2009 Haziran Anneleri!!

nasılsınız kıslarr
ben eşimin yanına geldim 1 haftalığna orduevinde kalıyoruz biraz zor olck ama npalım sabahtan beri temizlik yapıyorum neyseki bitti
özlem ayy yerim o armini ben ne tatlı olmuş o çok yakışıklı çok canlar yakacakk
canım nasıl alıştı böyle suya bizim banyo yapmamız tam bi eziyet hatta kabus yıkıyo ortatığı doğduğundan beri sevmiyo ne zaman alışcak bilmem varmı acaba suya alıştırmanın yolu küveti doldurdum yüzdürdüm internetten bi kaç şey daha yaptım yok nefret ediyo
şengül canım ben öylesine bi kaşık almıştım slikon ama bende nubynin alıcam
kan ilacıda ferro sanol veriyorum
arzu benim doktorumda mamaya çok karşı hatta verdiğmi söylemedim ama ben anlıyorum sütümün yetmediğni yoksa manyakmıyım mama veriyim ki mama yapmak kolaymı biberonu temizle ısıt soğut
ki bunun maddi yönüde var kimse keyiften mama vermiyo bence
yetmiyosa ver canım bakma doktoruna onlara söylemesi kolay aglamalarını biz cekiyoruz doktorlar değil

nasılsınız kıslarr
ben eşimin yanına geldim 1 haftalığna orduevinde kalıyoruz biraz zor olck ama npalım sabahtan beri temizlik yapıyorum neyseki bitti
canım nasıl alıştı böyle suya bizim banyo yapmamız tam bi eziyet hatta kabus yıkıyo ortatığı doğduğundan beri sevmiyo ne zaman alışcak bilmem varmı acaba suya alıştırmanın yolu küveti doldurdum yüzdürdüm internetten bi kaç şey daha yaptım yok nefret ediyo
arzu benim doktorumda mamaya çok karşı hatta verdiğmi söylemedim ama ben anlıyorum sütümün yetmediğni yoksa manyakmıyım mama veriyim ki mama yapmak kolaymı biberonu temizle ısıt soğut
yetmiyosa ver canım bakma doktoruna onlara söylemesi kolay aglamalarını biz cekiyoruz doktorlar değil

evet canım.herşeyide dra göre yapmamak lazım.sen günde ne kadar mama veriyosun.ve hangi markayı kullanıyosun.ben şimdi evdeki hero babyden başlıcam.bakalım mamayı severse aptamil alırım.ama aklımı karıştıran hero baby devam maması yazıyo.bu farklı bişeymiki???
saat 9 gibi vericem bakalım.bizim biberonumuzda küçükmüş ya.hamileyken belki lazım olur diye almıştım.125mllık.artık onunla denicem.zaten 100ml içse yeter.daha sonra büyügünü alırım

zezecim şamh armine bebeğ.. çok tatlı ya.. maşhh.. tam su kuşu olmuş..:))
tskler canmmma.s.
Saol tatlım...valla bu 15ide beklemez gibi gelio bana :) Mineye söledim çeyiz hazrlığına başla die :) çok sevindim sanada değişiklik olmuştur...adanadan memnunmusun??

Özlem ben yerim Armini maşallah kuzuma ... erkek suratlı olmuş ve kocamannnnnn

Canım maşallahhh oğluşunabatu tembel anca sağdan sola soldan sağa arada dönüyo koca popişini kaldırabilirse....
saol pinarcim..buyuyor isteopuyorumnanaktan
selam kızlar....
geçmişi okuyum yazıyım diyorum ama oğluş izin vermiyo genelde okuyup çıkıyorum ya da sayfayı açık bırakıp Ahmetle ilgilenmeye gidiyorum.

ek gıdaya geçen tecrübeli annelere sorularım olacak;
1. ne kadar vererek başladınız ve ne oranda hangi miktara kadar arttırdınız?
2. ne zaman veriyosunuz?
3. ek gıdadan önce bebek aç mı olsa iyi ve sonrasında ne zaman emziriyosunuz?
4. emzirme düzeninizi değiştirdinizmi yoksa belli aralıklarla emzirip ekstradan arada mı ek gıda veriyosunuz?
ben elmayı tatdırdım mesela doktorbir tatlı kaşığı ile başla bir fincana kadar çıkabilirsin dedi.armut, havuç ve yoğurtta ver dedi. birkaç gün birini deneyip sonra diğerine başlıycam ama diğerine başlayınca ilk verileni vermeye devam edicem mi???yoksa hepsini ayrı ayrı verdikten sonra mı hepsinden vericem??

eminim bi çoğunuza sorularım aptalca gelmiş olabilir ama çevremde hiç çocuk yok ve tüm çocuklu arkadaşlarım sizlersinizzzemuszemus
canim hic aptalca degil cok mantikli sorularin..
cevaplayayim dilimin dondugunce..
*tattirarak basladim oncelikle..(yiyebilecegi herseyin tadina bakmasi taraftariyim ben..ilerde reddetmemesi icin)
*oglen sebze puresi veriyorum aksama dogruda meyve
*ben acken veriyorum..zaten doyacak kadar yiyemiyorlar..daha sonra mamasini iciriyorum
*emzirmiyorum ben ama mama duzenini saatli yaptim..3-4 saat aralikla 150cc

canım benim kızımda bu ay mamadan dolayı güzel kilo almış ben 6 yı bulmaz diyodum ama 6 300 olmuş mama sayesinde çünkü çocuk emmiyo emmediği içinde doymuyoki zaten büyüdükçe süt yetmiyo onlara bende sadece emzirirken açıkdığını hissetmiyodu gece 12 de bi yatıyo bida 7de kalkıyodu o aralarda ben kalkıp emziriyodum şimdi mama verdiğim için acıkıyo ve 3 saatte bi uyanıyo emip tekrar yatıyo ben yatarken veriyorum hem mama onun büyümesinde yardımcı oluyo hem emzirip hem mama verince güzel büyüyolar bende senin gibi düşünüyodum emzirirken 400 500 gram alıyodu dr um bana ayda 800 900 civarı alır diyodu bakıyodumki o ay 400 gram almış bende mama vereyim ne olcak dedim verdim çokda iyi etmişim kızım bu ay 900 gram aldı bence sende başla hem büyüdüler artık sütümüz yetmeyebilir o yüzden mama vermende yarar var

oyyyy maşallah annesi pek tatlı ya bu benim kızımda çok seviyo suyu sudan çıkınca basıyo yaygarayı ama suya girince hiç sesi çıkmıyo keşke buralardada olsa öle bişi bende verirdim valla ama nerdeee ahh nasılda poz vermiş yakışlı maşallah :)

yok canım değilsindir eşimde bana diyodu bu ay geç oldum 1 ayı geçti anca oldum hamilesin diyip duruyodu değilmişim ya şuan tabiki bi ikinciyi bebek istemiyoruz zamanı var daha kıızmn 4 yaşını doldursun o zaman düşünüyorum ama şuan için ona hiçbirimiz hazır değil korkma değilsindir o olur olmaz dengesiz şuan emzirdiğimiz için öle tatlım korkma sen

bende aldım ondan ama dr bana hero baby lactomıyı tavsiye etmişti ama ben onuda almadım ablam bunu kullanma başka al dedi sen bence dr una bi danış o sana önerir zaten canım
tskler canm..keske olsaymis ordada..gercekten cok mutluydu bebekler..
nasılsınız kıslarr

tskler canma.s.
dogdugundan beri suyu seviyor armin..
kuvette yuzdururken dinlendirici bebek muziklerinden calin canm..
banyo yapcak gibi deilde oyun gibi yaparak dene....
olmadi evinin kuvetine beraber gir ve oynayin oyle oyle alisir bence..
sarki soyleyerek oynayin cokta keyifli oluyor..
..
dr konusuna gelince bende annenin bebegi icin en iyi dr oldugunu dusunuyorum..
sonucta internet var elimizin altinda..bilincliyiz..
herkes kendi cocugunu tanir ..
mesela ben hep sunu soyluyorum..ac kalan bebek huysuz olur aglar..
biliyorsunuz ilk baslarda armin cekilmezdi..ben biberonla verdigim halde ac kaliyormus yavrum..mama takviyesi yaptim..simdi cok rahatiz :nazar:

İLKE'cim nıye endışe edıyosun mama konusunu?bılıyosun ben 20.gunden berı hem emzırıyorum hem mama verıyorum.mılupa 1 verıyorum ben.gayet de tok tutuyo.en azından gece ıkınız de rahat uyursunuz.90 cc ye 3 kaşık ya da 120 cc ye 4 kaşık şeklınde ılık suya koy çalkala bıberonu ver yağmura yazık.bı zarar olsa bız veremezdık bunca zamandır.1 öğünle memeyı de bırakmaz korkma Derin gunde 4 kez ıçıyo.

gülincim endişe etmiyorum..sadece dr gitmeden mama vermek istemiyorum..
ama bbugün sma gold aldım.dr arkadaşım tavsiye etmişti..
gerçi yağmur doğduğunda 1, 2 kez mecburen milupa wermiştik sewmişti onu..
sma kullanmadım hiç..kullanam warmı aranızda bilmiorum..
bazen yağmur 11 de yatıp 5 de kalkıo bazende 2 3 saatte bir uyanıyo..
haftaya dr kontrolüz war.bakalım kiloya göre ne dicek dr..

buarada ben regl olmadım 2 gün gecikti...:1no2:

iyi akşamlaar kızlar nerdeyse 1 haftadır giremiyorum nette kayınvalidemlere yemeğe aldım o kadar koşuşturmalı geçti ki neyse ki atlattık bizimde 4 ayımız bitti 5 girdik dün.perşembe dr.gitcez bakalım ek gıdalara başlatcakmı biz sadece meme emiyoruz. haftaya çarşamba alışverişe çıkcaz bende nuby meyve emziğinden istiyorum.çatal kaşık olarak hangi marka kullanıyorsunuz nuby güzel mi acaba?demir ilacı ne kullanıyorsunuz?

bende nuby nin kasıda var ısıya göre renk degiştiriyo çok sıcaksa rengi degişiyo çok güzel

gülincim endişe etmiyorum..sadece dr gitmeden mama vermek istemiyorum..
ama bbugün sma gold aldım.dr arkadaşım tavsiye etmişti..
gerçi yağmur doğduğunda 1, 2 kez mecburen milupa wermiştik sewmişti onu..
sma kullanmadım hiç..kullanam warmı aranızda bilmiorum..
bazen yağmur 11 de yatıp 5 de kalkıo bazende 2 3 saatte bir uyanıyo..
haftaya dr kontrolüz war.bakalım kiloya göre ne dicek dr..

buarada ben regl olmadım 2 gün gecikti...:1no2:

senın 2 gun mu benım 17 gun gecıktı ama adım gıbı emınım hamıle değilim!!!!!!!!!! Özge sen anlarsın benı:sm_cool:

Inanilmaz hizli ilerliyor bu forum,elimden geldigince takip etmeye calisiyorum ama kolay olmuyor :)
Arkadaslar reglden bahsetmissinizde siz regl oldunuz mu?Benim daha yok,var mi benim gibi daha regl olmayan??Kafama takildi simdi,kizimda nasildi,ne zaman olmustum hatirlayamiyorumCADIARZU

Bugün oglumun 4 ay kontrolü ve asisi ,kiziminda 4 yas kontrolü vardi,ikisi ayni zamana denk geldi.2. asimizi da olduk,Alkan biraz agladi ama benim icim gitti resmen hic bakamadim.boy kilo hersey iyi dedi dr.ek gidayi felan sordum,6.ayinin bitmesini bekle dedi yine.Gecen gün ablasinin kücük bir oyuncak parcasini yutmus demistim ya hani,onu söyledim.Iyiki cigerlerine batmamis,cok kötü seyler olurdu dedi,iyice bi kötü oldum.Allahim korudu yavrumu.

özlemcim maşallah armin denise kocaman olmuş :nazar:
bebekler için güzel bir faaliyetmiş keşke burdada olsa ama ne gezerrr :)
iremde suyu çok seviyor doğduğundan beri güle oynaya banyosunu yaptırırız babasıyla :nazar:

iiakşamlar herkese bende anca girebildim kkya..
bugün iremle ilk defa yanlz dışarı çıktık
tabularımı yıkıp hemde...
artık korkmamam gerekiyormuşş büyümüş kızım gezmeyi annesi gibi çok seviyor belli
bulunduğum yer diyarbakır yolu üzeri olunca gideceğim yerde karşı yolda olunca eşimsiz hiç çıkamyordum korkuyordum karşıdan karşıya geçmeye
ama eşimin yarın doğum günü olunca kızmla babamıza güzel bir pasta siparişi vermeye gttk
süpriz olsun diyee..
üstünde yazcak yazıyıda kızımın dilinden çıkıormuş gibi yazdırdımm
çok hoşuna gtcek babamızın inşallahh..
daha sonrada komşumla buluştuk pastanede oturduk iremde ordaki akvaryumdaki balıkları izledi arabasında:)
daha sonrada anaokuluna gittik arkadaş oğlunu alcaktı orayıda gördüüü
irem çok hoşuna gtti gözler faltaşı gibi kucağığımda seyretti küçük çocukları cıvıl cıvıl sesler ve duvardaki resimler dikkatini çekti
bakalım anaokuluna bzlerde götürcekmiyzz zaman geçiptee :)
en önemliside burdan hala yazışcakmıyızzz
:)

Inanilmaz hizli ilerliyor bu forum,elimden geldigince takip etmeye calisiyorum ama kolay olmuyor :)
Arkadaslar reglden bahsetmissinizde siz regl oldunuz mu?Benim daha yok,var mi benim gibi daha regl olmayan??Kafama takildi simdi,kizimda nasildi,ne zaman olmustum hatirlayamiyorumCADIARZU

Bugün oglumun 4 ay kontrolü ve asisi ,kiziminda 4 yas kontrolü vardi,ikisi ayni zamana denk geldi.2. asimizi da olduk,Alkan biraz agladi ama benim icim gitti resmen hic bakamadim.boy kilo hersey iyi dedi dr.ek gidayi felan sordum,6.ayinin bitmesini bekle dedi yine.Gecen gün ablasinin kücük bir oyuncak parcasini yutmus demistim ya hani,onu söyledim.Iyiki cigerlerine batmamis,cok kötü seyler olurdu dedi,iyice bi kötü oldum.Allahim korudu yavrumu.

ben olmadım cnm sütüm koruyor sanırım :)

Selam kızlar, uzun zamandır nete giremiyordum geçmişi oku oku bitmedi. Bugün aşımızı olduk.

7 kilo 670 gr olmuş benim minik, boyumuzda 64 cm. Bizim gibi minyon olmasa bari.

sekerler merhaba haftalardan sonra artık evımızdeyız hepınızı cok ozledık
bu arada en kıdemlılerden bırı olaarak ek gıdalarımız anlatayım belkı sıze fdaydası olur
ben 4 .ay kontrolumuzden sonra dr tavsıyesıyle yogurt a basladım dr evde mayalayabılırsın veya sutas babymıx sade dedı sımdılık onu ve mılupa seftalı elma kavanoz verıyorum bazen yogurta armut rendelıyorum bızım mınıs cok sevdı haftaya 5 ay kontrolumuz var bence artık corbalara falan gecıcez zaten bebek bellı edıyor ıstedıgını

selam herkese..geçmişi okuyorum 2 saattir..bitti nihayet.
benim minik yatmadan önce mama da içse 2 saatte bir kalkıyor en iyi ihtimalle..ben de bu düzene alıştım sanırım uykuyu pek aramıyorum eskisi gibi..uykusuz kalmak bir bakıma yaradı kilolar gitti benim.göbek kalır diye korkuyordum hiç birsey kalmadı geriye..
ben de mama veriyorum ..benimki çok oburdu zaten en başından beri..emzir emzir canım çıkıyordu..emzirmek herkes için keyifken bana çile gibi geliyordu mamaya başladıgımızdan bu yana poyraz da ben de çok rahatız..mama olarak sma kullanıyorum ve çok memnunum..kilo alımı gayet iyi ama benimki kilo olarak üst sınırdaymış..mama takviyesini sınırlı tutuyorum dr tavsiyesiyle..dr umuz 6 . aya kadar ek gıdaya geçme dedi.ben de ek gıda olarak hiçbirsey vermedim..tattırmadım da..6. ayımızda başlayacagız..
oturma konusunda dr kucakta oturur vaziyette tutabilirsin ama kendi başına oturtma dedi.
benimki tembel çıktı..yarım dönebiliyor sadece..diş falan da çıkartmaya niyetimiz yok gibi hala..çünkü keyfi gayet yerinde..
ben hala adet olmadım bu arada..ama eşimle kardeş vaziyetlerine devam..çünkü canım çok yanıyor..böyle giderse eşim beni boşayacak..neden böyle oldu anlamadım..kadın doğum druna gitmem lazım...

özlemcim maşallah armin denise kocaman olmuş :nazar:
bebekler için güzel bir faaliyetmiş keşke burdada olsa ama ne gezerrr :)
iremde suyu çok seviyor doğduğundan beri güle oynaya banyosunu yaptırırız babasıyla :nazar:

iiakşamlar herkese bende anca girebildim kkya..
bugün iremle ilk defa yanlz dışarı çıktık
tabularımı yıkıp hemde...
artık korkmamam gerekiyormuşş büyümüş kızım gezmeyi annesi gibi çok seviyor belli
bulunduğum yer diyarbakır yolu üzeri olunca gideceğim yerde karşı yolda olunca eşimsiz hiç çıkamyordum korkuyordum karşıdan karşıya geçmeye
ama eşimin yarın doğum günü olunca kızmla babamıza güzel bir pasta siparişi vermeye gttk
süpriz olsun diyee..
üstünde yazcak yazıyıda kızımın dilinden çıkıormuş gibi yazdırdımm
çok hoşuna gtcek babamızın inşallahh..
daha sonrada komşumla buluştuk pastanede oturduk iremde ordaki akvaryumdaki balıkları izledi arabasında:)
daha sonrada anaokuluna gittik arkadaş oğlunu alcaktı orayıda gördüüü
irem çok hoşuna gtti gözler faltaşı gibi kucağığımda seyretti küçük çocukları cıvıl cıvıl sesler ve duvardaki resimler dikkatini çekti
bakalım anaokuluna bzlerde götürcekmiyzz zaman geçiptee :)
en önemliside burdan hala yazışcakmıyızzz
:)

tskler tatlim... irem hanimda seviyor demek yerim ben onu..
butun kuzularaa masallahh

günaydın güzel anneler ve melekleri.
biz erkenciyiz 8 de kalktık.amaşimdi mızldanıoruz uykumuz geldi.
oyun halısında maymunu çekiştiriyo.
bugün 3 gün daha kaka yapmadık.yapar işallah.
yarın aşımızı yapcaklar.

selam herkese..geçmişi okuyorum 2 saattir..bitti nihayet.
benim minik yatmadan önce mama da içse 2 saatte bir kalkıyor en iyi ihtimalle..ben de bu düzene alıştım sanırım uykuyu pek aramıyorum eskisi gibi..uykusuz kalmak bir bakıma yaradı kilolar gitti benim.göbek kalır diye korkuyordum hiç birsey kalmadı geriye..
ben de mama veriyorum ..benimki çok oburdu zaten en başından beri..emzir emzir canım çıkıyordu..emzirmek herkes için keyifken bana çile gibi geliyordu mamaya başladıgımızdan bu yana poyraz da ben de çok rahatız..mama olarak sma kullanıyorum ve çok memnunum..kilo alımı gayet iyi ama benimki kilo olarak üst sınırdaymış..mama takviyesini sınırlı tutuyorum dr tavsiyesiyle..dr umuz 6 . aya kadar ek gıdaya geçme dedi.ben de ek gıda olarak hiçbirsey vermedim..tattırmadım da..6. ayımızda başlayacagız..
oturma konusunda dr kucakta oturur vaziyette tutabilirsin ama kendi başına oturtma dedi.
benimki tembel çıktı..yarım dönebiliyor sadece..diş falan da çıkartmaya niyetimiz yok gibi hala..çünkü keyfi gayet yerinde..
ben hala adet olmadım bu arada..ama eşimle kardeş vaziyetlerine devam..çünkü canım çok yanıyor..böyle giderse eşim beni boşayacak..neden böyle oldu anlamadım..kadın doğum druna gitmem lazım...

cnm sma kullanıyorum demişssin memnunmusun?hangisini kullanıyosun?*

günaydın güzel anneler ve melekleri.
biz erkenciyiz 8 de kalktık.amaşimdi mızldanıoruz uykumuz geldi.
oyun halısında maymunu çekiştiriyo.
bugün 3 gün daha kaka yapmadık.yapar işallah.
yarın aşımızı yapcaklar.

cnm günaydın sanada.bizde 9 da kalktık emdik uyuyoruz şimdi..
bizimde 2 gün yapmadı yapar merak etme..
bizimde aşımız haftaya bugün..

havvacım dün dediğim programda dr bebeklerin anne sütü alanların 1 haftaya kadar yapmaması normal sayılır cünkü anne sütü bebekte tatamına yakın kullanılan yegane besindir dio merak etme düzelir ek gıdaya gecince

kızlar sütünüz yetiyorsa neden mama kullanıyorsunuz kilo alsın die mi zaten ömür boyu ek gıda yiyecek cocugumuz bence anne sütü yetiyorsa sırf kilo alsın die şişirmeyin bebekleri mamayla cok sacma yani
bunun yerine sütünüzü artırmaya bakın derim naçizane fikrim bu

hayatı boyunca alacagı en güzel besin anne sütü hiç bir bebek bundan mahrum bırakılmamalı yazık yani bırakın zayıf olsun ama sağlıklı olsun benm sütüm bi arar cok ama cok azaldı ki bunda gögsümün boşalmamaı ve stres yani sütüm azaldı die düşünmem yatıodu sağa sağa coğalttım allaha şükür bence herkes artırabilir bi şekilde

Son düzenleme:

evet canım bende olmayanlardanım. hala aolmadım ben de regl.. bekiyorum bakalı9m ne zamna olucamm..

günaydın kızlar nasılsınız canım bende sma kullanıyorum çok memnunum gerçekten iyi bi mama ben normalini kullanıyorum goldunu felan değil bugün babamız evde gece gidecek işe ben tekim evde kızımla bu gece keyif yapıcaz kaydirigubbakcemile3

Back
X