cok gecmis olsun allah acil safalar versin. bencede hic ilac verme senin bitkisellere devam et vesile ottan sifa allahtan olsun canim. enfeksiyon iltihapli olur bunu kendinde gorebilirsin ama sisikse sadece kizarir hafif siser o kadar. bence her iki durumdada sicaktan uzak dur mumkun se soguk icir. sicak mikroplari daha cok azdirir ama soguk mikroplarin etkisini azaltir. hani sen gecen yazmistin ya bogazin agrirken soguk ictim ertesi gun bisey kalmadi diye bencede cok dogru bisey yaptin. ama cocuklarda bu asamada nasil olur bilemem neden dersen ilk nasil alistirirsan oyle gidiyor ben benimkilere sutu suyu hep soguk veririm yaz kis fark etmez surekli dondurma yada meyveli buz hatta gunde uc bes bile olabiliyor yerler. cok sukur hastalik doktor nedir bilmeyiz. birde hamileleikte icilen o ilaclar varya hani vitamin kan folik asit balik yagi onlarin hic birinide kullanmadim ben haliyle bebegede hic bir kimyasall gecmedi.. omrumde yemedigim kadar meyve ( meyveyle aram pek iyi degildir) yedim haftada iki uc balik yedim (ozellikle minik balik cunku onlarda cinko varmis) sebze zaten cok severim.. yani ilaclar daha hamilelikte bunyeye geciyor ve bagisiklik sisteminin dengesini bozuyor diye dusunuyorum. gecen benim ufaklik havuzda cok kaldi soguktuta grip oldu iki gun oldu gecmedi sonra gene havuza gittik sumukleri aka aka gene giridi havuza aksama bisey grip mirip bisey kalmadi gecti o gunde usudu aslinda titriyodu ama gene havuzdan cikmak istemedi bende cikarmadim. sonucta iyi oldu. bogaz enfeksiyonundan senlerce cektim en sonunda aldirdim o zamandan biliyorumki goguse inmez ancak kronik durumlarda kalp bobrek romatizmasina ceviriki buda su anda sanirim soz konusu degil ozgur icin. surekli yani ayda iki uc defa iltihapli olursa kroniklesmis demektir ozgur boyle degil galiba. orda varmi bilmiyorum ama avrupa urunleri satan magazalar bi bak mikrop kirici dezenfekte fis fis lar var krese yollarken ustune fisfislican bide geldiginde fisfislican allahin izniyle mikroplar yaklamicak
bizim zamanimizda annelerimizin hamileyken ilacti vitamindi ulturasondu gormuslugu olmaistir.buna sebeb bzlerde direncli bunyeye sahibizdir. hani eski topraklara bisey olmaz derler ya ehh artik bizde eski toprak sayiliriz demi

bende kendime ornek cingeneleri alirim dertsiz tasasiz gamsiz hastaliksiz ne guzel gecinip gideler deyip bende azcik onlar gibi olmaya calisirim :)) sakinan goze cop batar derler ya fazla sakinma ara sira cop batsin oda hayatin sopasi iste onuda ogrensinler bu minik adamlar ki guclu olsunlar :))