2009 Eylül Anneleri


aynen canım ya sabır diyorum bazen o kadar uykusuz kalıyorum ki sinirleniyorum ister istemez :)


bizim gazımızda oyle çok beter degil......etraftan bildigim ne gazlı bebekler var aglamaktan fıtık oluyorlar o derece yanı.......cok sukur bizimki oyle degil.......ama zeytinyag ile karnını ovmak cok iyi geliyo bizimkisine ....birde sac kurutma makınasını tutuyoruz o esnada karnına ve ayaklarına mayısıp gidiyo aklınızda olsun



birde kızlar ayaklarınızdan çorabınızı ve terligini eksik etmeyin........ayaklardan alıyoruz ne alıyorsak sonra sutten hoooopp onlara

çok şükür bugün kızımın göbeği düştü.. ne dertmiş bu göbekte yaa... yarında yıkarız annemle koktu ysvrum mis gibi olsun artık... sizin bebişler nasıl


hadi gozunuz aydın canım.....artık bundan sonra rahat rahat altını alır banyosunu yaptırırsınız :)

çok sukur iyi benim kuzum...geceleri uyutmuyo gazdan dolayı............aranızda mama vereen var mı acaba..........ben gece ve oglen olmak uzere gunde iki defa veriyorum çunku beni emmesine ragmen hala agzı meme arıyo tabi benim sutlerim eme eme bittigi için tekrar dolana kadar mama ile takviye ediyoruz aç kalmasın diye.....
 

hosgeldin dilekcim sende :) kızın nasıl
 
hayırlı sabahlar kızlar..........doğum yaptım Allaha şükür bebeğim ve ben evdeyiz.......bugün 4. gün....ancak yazabiliyorum.uykusuzluk yorgunluk dikişve gaz sancısı.............çocuk uyusa bile uyuyamıyorum uyuyuncada korkulu kabuslar......karnm ve vücudum davul gibi.............çok hassaslaştım.herşeye ağlıyorum..ne olur yardım edin....aynı sorunu yaşayan varmı...
 

hayırlı olsun canım
telaş yapma, aynı sorunları bende yaşıyorum
geçer Allahın izniyle
yalnız değilsin yanii :)))
 
15. gecemiz göbeğimiz düştü çok şükür.... çok mutluyum :):):)

ohh maşallah, şu göbek düşünce insan bi rahatlıyorki anlatamam
kocaman bir mandal yavruşların göbeğinde

göğüsleri çatlayıp yara olan yokmu yaa
kimse göğüslerden dert yanmıyor, benim sızım sızım sızlıyorlar, taş gibi oluyorlar
silikonlu karıları geçtim yaa
 

Bende aynen canım 12:00 -18:00 - 24:00 saatlerinde mama takviyesi yapıyoruz doktorun önerisi ile. Geri kalan zamanlarda ise emziriyorum yetmediği takdirde sütümü sağıp yine biberonla veriyorum son 2 gündür rahat uyuyor sanırım artık karnı doyuyor:)))

ємєℓ;9071471 .!.:
hosgeldin dilekcim sende :) kızın nasıl

İyiyiz tatlım sağol şu an uyuyor 15:00'te kaldırıcaz biraz emdirip banyo yaptırıcaz eşimle... Senin oğluşun nasıl?


Olmaz mı be tatlım ölüyorum acıdan ne yapsam da bir türlü geçmedi.
 

ÖNCELİKLE 2008 EYLÜL ANNESİ OLARAK BÜTÜN DOĞUM YAPMIŞ ANNELERE GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUM.Ve allh bağışlası diyorum..allh beişlerinize sağlık ve uzun ömür versin kızlar..
efracım logusalık dönemi annelerin biraz zor geçirdiği bir dönem..öncelikle vücudumuzda değişen hormonlar nedeniyle ve bebeğe adaptasyon gibi zor bir süreçte bunların olması normal.ve durum 10-15 gün sürebilen loguşalık hüznü adı verien normal geçiçi bir süreç..şuan için yaşadıkalrın normal diyebilirim..canını sıkma bebğin için allha şükret ve mutlu olmaya bak..:1hug:
ben bu konuda çok tecrübeli anneyim canım..herhangi bir şekilde sıkıntı olursa bana sorabilirsin.neden dersen ben bu loğusalık hüznü döneminin 2. boyutu olarak logusalık depresyonuna girdim..yeme içeden kesilme, bebeği sevmeme rağmen hayatımda kabul edememe, kusmalar ,uyyamama, kabuslar görme, kalşp çarpıntılarıyla uyanma,nefes nefese kalma vb..fizyolojik belirtilerle kendini gösteriyor..allhtan bilinçli bir aliem sayesinde hem manevi yardım hem psikoljik destek (uzm piskiyatrist ilaçla tedavi) sayesinde 2 ay içerisinde deff ettim hastalığı üstümden..aynı topicte bir arkadaşımda benim gibi oldu ve busayede iyileştik..şimdi bebğimi çok seviyorum.bünyem ona uyum sağladı..allhıma şüküeler olsun..a.s.
bu durum herkadında farklı seyretmekle birlikte her kadın loğusalık hüznünü az çok yaşar ancak 10 kadından biri loğusalık depresyonuna girer.çok zpor günler geçirdim ancak şuan çok iyiyim..

allhım hepinize kolaylık versin..kızlar sabredin bir kaç ay sonra bebişerinizin gazmış vb. dertleri bitecek ve size tepkiler verecekler.işte ozman annlik duyguusunu gerçekten yaşayacaksınız..Şeniz
 


canım sezeryan ile dogum yaptın sanırım ve gazın tam cıkmadı buyuk ihtimalle....evde bol bol yuru canım ne kadar çok yurursen gazın cıkar.....bol sıvı tuket ki kabız olmayasın.......bazın bende cok hassaslasıyorum canım.....uykusuzluk oglumun gaz sorunu derken sinirlerim geriliyo...ya sabır cekiyorum o zaman...kendi kendime telkin veriyorum....sakın ol sabırlı ol bunlarda gececik diye inan ise yarıyor........


15. gecemiz göbeğimiz düştü çok şükür.... çok mutluyum :):):)


hadi gozun aydın canım artık banyonuzuda olursunuz misler gibi :)









ya bizim doktorumuz kesinlikle mama yok diyor biz gizliden veriyoruz iste napalım belli yetmedigi .....gece 12-1 gibi birde oglen 1-2 gibi veriyoruz geri kalanda beni emiyor........bugun 25 gun olduk canım geceleri sancılarımız devam ediyor çok siddetli olmasada...rezene veriyoruz rahatlasın diye . . .daha oncede dedigim gibi karnını ovuyoruz yag ile......
 

canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun rabbim analı babalı büyütsün nazarlardan ve belalardan korusun.. heralde sezeryan oldun ondan karnın falan davul gibi :) lohusalık dönemi bazı kadınlarda değişik psikolojilerle kendini belli edermiş. ama geçici olduğunu bilirsen daha kolay atlatıcağına eminim.. uykusuzluk yorgunluk acı falan demişsin meleğine bak ve hepsinin ona değdiğini unutma.. lohusalık dönemini atlatınca ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.. bebelerimize herşey değer... allah ım en tez zamanda kurtulmana yardımcı olsun..
 

hemde nasıl canım yaa..

çatlamazmı yara olmazmı ilk 3 gün mafoldum resmen her emdiğinde dişlerimi sıkıodum dişlerim dökülcekti nerdeyse.. karşı komşumuz sütyenime baktı ve kesinlikle içi pamuklu olanlardan giymemi söyledi bide kendi sütümle göğüs ucuma masaj yapmamı arada bir ılık suyla yıkamamı.. hepsini yaptım ve 2 günde geçti şükür.. benimkide bazen taş gibi oluo hatta ben birinden emzirirken diğerinden süt akıo :kedi: sütümüz sutyenle temas yapıo ya eğer sentetik takıosak ucu yapışıo daha çok yara oluo pamukluda hiçbişi olmuo.. çok şükür şimdi bi prb yok.. bence sende dene.. eminim ii gelicek..
 
MRB KIZLAR bizimde bugün 7.günümüzde göbeğimiz düştü.sarılık için kan alınırken birde baktım göbek düşmüş cok sevindim ve heyecanlandım.sizler göbeği ne yapacaksınız.kimi saklar kimide gömermiş batıl tabi ama sizler neler yapmayı düşünüyorsunuz.

bu arada sarılıkla uğrasıyoruz hala dün 15.5ti bu sabah 16 olmuş.aksam tekrar kan vericez.inşallah artmaz.sürekli emziriyorum daha ne yapayımki.mama takviyesi bile yaptık.
 
kızlar benim miniğim memyi emmek istemiyo bir türlü günde bir iki defa ancak emiyo geri kalan zamanda ise sütümü sağıp veriyom.. yetmediği zamanlarda ise mama takviyesi yapıyorum .. memeye nasıl alıştırıım ne denediysem olmadı bir türlü düzene sokamadık hala emme işini .. sizde de var mı aynı durum..
 

Bizim doktor desen bir anormal belli saatler dışında asla meme ve mama yok diyor yavrucak yırtınırcasına bağırıyor açlıktan ellerini emiyor ama o hala hayır kesinlikle yok metsil verin diyor bir anormal bizim doktorumuz ama bizde tabi sizin gibi onun her dediğini harfi harfiyen yerine getirmiyoruz:))) 15 gün sonra kontrol için çağırdı bilmiyorum artık biz sizin söylediklerine uyamadık diyecekmiyiz :umursamaz: Ama ne yapayım kızım orda açlıktan kıvranırken hayır vermiycem diyemiyorum....Bizimkinin şimdilik bir gaz problemi yok çok şükür, ki ben herşeyi yiyorum. Tek derdimiz açlık ama inşallah artık çözüm bulmuşuzdur ona da ama her halde aç bebek uyumaz di mi????


Geçmiş olsun canım umarım en kısa sürede atlatırsınız sarılığınızı. Göbek düşünce insan çok rahatlıyor ne güzel erken düşmüş bizimki 10. gününde düşmüştü. Biz gömmedik eşim cüzdanında taşıyor , bebeğinin göbek bağını cüzdanında taşıyan babanın cüzdanı hiç boş kalmazmış evine bereket gelirmiş böyle duyduk o nedenle saklıyoruz eğer ki kötü olacak gibi olursa cüzdanda sandığa koyucaz kızım küçük bir sandık alıcaz ona ait herşeyi saklayacağız büyüdüğünde çok hoşuna gideceğini düşünüyoruz.
 
bizim doktorumuz mama verebilirsin dedi.. ben aptamil1 veriyorum..yalnız bazı mamalr anne sütünü bırakmasına sebep oluyomuş ama aptamilde böyle bir sorunla karşılaşmadım dedi..öyle saat falanda vermedi hiç..
bu arada ilk banyosunu da yaptırdık kızımın misler gibi uyuyo.. kokmuştu yavrumm
 
Valla bilmiyorum ki çingenecim ne yapsan istersen şunu deneyebilirsin bebeğini emziirir pozisyonda kucağında tut memeği daya biride ağzının kenarından süt döksün ağzına belki o zaman süt geliyor diye tutar memeyi...Sadece bir varsayım canım denemekten birşey çıkmaz bu bebişler zaten resmen elimizi ayağımızı aynı pabuca sokuyorlar insan ne yapacağını şaşırıyor bazen bizde bugün eşimle iki kişi banyok yaptırdık kızıma... Soyduk bunu ben küvete yatırmak için kucağıma almıştım öyle bir işedi ki üstüme sıcacık oldu tüm vücudum:)))) ıç çamaşırlarıma kadar sidik olmuş dün gece de altını temizlerken öyle bir fışkırttı ki büyük kakasını üstüm başım b...k oldu:)))
 

canım direk sütyenime temas ettirmiyorum zaten, göğüs pedi kullanıyorum
bebedorun pedi iyi geliyor, ama uçları yarıldı, kanadı
2 çeşit krem kullandım banamısın demedi
kayınvaldem kudretnarı nı zeytin yağıyla harmanladı, ilaç niyetine onu sürdüm
kremden çok daha etkili oldu şükür
hala hafiften var ama geçer inşallah
kızım az emdiği için çok birikiyor sütüm, sağıp dondurucuya attım sütü




benim kızında 14 dü değeri, binbir türlü takla atarak uyandırıp zorlada olsa içirdim
rengi baya düzeldi, yarın doktora gidip baktırıcaz tekrar
sanırım sarılığı gitti, sende emzirmeye çalış bol bol
uyanması için altını açıyorum, vücudunu ovuyorum, gıdıklıyorum filan


bizim kızda acıktığı zmana memeyi veriyorum önce ucundan birkaç tadına bakınıp suratını ekşitiyor, kendini geri çekiyor ama mücadele ediyoruz
o almak pek istemiyor ama ben zorla dayıyorum ağzına
tadına varıncada emiyor şükür,sabırla zorlamak gerek galiba
 
Bende preaptamil kullanıyorum biberonla veriyoruz yavaş akışlı bir biberon. Ama çok şükür yine de memeyi bırakmadı hem biberondan içiyor hem göğsümden de emiyor.. Bu arada saatler olsun canım banyo acayip rahatlatıyor onları şahsen bizimki suya bayılıyor her banyodan sonra resmen leyla oluyor:)))
 

onuda denedik kar etmedi ama sabırlı olup savaşmaya devam edicem...sorma oyum oyum oynatıyo zilliler bizi..onlar sahip bizde köleyiz artık..benimkide öyle pek seviyo altını açtığımda elime işemeyi, osurmayı...
 

bende zorluyom ama zorlayınca inatlaşıp hiç almıyo cadı... sakinken deniyom .. sabrediyoz bakalım yılmadan devam
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…