarmamız lazım bu işi:)) dediğim gibi ben zaten hemen öğrenmesini 3 gün sonra giyip terliklerini tuvalete gitmesini beklemiyorum ama en azından su anda tuvaletin ne işe yaradıgını biliyor olması bile bana göre onun için büyük bişey tuvalete girdiğimizde pijamasını indirmeye calısması cok komik mesela:)))...evde bezsiz dolasıyor zaten cok şükür basladıgımızdan bu yana daha hiç kazamız olmadı.(ama yakındır olması:))suan kendisi söylemmiyor var diye ama ben sürekli soruyorum takipteyim..öğrenecek zamanla insallah..

selam kizlar bu konuyu bende çok dusundum ama sanirim ben 1.5 yasinda basliycam alistirmaya zaten nisan mayis ayina denk geliyor bu onumuzdeki yaz insallah cisini soylemis olur hem yazin daha kolay olur alistirmak....

selduş ne güzel devam et walla ama dediğin gibi zorlama yok annem anlatıyor abim 1,5 yaşında söylermiş konuşmasa bile çişi gelince önünü kakası gelince poposunu gösterir ıh ıh yaparmış :)) anneannem öğretmiş köy yerinde
konuyu görünce dedim hemen zaten oğluma daha öğretmeden kızımın akranları başlamış diye :)))))))
ahh benim 28aylık oğlum 2,5 yaşına gelecek onu alıştırmak için yazın deneme çalışmalarım sonuçsuz kaldı yazlıkta olmamıza rağmen en son geçen ay birgünden kısa sürede tuvalet eğitimi kitabını aldım, okudum bayram tatilinide fırsat bildim ama başarısızlıkla sonuçlandı ( aslında yılmadan alıştırma eğitimne devam etmem lazım ama çalışıyorum annem yapamaz iki bebeğe zor bakıyor zaten yaza bırakalım diyor yazın 3 yaşına girecek çok zor hafta sonları denemek istiyorum ama her işi bırakıp sürekli eğitim vermek gerek ee iki bebek olunca iş dahada zorlaşıyor geçen kızın poposunuda açtım oturttum lazımlığa ama kalkıyor hemen bezsiz dolaşacak zilli , sanırım ikisini birden eğiteceğim ben yaza inşallah diyorum

seldus yanlıs anlama ben zorluyorsun falan demedim zaten. ben sadece bu konuda neler okudugumu yazmak istedim. Sen zorluyorsun falan gibi birsey demim zaten. Sadece daha gecen gün bu konu ile ilgili bir yazı okudum ondan onu burda paylaşmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…