2009 ekim kuzularının tuvalet eğitimi :))

ioldum ya 3tür aynı seyleri yazıyorum ama bi türlü cvplayamadım bu haline alısamadım sitenin bir türlü(((

bengücüm yanlıs anlamadım canım sadece öyle düşünülmesin istedim ..dediğim gibi herkesin fikri ve cocugunu eğitme şekli farklıdır cocukların da öğrenme şekli ve zamanı da tabiii...biz hazır oldugunu düşündük denedik ve oldu bugün doktorumuzdaydık geniz eti için (( tuvalet işini de konustuk anlattıklarımı duyunca cok iyi devam dedi..zaten 2 aydıır bana sabah kalktıgında bezsiz dolastır kuru kalmayı öğrensin diyordu..ben de öyle yapıyordum ama çişş olayına hiiç girmemiştik..basladık öğreniyoruz insallah da sorunsuz bi şekilde hayırlısıyla basaracaz oğlusumla::))) benim gibi baslayanlar da vardır eminim onlarla da fikir alısverişi yapmak istedim oyüzden actım bu konuyu..yoksa söylediklerinizde haklısınız özellikle de kaslarını tam kontrol edemedikleri olayı dogrudur...

çok gec yazmış olucam ama napalım anca imkan buldum
alya 1 aydır kakasını ve çişini yaparken (bezine) haber veriyordu yapar yapmaz da hemen bezlerinden getirip" tak" diyrodu ben bunu "hazırım tuvalet eğitimine" diye algıladım tabi..
denemedim çünkü gelişim hocamızın özellikle bu konunun çok üstünde duruyordu okul zamanında
çok önemli bi husus bu cimri veya eli açık bi karaktere bürünmesi bike bu tuvalet eğitimine bağlı derdi hep..
aradım hocamı bilgi verdim
tuvalet eğitimi için çok erken dedi
merdivenleri desteksiz tek başına inip çıkabildiğinde başla ancak dedi
alya çıkıyor tazı gibi ama iş inmeye gelince sürüne sürüne iniyor bizim usulle inene kadar beklicem sanırım

arkadaşlar!Prof. Sabiha Paktuna başta olmak üzere hiçbir çocuk gelişimci 18 aydan önce tuvalet eğitimi verilmesini önermiyor. çocuğun sinirlerinin daha kuvvetli olması, rahatlıkla kaslarını kontrol edebilmesi gerekiyormuş. eğer zorla ya da erkenden öğretilmeye çalışılırsa çocuk tuvaleti öğrense de psikolojik olarak sorunlar yaşayabilirmiş. sırf kendi kolaylığımız için, bebek bezinden kurtulmak için acele etmeyelim bence. ben 18-20 aylıkken deneyeceğim. bir de bebeğin altını bir açıp bir kapatmamalıymışız.öğrenmeyi geciktirirmiş. öğrenene kadar halıları kaldırıp,gece yatağa naylon serip denemeliymişiz.

merhaba ben 2010 ekim annesiyim...ama 2008 ocak doğumlu bir oğlum var...

çocukların tuvalet kaslarını kontrol edebilmesi 2 yaştan sonra olurmuş...bence şimdiden çocukları çok zorlmayın ama hep anlatın...ben 1 yaşından itibaren hep anlattım burası tuvalet çiş yapıyoruz kaka yapıyoruz...ve beni tuvalet yaparken gördü babasını tuvalet yaparken gördü ve biz sürekli anane tuvalete yapıyo babaanne tuvalete yapıyo dede tuvalete yapıyo çişini diye hep konuştuk...ama bu normal hayat akışımızın içinde gerçekleşti...

ve oğlum 2,5 yaşına 1 ay kala bir ctesi günü bezi çıkardık çıkarış o çıkarış...sadece 3 kere altına yaptı bezi çıkarttığımız ilk gün...sonra ne gece bezledim ne öğlen uykularında...hiç altını ıslatmadıgece çişe de tutmuyorum dr'umuz nasıl alışırsa öyle gider dedi...

yani demek istediğim ne çocuk eziyet çekti ne ben...hiç zorlamadan ve zorlanmadan hallettik...ama erken alıştırmak isteyen arkadaşlarım (2 yaş gibi ) çok uğraştılar...günlerce çocuk ortalığa yaptı...ortalığa yaptı diye bağırmıycaksınız sürekli sabır göstereceksiniz çok zor oldu...diyeceğim çok acele etmeyin nasıl olsa öğrenecekler...ama 2,5 yaşıda geçmeyin...bir arkadaşım 3 yaşı bekledi çocuk daha bilinçlendiği için 3,5 oldu hale beze yapıyodu...tuvalete yapmıycam diyodu...

yaşadıklarımı paylaşayım dedim...hepinizi ve tatlı bebişleri öpüyorum

bizim dr'umuz tuvalet eğitimi diye bişey yoktur...tuvalet alışkanlığı kazandırmak vardır diyo...oğlumda bikaç kere tuvalet eğitimi vereyim mi dediğim zaman azar işittim adamdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…