2009 Kasm Anneleri

annelik bu ya otizmi bile araştırdım ama otizme uyan bir tek şeyi bile yok şükürler olsun. ama tembel işte. herşeyi işaret diliyle anlatıyor..

Selam kixlar bugun nartan a kres ayakkabisi aldim kapqa marka cok yumusak bir tane de
disari ayakkabisi aldik su tabani kalinlardan cok hoslar dogrusu
bir tane de adidas veya nike spor ayakkabi alirsak ayakkabi olayi
Tamamdir nartan in... Ayyy yarin kres var nasil olacak bakalim heyecanliyim
Sonucta istemez ise alir gelirim yavrumu birakma zorunlulugu yok
Hem de evimizin karsisi yaaa olsun ben yine de heyecanliyim....

Bugun yine aytes butun ek gidalari aglayarak ve zorla yedi... Anne sutuyle
Yeterli kilo alsa gercekten birakacagim kendi haline ama o da yok....
Nartan da ogle yemegini reddetti bugun yani cildirmamak icten bile
Degil ...

sakin ol nurancım sabretmek lazım canım bizdeki bütün olumsuzluklar onlara geçiyor ve yiyecekleri varsa bile yemiyorlar en azından çağan öyle yapıyo..
nartanımda ayakkabılarını güle güle giysin canım

Derya meral canlarim saatleri cok iyi ama kis sezonu da geliyor
Mikroplar hastaliklar bir de aytes var kucucuk cicuk surekli hasta
olursa olmaz ki... Amannn neyse ben yarin bir gotureyim de
Sonrasina bakariz....

haklsın canım ama bi dene bakalım nasıl olacakk

selam kızlar uzun zaman oldu gelemedim bir türlü. bir sürü telaşe...
yeni bebekler mi gelmiş ne? kardeş nasıl karşılanıyor merak ediyorum ben de.
ben de düşünüyorum oğluşuma bi kardeş ama olmadı henüz bir de taşındım il değiştirdim yeni işe başladım yerleşme filan baya bi sıkıntı çektim şimdi alışltım sayılır internet de anca bağlandı özledim sizi.

hoşgeldin canım nasılsın?bizde aynı herşeyy ...iyice yaramaz oldu çocuklarr

Yemek yemeye direnme
Uykuya direnme
Söz dinlememe
Vurma (anneye-babaya-arkadaşlara...)
Kendini yere atma
Ağlayarak isteme
İtiraz etme (olumsuz ifadeler)
Öfke nöbetleri

aynıları bizde de mevcut canlarım dün sabah 1 yumurta yedi o kadar akşamda yatarken bir biberon süt o kadar :50:
şebnemcim hoşgeldin cnm koşuşturmacan epey yoğun ama sen bu arada kendinide unutma dikkat et karnındaki fıstıklara :1:
nurancım hadi bakalım nartan paşamdan iyi haberler bekliyoruz bence çok iyi olmuş eğer uyum sağlarsa süreyi uzatabilirsin bence
zeynep sen nasılsın prenseslerin nasıl ikinciler daha kolay oluyo diyolar ama nuranla senin anlattığın kadarıyla pekte kolay değil mi ne :1:
merallll bende eymene lcwden 4 tane swet aldım evde giymelik mevsimlikler uçmuş ya çok pahalı daha 2 hafta önce C&A dan 2 tane taş gibi eşofman altını 20 tlye almıştım keşke 6 tane alsaymışım bide acilen uyku tulumu lazım üstünü örtmüyo
cuma akşamı dayısının gelmesiyle eymen tekrar yanımıza taşındı park yatağına yatırdım babasıda böyle kalsın bir süre yanımızda hem uyur uyanır örteriz üstünü dedi ama ne mümkün örttüğüm anda tepiyo bu kışta yatsın yanımızda :37:
şekercik hoşgeldin özür dilerim hatırlayamadım adını hiç yabancı değil ama yaşlılığıma ver :34:
deryaa öpüyorum hastalar nasıl oldu

eymencimde güle güle giysin cicilerinii bizde çarşamba çıkıp alıcaz evet canım çok pahalı ya nasıl yapacağız bilmiyorum ama bir sürüde eksiğimiz var ben bi kaç tane almıştım ama dahaaa çok lazımmm..çağanda hiç üstünü örtmüyo o yüzden uyku tulumu alıcam bende.bende seni çok öptüm kuşum hastalar daha iyi ama anlaşamıyorlarmış aslında bakarsan fındık kabuğunu doldurmayacak şeyler yüzünden tartışıyorlar ama işte çocuk ikiside ..

merhabalar.
arkadaşlar bir konuda çok sıkıntılıyım ve konuşmaya ihtiyacım var. çocuğu benim gibi hala konuşmayan annler ses verin lütfen :59:

benim oğlumda hala konuşmuyo canım hala bi kaç kelimeyle sınırlıyız istediklerini parmağıyla yada ağlayarak gösteriyoo

eymen güle güle giysin cicileri canım ..2.ler meseleside daha bilgili ve tecrübeliyiz o açıdan daha kolay gereksiz yere telaşlanmıoz misal duru sürekli genzine süt kaçırıor boğulacak gibi cemrede kaç kere ağladığımı bilirim bunda soğuk kanlıyım emziği hemen dayadım duruya cemreye verememiştim damağına bişi olur diye böyle yani yoksa her çocuk farklı eziyetleride öyle iiler canım kızlarım duru gündüz uyuyor gece kabus gibi cemreyide uyandırıyor ama cemreden huysuz değil allaha şükür pişiği var geçmeyen bezini değiştirdim birde gaz sancıları başladı ben dikkat etmiyom galiba pek ceremesini ufaklık çekio cemrede yemek uyku sorunu aynen 12.30du akşam babası peşiden koşuyodu sallamak için

ayy o konuda bende dertliyim geçende hem babasını hem beni uyutup sonrada yanıma kıvrılıp uyumuş sıpacığım :)
havalar serinledi ayaklarına patik sırtına yelek giy hahahaha bana öyle diyolardı :62:

annelik bu ya otizmi bile araştırdım ama otizme uyan bir tek şeyi bile yok şükürler olsun. ama tembel işte. herşeyi işaret diliyle anlatıyor..

Allah korusun cnm düşünme öyle kötü şeyler kolayına geliyodur işaret etmek

eymencimde güle güle giysin cicilerinii bizde çarşamba çıkıp alıcaz evet canım çok pahalı ya nasıl yapacağız bilmiyorum ama bir sürüde eksiğimiz var ben bi kaç tane almıştım ama dahaaa çok lazımmm..çağanda hiç üstünü örtmüyo o yüzden uyku tulumu alıcam bende.bende seni çok öptüm kuşum hastalar daha iyi ama anlaşamıyorlarmış aslında bakarsan fındık kabuğunu doldurmayacak şeyler yüzünden tartışıyorlar ama işte çocuk ikiside ..

tşk ederim cnm bu ara biraz sıkışığız eşime alayım mı dedim oda bunlar son olacaksa al dedi ses etmedim nasıl son olsun daha bir sürü ihtiyacı var ama kocişimde haklı haftasonu kardeşim geldi gez toz çok harcadık e önümüzde gelen kurban sonra kış doğalgaza elektiriğa zam geldi :60: ayy bak çok üzüldüm şimdi eşime daha bilse kendiminde eksikleri var :50:

benim oğlumda hala konuşmuyo canım hala bi kaç kelimeyle sınırlıyız istediklerini parmağıyla yada ağlayarak gösteriyoo

tv filan izliyomu. ayy ben çok takıyorum ya kafaya. aslında zamanı gelmemiş demekki. herkes bu çocuk birdenbire cümle kurarak konuşacak diyo. inşallah bakalım...

tv filan izliyomu. ayy ben çok takıyorum ya kafaya. aslında zamanı gelmemiş demekki. herkes bu çocuk birdenbire cümle kurarak konuşacak diyo. inşallah bakalım...

evet izliyo ama pek değil çizgi filmi pek izlemiyo ama reklam hastası ..vallaha canım banada hep öyle diyorlar bu çocuk birdenbire konusacak diye bende sabırsızlıkla bekliyorum ama ne zaman çok takmıyorum artık konusacak elbet hem hiç konusamıyo değilki çocuklarımız tek tük kelimeler söylüyo yani bi sıkıntı yok hiç konusamasa,kendini ifade edemese hiç algılamasında bi sorun olsa neyse diycemde eee bunlarda sorun olmadığına göre elbet bi gün bülbül gibi şakıyacaklar bence rahat ol her çocuğun gelişimi farklı bizim çocuklarında biraz zamanı var demekki

selam kızlar uzun zaman oldu gelemedim bir türlü. bir sürü telaşe...
yeni bebekler mi gelmiş ne? kardeş nasıl karşılanıyor merak ediyorum ben de.
ben de düşünüyorum oğluşuma bi kardeş ama olmadı henüz bir de taşındım il değiştirdim yeni işe başladım yerleşme filan baya bi sıkıntı çektim şimdi alışltım sayılır internet de anca bağlandı özledim sizi.

oooo sekercik gelmis canim hosgeldin ben de merak etmistim seni bir suru yararli bilgi aliyorduk senden ve uzulmustum hoggeldin tekrar.... oglusun njasil
oldu canim yeni il yeni ev ve isin hayirli olsun bu arada nereye tasindin??

ayyy kizlar biliemezsiniz ne oldu nartan bugun krese baslayacakti ya dun gece ateslendi butun gece uyumadik calpol verdik dustu sabaha tekrar cikti
sonra calpol u reddeti icmedi cok ugrastim ikna etmek imkansiz oldu kucuk beyi zorla vermeyi denedik burnunu tikayarak hepsini cikardi ust bas yerler
heryer calpol sonra ibufen verdim onu da zorla icti sut dilimi verecegiz deyince uffff ya sanki aci zaten atesini olcmek bile bir o kadar zor yorgunummmmm...

iki gundur dondurm a yiyor ve isirarak dilinle yala oyle ye diyorum yok dinlemiyor... ve kres sevdamiza ara vermek zorunda kaldik ne kadar da hevesliydi
okula gidecegim diye kismet yani hersey kresten kapar diyordum ki evde kapti :::(((((((

kilzar sizler grip asisi yaptirdiniz mi cocuklara yaptirsam daha mi iyiydi acaba ateste yaptigina gore grip olmali ve dun gittigimiz avm de de kapmis olabilir
bir de pazardi dun cok kalabalikti dokunanlar sevenler uffffff..... zaten bu mevsim gecislerini hic sevmem ne giyecegin belli ne ortunecegin... kis gelsin
en azindan giyiniriz kalin kalin hasta olmayiz kizlar uyku tulumu demissiniz nerelerden alacaksiniz nasil birsey terletmeyen ama sicak tutan birsey
olmali gecen seneki torba uyku tulumunu bu sene giymexz gibime geliyor hareketleri kisitlanacak ya.....

nagiscigim gule gule giysin eymencigim cicilerini ama daha cok eksuk var yavas yavas alacagim artik ben de tam neye ihtiyac var kestiremiyorum nartan in
tam bu aylari yaza denk geldi ya kucuk giydirmem lazim onlar da olmuyor yada kocaman o da olamaz artik ikisine de alacagim birseyler bakalim
ayin 15 i mothercare guzel seyler varsa inidrimden alirim...

zeynep canim durucuk mis gibi kokmustur bol bol koklamissinizdir o guzel melegi.... canim cemre den daha kolay degil mi bazi seyleri ben de hic panik olmadim
ama daha kolay derken bunu kasdediyorlar sanirim yoksa hicccc kolay degil.... fekat guzel o koku o bakis gulus oooo degisilmez birseyle...

pazardan koylu bir kadindan tarhna almistim cok kotu bir tadi var nartan hic yemedi zaten aytsim d zorla ama acikcasi ben de hic sevmdim bebek tarhanasi
diye varmis nette bir arstirayim sizin bilginiz var mi? hepnizin annesi mi yapiyor yoksa bizim anneden de kayinvalideden de hayir yok ::(((

ayyy kizlar biliemezsiniz ne oldu nartan bugun krese baslayacakti ya dun gece ateslendi butun gece uyumadik calpol verdik dustu sabaha tekrar cikti
sonra calpol u reddeti icmedi cok ugrastim ikna etmek imkansiz oldu kucuk beyi zorla vermeyi denedik burnunu tikayarak hepsini cikardi ust bas yerler
heryer calpol sonra ibufen verdim onu da zorla icti sut dilimi verecegiz deyince uffff ya sanki aci zaten atesini olcmek bile bir o kadar zor yorgunummmmm...

iki gundur dondurm a yiyor ve isirarak dilinle yala oyle ye diyorum yok dinlemiyor... ve kres sevdamiza ara vermek zorunda kaldik ne kadar da hevesliydi
okula gidecegim diye kismet yani hersey kresten kapar diyordum ki evde kapti :::(((((((

kilzar sizler grip asisi yaptirdiniz mi cocuklara yaptirsam daha mi iyiydi acaba ateste yaptigina gore grip olmali ve dun gittigimiz avm de de kapmis olabilir
bir de pazardi dun cok kalabalikti dokunanlar sevenler uffffff..... zaten bu mevsim gecislerini hic sevmem ne giyecegin belli ne ortunecegin... kis gelsin
en azindan giyiniriz kalin kalin hasta olmayiz kizlar uyku tulumu demissiniz nerelerden alacaksiniz nasil birsey terletmeyen ama sicak tutan birsey
olmali gecen seneki torba uyku tulumunu bu sene giymexz gibime geliyor hareketleri kisitlanacak ya.....

nurancım çok geçmiş olsun canım ya neyse sağlığı daha önemli nartanımın kreşede kendini toplayınca gönderirsin..ben grip aşısı yaptırmadım hatta aklıma bile gelmedi canım geçtimi zamanı acaba?uyku tulumundada bende sana soracaktım o aldığın kaliteden memnun kaldınmı diye sitenin adını isteyecektim senden

pazardan koylu bir kadindan tarhna almistim cok kotu bir tadi var nartan hic yemedi zaten aytsim d zorla ama acikcasi ben de hic sevmdim bebek tarhanasi
diye varmis nette bir arstirayim sizin bilginiz var mi? hepnizin annesi mi yapiyor yoksa bizim anneden de kayinvalideden de hayir yok ::(((

ben hiç duymadım canım bi bakayım bende nete..benim annemin yapmaya zamanı olmuyo canım kaynanada bize vermez hiçbişeyy.. o yüzden hazır alıyorum ben

kızlarr ya küçüklüğünde emzik almayan çağan şimdi emziği ağzından düşürmüyor oyun oynuyo biliyorum ama çokta seviyo bide dişleri kaşınıyo sanırım onunla kaşıyo dişlerini

cnm çok geçmiş olsun nartana geçiş mevsimi çok zor dün eymende azıcık kustu takip ettim ama devamı gelmedi bu akşam gidince bakıcam ben grip aşısı yaptırmadım,yaptırmayıda düşünmüyorum alışsın vücudu savaşmaya :1:
nuran boğazları şişmiş olabilir eymende gripte ateşi çıkmyo enfeksiyon varsa ateşleniyo
mother & care'in ayın 15indeki indirimleri süper ama bütün uyku tulumlarının içi elyaf olduğu için terletiyo geçen yıl çok aradım çok araştırdım içi elyaf olmayan bulamadım bu yıl çarşıya bakıcam bide eymen torbada hayatta durmaz

kızlarr bu arada eşimle konustum evde çok bunaldığımı filan söyledim part time iş bakabilirsin çağan artık büyüdü annenlerde duruyo çok soğuk olduğundada annem bakar dedi iş bakmaya başlıyorum tekrar eminmisin benimle dalga geçmiyosun,sonra vazgeçmeyeceksin demi dedim yok vallaha git bak ama part olsun dedi tama dedim çok sevindim benim için çok iyi olacak bişeylerle uğraşmam lazımdı

bu arada benimde canım annem yapar tarhanamızı,eriştemizi dün aradı makarna yapıyomuş komşularla ne çeşit istersiniz diye oğlum (eymen ) yiyecek diye ekstra süt ve yumurtayla yoğurdum hamuru diyo canım ya hem bel hem boyun fıtığı var ben istemiyorum diyorum o yapıyo ama orda imece üsülü var komşularla yapıyolar çok yormuyolar annemi sağ olsun komşu teyzelerim çok iyidirler ahh ahh o komşuluk bide buralara uğrasa

Back
X