2009 Kasm Anneleri

buranin hava sartlarina gore gunde iki defada yikanabiliryor benimkiler.sokaga ciktigimizda kir topu olarak dondugumuzde banyo ucede cikabiliyor :)) efenin favozrisi bu siralar kuveti dolduruyorum icinde oyuncaklarla oynuyor cikmak bilmiyor yakinda yatak aticam onun icin :)) bizim kiyafet atlet derdi yok evin icinde. genelde sadece beziyle dolasiyor. klimalmayi bekliyoruz giyinmek icin

efe turkceyi ogrenmeden fransizcaya basladi kizlar.zati nooo vardi simdi de bir kac sey eklemis. balkonda konusuyor yasli kanadali komsumuza helloo diyo bonjur diyo :)) bonjur oglum sava bien diyorum viy diyo merci diyo ayyy cildiriyorum deliriyorum yiyesim geliyoooo onuuu..mircanimda anlasamamanin verdigi kizginlikla cok asabi oldu assagiya iniyo oynamaya tabi kimseyi anlamadigi icin sinir kupu olarak geri geliyo cok uzuluyorum ona anasinifi oncesi sinif vardi ama ona bile 2012 de basliyabiliyor cok gec yani kres desen geldigimden beri yazildim sira bekliyorum offff cocugum sinirli asabi yavas yavasta kimse beni sevmiyor oynamiyor tiribine girmeye basladi buda psikolojisi icin hic iyi degil.. napicam kizlar yaaa en cokta icine kapanmasindan korkuyorum cok aktif sosyal sevgi dolu oglum yavas yavas degisiyor ve insanlarla konusmaya cekinmeye basladi
onceden buyuk insan gibi selamlasir sorular sorar konusurdu simdi bir yol verirmisiniz demeyip bana soyletmeye calisiyor sen soyle diye :(((

Son düzenleme:
iyi aksamlar kızlar aksam saat 9 a kadar herşey güzelken birden herşey kötüye gitmeye başladı kaynananın gelmesiyle pikniğe gittik geldik çağanı banyo yaptırdık karnını doyurdum uyuttum laptopu aldım geldim çağana bisiklet bakmak için bi tane buldum eşime göstermek üzere yanına oturdum kaynanaya sordu anne çay içermisin diye ilk başta burun kırın etti ama eşim ısrar edince koyarsanız içerim dedi zaten koyacaktım çay ki her zaman yaparım eşim beni ayağıyla itekledi kalk çay koy diye bozzuldum bende koymuycam dedim laptou aldım yere indim kalk çay diyorum sana dediki eşim bana böyle davranmaz sadece kaynanamgil gelince g.... kalkıyo bende koymuycam dedim eşim yerinden kalktı laptopu elimden aldı fırlattı benide tartakladı kaynananın yanında çok kötü oldum sonrada anasını aldı gel anne sizde içerim dedi ve çıktı gitti biraz önce aradım nerdesin dedim bildiğim halde annemgilde senin içirmediğin çayımı içiyorum dedi sinirden,üzüntüden ağlıyorum halbuki eşime ben sürekli çay yaparım hep annesigilin yanında beni aşağılıyacak bişey buluyo beni en çok üzende bu oluyo eşim onların yanında bana bunu yaparsa onlar neden yapmasınki ben hiç sevmem yapmamda böyle davranışları hatta dahada iyi davranırım ama eşimin böyle yapmasına dayanamıyorum artık

cnmmm üzüldüm ya ben bu konuda yapıcı şeyler söylemem gerektiğini bilsemde içimden gelmiyo yangına körüklede gitmek istemem ama şebneme katılıyorum haftasonu eşim annesinin yanında azıcık sesini yükseltti hiç konusunu bile açmadım ama 2 gün gerekmedikçe konuşmadım aramadım ki ben gün içinde elli kere arayan cır cır hiç susmayan biriyim oğlumun ihtiyacı dışında yemek yapmadım o aradığında çok soğuk konuştum ahhh oda ne cnm eşim lokum kıvamında anladı hatasını işe yarıyo bak dene ben tepkimi anında koyarım 3.şahısların yanında değil ama baş başa kalınca acısını çıkarırım dediğin doğru eşin seni kayırmazsa onlar daha çok yüklenir zaten oğlumuz arkamızda diye

buranin hava sartlarina gore gunde iki defada yikanabiliryor benimkiler.sokaga ciktigimizda kir topu olarak dondugumuzde banyo ucede cikabiliyor :)) efenin favozrisi bu siralar kuveti dolduruyorum icinde oyuncaklarla oynuyor cikmak bilmiyor yakinda yatak aticam onun icin :)) bizim kiyafet atlet derdi yok evin icinde. genelde sadece beziyle dolasiyor. klimalmayi bekliyoruz giyinmek icin

efe turkceyi ogrenmeden fransizcaya basladi kizlar.zati nooo vardi simdi de bir kac sey eklemis. balkonda konusuyor yasli kanadali komsumuza helloo diyo bonjur diyo :)) bonjur oglum sava bien diyorum viy diyo merci diyo ayyy cildiriyorum deliriyorum yiyesim geliyoooo onuuu..mircanimda anlasamamanin verdigi kizginlikla cok asabi oldu assagiya iniyo oynamaya tabi kimseyi anlamadigi icin sinir kupu olarak geri geliyo cok uzuluyorum ona anasinifi oncesi sinif vardi ama ona bile 2012 de basliyabiliyor cok gec yani kres desen geldigimden beri yazildim sira bekliyorum offff cocugum sinirli asabi yavas yavasta kimse beni sevmiyor oynamiyor tiribine girmeye basladi buda psikolojisi icin hic iyi degil.. napicam kizlar yaaa en cokta icine kapanmasindan korkuyorum cok aktif sosyal sevgi dolu oglum yavas yavas degisiyor ve insanlarla konusmaya cekinmeye basladi
onceden buyuk insan gibi selamlasir sorular sorar konusurdu simdi bir yol verirmisiniz demeyip bana soyletmeye calisiyor sen soyle diye :(((

kreş sırası gelene kadar geç olacak anlaşılan dil kursuna göndersen cnm nasıl olur yada aktivite kurslarına türkiyedeki gibi özel kreş yok galiba burda kreş zebilliği varya :)
günde 1-2 saat gitse bile yeter yakışıklımın bunalıma girmesini engelle annesi gerçi sen bu konularda oldukça dikkatli bir annesin mutlaka bir yolunu bulursun bebebebemmmmm

iyi aksamlar kızlar aksam saat 9 a kadar herşey güzelken birden herşey kötüye gitmeye başladı kaynananın gelmesiyle pikniğe gittik geldik çağanı banyo yaptırdık karnını doyurdum uyuttum laptopu aldım geldim çağana bisiklet bakmak için bi tane buldum eşime göstermek üzere yanına oturdum kaynanaya sordu anne çay içermisin diye ilk başta burun kırın etti ama eşim ısrar edince koyarsanız içerim dedi zaten koyacaktım çay ki her zaman yaparım eşim beni ayağıyla itekledi kalk çay koy diye bozzuldum bende koymuycam dedim laptou aldım yere indim kalk çay diyorum sana dediki eşim bana böyle davranmaz sadece kaynanamgil gelince g.... kalkıyo bende koymuycam dedim eşim yerinden kalktı laptopu elimden aldı fırlattı benide tartakladı kaynananın yanında çok kötü oldum sonrada anasını aldı gel anne sizde içerim dedi ve çıktı gitti biraz önce aradım nerdesin dedim bildiğim halde annemgilde senin içirmediğin çayımı içiyorum dedi sinirden,üzüntüden ağlıyorum halbuki eşime ben sürekli çay yaparım hep annesigilin yanında beni aşağılıyacak bişey buluyo beni en çok üzende bu oluyo eşim onların yanında bana bunu yaparsa onlar neden yapmasınki ben hiç sevmem yapmamda böyle davranışları hatta dahada iyi davranırım ama eşimin böyle yapmasına dayanamıyorum artık

günaydın kızlar öncelikle
Deryacım çok üzüldüm ya bende şebo gibi dövmek istedim sizinkileri ama çare değil malesef nagiş şebneme katılıyorum protesto sessiz kalmak daha çok ses getirir ben olsam nerdesin dye aramazdım sen niye aradın da demiyorum ama burnumdan kıl aldırmam heleki öyle dürtükleyecek heleki sen hep yaparım çay diyosunya ahhh bir dövme sebebi daha azcık beklese inş. hatasını anlar canım seni üzmelerine fırsat verme lütfennnn kolay gelsin öpüyorum

ah derya'cım okudum,sok oldum ve uzuldum.çok buyuk bir haksızlığa maruz kalmışsın ama kızlara katılıyorum keşke o an için tepkını gostermeyıp gidip koysaydın çayı.kaynanan gittikten sonra eşine koyardın tavrını.sinirin geçincede konuşurdunuz uzun uzun.ama o an içinde oyle yapmak gelmış,yapmışsın.bundada haklısın o an neler hissettin kımbilir, şimdi koy tavrını oyle arama zırt pırt...

günaydın kızlar hepinize destekleriniz için teşekkür ediyorum ama size yazdıktan sonra dahada kötü şeyler oldu eşimi aradıktan sonra o sinirle(yapmamam gerekirdi ama yaptım işte)çağen uyurken eşim tlf kapattı diye kaynanamgile eşimi almaya gittim ama sonu dayakla bitti yolda dövmeye başladı eve geldik yetmedi heryerim mosmor olana kadar dövdü ben karşılık vermeyip kurtulmayaa çalıştıkça o dövdü boğazımı sıktı oda yetmedi annemi aradı artık deryayla görüşmeyeceksiniz sizede gelemyecek onun için artık dışarısı bitti köpek gibi evde otursun dedii..ben yine bişey yapmadım o acılarla yattım o sırada kaynanam en büyük görümcemi almış gelmiş salona geçtiler eşim ha bire hakaret ediyo içerden duydum gittim yanlarına onların yanındada dayak devam etti ..eşim bana diyoki onların yanında kendisi haftanın 4 günü ailesine gidiyo her hafta onlarla pikniğe gidiyoruz beni sizinle görüştürmüyoo piknik olayında kendisi ailemi arayıp ısrarla ikna edip götürüyo sonra bir sürü laf sayıyooo.bana ben çay koy dedimmi koyacaksın ben ailemle plan yapıcam,pikniğe gitcem sende hizmet edeceksin işine geliyosa böyle işine gelmiyosa s............. git dedii bana hep yalan söylüoo diyoo onları götürmüş geldi ben yatmıştım bi baktım salonda namaz kılıyoo kendi kendime düşündüm ohh bugünde karımı dövdüm şükürler olsun diyemi dua etti acaba kızlar artık bitti sanırım bugünde kahvaltı hazırlamıycam o gidince yerim ben daha yatıyo bu saat oldu bakmıyorum bile çok kötüyüm kızlarrr

ah derya'cım okudum,sok oldum ve uzuldum.çok buyuk bir haksızlığa maruz kalmışsın ama kızlara katılıyorum keşke o an için tepkını gostermeyıp gidip koysaydın çayı.kaynanan gittikten sonra eşine koyardın tavrını.sinirin geçincede konuşurdunuz uzun uzun.ama o an içinde oyle yapmak gelmış,yapmışsın.bundada haklısın o an neler hissettin kımbilir, şimdi koy tavrını oyle arama zırt pırt...

canım o anda koymadım çayı ama diyorum bizim evde çay zaten eksik olmaz onun derdi anasına erkekliğini göstermekti

offf deryacım erkekler böye işteee benimki arayı bulur genelde iki tarafada laf söylettirmezzz geçen yıll eşim göreve gidicek annesi ve babası varrr babasıyla annesineee sarılmış diokii minee bana bişi olursa benim bütün askeri haklarımı babam gili gösterdim tazminat vs vs... falan filan ben de o anda dedimki amaaaann gerçketenmi dedimm çok sevindim çünkü senden kalsa kalsa borç harç kalırrr zaten sana bişi olsa benim arkamda dağ gibi babam ve annem var üstelikte evim var dedim başka kimseye ihtiyacım yok dedimmm:53::53::53:kayın validemin kaynatamın ve eşimin suratını görmen lazımdı:53::53::53:tam yeri tam zamanında bozmalı insan kocasınııı bazen saftirikleşiyolarrr sende tavrını koyyy nedemek canım çok istiyosaa kendi koysunnnn paşamız erkkeler veriilen değeri anlamıyorrr malesefff baksın anacısı oğluna sende bitek oğluna bak onunla ilgilen evde yokmuş gibi davrannnn:47::47:

günaydın kızlar hepinize destekleriniz için teşekkür ediyorum ama size yazdıktan sonra dahada kötü şeyler oldu eşimi aradıktan sonra o sinirle(yapmamam gerekirdi ama yaptım işte)çağen uyurken eşim tlf kapattı diye kaynanamgile eşimi almaya gittim ama sonu dayakla bitti yolda dövmeye başladı eve geldik yetmedi heryerim mosmor olana kadar dövdü ben karşılık vermeyip kurtulmayaa çalıştıkça o dövdü boğazımı sıktı oda yetmedi annemi aradı artık deryayla görüşmeyeceksiniz sizede gelemyecek onun için artık dışarısı bitti köpek gibi evde otursun dedii..ben yine bişey yapmadım o acılarla yattım o sırada kaynanam en büyük görümcemi almış gelmiş salona geçtiler eşim ha bire hakaret ediyo içerden duydum gittim yanlarına onların yanındada dayak devam etti ..eşim bana diyoki onların yanında kendisi haftanın 4 günü ailesine gidiyo her hafta onlarla pikniğe gidiyoruz beni sizinle görüştürmüyoo piknik olayında kendisi ailemi arayıp ısrarla ikna edip götürüyo sonra bir sürü laf sayıyooo.bana ben çay koy dedimmi koyacaksın ben ailemle plan yapıcam,pikniğe gitcem sende hizmet edeceksin işine geliyosa böyle işine gelmiyosa s............. git dedii bana hep yalan söylüoo diyoo onları götürmüş geldi ben yatmıştım bi baktım salonda namaz kılıyoo kendi kendime düşündüm ohh bugünde karımı dövdüm şükürler olsun diyemi dua etti acaba kızlar artık bitti sanırım bugünde kahvaltı hazırlamıycam o gidince yerim ben daha yatıyo bu saat oldu bakmıyorum bile çok kötüyüm kızlarrr

ne sorunlu insanmış canım ya çok üzüldümmmm:43::43::43:allah yardımcın olsunnn:43::43:dayak çok ters banaaa bende onu döverimmm

mine geçmiş olsun canım,şimdi nasıl oldun?

hala hastayım gece öksürkten uyuyamıyorum neslide huzursuz ağlıo sürekli gece öksürüğümüde kalkıyoo ev karman çorman oldu evi süpürcem nesli izin vermio kesinlikleee ayakalrımızın altı simsiyah oldu kirden ama nesli hanımın keyfi yokki süpüreyimm ter atıo üstümden valla bide deryaya da üüzldüm sanki kızkardeşim zor zamnlar yaşıyo yardımcı olamıyorum gibi hissediyorum allaha erkkelere akıl fikir versin gül gibi yuvan varrr erkek ya güyaaaaa neyseee

of of off işler dahada karışmış.dayak olayı işin içine girdimi soyleyecek bir şeyde yok malesef.aile terapistine falan gitseniz derya'cım.yada eşinle biri adam akıllı konuşsa,eşinin sozunbu dinlediği oyle biri varsa rica etsen konuşsa,dayak zıhnıyetinde olan bir insana nasıl laf anlatacaksın sen.

allah yardımcın olsun canım ya,nasılda zor bir durumun içindesin..
siz bir aile kurmuşsunuz artık eşinin kendi ailesine bu kadr duşkun olması nasıl bir olay.herseyden once sen ve oğlunuz gelmelı.bunu kabul edip,oyle davranmalı kı sende onun ailesine gereklı saygıyı gösterebilesin.sorunun temelı bu anladığım kadarıyla.ve eşinin acilen bunu idrak etmesi lazım...

Son düzenleme:

offf canım çok sıkıldı yaa dayakta ne demek bir kere alıştı sana söyleyeyim arkası gelir hayvana yakışmazken insana nasıl böyle davranırlar heleki eşine can yoldaşına birşey diyemiyorum deryacım ben hemen boşardım sana moral veremiyorum canım saygısızlık işin içine girdimi sonu gelmez sende ananın sevgili evladısın bugünler içinmi büyüttü seni bana kızma sakın ama kabul edemiyorum ben Allahım yardımcın olsun ne diyeyim

offf canım çok sıkıldı yaa dayakta ne demek bir kere alıştı sana söyleyeyim arkası gelir hayvana yakışmazken insana nasıl böyle davranırlar heleki eşine can yoldaşına birşey diyemiyorum deryacım ben hemen boşardım sana moral veremiyorum canım saygısızlık işin içine girdimi sonu gelmez sende ananın sevgili evladısın bugünler içinmi büyüttü seni bana kızma sakın ama kabul edemiyorum ben Allahım yardımcın olsun ne diyeyim

ya ne diyeyim bilmiyorum çok cnm yandı okurken sanki ben yaşadım :25: inan o eşini dövemek geldi içimden
şimdi cnm önce sakince düşün oğlun için kendin için en hayırlısına karar vermeye çalış mezuniyetin neydi bilmiyorum ama bir iş bulup çalışsan sonra ailen nasıldır arkanda olurlar mı kendine oğlunla ayrı bir hayat kurabilirmisin bunları düşün ve onunla devam edersen nasıl olur onuda düşün artıları eksileri herşeyi düşün bana sorarsan ondan habersiz git hastaneye darp raporu al elinde bulunsun ne olur ne olmaz ispatın elinde olsun bende zeynep gibi düşünüyorum argo tabirle bekara karı boşaması kolay derler ama büyük konuşmayayımda boşanırdım sanırım çünkü genel anlamda da bir huzursuzluk var
bide bu kadar acımasızlık neden o kaynanala görümcende hiç mi insaf yok sen dayak yerken keyif mi aldılar hiç mi müdahale etmediler hay Allah'ım düşündükçe daha çok sinirleniyorum Ankaraya gelince mutlaka grşelim cnm keşke yakın olsam biner gelirdim ya off offf gerçi elimden ne gelicek ama yanında olmak yeterdi

derya canımm nerdesin annenlerin yerinde olsam gelir seni alırım sahip çıkarım sahipsiz görüdülermi daha çokk yüklenirler aklım fikrim hep sende alıştımı alışrı bi kere oldumu gerisi gelir erkek milletinin G..... kalkmaya görsünn ne kadar sevdiğini belli etmicen işte ilk önce kendini düşüncennn:57:

sabah okuduğumdan beri içim içimi yıyor.derya her dakka aklımda,şimdi nasıl diye de meraktayım,endişelıyım.mert'i uyuttuktan sonra bende uzandım biraz,20 dk kadr uyumuşum ruyamda deryanın yaşadığı olayları gordum yazdığı kadarıyla,kalbımin çarpıntısıyla uyandım.keşke elımızden birseyler gelseydi.
yavrum çağan hiç etkilenmeden bu olaylar bir çozume kavuşur umarım...

sabah okuduğumdan beri içim içimi yıyor.derya her dakka aklımda,şimdi nasıl diye de meraktayım,endişelıyım.mert'i uyuttuktan sonra bende uzandım biraz,20 dk kadr uyumuşum ruyamda deryanın yaşadığı olayları gordum yazdığı kadarıyla,kalbımin çarpıntısıyla uyandım.keşke elımızden birseyler gelseydi.
yavrum çağan hiç etkilenmeden bu olaylar bir çozume kavuşur umarım...

inş meralcim inşallah çağan için derya için en hayırlısı olsun keşke telefonu falan olsa arardık :50:

lise mezunuyumm ben ünv. açıktan okuyodum bıraktımmm benim zaten eşim çalışmama karşıı açık açık söyledi çalışırsan zaten çenen çok daha da çıkar dediii o yüzden istemiyo... ben herşeyimle yeterim evimizee vssss..... ama dayak olayı işi değiştirir annem babamın bana bakacak gücü var eşimde bunu bilir herşeyimle arkamdalar yaniii bişi olsa çekip giderim bunuda bilirrr ....öldürüm falan desede yemezler anacımm korkan tırsan yok gider babamın evine 1 yıl kpss çalıssam yeter bana en küçük ihitmal belediyede işe başlarımm bişiler yaparımm yaniiii derya amacım gaz vermek falan diil ama alışkanlık yapmaz umarım daha önce böyle bişi yasadınmı bilmiyorum ki taviz verme kendinden sen sahipsizmisin annenler var kardeşlerin var hayret bişi hem hastyım hemde sinirden elim ayğağım titriyoooo:57::57::57:

kızlar destekleriniz için çok sağolun çok kötüyüm şu anda çağanda bugün hissetmiş olacakki çok huzursuz...sabahleyin hiçbişey yapmadım ne kahvaltı,ne ütüsü,nede başka bişey annemi aradım anlattım annem geldi eşim saat 11 de kalktı bakmadı yüzümüzee ütüsünü kendi yaptı annesini aradı çay koy geliyorum diye annem ne oldu oğlum konusalım dedi eşim hayır konusacak bişeyim yok dedi ve çağanı bile sevmedi eşim çıktı anasına gitti sabahtan bu yana ağlıyorum dayanamıyorum ..evet ailem arkamda ama belki düzeltebeiliriz herşeyi umuduyla eşimle konusmayı yardım almayı deniycem ne kadar işe yarayacak bilemiyorum biraz önce eşimin knt olmadığı için ödemeli atmış aramam için sonradan farkettim aradım açmadı.ayrıca hep diyorum ya sizlere ne kadar sanal ortamda olsak bile hepiniz çok iyisiniz sizlerle konusunca mutlu oluyorum iyiki varsınız iyiki sizleri tanımısım..tek tek cvp yazamadım kızlar kusura bakmayın kafam çok karışık

Back
X