• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bence doktorlar hem normal doğumla uğraşmak istemiyolar hemde sezeryanda daha fazla para kazandıkları için normal doğumu önermemeye çalışıyolar ve ayrıca korkutuyorlar..böyle bişey olamaz çünkü adı üstünde normal doğum ve nasıl bebeği strese sokar ben anlamadım..bebek kendi istediği zaman çıkıyor bu normali sezeryan ameliyattır.. sezeryanda güne gelmeden alınıyor bebek kendi istemiyorki çıkmayı ki kendini 9 ay buna hazırlıyor anne karnında...bence bidaha düşünün sezeryan olmadan önce çok acil bişey yoksa normal doğum en iyisi ve korkulacak hiç bişey yok ben yaşadım bebeğinizi kucağına verdiklerinde tüm herşey unutuluyor..

bazı dr.lar evet dediğin gibi uğraşmak istemiyor sezeryan na gidiyor ama bazılarıda gerçekten çok içtenler anlattıklarında üstelik karar zaman anneye kalmış bişeydir zorla yaptıramaz. bende normalin en iyisi oldugu kanaatindeyim ama sanırım bebeğimi riske atamam bazılarınız biliyor hikayemi. yoksa benimde bakacak kimsem yok benimde hemen toparlanıp yavruma en iyi şekilde annelik yapabilmeliyim ama bakalım herşey Allah tan Rabbime sığınıyorum inşallah hepimiz hayırlısı yavrulamızı kucağımıza alırız. eger dr.um bana o güveni verir ve hiç bir şekilde riski yok normal yapalım derse neden olmasın anlık yada değil her türlü acıyı çekmeye razıyım yeterki onu kollarıma alayım hayırlısı ile Anne olmak büyük şerefmiş Rabbim inşallah tamamına erdirir

evet aynı gün gidecekmişiz o gün haberlerimizi veririz birlikte :) canım en iyi yer ve dr. hangisi ise ona git dediğin gibi 1 ay daha beklenmez inşallah minik gösterir :))

9 gün sonra kuzumuzu görcez inşallah, göstermesi için doktora gitmeden önce bi güzel tembihleyeyim bizim kuzuyu, zorluk çıkarmasın diye
birde tatlı yiyeyimde kıpır kıpır etsin, sabit durmasın delikafadulden:emir_bebek:

benimde suyum erken geldi sadece 3 dikişim var..ve kesi yapılmadı bana...

ahh negüzel begumcum senın pek zor olmamış ozaman .arakdasım anlattı suyu erken gelmiş 6-8 saat sonra dogum yapmış.ama onun sunı sancıymış.ondandır belkı

benimde suyum erken geldi sadece 3 dikişim var..ve kesi yapılmadı bana...
ne güzel Rabbim hepimize rahat doğumlar nasip etsin inşallahhh
evet bende hep böyle örnek getırıyorum aklıma.....kafası çıkınca zaten gerisi su gibi akıyomuş.hepimiz için hayırlısı olsun.saglık olsunlarda normal sezeryan farktmez

aynen canım aminnnnnn doğsunlarda hayırlısı ile...

9 gün sonra kuzumuzu görcez inşallah, göstermesi için doktora gitmeden önce bi güzel tembihleyeyim bizim kuzuyu, zorluk çıkarmasın diye
birde tatlı yiyeyimde kıpır kıpır etsin, sabit durmasın delikafadulden:emir_bebek:

inşallahhh canım konuşa konuşa git yavruyla :) tatlı iyi geliyormuş evet birde beklerken çok fazla oturmayacakmışsın yürümek iyi geliyormuş hareketleniyormuş diye duydum birde sıvı alacakmışsın inşallah görecegiz net bir şekildee

bazı dr.lar evet dediğin gibi uğraşmak istemiyor sezeryan na gidiyor ama bazılarıda gerçekten çok içtenler anlattıklarında üstelik karar zaman anneye kalmış bişeydir zorla yaptıramaz. bende normalin en iyisi oldugu kanaatindeyim ama sanırım bebeğimi riske atamam bazılarınız biliyor hikayemi. yoksa benimde bakacak kimsem yok benimde hemen toparlanıp yavruma en iyi şekilde annelik yapabilmeliyim ama bakalım herşey Allah tan Rabbime sığınıyorum inşallah hepimiz hayırlısı yavrulamızı kucağımıza alırız. eger dr.um bana o güveni verir ve hiç bir şekilde riski yok normal yapalım derse neden olmasın anlık yada değil her türlü acıyı çekmeye razıyım yeterki onu kollarıma alayım hayırlısı ile Anne olmak büyük şerefmiş Rabbim inşallah tamamına erdirir

çok haklısın canım dua edelım kı hepimizin herşey yolunda olsun sağlıkla kucagımıza alıp bakalım bebeklerımıze:Saruboceq::Saruboceq:

bence de tamamen katılıyorum kelimesi kelimesine....
çok klasik olacak ama; bi kelebeği kozasından elle çıkarmak nasıl zararlıdır değil mi, o çabası onu hayata bağlar...
bu şekilde düşünüyorum ben...
ayrıca son söylediğin söz de normal doğumla ilgili tüm endişelerimi gideriyor açıkçası kaydirigubbakcemile3

canım seni gerçekten tebrik ediyorum böyle düşündüğün için ben başından beri normal doğumu çok istemiştim ama gerçekten çok ve içten...oyüzden sende gerçekten istersen bunu başarabilirsin okadar güzel bi duyguki anlatamam ben 9 ay onu karnımda taşıdım tüm sıkıntılarını çektim ve sonunda o mutlu an suyumun gelmesiyle başladı oğlumu benim kucağıma çıplak göğsüme yatırdıklarında sona erdi sancıymış acıymış hiç bişey aklımda kalmadı uçtu gitti...öyle korkutucu olsa şimdi ne yapacağımı kara kara düşünür olurdum çünkü yine normal doğum yapıcam hatta bu sefer suda istiyorum ama bakalım ne olacak..

arkadaşlar karın çatlakları için acı badem yağı kullanıyorum bi sakıncası olurmu acaba

canım badem yağının hiç bi zararı yok bildiğim bi çok kişi kullanıyor ama ben kulanmayı düşünmüyorum. çünkü zaten göbeğimde tüylenmeler oluştu ve be tüylenmelerin rengi koyulaşıyor. bazı kuaförler kaşları dökülene badem yağı sür derler bilirsin kaşlrın kuvvetlenmesi için. göbeğimdeki kıllarında besili olmasını istemiyorum doğrusu :roflol:

çok haklısın canım dua edelım kı hepimizin herşey yolunda olsun sağlıkla kucagımıza alıp bakalım bebeklerımıze:Saruboceq::Saruboceq:

aminnnnnnnnnn canım Rabbim hepimizin yardımcı olsun kuzularımız sağlıkla gelsin kollarımıza inşallahhhhhh:Saruboceq:

canım seni gerçekten tebrik ediyorum böyle düşündüğün için ben başından beri normal doğumu çok istemiştim ama gerçekten çok ve içten...oyüzden sende gerçekten istersen bunu başarabilirsin okadar güzel bi duyguki anlatamam ben 9 ay onu karnımda taşıdım tüm sıkıntılarını çektim ve sonunda o mutlu an suyumun gelmesiyle başladı oğlumu benim kucağıma çıplak göğsüme yatırdıklarında sona erdi sancıymış acıymış hiç bişey aklımda kalmadı uçtu gitti...öyle korkutucu olsa şimdi ne yapacağımı kara kara düşünür olurdum çünkü yine normal doğum yapıcam hatta bu sefer suda istiyorum ama bakalım ne olacak..

ben herşeyde doğallıktan yanayım valla, ayrıca çok korkuyor olsam da soğukkanlıyım ve cesaretim korkumu yener...
acı eşiğim de yüksek sanırım onun da etkisi var...
bi de en önemlisi 16 yaşımdayken küçük kardeşim oldu, annem zorunlu sezeryan yaptı..
ondan beri dua ederim Rabbim normal doğum nasip etsin diye...
herşeyin sağlıklısı, bi aksilik olmadığı sürece normalidir...

ahh negüzel begumcum senın pek zor olmamış ozaman .arakdasım anlattı suyu erken gelmiş 6-8 saat sonra dogum yapmış.ama onun sunı sancıymış.ondandır belkı

suni sancıyla alakası yok gülcancım bu vajinadaki esneklikten kaynaklanıyor ama 40 dikiş atıldığına açıkcası inanmıyorum nereye 40 dikiş okadarcık yerde allah aşkına korkutmuşlar sanki biraz seni..bişey önermek istiyorum normal doğum yapacak olanlara vajina kaslarınızı çalıştırın hergün aklınıza geldikçe bunuda şöyle yapıyorsunuz sanki idrarınız var ama sıkıca tutmanız gerek o bölgeyi sıkıp bırakın birkaç kez inanın işe yarıyor. güzel bir egzersiz...

benim hamile olduğum özel hastanelerden sağlık ocağına bilgi gitmiş
ben sağlık ocağına gitmeden onlar aradı hamileymişsiniz
20,haftanızda gelin tetenoz aşısı olun diye
sanırım kayıt o zmana yapılcak
sizin ne güzel koordinasyonu varmış belediyenizin maşallah ne güzel ya.heryerde olmuyo baksana beni arayan soran olmadı sağlık ocağından falans ya:)
slm bende eylulun 9 unda dogum yapıyorum sezeryan keske normal olabılseydı
eftelyacım bebişin sağlıkla gelsin inşallah.mecburi sezeryan mı?
arkadaşlar karın çatlakları için acı badem yağı kullanıyorum bi sakıncası olurmu acaba

acı badem yağını kullananlar çoklukta.tüylenmeye meyilin yoksa problem yok imiş.bebe yağı jojoba vazelin kakao yağıda diğer alternatifler ekonomik olarak ama kremde öneriyor arkadaşlar lierac falan.

neyse kızlar ben kaçtım deli gibi başım ağrımaya başladı sanırım bu haftalarda normal miş baş ağrısı başı ağrıyanlara duyrulur :)) hepinizi kocaman öptüm kendinize yavrularınıza iyi bakın Allah a emanet olun hepiniz

günaydın kızlar...

bircan baktım bebene. her şey yolundaymış gözün aydın. ben de cinsiyetlerini bilmiyorum zaten boşver. birlikte biraz daha bekleyeceğiz ne yapalım :)

EVET CANIM YA BEKLİYECEĞİZ NAPALIM

ay bircan bebişin nerde ben görmedim yaaaaaa

YEDEN GÖRMEDİN BENİM BEBEKİM msn den atayım bak bebeğime

pembecim benim BEKO , hiç sesi soluğu yok, memnunum malımdan hihoyyyt

benimkide beko çok menunum

Kızlar herkese selamlar;
Umarım herkesin keyfi yerindedir. Dün doktora gittik veeee öncelikle bebeğimin cinsiyeti kesinleşti... Kızım olacak Allah izin verirse... Çok şükür her şey yolundaymış. Hatta doktorum 3lü teste gerek yok dedi ben de siz eminseniz benim açımdan bir problem yok dedim. Dişimdeki çürüğü sordum. Lokal anestezinin bebek ile ilgisi yok dişine dolgu yaptırabilirsin dedi. Okulda çok sinirliyim dedim. İstersen pasiflora alabilirsin hiç bir zararı yok tamamen doğal dedi. Yine de içime sinmedi almadım. Bunların dışında demir hapını almadığın günler yarım bardak pekmez iç aynı miktarda demir alırsın dedi. Aklınızda olsun kabız olduğunuzda rahatlıkla hapı bırakıp pekmez alabilirsin,z:)) Kızım kıpır kıpırdı hiç yerinde durmuyordu. Sanırım bacakları biraz eğri:)) valla ultrosoundın yalancısıyım:)) Paylaşacaklarım bu kadar... 1,5 ay sonraya gün aldım nasıl geçer bilmem... tetenoz aşısı yapılacakmış gittiğimde. Yarın kızıma pembeler alacağım.. Allah pişman etmesin....

ayy prenses geliyor canım çok sevindim maşalah bi tek benim bebeğim inat sanrım

selam kizlar nasilsiniz hasta olanlara gecmis olsun bebegini gorenlerin gozu aydinnnn yeni gelenlerde hosgeldiler

ayyyyyyyyyyyy yerim ben onu yaaaaaaaaaaa ne tatli masallah:emir_bebek::nazar: nazarlar degmesin canim cinsiyetini ogrene bildinmi?

hayır canım benim yaramaz göstermedi bacak bacak üstünde keyif yapıyordu

kızlar bırcan kaçta dr gitcekti gelmedi dimi
bede ç.ba 2li testimi aldım şükür güzel cıktı sonucu hastaneye götütdügümde doktordan ultrasona girmeyi istedim allah ondan razı olsun aldıgı para sonuna kadar helal olsun..... tabi dedi....gördüm yıne bebebğimi ama benım bu bebış uyuşuk bi şey ya ohhh keyıf yapıyo...cınsiyet konusunda daha tam belli değil dedi bende ısrar etmedım hayırlı artık istediği zaman sölesin

canım dün gittim 7 nisanda tekrar gidicem o zaman belli olurmuş 3lü testte yaptırcam

gülcan canım bircan dün gitti geldi. miniği bacak bacak ustuneymıs gostermemıs. edeplı işte :)

edepli ya canım kuzummm benimmmm

Kızlar ben yemeğe gidiyorum, hepinize afiyet olsun:))

afiyet olsun tatlım

canım benim bildiğim kadarıyla yok bir zararı

hakkımızda hayırlısı neyse o olsun ben derse gidiyorum görüşürüz...

öptük seni çabuk gelll

kızlar size bi şey anlatmak istiyorum...ç.ba doktorum gittim ultrasonda bakalırken haftalıgına ve uzunluguna bakılmadı.bir hafta önce 5 gün önden gidiyodu.doktor sen bu haftalara o kadar takılma dedi.36 haftalık bebek vardır 3,600kg 36. haftada gelışımını tamamlar dogar(ultrasonda 40 haftalık gözükür) bebek vardır geç gelışır 40. hafta 2.700kg dogar dedi(ultrasona göre 36.)..3-4 haftaya kadar bebek geç gelişebiliyomuş ve bana sen mınyonsun ilerkı haftalarda senın bebegin geriden gelir bana sen 4-5 kılo bişey dogurcam diye bekleme tabi allahın takdırı bellı olmaz dedi yanı böle arkadaşlar benım gibi mınyom olanlar bu bebegın geç gelışecegıne alışalım şimdien sonra zmeyelım kendımızı

ayyy kızlar amma çok yazmışsınız ya oku oku bitmesi çokta işim vardı yemeğimide yedim herkese afiyet olsun yarasın bebişlerine

bende normal doğum istiyorum, inşallah kalçamdaki problemden sebep sezeryan olmam
kalçamda çıkıklık vardı, ameliyat olmuştum 19 yıl önce
eltim normal doğum yaptı, suni snacı verdiler, çok canı yandı suni sancıyla ama
doğuma girdi, odaya getirdiler sadece açlıktan titriyordu kadın, yemeğini yedi, bebeğini kucağına aldı baygın, sancı çekmiş bir kadına hiç benzemiyordu valla
ayaklanıp etrafı düzeltti, düzen hastası kendisi

bende bebeğimi canlı canlı görmek istiyorum, bir melek gelicek dünyaya, hiçbirşeyden korkum yok valla
hayırlısıyla sağlıkla nasip etsin Mevlam

suni sancıyla alakası yok gülcancım bu vajinadaki esneklikten kaynaklanıyor ama 40 dikiş atıldığına açıkcası inanmıyorum nereye 40 dikiş okadarcık yerde allah aşkına korkutmuşlar sanki biraz seni..bişey önermek istiyorum normal doğum yapacak olanlara vajina kaslarınızı çalıştırın hergün aklınıza geldikçe bunuda şöyle yapıyorsunuz sanki idrarınız var ama sıkıca tutmanız gerek o bölgeyi sıkıp bırakın birkaç kez inanın işe yarıyor. güzel bir egzersiz...

maalesef atıyorlar canım iki arkadaşım arka arkaya doğum yaptı normalde direndiler birinde 38 birinde 40 dikiş vardı bende nasıl olur inanamadım ama 10 dakikada doğum yapıp tam iki saat dikiş atmışlar arkadaşlarım aylarca oturamadılar ve eşleriyle ilişkiye giremediler zor iyileşti neyse ben gidiyorum herkesin kendi seçimi elbette hayırlısı olsun artık dicek bişiy yok

yemek yiyen herkese afiyet olsun, bebelere yarasın

emsall35 geçmiş olsun canım, benimde ertesi gün başım çok fenaydı, kan şekerimi düşütrrüm ondan galiba, mümkün mertebe parol almamaya çalışıyorum

Back
X