• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Ev hanımı olsam bende cok zor seyler olmadıkca esıme asla yaptırmazdım. Ama ıs yerınde zaten yeterınce yoruluyıoruz

eh ben de öyle diyorum, işi bırakınca ne halt ederim bilmiyorum tabii :roflol: :roflol: :roflol:
kızlar ben gidiyorum görümceme gidicem bugun ondayız :))) kendinize çok iiii bakın allaha emanet olun hiç bişi için canınızı sıkmayın hiç bişi sizden ve yavrunuzdan değerli değil :))) dilekçim hala ağlıyorum güzel yazı için teşekkür ederim canım sende üzülme :))) yavrunuda üzme kızlarımız biz mutluysak mutlu dimi

güle güle tatlım bebişine de kendine de iyi bak :1hug: :1hug: :1hug:

13.05.2007 Yücel Elidemir Yeniasır
İyi ki annenim

(Zaman ne çabuk geçiyor. Yaşadıklarım daha dün gibi. Bu yazı kişisel
kronolojimde tazeliğini hep koruyor. Her seferinde de sizlerden öyle güzel mesajlar alıyorum ki... Ancak 13 yaşında küçük bir delikanlı olan Emir'imin bu yazıya bir daha izin vereceğini hiç sanmıyorum!)
Sana kavuşabilmek için neler çektim bir bilsen. Düşünüyorum da bir tane daha senden olacağını bilsem, aynı şeylere tekrar katlanırdım.
Kapısını çalmadık doktor bırakmazdım. Uyur, uyanık oramın buramın kesilmesine
yine izin verir, "Pek ümitlenme kızım" diyen doktorların gözlerinin içine baka baka,
"Ama olacak biliyorum" derdim.
"Testler bitti, elde var sıfır, hadi bakalım sil baştana"a yine itiraz etmezdim.
Tahliller röntgenler, ilaçlar, operasyonlar... Ne varmış bunda... Geleceksin biliyorum
ya...
Yedi yılın sonunda sevgili doktorum İsrael Aruh müjdeyi verdiğinde donup kalır, babanın muayenehanesine ulaşabilmek için Alsancak sokaklarını uçarak
gözyaşları içinde geçer, "Hamileymişim" derken sesim kulağıma yabancı gelir,
eşin dostun tebriklerini uzun süre üzerime alınmadan kabul eder, "Zaman içinde alışacağım" telkininde bulunurdum.
Şoku atlatıp da varlığını kabul ettiğimde, bedenimdeki dünyanın en güzel şişliğini gece gündüz okşardım.
Seni hayal eder, kolundan mı, bacağından mı geldiğini bilmediğim minik darbelerini
sabırsızlıkla beklerdim.
Ultrason ekranındaki ilk karşılaşmamızda dizlerimin bağı çözülür, nefesim daralır, dilim damağım kurur, kalbimin sesinin odayı doldurduğu hissine kapılırdım.
31 Ağustos Çarşamba günü Özel Çınarlı Hastanesi'ne sabah dokuzda koşa koşa gider, doktorlarıma, "Lütfen beni bayıltmayın dayanamıyorum onu hemen görmek istiyorum" derdim.
İçimden çıktığın anı beynime kazır, yağlı, kanlı, serin alnını öperken katıla katıla ağlar, mor bedenini göğsüme yaslardım.
"İlle de anne sütü" diye tutturur, boğazından başka lokma geçmesine izin
vermezdim.
Her emzirişteki o muhteşem buluşmayı kendi içimde doya doya yaşar, ciğerlerimi süt
kokan teninle tıka basa doldurur Allah'a hep şükrederdim.
Büyüyüp serpilmeni anı anına yaşar, pirinç görüntüsündeki dişinin gelişini çığlık çığlığa karşılar, ilk adımlarına dünyanın en büyük başarısı muamelesi yapar, primalara
veda edişimizi neredeyse parti vererek kutlardım.
Vücut ısın biraz değişse dünyanın sonunun geldiğini düşünür soluğu Nejat
doktorunda alırdım.
Ve tıpkı şimdiki gibi, "İyi ki Emir'im ben senin annenim" diye tekrarlar dururdum.

Çok duygulandım ben bu yazıya , çok şükür ki bu kadar beklemedim :nazar:

ayyyy mutfağın perdesi kalmıştı bak, neyse o mekanizmalı ve küçük... mekanizmayı indirir bağlarım üstünü eşim yapar...
o kadar tehlikeli olduğunu bilmiyordum, o zaman çıkarırken de asarken de eşim yapsın tehlikeye atamam valla....
Allah korusun yaa, şimdi benim bebeğe bişey olsa belli olurdu değil mi_? c.tesiden bu yana bi terslik yok....

Canım bebeğine bir şey olsaydı hissederdin ama sen dikkat et yüksek raflardan da bir şey alırken sandlayeye çık , uzanmak kesinlikle yasak benim dr. dedi ağır kaldırmak ve uzanmak .

ya ben bide yatakta cok gerinirim sabah tam gerinecem birden aklima geliyo toplaniyorum cok zor ya ben bunu her sabah yasiyorum ne zaman biterki bu uzanma olayi

Bildiğim kadarıyla doğuma kadar dikkat ediyorsun canım ,hele ilerleyen dönemlerde daha dikkatli olmakz zorundayız ..

ya yaptırın valla eşlerinize iş beğenmemezlikde sakın yapmayın elbette mükemmel süpürmüyor eşim ama eline sağlık diyorum teşvik ediyorum siz sakın elinden almayın abla tavsiyesi (yaş 16 gün sonra 32 olcak) yavaş yavaş yapsınlar sonra herşeyi sizden beklerler yatalakmışlar gibi benim ablam çok pişman eniştem çorabını bile bulmaz size bir örnek vereyim eşime evlenince dedim ki bak arkadaş kirli sepetine giren çamaşırları ceplerine bakıp at ben bakmam mesulda olmam hiçde bakmıyorum şimdiye kadar bişiyde olmadı bakıpda atıyor fazla dominant karakter diyebilirsizin benim için ama o kadar olmasamda bende aynı ölçüde çalışıyorum kadınım bu işlere yatkınım diye canımı çıkaramam yardım beklerim

Ah canım ah ben onu yaptım , evde ütüsünü yemeğini kendi yapan annesine her türlü temizlikte yardım eden adamı ben recep ivediğe benzettim. Adam evde her işi yapmaya öyle bir alışmış ki evlenince ben sen dur , ben yaparım senin temizliğin kötü , salatan kötü diye diye şimdi çekiyorum acısını senağlama Hani çok zorda kalmayınca kesinlikle yardım etmiyor , arada bir yeter kadın alıcam deyince azıcık ucundan tutuyor benim temizlik yapmamı istemiyor , yardım etmiyor ama kadın da almıyor yani evi pislik götürsün takmaz :jeyyar:

ya yaptırın valla eşlerinize iş beğenmemezlikde sakın yapmayın elbette mükemmel süpürmüyor eşim ama eline sağlık diyorum teşvik ediyorum siz sakın elinden almayın abla tavsiyesi (yaş 16 gün sonra 32 olcak) yavaş yavaş yapsınlar sonra herşeyi sizden beklerler yatalakmışlar gibi benim ablam çok pişman eniştem çorabını bile bulmaz size bir örnek vereyim eşime evlenince dedim ki bak arkadaş kirli sepetine giren çamaşırları ceplerine bakıp at ben bakmam mesulda olmam hiçde bakmıyorum şimdiye kadar bişiyde olmadı bakıpda atıyor fazla dominant karakter diyebilirsizin benim için ama o kadar olmasamda bende aynı ölçüde çalışıyorum kadınım bu işlere yatkınım diye canımı çıkaramam yardım beklerim

Allah razı olsun benim eşimde başından her işimizi yapıyor bana hiç bişey yaptırmıyor. bulaşık makinesi boşaltır tabakları raflara yerleştirir sen uzanma diye evimizi süpürür her işimizi yapar öyleki akşamdan sularımı doldurur damacanadan pompayla zorlama kendini diye.sadece eşim ütü yapamaz :)) onu ben yapıyorum ama bir görseniz nasıl teşekkür eder durur ve kıyamaz.aşkım ne yapayım anlamıyorum senide yoruyorum ama iş gereği diyip duruyor.( eşim bir şirkette idari işler sorumlusu ) her hafta sonu en az 3-4 gömlek pantolon ütülüyorum. Allah razı olsun eşimden. eşim zaten anlamış artık diyorki yaaww bu kadınlık zor işmiş yemek bulaşık torla topla yazık size diyo :)) anladın yani diyorum anladım aşkım anladım diyor

çoraplarını iç içe sokup top yapıyordu, öylece yıkadım ve kuruttum çekmecesine koydum... sonuç süper :lepi:
gömleklerin düğmelerini açmadan t-shirt gibi çıkarıyordu öyle yıkadım ütüledim (zor oldu ama :roflol: ): sonuç muhteşem :lepi:
ablan haklı, ben de etrafımdaki çok kişiden duyarak kötü de olsa yaptırıyorum..
çamaşır toplamaya utanıyordu, yaşadığımız yer çok küçük ve hepsi harbi erkekmiş gibi laf yapıyorlar diye...
sonra baktı ki sağda solda övülüyor, "bizimkileri de alıştır" diyor kuzenleri falan, şımarmaya başladı :roflol: :roflol: :roflol:
hayat müşterek demeyi biliyorlar, herşeyi istemeyi -yeri gelince canım çıkmış bile olsa isteklerini çevirmedim mesela- bilyorlar, o zaman yapacaklar !

bi de bu yönü var işte...
kimisi çalışsa da çalışmasa da kişilikte var...
mesela benim eşim asla kolay sinirlenmez ve istediğimi yaptırmama müsade eder..
ama böyle bi karakteri olmasaydı, mesela babam gibi bi eşim olsaydı değil cırlamak yardım isteyemezdim (keyfi geldiyse söylemeden ev bile temizlerdi babacım...)
erkeğin karakteri çok etkili, yoksa ben ne yaparsam yapayım istemese yapmazdı....
malesef tatlım şanssız kesime düşmüşsün, ama ALlahtan evdesin şimdi :lepi:

aynen canım ne yapsa kar eşim valla Allah razı olsun öyle zor bir insan değil hiçde bu konuda tartışmadık içinden gliyor bende teşvik ediyorum düşünür beni kıyamaz :asigim:

...
Canım bebeğine bir şey olsaydı hissederdin ama sen dikkat et yüksek raflardan da bir şey alırken sandlayeye çık , uzanmak kesinlikle yasak benim dr. dedi ağır kaldırmak ve uzanmak .
...

raflara uzanma falan diye annemler söyledi de doktor hiç demedi..
ağrı kaldırmayı zaten mantıken düşününce kendim yapmıyorum :)
sağol tatlım teşekkür ederim a.s.

aynen canım ne yapsa kar eşim valla Allah razı olsun öyle zor bir insan değil hiçde bu konuda tartışmadık içinden gliyor bende teşvik ediyorum düşünür beni kıyamaz :asigim:

benimki söyletmeye bayılıyor :roflol:
bazen özellikle bi kaç kere söyleyip kızdırmaya çalışıyor :roflol: :roflol:
çok komik oluyormuşum da sırnaşık şey sırnaşık şey sırnaşık şey

bebişimi izledim gene insan inanamıyor her izleyişimde sen benim misin şimdi diyorum en sonunda bi de poposunu dönmesi var yerim ya Allahıma binlerce kez şükür

ne güzel bir duygu demii yaaa Allah a şükür. Rabbim hayırlısı ile kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallahh.bende bir daha ki gittiğimde cd ye çektirip izleyecegim inşallahhh özledikçe kuzumu :)))

Sakura şu çorap ve gömlek olayı var ya aynen bende de var ama ben senin gibi akıllılık edemedi hep açtım halen açıyorum :)) Ay kızlar siz anlattıkça ben yine debreşi k oldum boşayasım geldi ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:oklava: Bana demişlerdi hamilelik başları çok zor , aşermeler falan ben de demiştim ki allah beni seviyorsa kocamın eline düşürmesin , aç aç kalırdım heralde , canım bişey çekiyorsa da ya gider yaparım ya da alırım alışmamışım ben :)

Sakura şu çorap ve gömlek olayı var ya aynen bende de var ama ben senin gibi akıllılık edemedi hep açtım halen açıyorum :)) Ay kızlar siz anlattıkça ben yine debreşi k oldum boşayasım geldi ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:oklava: Bana demişlerdi hamilelik başları çok zor , aşermeler falan ben de demiştim ki allah beni seviyorsa kocamın eline düşürmesin , aç aç kalırdım heralde , canım bişey çekiyorsa da ya gider yaparım ya da alırım alışmamışım ben :)

kız ben de bazen çok sinir olarak sinir krizlerine girerek yaptırıyorum yoksa hepten melek değil...
içinde çok az da olsa yapma isteği var, zorla tehditle, söylenerek yaptırıyorum çoğu zaman....
yoksa nerde öyle melek koca -tatlicadiarzu-

arkadaşlar merak etmişsiniz çok teşekkür ederim ya sağolun valla.inanın dünden beri geçmişi okuyorum çünkü bilen bilir geçmişi kaçırmak istemiyom çok alıştım size yafff.
hzenbil durumuna .ok üzüldüm Allah yardımcın olsun canım,dilekcim gözünaydın bak kötü bişi yokmuş.cinsiyeti öğrenen arkidişler hayırlı uğurlu olsun inşallah.peticim bende göbüş koycam çok ara vermeyelims:)senin tişörtte yakıyodu bu arada:)

şimdi günlerdir olmayışımı anlatayım.
annem idrar kaçırıyordu öksürürken,gülerken ve çok muzdaripti bu durumdan.yıllardır utanıp gitmedi ama ben artık işi ele aldım zorlada olsa götürdüm.sadece zeynep kamilde var üsküdarda tedavisi.günlerdir test yapılıyordu zaten ameliyat dediler.genel anestezi ile mesane toplanacakmış ama şekeri var o yüzden biraz tehlikeli imiş.sonuçlar değerlendirilicek.

bu arada bende doktora gittim medipol leyla hn ile tanıştım.bebişim iyi maşallah omuriliğini falan gösterdi.196 gr imiş şu anda.yalnız bana alttan baktı üfff ay uy dedim ama mecburen çünkü akıntım vardı baştan beri.eğer tedavi edilmezse suyun erken gelir erken doğum olur dedi bilginiz olsun.6 tane fitil verdi gece yatarken koymak için.bide merhem.baş ağrılarım feci idi yüksek tansiyon çıktı bende.hergün ölç bir ay sonra bildir bana dedi.günde 4 minoset içebilirsin dedi.ve tabi tuzu çok severim ama azalt dedi.gitmişken hemen kanımıda alıp üçlü testimide yaptı iyi oldu ya 52,00 TL ödedim teste.ama sonucu bir hafta sonra.iyi çıkar sonuçlarım inşallah.

böyle işte arkadaşlar günlerdir yoktum ve mahfoldum yorgunluktan ama sizleride çok ösledimmmmm.

kızlar benim bebiş 170 gr çıkmıştı ayfer sana ve dilek bebişine göre biraz zayıf benim bebek

arkadaşlar merak etmişsiniz çok teşekkür ederim ya sağolun valla.inanın dünden beri geçmişi okuyorum çünkü bilen bilir geçmişi kaçırmak istemiyom çok alıştım size yafff.
hzenbil durumuna .ok üzüldüm Allah yardımcın olsun canım,dilekcim gözünaydın bak kötü bişi yokmuş.cinsiyeti öğrenen arkidişler hayırlı uğurlu olsun inşallah.peticim bende göbüş koycam çok ara vermeyelims:)senin tişörtte yakıyodu bu arada:)

annem idrar kaçırıyordu öksürürken,gülerken ve çok muzdaripti bu durumdan.yıllardır utanıp gitmedi ama ben artık işi ele aldım zorlada olsa götürdüm.sadece zeynep kamilde var üsküdarda tedavisi.günlerdir test yapılıyordu zaten ameliyat dediler.genel anestezi ile mesane toplanacakmış ama şekeri var o yüzden biraz tehlikeli imiş.sonuçlar değerlendirilicek.

bu arada bende doktora gittim medipol leyla hn ile tanıştım.bebişim iyi maşallah omuriliğini falan gösterdi.196 gr imiş şu anda.yalnız bana alttan baktı üfff ay uy dedim ama mecburen çünkü akıntım vardı baştan beri.eğer tedavi edilmezse suyun erken gelir erken doğum olur dedi bilginiz olsun.6 tane fitil verdi gece yatarken koymak için.bide merhem.baş ağrılarım feci idi yüksek tansiyon çıktı bende.hergün ölç bir ay sonra bildir bana dedi.günde 4 minoset içebilirsin dedi.ve tabi tuzu çok severim ama azalt dedi.gitmişken hemen kanımıda alıp üçlü testimide yaptı iyi oldu ya 52,00 TL ödedim teste.ama sonucu bir hafta sonra.iyi çıkar sonuçlarım inşallah.

böyle işte arkadaşlar günlerdir yoktum ve mahfoldum yorgunluktan ama sizleride çok ösledimmmmm.

Canım benim hem sana hemde annene çok geçmiş olsun. Merak ettik valla.

kız ben de bazen çok sinir olarak sinir krizlerine girerek yaptırıyorum yoksa hepten melek değil...
içinde çok az da olsa yapma isteği var, zorla tehditle, söylenerek yaptırıyorum çoğu zaman....
yoksa nerde öyle melek koca -tatlicadiarzu-

Ah canım ah ben bu zamana kadar sesimi çıkartmayıp kuzu olduktan sonra , artıkın hiç çıkmaz geçti geçti :)

Geçmiş olsun canım , akıntı dediğin hamilelikte normal olandan daha mı farklıydı ki , dr. sana ilaç verdi .

ayfersmu hoşgeldiinnn :) çok çok seçmiş olsun annecine canım, inşallah kolay ve güzel bi şekilde atlatır...
inşallah bebişinin testsonuçları iyi çıkar sen de ooooohhhhhh çekersin a.s.
umarım ilaçların işe yarar ve söylediğin iyi oldu, ihmale gelmeyecek bişey demek ki :)
güzel güzel dinlenirsin artık 1 haftanın ardından a.s.

yazık o kızcağıza... öyle bi babası olacağı için çok yazık... nefret ederim oldum olası...

kızlar benim bebiş 170 gr çıkmıştı ayfer sana ve dilek bebişine göre biraz zayıf benim bebek

canım + 20 / - 20 olayı varmış bilgin olsun.ondan kaynaklanabilir belki.herkesin aynı olmayabilir kuşum içini ferah tut.ona bakarsan bizimkiler şişko olmuş oluyor üzülelim mi:) yeni doğan bebeklerin kimi 5 kilo kimi 2,60.değişir yani sıkma sakın kendini emi.

canım ne kadarlık hamilesin benim bebeğimde geçen hafta gittiğimde 178 gr.dı pazartesi günü kontrolum var bakalım ne kadar olmuş olacak.boyunu sormayı unuttum geçen hafta :))

Ah canım ah ben bu zamana kadar sesimi çıkartmayıp kuzu olduktan sonra , artıkın hiç çıkmaz geçti geçti :)
...

kaydirigubbakcemile4

canım ne kadarlık hamilesin benim bebeğimde geçen hafta gittiğimde 178 gr.dı pazartesi günü kontrolum var bakalım ne kadar olmuş olacak.boyunu sormayı unuttum geçen hafta :))

benim doktorum niye söylemedi kiiii delikafadulden

Back
X