2009 Eylül Anneleri

selam kızlar
alis 45 gunlukken 5400 gr gelmıstı su an ne kadar bilemiyorum
yaaa su burun olayını bı tam anlatın bakalım
once serum fızyolojık sıkıyoruz sonra aspıratorle cekıyormuyuz
bırde bızımkı elde sıkıp burna koyunca serbest bıraktıklarından cok cekmıyor sankı
cocukta durmuyo zaten onunla cekmeye calısırken sumuklerı
bırde agızla cekmelı olan var ozge gulay sızın bahsettıgınız ondan mı acaba
yaaa oglumun burnu acık olsa uyuyacak gazımız azaldı cok sukur cunku
bende uykusuz kalıyorum bu yuzden gece 3 ten sonra uyku haram oldu :P

buhar olayınıda tum odalara mı su koydunuz yoksa uyudugu odaya mı sadece
buhar makınası zararlı dıyorlardı deılse bende alayım

Hayatım bize hastaneden söylenen serumu birer damla damlatıp beklememizdi. hapşurunca kendisi temizler dediler. ama ben beklemiyorum, serumdan sonra peçeteyi kıvırıp ucuyla alıyorum! bende de şu pompa nevi burun temizleyicisi var, aspiratör dediğiniz elektrikli falan birşey mi? ben o popma nevi şeyi mothercare den almıştım ama henüz kullanamadım, sanırım biraz daha büyüyünce ancak işe yarayacak..

ya kızlar bızımkıde tıkanık uyuyunca hemen uyanıyor ben acemıyım sadece damla aldık fızyofresh dıye tuzlu su burnuna sıkınca hapsuruyor tadına baktım bıldıgımız tuzlu su hatta dr sızde evde tuzlu su yapıp verebılırsınız demış ama ben korktum tuzu hafıf ılaçın bellı belırsız

aspirator dedıgımız sey senın bahsettıgın pompa gıbı seyle aynı sey canım
bende onunla cekmeyı cok beceremıyorum bırde onun bebegın burnuna sokup dıger tarafını kendı aagzınla cektıgın tıpı var sanırım o daha cok ıse yarıyor

NOSEFRIDA BURUN ASPİRATÖRÜ - En ucuz fiyat 0 TL

ebrucum benim aspratör bu işte tatlım.... kırmızı olan ucu ağzına alıp içine çekiyosun.... serum fizyolojik kullanmışsan hemen geliyo.... ne kadar kuvvetli içine çeksen de o kadar kuvvetli bir hava akımı bebeğin burnuna gitmiyor, sünger gibi bişey var içinde çünkü... yani bebeğin burnuna zarar da vermiyo... diğer aspratörlere boşa para vermeyin... ben hepsinden aldım. hele hele burnun içine girenlerden hiç almayın, bebedor gibi, çocuk hareket ettikçe derine gidip zarar verebilir.

ben bunu nerden aldım derseniz, sanırım migros yada kipaydı kızlar tam hatırlayamıyorum....

giffer bence en iyisi anında açıyo ve yumuşatıyo, sonra hemen pompayla çekiyorum. diğer pompalarla bas çek bas çek bebek helak oluyo ağlamaktan. ben hep uyurken yapıyorum artık... gifferden iki damla damlatıp bekleyip çekiyorum derin uykusunda, mızmızlanıyo ama uyanmıyo. diğer türlü pompa burnuna değdiği an basıyo çığlığı... ya bunlar bizden de cin valla :)

offf cıldırmak üzereyimmmmmm düngece saat 3 e kadar agladı uyumadıı sonrada sadece 1 saat arayla uyuyup kalktııı noldu bu cocuga anlamıyorummm ama cok yoruluyorum yaaaaaaaa
susamış olabilir canım.bazen işe yarıyor 50 cc su 1 küp şeker.ama ben mama verdiğimden böyle diyom.olmadı 7-8 çay kaşığı ver.kaynamış ılımış tabi.
of off bu kıza bi haller oldu..sabah 8 den beri hiç uyumazmı bi bebek yaw...çıldiricimmmmmmmmmmmmmmm
o hooo sabah 7 akşam 9 uyumayan var hatta sabah 8 akşam 00:30 bile oldu geçende.
Hayatım bize hastaneden söylenen serumu birer damla damlatıp beklememizdi. hapşurunca kendisi temizler dediler. ama ben beklemiyorum, serumdan sonra peçeteyi kıvırıp ucuyla alıyorum! bende de şu pompa nevi burun temizleyicisi var, aspiratör dediğiniz elektrikli falan birşey mi? ben o popma nevi şeyi mothercare den almıştım ama henüz kullanamadım, sanırım biraz daha büyüyünce ancak işe yarayacak..
pompa nevi şey işte aspiratör dediğimiz.ismi öyle.elektrikli falan değil yani.
ya kızlar bızımkıde tıkanık uyuyunca hemen uyanıyor ben acemıyım sadece damla aldık fızyofresh dıye tuzlu su burnuna sıkınca hapsuruyor tadına baktım bıldıgımız tuzlu su hatta dr sızde evde tuzlu su yapıp verebılırsınız demış ama ben korktum tuzu hafıf ılaçın bellı belırsız

aman tuz zararlı imiş.bu doktorlarda bi öyle bi böyle diyo yaa.gifrer,PHY,sterimar bu işler için bildiğim.ben sterimar sprey kullanıyorum.daha kolay.burnuna giriyor.

Ebrucum aspiratörle çekerken vakum gibi çek.fıst fıst ucundan çekme.sümüğün olduğu kısma hava kalmayacak şekilde yap.hani pompa ile süt çekerken bi yerden açık kaldımı çekmiyoya o mantık yani.aspiratörü kullanırken bunuda kendim buldum.deney deneye işte.

baharcım hadi geçmiş olsun maşallah kuzuya.
dilekcim senin kuzuyada geçmiş olsun.aşıyı atlattınız.ben rotavirüs aşısını 3. ayda yaptırcam.öyle dedi doktoru.hem dediğin gibi bir ay geçmeli imiş iki aşı arası.
eminecim sizde atlattınız hadi aşıyı.maşallah yavruna.bizimkide 62 cm 6800 kilo idi 5 gün önce.dediğin gibi hem hamileyken irilerdi hem iri doğdular.hem biz iri:)onlarda öyle gidiyor doğal olarak:)bu arada eldivenleri bugn çıkardım yeni.napiyim o gaz sancısı öyle zorluyorduki yüzünü yoluyor.çizik içinde kaldı yüzü ama 2 ayı geçti artık çıkarmak lazımdı ya.

bu arada emzirme önlüğü ebrununda dediği gibi süper bişi.hamileyken aldımdı iyiki almışım.nerede olursan ol kullanabiliyorsun.emzirme odası olur olmaz yada bulana kadar ciyak ciyak.o harika oluyor.bende irem bebe bostancıdan aldım mycey marka.ama başka bi marka daha satılıyor e-bebek.comde bildiğim kadarıyla.20 küsürmü neydi fiyatı.

meryemcim Allah yardımcın olsun okudumda yaa.gün günü tutmuyor.

bu arada kızlar sizlerin bebişleride rüyasında birden incecik bir ağlama ile kalkıyormu?gözü kapalı ama yanındayım mesela uyuyor.ince bi ağlama ile kalkıyor.3 kere oldu böyle bu zamana kadar.hadi gülüyolar ufaktan ağlıyolar rüyadada bu kadar sesli olması ilginç.

kızlar bızımkı bı rahat uyuyor sımdı burnuda acık bısey yapmadım mışıl mışıl yatıyor herzaman burnundan yatmazdı sesı uzaktan duyulurdu desem doğrudur hatta az önce yanına gıdıp yokladım allah korusun bıseymı oldu dıye uyuyor

selam kızlar
alis 45 gunlukken 5400 gr gelmıstı su an ne kadar bilemiyorum
yaaa su burun olayını bı tam anlatın bakalım
once serum fızyolojık sıkıyoruz sonra aspıratorle cekıyormuyuz
bırde bızımkı elde sıkıp burna koyunca serbest bıraktıklarından cok cekmıyor sankı
cocukta durmuyo zaten onunla cekmeye calısırken sumuklerı
bırde agızla cekmelı olan var ozge gulay sızın bahsettıgınız ondan mı acaba
yaaa oglumun burnu acık olsa uyuyacak gazımız azaldı cok sukur cunku
bende uykusuz kalıyorum bu yuzden gece 3 ten sonra uyku haram oldu :P

buhar olayınıda tum odalara mı su koydunuz yoksa uyudugu odaya mı sadece
buhar makınası zararlı dıyorlardı deılse bende alayım

Canım ben serum fizyolojiki önceden damla damla damlatırdım burnuna. Baktımki olmuyor çocuk çıkartamıyor burnundakini. Sonra kontrole gittik doktora. Doktor örnek olarak bi tane yaptı orda. Ezgiyi yan yatırdı burnuna fışkırttı serum fizyolojiği sonra diğer burnuna. Foş diye çıktı sümükler. Sonra onları burun aspiratörüyle çekti. Bende artık damlatmıyorum içine bir miktar fışkırtıyorum. Sonra o istem dışı hınkırıyor yada hapşuruyor rahat çıkartıyor. Burun aspiratörü ucu tavsiye etti bana. Eczaneden aldım. Otribebe ismi. Aspiratörün ucuna taktım. Çekişi çok güçlü. Ben çok memnun kaldım. Sende al dene yada Gülayın dediğindende olabilir.

selam kizlar nasilsiniz insallah hepiniz iyisinizdir bende uykusuzlukdan oluyorum oglum cok iyi cok hos gece 1defa kalkiyorrrrrrrrrrrrr ama 3.4 saat yatmiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı burun olyina gelince bana burun temizleme serimu verdiler damlatiyorum 2dk sonra oglusum rahatliyor hicbirseyi kalmiyor:nazar:

mrb kızlar biz urfaya evimize geldik.ahhhhhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhh kızlar ilk günden beri bebeğine yalnız bakanlara BRAVO şu iki gündür helak oldum resmen.zaten daha nezleden bende kızımda kurtulamadık.malum 8 aydır annemin yanındaydım.eşim sağolsun eve cok düzenli bakmış.ben gelmeden temizlikçi tutmuş.ama yinede insanın kendi düzeni gibi olmuyor.evimi kendime göre düzenliycem diye 2 gündür mahfoldum.hala halledebilmiş değilim.yakında tebriğe gelenlerde olacxaktır.herseyi yetiştirmeye calışıyorum.daha bebeğimin bir odası bile yok şu işleri halledip kızıma oda bakıcaz.yani annemin değerini cok daha iyi anladım.ve gurbetin zorluğunu....annem benim iyiki var.

kızlar hepimizde aynı dert benim kızında burnu tıkalı.şu kullandığım fizyolojik serumun haddi hesabı yok.burun aspiratörüde bebedor ve hiç bir işe yaramıyor.gülayın resmini yolladığı aspiratörden almalıyım sanırım.başka neler uyguluyorsunuz soğuk algınlığı gecsin diye bebeklere.biz izmirde annmle günlük denilen seyleri ısıtıp buharını pamukla bebeğin sırtına koyuyorduk.bebek biraz rahatlıyordu.başka neler yapalımda su burun akıntıları dinsin bebeklerimizin.

hepiniz kendinize ve bebişlere iyi bakın

ben serum siksamda hic sumukleri cikmiyor yaaa
zaten burnunun gorunen kisminda sumuk yok daha icerdeler hikir hikir ediyor cunku nefes almaya calisirken
doktorda saolsun hic bisey demedi bi serum fizyolojik yazdi damlat dedi o kadar
gulaycim bugun senin dedigin aletten alcaz bakalim onunla cekmeyi denicem daha derindekilerde gelir insallah
bi de oglan rahat durmuyor ki hic alamiyorum burnundan bisey basliyor aglamaya

bu arada gulaycim sana tesekkur etmeyi atlamisim yaw
saol canim benim yine her zaman oldugu gibi acayip ayrintili cevap vermissin
bugun resmini koydugun pompadan alicaz insallah bunu kullanabilirim

merhabalaaaaar... ofiste ilk günümüz. oğlum ana kucağında ağzında emzik masamın üstünde benle çalışıyor :))) biraz zorlancaz sanırım ama oğlumdan ayrılmıcam ya değer... ben teldeyken ağlarsa ne yapcam onu bilemiyorum tabi :))) düşünsenize bi şirketi arıyorsunuz kadın sizle konuşurken arkada bebek ağlıyo... cep telefonu melodim derim artık napam :))))

merhabalaaaaar... ofiste ilk günümüz. oğlum ana kucağında ağzında emzik masamın üstünde benle çalışıyor :))) biraz zorlancaz sanırım ama oğlumdan ayrılmıcam ya değer... ben teldeyken ağlarsa ne yapcam onu bilemiyorum tabi :))) düşünsenize bi şirketi arıyorsunuz kadın sizle konuşurken arkada bebek ağlıyo... cep telefonu melodim derim artık napam :))))

hadi allah kolaylık versin.. bebişin yanında olsun sen herşeyin üstesinden gelirsin merak etme.. keşke benimde böyle bir imkanım olsaydı..

baharcim kolay gelsin
insallah hic zorluk cikarmaz oglusun sana rahat rahat calisirsin
benimde ucretsiz izin istemek icin bu aralar mudurumu aramam lazim stres oldum valla
eger vermezlerse napcam bilmiyorum
esim tabi direk ayrilirsin diyorda bu kadar evime yakin isi bulamam bui daha
biliyorsun ev ters yerde biraz

Baharcım hayırlı olsun hadi bakalım ilk başlayanımız sen oldun artık arkası gelir tek tük dökülürüz allah kolaylık versin bu arada.

Off kızlar ya berbat bir gece geçirdim dün gece saat 9:00da kızımın ateşi çıktı aşıdan dolayı hemen şurup verdik ve ılık su ve bezle kompres yaptık düşürdük ateşi. 6 saat aralıklarla gece yarısı 3'te ve sabah 9'da olmak üzere önlem için yine şurup verdik sabaha kadar bazen ardarda bazen 5dk da bir bazende yarım saatte bir mutlaka ateşini ölçtük ve hep sınırlardaydı şurup içmesine rağmen. Tabi böyle oluncada sabaha kadar eşimle nöbet tuttuk bir ara eşim uyudu gece 2 saat sabahta ben uyudum 2 saat tüm uyku bu.. Çok zormuş yaa evlat sahibi olmak hiçbirimizin bebekleri hasta olmasın çünkü insanın eli ayağı birbirine dolanıyor mahvolduk valla..

Biz bu kadar başında dönüyoruz her türlü imkanımız var, internetten araştırıp herşeyin doğrusunu yapmaya çalışıyoruz bebeklerimiz için, dün gece eşimle düşünüyoruzda annemler bizi nasıl büyütmüş acaba diye valla hayret ediyoruz sanırım şans eseri büyümüşüz. kaydirigubbakcemile3

baharcım hayırlısı olsun Allah yardımcın olsun canım benim sen üstesin den gelirsin ben eminim ...
dilekçim ayy kıyamam ben hem size hem meleğinize şimdi nasıl daha iidir inş.
uffff dahada korktum şimdi yaaa şu aşıdan

selam herkese bu arada
bende oğlumu yıkadım korktum ama yarın 1 hafta öhh yani sıcaktı evin içi napim rahatlasın dedim yavrucum

Son düzenleme:
ebrucum dilekcim saolun kızlar.sabah baya zorlandım pek iş yapamadım ama uyudu kuzum şimdik çalışıyom azar azar başladım bakalım böyle denicem olmadı babaneme bırakıp 2 saatte bir eve gidip gelcem. allah hepimizin yardımcısı olsun. ebrucum sen işe devam edersen kim bakcak alişe? kayınvaliden bakarsa bence bırakma işini canım bak hem evine de yakınmış. bi de sanki bi kere bırakınca bi daha başlanmazmış gibi gelir bana hep nedense.
dilekcim gerçekten zor bir gece geçirmişsiniz. ya ben pirinçunu maması ile büyümüşüm. düşün yani şimdi anneler son teknoloji mamaları veriyorlar diye üzülüyorlar. :) öyle böyle büyümüşüz. bizimkiler de büyücek canım şükür her imkanımız var biliyoruz öğreniyoruz...

Back
X